Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 01:53:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178625 пъти)
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #375 -:
април 04, 2011, 20:53:46 »
Аз пиех по 2л. БГ лактогонен при макс. по упътването 0.5л. на ден, отделно и чай на Хип (имах и само, за да го допия 3 пъти на ден) и не съм имала странични реакции.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #376 -:
април 05, 2011, 11:39:51 »
незнам дали е за тази тема , но не намерих по подходяща.
как са коликите при вас. аз бях чела че кърмените бебета имат по-малко колики от хранените с АМ. но откакто родих и кърмя и малката има доста силни колики всички ми казват че са защото кърмя. спазвам диета, ограничавам се от всичко което са ми казали, но тя пак се гърчи. последните дни даже се засилиха. случва се да получи спазъм докато цока и пуска гърдата, плаче и се отказва да цока. давам капки за коликите, но те май са само успокоение за родителите.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #377 -:
април 05, 2011, 13:15:08 »
Марта е само на кьрма и не е имала колики. Не слушай тези, които те обвиняват -
това, което са ти казали е идиотско !!!
В никакьв случай вината не е в кьрмата ти !!!!
Просто има деца, които имат и които нямат колики. Досега не е дори доказано, че коликите са храносмилателен проблем. По-скоро се предполага, че е комплекс от причини, много от които психически.
Сьжалявам, че ги имате. Ефикасен сьвет не мога да ти дам, защото нямам опит, но знам сьс сигурност, че проблемьт не е в кьрменето.
Тьрпение, ще минат !
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #378 -:
април 05, 2011, 16:22:40 »
Позволявам си да пиша в тази тема по повод притесненията на
echy_
. Тук подкрепям Ина, че няма връзка между кърменето и коликите. Зара си имаше колики като по учебник и беше на АМ. Какви капки даваш? Опитай нещо хомеопатично или вземи и ги редувай. Колкото и да са малки бебетата, те също свикват с определени неща. Може да е свикнало детенце с тези капки и те да не действат. При нас определено хомеопатията помогна. Ако намеря картинка на хапчетата, ще я пусна.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #379 -:
април 05, 2011, 17:08:42 »
Подкрепям мненията относно коликите и кърмата дадени по-горе.Дори това,че спазваш определена диета няма да се отрази особено на коликите,както ти самата забелязваш.Просто коликите са си допълнителна екстра,а това колко са силни,си зависи от чувствителноста на бебешкото стомахче
Просто трябва да стиснете зъби,докато този период отмине
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #380 -:
април 05, 2011, 17:33:38 »
Ечи
, аз също съм съгласна с Ина и другите. Моите момиченца също бяха на изключително кърмене. Едната имаше много силни колики, другата - почти нямаше. Идеята ми е, че все пак кърмата ми е била с еднакъв състав и в двете гърди.
Когато ставаше непоносимо много люлях в столчето за кола или в люлката (в столчето не препоръчвам, т.к. ортопед изрично подчерта, че са само за пренос и за нищо друго). Слагала съм нагорещена с ютията кърпа на коремчето върху дрехит е(внимаваш да не изгориш детето). Ползвах различни капки против колики, но се отказах, защото се запекоха и двете от симетикона, а колийфа просто промени болката, даже Танчето започна да реве още по-силно от него.
Общо взето търпях до към 5-6 месец, вечерях права на крак (купено от бърза кухня тип БГ кухня), люляйки едната, таткото - другата. Най-хубавото е, че минават коликите.
Дан опри вас не са чак толкова дълго време. Знам, че в ДМ-а в Сердика център продават възгл. с черешови костилки (аз не съм пробвала, но и те се дават за колики, награвят се). Късно ги видях де, то аз до скоро почти не можех да мръдна по магазини
, но скоро ходих и ги видях. Сигурно ги има и в другите магазини на ДМ.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #381 -:
април 05, 2011, 19:07:30 »
Хора, имам нужда от съвет!
От неделя насам Маттео иска почти непрекъснато да яде... Направо се притесних защо така, а не е да не се храни, дърпа яко, сигурна съм, че поглъща кърма, не е да суче напразно, и въпреки всичко след около час някъде пак дава признаци на глад
Наддава си също, аз затова смея да твърдя, че си взема нужното количество. И е един неспокоен все, защото иска да цока.
Има ли някой с опит в такова чудо?
да не би да е заради нараснали нужди от кърма, та сега да се нагажда, стимулирайки гърдите? Благодаря ви предварително!!!
«
Последна редакция: април 05, 2011, 19:09:36 от Svilena
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #382 -:
април 05, 2011, 21:27:39 »
Цитат на: Svilena в април 05, 2011, 19:07:30
Хора, имам нужда от съвет!
Има ли някой с опит в такова чудо?
да не би да е заради нараснали нужди от кърма, та сега да се нагажда, стимулирайки гърдите?
Благодаря ви предварително!!!
Tочно. Пик в растежа. За няколко дни до седмица ще мине
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #383 -:
април 06, 2011, 07:55:55 »
Цитат на: inaxastra в април 05, 2011, 21:27:39
Tочно. Пик в растежа. За няколко дни до седмица ще мине
Мда!Имате скок в растежа.Най-често се изявява в 3та седмица, 6-та седмица, през 3-тия и 6-тия месец.Даваш да суче на воля.Ние минахме през тези етапи.Чувствах се адски изтощена.Преминава за 5-6 дни.
Ечи
, сешоара не помогна ли?
Активен
Svilena
Сватбар
«
Отговор #384 -:
април 06, 2011, 09:31:16 »
Благодаря ви, че така бързо откликнахте! Ще следя ситуацията, дано скоро се нагодим! Иначе, предвид това постоянно "поискване" от страна на Маттео, вчера буквално се чувствах като кравата Милка - не знам колко часа съм прекарала с ц...те на въздух!
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #385 -:
април 06, 2011, 10:24:51 »
Цитат на: Svilena в април 06, 2011, 09:31:16
Иначе, предвид това постоянно "поискване" от страна на Маттео, вчера буквално се чувствах като кравата Милка - не знам колко часа съм прекарала с ц...те на въздух!
Оххх, ще падна от смях! Аз също се чувствах така, особено първите седмици, когато сляза долу да хапвам и свеки почнеше: Ето сирене, за кърма. Чай пи ли? Еди кое си е полезно за кърмата , а еди кое си - не
Викам: Абе, чувствам се като млекоцентрала, недейте така!
Активен
Svilena
Сватбар
«
Отговор #386 -:
април 06, 2011, 10:45:00 »
Цитат на: sunray в април 06, 2011, 10:24:51
Оххх, ще падна от смях! Аз също се чувствах така, особено първите седмици, когато сляза долу да хапвам и свеки почнеше: Ето сирене, за кърма. Чай пи ли? Еди кое си е полезно за кърмата , а еди кое си - не
Викам: Абе, чувствам се като млекоцентрала, недейте така!
Хехе, нали?
И на мен в началото кой ли не ми даваше акъли какво да ям или да не ям, във връзка с кърмата, ама... Макар че вече се поозапти народа, все се намира някой "доброжелател" от време на време.
Майтап да става
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #387 -:
април 06, 2011, 13:03:31 »
Ечи, ще цитирам една съфорумка по друг повод "сили да имаш да устискаш"...Ние бяхме със зверски колики...сутрин като започнеше в 6 и вечер до 12...не ми е слизала от ръцете...цял ден друсках (
леко!!!
)...Всичко, което го продават и тук, че и ми носиха от Германия не помагаше особено. Просто ще си преминат...Единственото, което ми помогна наистина беше Cina SM i Hmomila, хомеопатични, от хомеопата...За съжаление в SM потенция не продават в аптеките, та той ми бе казал когато малката само прискърцва и мрънка и ти иде да сложиш някъде и да излезеш даваш от хамомилата, а когато се дере и ти иде да я метнеш даваш от Цината и така ние през цялото време бяхме на Цината. Спомням си, че като я дадях и все едно изведнъж и се запушваше устата, но след 2-3 часа пак имаше ревове. И още един съвет...вземи си Пулсатила в най-висока потенция и пий ти, за да имаш нерви да устискаш. От нея яко ми се успокоиха нервите, че бях много зле...най -успокояващото е, че са най-силни, когато ще спират, така че кураж!!!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #388 -:
април 06, 2011, 18:06:15 »
m_eleva19, много благодаря за споделения опит. да разбирам ли че Хамомила и Цина са 2 различни хомеопатични неща. доколкото знам хомеопатичните са едни зрънца, по колко даваш, в какви дози?
valka27, сешоара деиства точно първата минута доато се чуди какво е и след това пак надава вой.
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #389 -:
април 07, 2011, 16:36:08 »
Цитат на: m_eleva19 в април 06, 2011, 13:03:31
...най -успокояващото е, че са най-силни, когато ще спират, така че кураж!!!
Абсолютно вярно
Най-трудно е точно преди да стане хубаво!
А пък
Ина
е напълно права - не е изяснен проблемът с произхода на коликите!Може да е хранителен,психически или комплексен,никой не казва със сигурност.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...