Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 01:49:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178599 пъти)

kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: януари 06, 2010, 08:20:13 »

Олеле каква тртичка.Аз не съм си пробвала кърмата,ама казват че е много гадна. bad
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: януари 06, 2010, 08:35:00 »

Слагай си я в кафето и направи една - две тортички!

funnytooth
Още сме само на кърма и ми се вижда безмислено да й давам от шише стара размразена кърма, а прясната да замразявам. huhhuh.gif
Може да дохранвам ако се наложи и в краен случай ще я хвърля. pardon
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: януари 06, 2010, 09:24:50 »

Кали не е гадна кърмата Wink Има вкус на подсладено мляко. И бебетата я предпочитат далеч повече по вкус отколкото АМ.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: януари 06, 2010, 10:15:30 »

Ами аз ам съм пробвала и е много гадно,ама кърмата ми беше гадно да я пробвам,нищо че си беше моя.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #79 -: януари 10, 2010, 21:26:55 »

И тука имам въпрос - как спряха вашите бебета да сучат? Имам предвид сами ли се отказаха, вие ли ги отказахте и как и на каква възраст?
Аз се чудя от няколко дни как аз ще се откажа да кърмя Филипа girl_impossible Не мога да си представя да спра да го правя, но и не искам да я кърмя докато тръгне на училище. Най-добрия начин би бил, ако самичка се откаже, но ако не го направи  huhhuh.gif

Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: януари 10, 2010, 21:34:32 »

KlaraFina, моят мъж ми се смееше, че ще кърмя Коско до пълнолетие crazy
На мен ми беше толокова хубаво в тези моменти, на Коско също good
И аз като теб се питах как ще се отбиваме, май трябваше първо мен да отбият Girl_hide

За мен идеалният вначин беше Коско да се отбие сам, така и стана, той се отби съвсем са на 1г. и 8м., тогава му пораснаха и последните предкътници! Всичко стана много лесно и постепенно, без да има проблеми за никой от нас good

Постепенно Коско сам си премахна някои кърмения и ги намали, после започна да иска да суче от двете гърди, а в един момент просто каза, че не иска повече и толкова pardon
Ако не се беше отбил сам може би след 2г. аз щях да му помогна малко! Wink

Е, сеща се да иска "млекце от мама", но само 2-3 пъти до сега!!! Wink

Пожелавам ти и при теб така да се получи отбиването, леко, постепенно и безпроблемно и за двете ви!!! kiss2 kiss2 kiss2

П.П. Извинявам се, че стана дълго, но исках да обясня!
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: януари 10, 2010, 22:08:59 »

И аз искам да я кърмя до 1 г, ама дано имам кърма, аз няколко пъти вече цедя на обяд, че да не се губи, и вечер цедя, щото иначе суче 2 мин и заспива и след половин час пак се буди. Тази сутрин сука 45 минути, или по точно повечето време ме ползва за биба, защото я кърмих легнала и докато си поспиваше си цокваше
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: януари 22, 2010, 12:22:35 »

Най-подходящият момент за отбиване е на годинка и 2,3 месеца. Тогава детето започва да развива интерес към твърдата храна. След това, ако не стане както в идеалния вариант на Танчето, ще е по-трудно..
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #83 -: януари 22, 2010, 17:39:52 »

Да, при Bulechka се е получило много добре, но аз не мога да кърмя до тази възраст. Дори година и 2 месеца ми е на границата, защото тогава татко й излиза по бащинство. По принцип мога да продължа да кърме само сутрин и вечер, но честно казано се страхувам да не стане както с една позната - детенцето и е на 2,5 годинки и все още суче сутрин и вечер. Тя иска да го откаже, но не може защото детето изпада в страшни кризи, започва да си дере лицето... То вярно, че това сигурно е много краен случай, но когато си го видял те хваща шубе.
Знам със сигурност, че ако не ми спре кърмата, между 8-мия и 10-тия месец няма да се опитвам да я отказвам, че нали тогава са в малко деликатен период.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #84 -: януари 22, 2010, 18:57:08 »

Знам със сигурност, че ако не ми спре кърмата, между 8-мия и 10-тия месец няма да се опитвам да я отказвам, че нали тогава са в малко деликатен период.
E, хубава работа! Аз мислех да се отбиваме лятото,а тогава ще е на такава възраст. Защо не е подходящо тогава?
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: февруари 02, 2010, 16:18:22 »

Ох, момичета при нас кърменето става все по- трудно и по- трудно:) едно пищене, дърпане, гърчене angry Предполагам е кърмаческа стачка, но вече става седмица. Най- интересното е, че категорично отказва да яде от дясната гърда, почнах винаги нея да предлагам първо и все по -рядко захапва и ако го направи сучи няколко минути и почва да пищи. Аз се цедя и му предлагам от шише, понякога хапва друг път отказва. Търся и аз някаква закономерност, но всеки път е различно. Ей сега след доста мрънкане и проплакване сука по няколко минути от двете гърди и пак отказа, а от шишето изяде 60мл. и сега спи.

Най-много се ядосвам, че два месеца се опитва да увелича кърмата с много цедене, ядене и чайове и когато успях най- накрая той спря да яде angry

та въпросите са ми към мамите, чиито бебчета са минали през такъв период:) когато отказва да суче от гърдите иска ли от шишето? намаля ли ви кърмата? и колко време продължи цялатая тази одисея?

Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: февруари 02, 2010, 16:39:02 »

Mila_ , при нас дърпането и пищенето се случваше много често. В чудо се бях видяла, докато разбера от какво е и накрая разбрах - колики, по-точно погълнат въздух при сукане и затова не иска да суче повече (включително и понякога да не яде от шише), защото му причинява дискомфорт в коремчето.
Пробвай като почне да пищи и да се дърпа, да го вдигнеш, да го оригнеш и да го успокоиш и пак го сложи на гърдата - гаранция, че ако оригне, ще почне да суче пак.
А ако просто не иска, защото се разсейва, остави го да огладнее и ще поиска. Аз така правя, като почне да се оглежда много, докато суче и само пуска гърдата.

А дясната ти гърда може в този момент да е била по-празна и да му е коствало повече усилия да "дърпа" и затова да не е искал - от мързел.  pardon

Другият вариант е да има млечница и да го боли устичката и затова да не иска да суче. Огледай му добре устната кухина.
Успех и да кажеш после, дали методът с междинното оригване работи и при теб!  good
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: февруари 02, 2010, 19:40:30 »

Между другото мен също ме интересува отказа от едната гърда. Сестрите в отделението казаха че е често срещан проблем, при нас също упорито отказваше дясната гърда, в следствие лявата се разрани....ама туй друга тема. Чудно ми е има ли обяснение за отказ от едната гърда  crazy
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: февруари 02, 2010, 19:48:21 »

Както знаете, двете гърди обикновенно са малко различни като форма, големина и местоположение на зърното, особенно сега, когато са в пъти по-големи.
Аз имах такъв проблем със Стилиан, след дългите мъки по засукването и наместването, успях само с едната гърда. Другата не щеше и да чуе. Лъжех го с пози. Възглавница зад гърба ми и той там, "футболна топка" се нарича, и всякакви подобни трикове. Идеята беше, да го накарам да вярва, че по поза и място суче от тази, която не му е  .... противна един вид.
При малки бебенца, каквото е тввоето, Герганче, съм почни на сто процента сигурна, че позата и само тя е причина за различното сучене.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: февруари 02, 2010, 19:50:36 »

А дясната ти гърда може в този момент да е била по-празна и да му е коствало повече усилия да "дърпа" и затова да не е искал - от мързел.  pardon

Плюс още една предполагаема причина - каналите да са по-тесни на едната гърда и да трябват повече усилия, докато тя "пусне", съответно бебчо се изнервя, не му се занимава повече или го домързява и "отсвирва" въпросната гърда.  pardon

Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: