Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 01:50:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178608 пъти)
mariana
Баш Майстор
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #15 -:
септември 30, 2009, 10:10:43 »
Феникс, пробвах твоя лек и наистина има ефект
Така сега малко да попитам по-опитните кърмачки. По спешност си купих помпа на авент, защото трябваше да излизам и да оставя храна на бебка. Та първият ми въпрос е мога ли в рамките на един ден да изцеждам в едно контейнерче /имам чашки Виа/ като не разглобявам помпата всеки път да я мия и стерилизирам, а я затварям с капака? И проблем ли е като температурите на млеката ще са различни. В смисъл да изцеждам върху млякото от хладилника?
Втори въпрос. По принцип редувам гърдите на хранене. Не съм се доицеждала до сега. От вчера обаче като дойде време за хранене чувствам и двете си гърди напрегнати и доста твърди, не само тази на която й е ред за изцокване. Сега ако бебка изцоква едната гърда, а аз изцеждам другата, до край ли да я изцедя или само малко колкото да олекне? страхувам се хем да не си докарам хиперлактация с цеденето, хем пък да не ми застои млякото и да получа мастит
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #16 -:
септември 30, 2009, 17:37:33 »
А бебка колко е голяма?
При мен се наложи месец и нещо да изцеждам, но никога до край, а колкото да омекне гърдата и да не боли. После количеството се отрегулира и не се налага изцеждане, не и желателно. Но в началото имаше много кърма и нямаше мърдане, не изцеждаш ли става лошо.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #17 -:
септември 30, 2009, 21:58:47 »
mariana
, относно първия ти въпрос, аз нямам много представа от помпи и контейнерчета, но това което ни казаха в болницата като родих е, че изцеденото мляко се оставя да изстине на стайна температура и след това се прибира в хладилника. Моя приятелка, на която също се наложи веднъж да остави храна на бебето си събираше изцеденето мляко в хладилника по отделно, 24 часа по-късно смесваше всички порций и ги замръзяваше в едно пликче.
Относно втоия ти въпрос, не мога да обясня защо, но и аз съм имала такива периоди, когато и двете ми гърди са много пълни и напрегнати. Малко след кърмене не мога да различа от коя гърда съм кърмила, толкова бързо се пълнят. Аз обаче съм непукис и хич нищо не правя. За сега не съм имала проблем заради това (нищо че точно в момента имам нещо като мастит, но то е от друго).
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #18 -:
октомври 01, 2009, 02:14:47 »
Мариана, според мен когато са ти много препълнени гърдите може да изцеждаш малко,колкото да се отпусне напрежението, но не до край. Ако изцеждаш до край ще се даде сигнал на тялото да произвежда още повече мляко и мисля че е подходящо за случаите, когато кърмата намалява. До края на първия месец лактацията сама ще се регулира
Аз съм чувала на лекции за кърменето, че може да се добавя мляко директно към вече изцедено, което е в хладилника. Все пак мисля, че е добре първо да се охлади прясно изцедената и после да се добави. Иначе преди всяко изцеждане помпата трябва да се стерилизира и гърдата да се измие.
Тук има полезна информация.
http://www.biberonbg.com/info/karma_v_shishe.htm
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #19 -:
октомври 01, 2009, 08:58:41 »
На мен и до сега ми се случва да ми се препълнят гърдите и в такъв случай изцеждам. Събирам го, за да си разреждам качите другия месец, живот и здраве:)
Наталия, много точно е отговорила на всички въпроси
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #20 -:
октомври 01, 2009, 10:34:30 »
Току що говорих с кабинета по кърмене заради моя проблем и ги питах как точно се процедира с изцеденото мляко.
Казаха ми следното нещо:
След изцеждане млякото се оставя да се поохлади до стайна температура, след което няма проблем да се добави към студеното мляко от хладилника. Към едно и също мляко могат да се добавят порций в рамките на едно денонощие. Изцеденото мляко може да се съхранява в хладилника до 48 часа при положение, че се изконсумира в тоя период. Ако няма да се консумира, събраното мляко трябва да се замръзява на всеки 24 часа.
За стрерилизацията ми казаха, че напълно достатъчно е стерилизиране един път на ден, а между отделните изцеждания помпата само се измива. Казаха ми дори, че измиване в миялна машина също е достатъчно вместо изваряване.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #21 -:
октомври 06, 2009, 08:41:54 »
Да попитам кърмилите и кърмещите мами - давате ли биберон-залъгалка? Аз до този момент не съм давала на Анди - опасявам се, че мога да й объркам възприятията. От друга страна пък заради коликите иска постоянно да суче, а от това й се претоварва стомахчето и коликите още повече се засилват и се получава един затворен кръг...Мисля, че вече е време да й отработя накакъв режим на 2.5 - 3ч., защото наистина с това постоянно сукане мисля, че повече й вредя, а и аз вече не приличам на човек от умора. Има и друг проблем около седмица - няма запек, обаче не може да се изака и се пъне часове наред, цялата почервенява, свива юмручета, а обикновено и този проблем си го решава със сукане.
Активен
maj4eto
«
Отговор #22 -:
октомври 06, 2009, 08:48:52 »
Ние не сме давали никога биберон на Хана
Зная че е уморително,но не мисля че коремчето и се претоварва от кърмата.
А за режимите на кърмачета съм много против
Да те успокоя
Хани е имала периоди на 1-часово сукане.Децата имат такива фази на растеж,в които това често сукане е много важно.
Целувки мила и пробвай просто през деня да лягаш и ти да поспинкаш
Активен
Zahira
«
Отговор #23 -:
октомври 06, 2009, 09:08:17 »
Майче не се изразих правилно - не точно режим, но поне да има паузи от по 2 часа и нещо между храненията за да може да се усвои млякото от предното хранене. Още повече, че нощно време тя сама си се буди точно на 3 часа - в 1ч., в 4ч. и сутринта в 7ч. яде така, че през нощта също не й почива стомахчето, а през деня няма такива паузи. Вчера вечерта съм я кърмила от 10 до 1. Явно ние постоянно сме си в такава фаза на растежа.
Да ми е жива и здрава, но си е лакомийка.
Активен
maj4eto
«
Отговор #24 -:
октомври 06, 2009, 09:16:00 »
Еми ще ти пожелая да имаш просто сили и търпение
А сега се сещам какво беше казала акушерката ми
-
Бебето не иска само да бъде нахранено-и то все пак е човек!Веднъж иска да папка,друг път да си пийне,или нещо сладичко
,или пък просто да се погушка в мама...
Успех
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #25 -:
октомври 06, 2009, 21:50:29 »
Наистина много ни объркват някои педиатри относно тези режими и тричасовата пауза, която се опитваме да налагаме на децата. Бях се подвела и аз доста сериозно та бяхме минали на два пъти дохранване с шише втория месец. Сега сме само на кърма - при мен сега започва да се регулира кърмата и наистина с постоянно слагане да сучи детето е спокойно. Гърдите ми не са така напрегнати - явно вече кърмата се е регулирала. Относно болките имам няколко вида кремове, но спрях да използвам. Най-добре ми действа обмазване на зърната с кърма след хранене на бебчето. Пожелавам на всички търпение. Аз се влюбих в кърменето и не мога да си представя какво щях да правя, ако не можех да кърмя детето си или ако бях продължила да дохранвам заради мнението на някой "специалист".
Активен
Zahira
«
Отговор #26 -:
октомври 07, 2009, 08:34:24 »
Аз пробвах вчера да храня Анди на 2.5 - 3 часа и само вечерта си сука с по-къси интервали и наистина коликите й бяха значително по-малко. Явно й се претоварва храносмилателната система.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #27 -:
октомври 07, 2009, 09:04:08 »
Zahira, аз разбирам напълно какво имаш предвид и какво те притеснява. При нас казват, че няма проблем да се даде биберон на бебето, но чак когато кърменето се е етаблирало и бебето се е научило да суче правилно. Не знам какво е това нещо с възприятията, но биберона при нас върши чудеса (въведохме го когато Филипа беше на 1 месец). Не бих казала, че яденетата се разредиха, но определено се успокоява с него, помага особено при заспиване.
За напъването... много познат проблем. И други мами във форума са се оплаквали от това. Изглежда, че е често срещано явление. Аз така и не намерих обяснение на това напъване при все, че няма запек. Едно е сигурно, отминава заедно с коликите, дори по-рано.
За режима, незнам, но ми се струва, че трябва да имаш по-продължителни наблюдения, за да си сигурна, че при режим има по-малко колики. А не плаче ли между храненията, когато са по-нарядко? Както тругите казват, кърменето е много повече от хранене. Мисля, че трябва сама да прецениш кое е по-добре за бебето ти - режима с по-малко колики или близоста и контакта, от който тя очевидно има нужда. Между другото, на мен за три месеца абсолютно никой никога не ми е споменал нещо за претоварване на коремчето.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #28 -:
октомври 07, 2009, 11:42:52 »
Аз давам биберон-залъгалка. Тя сама си преценява дали го иска или не. по принцип обича да си суче и понякога биберона и помага да се успокои и да заспи. даже в момента спи с него. Нямаме проблем с възприятията. Когато е гладна нищо не признава, освен цица. режим и ние нямаме. Но вече прави големи паузи. Нощно време се случва да спи по 5-6 часа, та се чудя дали е нормално това за двуседмично бебе. Броя на храненията за 24 часа са 6 напоследък. Иначе не се притеснявам дали й стига, защото е видимо пораснала и пълни памперсите редовно.
Сега и аз имам въпрос. Във какво е най-практично да съхранявам кърмата във фризера?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #29 -:
октомври 07, 2009, 12:18:47 »
Захира, аз мисля че може да пробваш да й дадеш залъгалка. Анди може изобщо да не я иска, както е при нас
Ако я възприеме обаче ще ти е от полза, защото бебетата искат понякога само да задоволят сукателния си рефлекс без да са гладни т.е. да дъвчат и сучат нещо без то обезателно да пуска мляко или вода. Ако искаш да увеличиш интервала между храненията, може да се опиташ да я разсейваш с нещо (разходки, песнички, люлеене, гушкане), за да мине малко време.
Мариана, аз освен в чашките към помпата съм слагала кърма и в стерилни пликчета на Лансинох. Мисля, че 20 бр. бяха 14 лв.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
33
Нагоре
Изпечатай