Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 14:54:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 12 част  (Прочетена 174975 пъти)

fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: октомври 05, 2009, 14:17:20 »

Момичетаа аз си оставам тук и този месец. Стимулацията за септември е без успех  nea, да се надявам че октомври ще е добър месец...радвам се, че поне ми дойде (за да продължим със стимулацията) и съм нещастна, че не ме пропусна поне за 9 месеца  beating Искам да питам момичетата, които са били на стимулация как им е бил цикъла след това - при мен е ужас в момента - в събота ми дойде , но мн оскъдно вкл. и днес е така - но болките са ужасни.....направо ми се  bad от болка (може да си представите за какво говоря)... Незнам как ще издържа днес  pardon
Целувки и успех на всички  give_rose
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: октомври 05, 2009, 14:54:58 »

Фиама, и при мен болките бяха доста силни, а кървенето оскъдно. Чувала съм обаче, че ако изпиеш един аналгин и се засилва течението и болките намаляват. Пробвах го и при мен подейства. Ако искаш можеш да го пробваш. Горещ душ също помага доста.
Стискам палци този месец стимулацията да има успех. Ама нека и мъжа ти да пие витамини А,C,E с цинк и селен. Ние си бяхме взели едни на суправит, хем не са скъпи, а свършиха работа. Лекарите казват, че било много добре. При нас подейства, въпреки че претърпяхме неуспех, но по независещи от нас причини.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: октомври 05, 2009, 16:27:39 »

Фиама, и при мен болките бяха доста силни, а кървенето оскъдно. Чувала съм обаче, че ако изпиеш един аналгин и се засилва течението и болките намаляват. Пробвах го и при мен подейства. Ако искаш можеш да го пробваш. Горещ душ също помага доста.
Стискам палци този месец стимулацията да има успех. Ама нека и мъжа ти да пие витамини А,C,E с цинк и селен. Ние си бяхме взели едни на суправит, хем не са скъпи, а свършиха работа. Лекарите казват, че било много добре. При нас подейства, въпреки че претърпяхме неуспех, но по независещи от нас причини.
Благодаря мила Рени  give_rose... ще ги вземем тези витамини  good, предполагам, че ги има на всякъде в аптеките?
А на теб ти пожелавам мн скорошно напускане на клуба  girl_wink
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: октомври 05, 2009, 16:35:33 »

Фиамче, има ги във всяка една аптека. Струват около 4лв. пият се веднъж на ден. Ето тези купувах аз.

Благодаря ти за пожеланието! Чакам скоро от теб да се похвалиш с добри резултати след стимулацията. А мен ме броите чак догодина в клуба. Сега съм в активна почивка. Ама моята работа може и да стане каквито планове си правила мишката котката ги разваляла.  blum
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: октомври 07, 2009, 11:23:14 »

Колежки,влизам да ви се похваля.Умишлено не съм редовна в писането и четенето,защото разисквате различни проблеми , а аз съм склонна бързо да си преписвам диагнози сама и се шашкам.Но понякога ми харесва идеята да споделя с вас докъде съм стигнала,защото няма с кого.
Вчера ходих на преглед(първи,гинекологичен) в клиниката в Плевен,д-р Емин.Много съм щастлива,че се уредих с него,защото само хубави неша съм чела.Като ми видя изследванията каза,че са "дори перфектни".Не мога да ви кажа точно какво,защото изобщо не им разбирам,но явно са основните,там хламидии,хормони.После на видеозона -матката -прекрасна,яйчниците също.И "един доминантен фоликул".Сега,не ми се смейте,ама чета и не разбирам и чета и не разбирам.Какво означават фоликулите,ама на прост български.
И на мъжа му пуснахме нова спермограма,тези антиспермални антитела,много ме тревожат,а дори не занм какво точно са и наистина ли наличието им означава категорично ICSI.И при какъв специалист се ходи за това.Д-р Рилчева само пуска изследванията и по мейл изписва лекарства, а няма с кого да поговорим,разпитаме толкова ли е зле.

Маги?
« Последна редакция: октомври 07, 2009, 13:17:53 от angel4e » Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: октомври 07, 2009, 13:20:31 »

Ангелче, доминантен фоликул се получава при всяка нормално протичаща овулация. На прост български език в него е яйцеклетката, това означава, че като се спука и отдели яйцеклетката имаш огромен шанс да забременееш. Казаха ли ти с каква големина е?

И на мъжа му пуснахме нова спермограма,тези антиспермални антитела,много ме тревожат,а дори не занм какво точно са и наистина ли наличието им означава категорично ICSI.
Антителата, които са закачени за сперматозоидите, могат да попречат на мотилитета (подвижността) им и да направят трудно проникването им през цервикалния мукус и достигането до яйцеклетката; освен това е възможно сперматозоидите да се “залепят” едни с други (аглутинация), което понякога се вижда при стандартния спермален анализ. Антителата също могат да повлияят на способността на сперматозоида да оплоди яйцеклетката. Ето тук има малко инфо по този въпрос http://zabremeniavane.start.bg/article.php?aid=2433 но според мен най-добре специалист по стерилитет ще ти каже като излезе новата спермограма на мъжа ти.

Стискам ти палци скоро да се похвалиш с още по-добри новини. give_rose
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: октомври 07, 2009, 13:48:58 »

Когато фоликулът достигне размери ок. 20мм. се пука. В него по принцип се намира яйцеклетката. Пукне ли се фоликула, жената вече е в овулация и тогава става забременяването. Стига да не е т.нар. кухо яйце (фоликул без яйцеклетка).

Нормално, сперматозоидите са защитени от имунната система чрез кръвно–тестисната бариера.
При мъже с антиспермални антитела, тази бариера е разрушена и така имунните клетки имат достъп до сперматозоидите. Сперматозоидите  имат уникални собствени повърхностни антигени, чието наличие се открива от имунната система и това води до включване на имунен отговор срещу тях. Или казано с други думи, организмът ги разпознава и включва имунната система с цел да обезвреди чуждото тяло.

В зависимост от това къде се намират антителата, сперматозоидите могат да бъдат засегнати по различни начини. Ако се намират върху опашката, сперматозоидите се обездвижват и слепват един с друг (аглутинация).

Ако са върху главичката на сперматозоидите, правят невъзможно  правилното свързване на сперматозоида с яйцеклетката, като по този начин не е възможно оплождане.

Сред най - честите причини за образуване на тези антитела са инфекции, травми на тестисите, варикоцеле и др.

За да се стигне до оплождане при наплно здрав мъж и жена, сперматозоидите трябва да преминет през тръбите, да стигнат до яйцеклетката, да разрушат нейната обвивка и да проникнат вътре (тази чест се пада по принцип на един сперматозоид).

Слабата подвижност, слепването, невъзможността за пробиване обвивката на яйцеклетката, наличието на голям брой мъртви сперматозоиди, както и намаленият брой на последните, водят до проблемно или невъзможно забременяване.
Това се случва, тъй като по пътя до яйцеклетката, сперматозоидите пътуват като една голяма тълпа. През целият им път до там, обаче, женският организъм убива повечето от тях или с други думи, както е на война, първите войници падат в боя, за да проправят път за следавщите. Даже и в тръбите има едни клетки, които също убиват голяма част от сперматозоидите.

Това пък означава, че дори и най-бързите сперматозоиди също загиват, т.е. важна е комбинацията количество+качество.

Разликата между ин витро и ИКСИ е в лабораторното оплождане на яйцеклетката.

Ин витро - яйцеклетката и сперматозоидът се оставят в едни стъклени чинийки (не се сещам как се нарчаха), сперматозоидът сам разрушава обвивката на яйцеклетката и прониква вътре.
При АСА по главичката, този сперматозоид няма да може да пробие обвивката и да оплоди яйцеклетката. Затова и се налага ИКСИ.

ИКСИ - по своята същност представлява ин витро оплождане, но разликата е в това, че във всяка една извадена и правилно деляща се яйцеклетка се инжектира по 1 сперматозоид (ембриолозите подбират най-качествените). Тук, дори и с АСА по главичката, той ще може да оплоди яйцеклетката, защото му е спестен целият път, а също и пробиването на обвивката.

Дано съм успяла да го обясня с прости думи.
« Последна редакция: октомври 07, 2009, 13:50:59 от gostenka_82 » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: октомври 07, 2009, 14:14:16 »

чинийката се нарича Петриева или Петриево блюдо ...направо ме разбихте как сте усвоили материята браво Flower dance
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: октомври 07, 2009, 14:18:50 »

liva82 Какво става с теб?
Имаш ли резултатти вече? Стискам ти палци и чакам да кажеш нещо, ама ти много си потайна  blush
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: октомври 07, 2009, 14:53:35 »

Малее,gostenka_82,имам да те черпяяя.Направо ми откри един нов свят.Извинявай,ако преди ти се е налагало да го обясняваш,а аз съм го прескочила. god god god god god god god god
Благодаря и на Рени,тя също често ме ориентира в нещата!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: октомври 07, 2009, 15:29:04 »

Лива, аз ако и точните термини помнех....щеше да е още по-добре. Ще се постаря да запомня блюдото ....

Ангелче, дано съм успяла да ти разясня нещата, добре е човек да знае с какво точно се бори и какви са вариантите пред него. Защото понякога се стига до ситуации, в които с години се луташ от доктор на доктор и .... резултатът е никакъв. За твоите резултати докторът е имал предвид, че хормонално здравето ти е наред. Матката е с нормално разположение и размери. Яйчниците - също. Лигавицата е с нормална дебелина (т.е. няма явни причини при теб да има проблем с фоликули, овулация, имплантация, бременност износване).
На по-следавщ етап ще ти поискат, би трябвало, Хистеросалпингография (цветна снимка) или Хидротубация.
Това са горе-долу минималните и задължителни изследвания. Има и други, но те са по желание на пациента (ако няма видими причини - самоназначаване) или когато вече има 3 ил повече неуспешни бременности, както и при неуспешно ин витро/икси.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: октомври 07, 2009, 16:27:57 »

момичета не съм коментирала защото искам да отида на лекр първо имам горчив опит от предния месец как всичко си замина на 9 ден..така че вече като отида на лекар ще кажа да не стане като преди ...честито и после ... cray
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: октомври 07, 2009, 16:34:10 »

момичета не съм коментирала защото искам да отида на лекр първо имам горчив опит от предния месец как всичко си замина на 9 ден..така че вече като отида на лекар ще кажа да не стане като преди ...честито и после ... :'(
Разбирам те и извинявай че попитах- малко нахално от моя страна - стискам силни палци скро да подскачаш от щастие  goody
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: октомври 07, 2009, 17:01:18 »

благодаря ти не ..нормално е да попиташ просто аз съм много наплашена от миналия път държи ми мокро и затова докато лекарят не каже аз съм със свито сърцев момичетата които за изживяли моите емоции ме разбират навярно give_rose
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: октомври 07, 2009, 17:25:58 »

И на мен ми е любопитно какво става с теб,ама и аз на твое място бих си мълчала.Така,че изчакай всички да потвърдят,а пък ние все ще търпим без да знаем Wink
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: