Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 20:45:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр (Прочетена 102524 пъти)
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
Отг: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, дек
«
Отговор #105 -:
септември 05, 2009, 12:16:51 »
Ето значи и в нашата тема започват плахо да се промъкват идеите за колички, легла, дрешки за бебетата
Значи си вървим "по план", както се казва.
Относно моите вълнения - за това, че бебето е по-дребно, съм малко по-спокойна сега. Всичко си върви както до сега. Пия си желязото и там другите добавки и така до следващата ЖК. Единственото по-различно, което направихме е, че отидохме още веднъж на по-обстоен преглед, на частен прием при лекар, който според мен доста внимателно си върши работата. Прегледът беше повече от час, на края вече ми се искаше да стана, но тя внимателно си оглеждаше всеки орган на бебето, правеше си нейните замервания, доплер, преглежда плацента и т.н.
Цитат на: rosibosi в септември 05, 2009, 07:55:24
...организмът ми нямало да може да я изхранва.
Rosibosi
, нещо по-специално трябва ли да правиш като превенция, за да не се случи това или всичко зависи от развитието по-нататък? А пиеш ли някакви медикаменти?
BaBy
, бързо действате
Честита ви количка.
Активен
Peteto23
Любопитен
«
Отговор #106 -:
септември 06, 2009, 09:53:06 »
И аз да се включа,аз очаквам на 22 ноември момиченце
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #107 -:
септември 06, 2009, 11:16:09 »
Добре дошла, Пете!!!
Почнахме и ние лека полека да се пълним
Чери, не трябва да се притесняваш за бебето, щом лекарите не се притесняват, понякога бебовците вървят по-малки и по-бавно, когато например си имала нередовен цикъл и овулацията ти не е на стандартните 14 дни, а на много повече и тогава независимо, че знаеш, че последния ти цикъл е еди кога си, овулацията ти може да е била след 20-30 дни и затова термина е ориентировъчен, и понеже са ти го сметнали според последна дата на менструация и затова се смята,че е по-малко, а то си е нормално за неговите си седмици, но не и според твоите
Много объркано го написах, надявам се да ме разберете!
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #108 -:
септември 06, 2009, 19:24:45 »
Здравейте
,отдавна не съм писала,все не мога да се наканя да седна и да дам отчетче!
И такааа,ние сме добре,миналата седмица ходихме на 3-та ФМ и си видяхме момченцето,че не го бях виждала 2 месеца и много се бях затъжила!
Лекарката каза,че всичко си му е наред,но върви едричък-1900 гр.
,като цяло не ме изненада,защото още като ходих на 2-ра ФМ във Варна доктора ми каза,че най-вероятно ще си имаме едричък мъж ама 1900 гр.за 31-та седмица ми се видяха малко множко!
Иначе откъм бременилски болежки не мога да се оплача,само по някой път като прекаля с разходките и ми се подуват краката,но не смятам,че е болка за умиране,а пък и като си полегна след това бързо ми минава!А и да не забравя вече изцяло изскочилия ми пъп
Откъм килограми смятам,че съм добре за сега +9,но последно време се усещам,че взех много да наблягам на тестени неща и да видим до края каква ще е
калкулацията
!
Относно покупки,вече съм си набелязала големите неща,като за сега съм се спряла на тази
количка
и на тази кошара
,които смятам да капарирам в края на септември!
Хайде стига съм писала,че поста ми стана доста дълъг,аз както си ме мързи и изведнъж като ме хване музата няма спиране!
Обещавам да съм по-редовна в писането от днес нататък
,но искам и вие да сте такива,че нашата отчетна темичка е най-заспала!
«
Последна редакция: септември 06, 2009, 19:28:36 от -Ади-
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #109 -:
септември 06, 2009, 19:42:57 »
Ади, аз тази седмица бях на ултрасоунд и когато отидох бях 30 седмица+3дни. Очакваме момченце и бебето беше 1.6кг. Което е с 1% по дребно от колкото трябжало да е. Сега ти си с една седмица по напред и ако смятаме 200гр наддаване на бебето за седмица то предполагам 1.8йг е нормално. На теб са ти казали 1.9кг ама то и апарата има разлика. Аз не бих се притеснила че пък е голямо бебе защото по размерите си е нормално за мен.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #110 -:
септември 06, 2009, 22:53:23 »
Ади, и аз като Гери смятам, че размерите и килограмите са си Ок, няма за какво да се притесняваш!!!
Иначе да ти кажа и аз съм си харесала същата количка и даже в петък си я взехме-много си я харесвам, страхотна е!!!
Аз много я бях гледала, но като разбрах, че Мира- Феникс си я е взела, поразпитах я и съвсем се убедих, че е и нашата количка това!
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #111 -:
септември 07, 2009, 08:22:17 »
О,и аз през седмица,две ходя до магазина да си я гледам! *YAHOO*И също като теб занимавах Феникс с моите въпроси!
Сега ще чакам да споделите как е с бебе вътре,че нали и ти и Мира сте преди мен!
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама
«
Отговор #112 -:
септември 08, 2009, 07:54:34 »
Пете
леко доизкарване на бременноста от нас.
аз другата седмица ще ходя на лекар да видим как расте бебо, че не сме били ехееееее от сумати време.
чакайте да ви кажа за мамите от София сега в петък на 3 етаж на ЦУМ от 10:30 (входа е 4 лв) има сбирка на сп. 9 месеца и темата тази седмица е много интересна - поне според мен де: "Спорт по време на бременност и възстановяване след раждането" - една приятелка ми каза че са много интересни тези срещи, така че ако някой има възможност в 10:30 да отиде да разкаже после
аз ще се включа от другият месец чак.
-Ади-
- тази кошарка я видях вчера на живо, страхотна е просто
за добрият избор.
аз най после и аз харесах количка Mutsy
, но имам около месец, да видим това ли ще остане последно:)
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #113 -:
септември 08, 2009, 12:49:37 »
Здравейте и от нас!
Днес бяхме на преглед и ни дадоха официалния болничен
Доктора каза, че засега тежим 2100 гр, и при тези темпове на растеж ще сме 3300 гр към термина
. Бебълс е добре, даже днес за пръв път и видях личицето!
и то на този видеозон, който не е "първа младост" и не се вижда кой знае колко добре! Много съм щастлива!
След 2 седмици пак ще ходя на преглед, отново да ме видят как са ми стойностите на хемоглобина, че тъкмо се е повишил малко и вече е 101!
Иначе кофтито е, че ми откриха гъбички
Аз усещане за гъби нямам, не ме сърби, явно са в начален стадий, но ми изписаха свещички и едно мазило дето се поставя с апликатор вътрешно
Та като ходя следващия път на преглед пак ще ми вземат секрет да се види има ли резултат от лечението. Лошото на гъбите е, че могат да се предадат на бебето при раждането и затова непременно трябва да се оттърва от тях!
Доктора ми каза, че вече е време да си потърся лекар за бебълс..Вие избрали ли сте вече, как сте го избрали? Едно е да търсиш лекар за себе си, друго е да е за друг човек! Ще питам и познати да ми препоръчат..
Ами това е за сега с отчетчето..Пак ще пиша като има нещо интересно около нас:)
Целувки на всички мами!
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #114 -:
септември 08, 2009, 13:34:24 »
относно лекаря за детето и аз не съм особено наясно как точно стоят нещата, само знам че предварително се избира и до там, но какво как, хич не ми е ясно, ако някой е просветен и аз ще съм много доволна да ни усвети.
А hoty ще ги излекувате тези гъби сигурна съм, споко, важното е че всичко други ви е ок. Ти решила ли си къде, как ще раждаш? А с покупките до къде стигнахте?
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #115 -:
септември 08, 2009, 18:14:53 »
Цитат на: ani4ka1710 в септември 08, 2009, 13:34:24
относно лекаря за детето и аз не съм особено наясно как точно стоят нещата, само знам че предварително се избира и до там, но какво как, хич не ми е ясно, ако някой е просветен и аз ще съм много доволна да ни усвети.
А hoty ще ги излекувате тези гъби сигурна съм, споко, важното е че всичко други ви е ок. Ти решила ли си къде, как ще раждаш? А с покупките до къде стигнахте?
ani4ka1710
, реших да раждам в тина киркова, при препоръчана лекарка от моя приятелка. Ходих даже да се запозная с нея преди две седмици. А отново ще се видим след 23.09, когато влизам в термин. Тази болница ми е много далече, аз живея в дружба, но лекарката работи там. Много мислих къде, знаех само, че ще е в държавна болница, а не в частна, не толкова заради парите, а заради апаратурата и специалистите. На мен нали ми откриха хепатит В и искам да съм сигурна, че няма да има проблем при раждането, да нямат подходяща ваксина или нещо от сорта. В последствие и с други познати говорих, които са раждали в тина киркова и са много доволни. И друго, което ми направи впечатление - не са им искали пари на ръка "да бутнат", платили са си хората за избор на екип и това е.
С покупките за бебчо още не съм започнала, защото сме в ремонт, но до една две седмици ще трябва да приключим и тогава ще се вихря
Само малко се притеснявам за креватчето, че незнам колко време ще е необходимо да ни го доставят след като го поръчаме. А за др. неща почти знам какво искам и се надявам да има всичко, което съм си наумила да купя. Трябва да видя и какво ще ми искат в болницата да нося, за да си стегна багаж и за там по-нататък. Като цяло до никъде не съм!
Ама се надявам скоро време да се похваля и аз с придобивки:)
Хайде целувки на всички мами!
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #116 -:
септември 08, 2009, 20:49:21 »
Привет и от мен, много рядко пиша, ни ви чета редовно. При нас всичко е ОК, може да се каже,че с,е готови и чакаме
с нетърпение вече
Леко бременеене на всички
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #117 -:
септември 09, 2009, 12:14:31 »
Имам едно въпросче.
От една седмица много често започна да ми се втвърдява корема, т.е матката.Когато бях на преглед преди 3 седмици ми казаха че било нормално ама днес например от сутринта сигурно 5-6 пъти. Търсих из интернет инфо преди да ви питамдиректно но няма кой знае колко инфо осве че се случва към края на бременността. На преглед съм пак в петък и 6е питам пак.
Та вие чуствате ли такова втвърдяване и какво ви е казал лекаря ако сте се конултирали?
Днес звъннах на аку6ерката и тя ми каза че ако съм го чуствала твърд джа или повече пъти на един час да съм звъннела в болницата та да видим.
Матиас се майтапи че ако излезе бебето днес направо сме ударили 6 от тотото че нали уж за тази дата го гласяхме- годеж на 070707, сватба на 080808 и бебето ако докараме 090909.Ама айде по добре да си стои вътре докато му дойде времето:)
Мерси за отговорите ако има такива:)
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Щастлива мама
«
Отговор #118 -:
септември 09, 2009, 12:49:47 »
аз ще се включа по темата от страна на питащите обаче
и аз имам такива дни от около седмица в които ми се втвърдява доста корема.
не съм питала още лекаря ми, че ми е малко никакво такова да му се обадя за това...
това което аз съм чела е че са подготвящи контракции (те може и да са в 9 месец, аз още съм в 7-мия обаче...) та незнам...
хайде дано някой помогне ако знае повечко
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #119 -:
септември 09, 2009, 13:06:09 »
При мен също се случва от време на време, и аз съм в седми месец,
Roshko
. Това, което и аз съм чела е, че е възможно да са подготвителни контракции. След последния ми преглед споделих това и лекарят ме увери, че ако са до 3-4-5 на ден е нормално. Както са казали и на Гери79, ако зачестят, примерно през половин час и за по-продължително време, то е най-добре да се свържете със следящия ви специалист.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...