Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 19:54:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, декемвр (Прочетена 102499 пъти)
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: Очакваме нашите съкровища - октомври, ноември, дек
«
Отговор #30 -:
юли 30, 2009, 20:40:09 »
hoty
, опитай за желязото и с по-специални храни. Цвеклото наистина е добро, четох също че соята съдържа много желязо и затова днес си правих пълнени чушки с ориз и соева кайма и другото което си правих пак от опит на една лекарка - киви, орехи (аз ги смлях) и мед и хапваш, също така преди хранене фреш от портокал заради витамин С, който помага за усвояването на желязото, хапвай и овесени ядки, но не с мляко
А за педиатъра, да , хубаво е да ти е наблизо, за да не обикаляш София през зимата. Мисля че тя идва задължително първият път и от там си ти :)По принцип трябва да дойде и при спешност, но аз винаги предпочитам да си хвана детенцето и да отида там. За ваксините също ще трябва да ходиш и живот и здраве като порасне, за всяка бележка която ти потрябва за детето пак ще трябва да ходиш. Дано съм ти била полезна.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #31 -:
юли 30, 2009, 21:01:10 »
Ами,
hoty
, аз на твое място бих си пуснала едно желязо и едно ЖСК - ама не очаквай гинеколога да се сети, вземи си талон от джи пи-то или си го плати, май не е много скъпо. Няма смисъл да се "блъскаш" с желязо, защото ако не е желязодефицитен проблемът, после най-много да те заболи черния дроб, ама ти си знаеш.
А тези глупости с пиенето на Б12 ги остави. Това не витамин, който се пие, а се инжектира мускулно - инъче ефект няма.
Така ми казаха хематолозите, с които съм се консултирала и съм склонна да им вярвам. Но с него специално трябва да се внимава, защото той се натрупва в организма. Аз направих един курс инжекции и определено ми светна малко след това, но аз съм с бета таласемия, т.е. съвсем друг случай, а и това ми е за цяла бременност. Специално с него не си прави експерименти.
Може да се изследва нивото на Б12 в организма, ама аз чак до там не съм стигала.
Моят съвет - пусни си едно желязо, ако е ок, тогава - електрофореза на хемоглобина и отивай на хематолог. Но ти си решаваш все пак.
darling
, за овесените ядки и млякото - млякото пречи на усвояването на желязото и затова ли не трябва да се ядат заедно? Аз все така ги ям всъщност - с мляко, ама то моето желязо си е ок принципно, ама ми стана интересно, дали това е причината.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #32 -:
юли 30, 2009, 21:57:17 »
hoty, за избор на педиатър наистина е добре човек да се ориентира по отрано, защото повечето добри са прекалено заети, имат много пациенти и не искат да приемат нови деца. Трябва предварително да говориш с него и да се разберете, че той ще поеме бебчо. Знам, че той трябва да направи посещение в къщи след изписването на бебето. След това, обаче за редовните детски консултации си ходиш ти. Така, че за голям град е предимство да ти е наблизо.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #33 -:
юли 30, 2009, 22:17:10 »
Kiksi, да заради това
Калцият пречи на усвояването на Fe а витамин С помага. Аз незная дали точно тук да те питам като човек с повече опит но моето желязо е 10.81, т.е в норма макар и на долна граница, а ЖСК е 100 при нормална горна граница 60. Нещо все ме човърка, дали може при такова желязо хемоглобинът да е 103 и дали не се тъпча напразно със желязосъдържащи ?
Активен
Kiksi
«
Отговор #34 -:
юли 30, 2009, 23:00:47 »
darling
, аз не съм супер компетентна, може би не е зле да се консултираш с хематолог.
Но ми се струва нисичко и е възможно да ти е 103 хемоглобина при това положение, защото той реално не е много под долна граница, която е 120. Т.е. горе-долу има някакъв баланс и връзка.
А повишеното ЖСК може да се дължи на опита на организма ти да усвоява повече желязо в отговор на това, че не му е достатъчно. Това е, което съм чувала, но не твърдя, че е вярно на 100 процента. Примерно при мен е нещо подобно - еритроцитите ми се повишават в следствие на опита на организма ми да компенсира ниския хемоглобин, който е от недостиг на фолиева киселина.
Според мен при тебе точно желязото си е проблем - щом ти "светва" от цвеклото, 100 процента е това. Ако искаш пробвай само с цвекло, без лекарства, но все пак си изследвай хемоглобина след седмица-две примерно да видиш как е повлияло.
Една колежка ми каза, че сокът от цвекло й вдигнал хемоглобина за отрицателно време за разлика от Тотемата, която пила преди това.
Според мен няма да ти навредят в този случай желязосъдържащите, така или иначе не е лошо да го вдигнеш това желязо, но ако искаш пробвай със сока от цвекло първо, сигурна съм, че ще има ефект.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #35 -:
юли 31, 2009, 15:43:41 »
Здравейте, момичета, днес бях на лекар и бързам да се отчета- много сме добре, развива ме се точно в 30 седмица, потвърдиха ни, че сме МОМА
Иначе и на мен ми бил малко нисък вече хемоглобина и ми изписа да пия Желязо с фолиева киселина, ама не помня как се казваше
Иначе се опитахме да чуем за първи път тоновете на бебка и някъде таааам, отдалече по едно време се доловиха, били перфектни и така
Та, това е при нас, аз съм добре, явно и беба
На преглед съм чак на 04.09. и дотогава, лекарката каза да си живея живота и аз съм мнооого щастлива днес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
Kiksi
«
Отговор #36 -:
юли 31, 2009, 15:46:54 »
BaBy
, перфектно! Това да се чува!
Супер, че са ви потвърдили розовите гащи, а ти вземи послушай лекарката и си живей живота - лято е сега все пак, няма да се лишим от малко ментичка, нали?
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #37 -:
юли 31, 2009, 15:47:15 »
Миличка, за чудесните новини!!!
Само така да сте до края!!!
Целувки от нас!!!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
август 02, 2009, 10:51:40 »
Здравейте и от мен. Както казах/ или не/ на 31 август бяхме на лекар. Казаха ни , че бебко въпреки моята сигурност и убеденост, че ще е момиче, се оказа, че сме момченце. Зарадвах се разбирасе , но момиченце ако беше мале, мале... Иначе сме мн. добре. Док каза, че бебко трябва да е до 19см , а ние сме 20см ; трябва да сме до 300гр. - ние сме 420гр. / а после защо ми било голямо коремчето ??? /. Но изобщо не се очудвам - нали тати е 2м. Явно бебко ще прилича на него. Каза, че е застанал мн добре и мога да си ходя на моренце с отделен бански, мога да ходя на дълъг път абе общо взето мога да си
.
Като видях
мъника
и като му чух сърчицето
Е може и да не бях мн добра в обяснението, но май още ме държи
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #39 -:
август 02, 2009, 11:19:37 »
BaBy , anellly
браво за хубавите новини
Аз съм на лекар на 10-ти и вече нямам търпение отнова да видя малкия
предполагам че ще ни потвърдят синята новина, но и аз като anellly до последно гледах розови дрешки и роклички
целувки от мен и приятен неделен ден
Активен
jozka
Ентусиаст
Публикации: 122
«
Отговор #40 -:
август 02, 2009, 18:01:26 »
anellly
и аз като тебе до последно имах 4увството, че ще е момиче, но като ни казаха преди няколко дена момче останах като гръмната, обаче така или иначе много се зарадвах. иначе и нашия бебо върви големичък, щото и 2-мата с таткото сме си големички, док каза да се подготвя за голямо бебе
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #41 -:
август 02, 2009, 18:28:54 »
Kiksi, darling
, благодаря ви за информацията за хемоглобина!
Търсих в нета дали не се продава готов сок от цвекло
ама не открих..А няма как да го изтисквам - нямам сокоизтисквачка
Може ли да се пасира? Никога не съм яла цвекло...Ще опитам с киви, орехи и мед...По-достъпно ми се вижда...
Вече пия и витамин С по вашите препоръки
Baby, anellly
, честито за хубавите новини! Каквото и да е бебчето все е емоция като търгнеш да обикаляш да му купуваш това-онова!
Ние вчера ходихме по магазините да разглеждаме за легла, колички и т.н. и то като видях колко са малки дрешките за новородени, а чорапките...
Направо така се разкиснах!
И за момиченца, и за момченца има страхотни нещица! Нямам търпение вече да дойде моментът за същинското пазаруване!
Че като се развихря...
Уф, размечтах се
Хайде приятна почивка на всички мами!
Активен
Kiksi
«
Отговор #42 -:
август 02, 2009, 19:09:57 »
hoty
, и аз нямам сокоизтисквачка
и процедирах така - настъргвах го в кухненския робот и после го слагах в един тензух и го изтисквах в една тенджера през тензуха, като добавях преди това и настъргани моркови и после сок от лимони. Разреждаш го и с вода задължително. После го подслаждах и престояваше 12 часа и си го сипвах в бутилки и в хладилника. Пие се по една-две чаши на ден. Поне на мен такава рецепта ми казаха, но и да го ядеш, а не да го пиеш на сок, е все същото сигурно.
Може и да го пасираш или да си го настържеш за салата и да го смесиш с нещо - зеле, ряпа, моркови или на кубчета сварено и с варени картофи. На мен лично ми миришеше на пръст и не съм го яла, сварено май по става. Но на подсладено сокче си е най-добре!
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #43 -:
август 03, 2009, 08:46:42 »
По отношение на цвеклото не знам дали в консервираното има същото количество полрзни вещества както в прясното, но като вкус определено ви препоръчвам консервите на Бондюел. Уникално е вкусно. Аз си го хапвам направо с виличката директно от консервата
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #44 -:
август 03, 2009, 08:47:59 »
Здравейте и от нас в новата тема момичета!
Относно хемоглобина - на мен за сега ми казаха, че матерната ми е достатъчна, ама пусто нямам навик да я пия
Дано на следващите изследвания нещата не са по-зле. В старата тема Булечка беше пуснала една статия за динята, която много ми хареса, но се чудя дали е вярно това, че съдържа желязо? Не бях го чувала до сега. Вие какво знаете по въпроса?
И на мен вече не ми се ходи на работа, но пък и болничен не ми се взима
Бях една седмица в отпуск и се каня след две седмици да си пусна още, дано стане, но въобще не я усетих тази отпуска. Такъв ремонт се развихри из къщи, че сега няма къде да стъпиш просто, но пък се успокоявам с мисълта, че после ще е по-хубаво, чисто и топло за бебо
. Само кой ще изчисти не е ясно, ама
ще му мислим.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...