Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 16:44:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Възвращаемост от сватбата?!  (Прочетена 158940 пъти)

vanilla
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #195 -: август 16, 2007, 11:18:10 »

Не зная дали е редно да се пита, но все пак. blush
Възвращаемост има ли при вас от сватбата.
Въпроса е ясно, че е към тези, които вече са минали под венчилото (ножа  blum)

Много ми е интересно. Споделяйте  smile smile smile  crazy

Здравей, при мен има страхотна възвръщаемост yahoo  Моята сватба беше съвсем скоро, дори още пазя опаковките на подаръците smile Работата е там, че си направихме сватбена листа - случайно попаднахме на такава агенция във Варна - дори се оказа, че е съвсем отскоро и доста ни поглезиха като за първи клиенти DANCE
Имахме да си купуваме доста неща след сватбата - красоти за дома, микровълнова и разни подобни...знаете как е:) оказа се, че при тях има всичко, дори си поръчахме подарък уикенд в планината! абе, супер идея беше, признавам си. Направихме си страхотен списък с подаръци, те го изпратиха на поканените и всъщност след сватбата се озовахме вкъщи с всичко необходимо без да сме дали и стотинка за това, ей това си е възвръщаемост  danceg
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1317

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: август 16, 2007, 11:30:49 »

Ванила , браво на вас , това е страхотно.
При нас имаше възвращаемост , но не изцяло.Имаше и дубликати на подаръците , които бяха подарени от мен на свеки и на мама smile
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: август 16, 2007, 11:45:09 »

аз мисля че сватба не се прави за да им искаме парите на хората не мога никого да задължа да ми даде пари или подарък с 2на стойност на куверта че аккв сега да има казвам коко сме платили за цялата сватба и да ги замоля най-такчтично да си ги съберат помежду су гостите ли?не мога така и аз и милто сме на мнение че не ги събираме за да имаме възвраъщаемост а за да си изкараме добре и хората около нас да споделят този важен момент
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: август 16, 2007, 11:53:47 »

аз мисля че сватба не се прави за да им искаме парите на хората не мога никого да задължа да ми даде пари или подарък с 2на стойност на куверта че аккв сега да има казвам коко сме платили за цялата сватба и да ги замоля най-такчтично да си ги съберат помежду су гостите ли?не мога така и аз и милто сме на мнение че не ги събираме за да имаме възвраъщаемост а за да си изкараме добре и хората около нас да споделят този важен момент
Абсолютно съм съгласна  good  good  good
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: август 16, 2007, 14:36:34 »

При нас  ние се включихме с около 2000 лв , а останалото родителите ми платиха сватбата. Иначе в пари получихме около 3500 лева, останолото беше кристални чаши за уиски, кристални чаши за вода, фуктиера на 2 етажа, кухненски робото и сервиз за кафе(много красив), съдомиялна от кумовете, албум и един парфюм за мен на Thierry Muegler "Star". Но даже и без подаръци искам още веднъж един такъв ден.
Активен
vanilla
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #200 -: август 21, 2007, 08:57:54 »

Ванила , браво на вас , това е страхотно.
При нас имаше възвращаемост , но не изцяло.Имаше и дубликати на подаръците , които бяха подарени от мен на свеки и на мама smile

Ами, Астика, ние затова и отидохме при тези момичета - да си направим списък с подаръците и нищо да не се повтаря  Wink а на тях нищо не се плаща за услугата! и това си е нещо smile
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: август 21, 2007, 21:05:22 »

При нас парите са около 3 500 лв, един страхотен сервиз на Luminarc, който бях предварително одобрила ;-) и още няколко неща на Luminarc, дизайнерска ваза и фруктиера... това са... нямаше джаги,нямаше сешоари  yahoo yahoo сватбата я платиха родителите ни, за възвръщаемост въобще неможеше да става и дума и то беше ясно, най- важното беше всички да са доволни а ние щастливи, така и стана  yahoo
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: август 23, 2007, 09:52:07 »

При нас парите са около 3 500 лв, един страхотен сервиз на Luminarc, който бях предварително одобрила ;-) и още няколко неща на Luminarc, дизайнерска ваза и фруктиера... това са... нямаше джаги,нямаше сешоари  yahoo yahoo сватбата я платиха родителите ни, за възвръщаемост въобще неможеше да става и дума и то беше ясно, най- важното беше всички да са доволни а ние щастливи, така и стана  yahoo

е мандаринче завиждам за вазата и фруктиерата хи хи хи хи  Wink laugh
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: август 23, 2007, 10:15:17 »

е мандаринче завиждам за вазата и фруктиерата хи хи хи хи  Wink laugh
те са от хора които и пликче ни дадоха, просто за спомен  good  girl_in_love
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: август 25, 2007, 22:02:12 »

Ние пък даже си изтеглихме заем за сватбата и ще го изплащаме 2 години.Нищо че сега имаме пари да го покрием целият наведнъж,не ми се иска.Някакъв спомен от това прекрасно събитие - може би глупава сантименталност.За възвращаемост - около 50 %,но даже не си спомням сумата сега.Това няма никакво значение.
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223

« Отговор #205 -: август 31, 2007, 22:32:29 »

Момичета едва от около месец започнах да се замислям за въвращаемостта от сватбата от другата страна, въпреки че при нас и нищо да не получим пак ще сме на +, тъй като родителите плащат всичко. Но преди като сме били на сватби с милото винаги сме давали минимум по 50 лева на човек или 100 за двамата. Миналата година бяхме на едни приятели - колеги от университета. Други от компанията искаха да купим подарък вместо пари и тъй като младоженците бяха новодомци, им купихме маса със столове, горе долу се падаше около 70 лева на човек. Малко неудобно се почуствахме на сватбата, защото предполагате няма как да помъкнеш голяма разтегателна маса със столовете в ресторанта, а не можахме да го подарим по-рано. Отидохме на следващия ден у тях да ги занесем и направо се шашнаха като ни видяха - те си мислеха, че някаква магария пак сме намислили и не смеем пред всички гости да я покажем. Цял ден гадаели какво ще е  да е .
Да се върна на темата - това е сватба, не е рожден ден. Не можеш просто да отбиеш номера. Не е толкова до възможност, а до възпитание и до манталитет. /лично мое мнение/, но все пак всички минали госпожици и настостоящи госпожи или поне 90% от тях, са видели че хората, които "минават метър" са хора с възможност и как често се получава семейства в затруднено положение дават повече от колкото си предполагал и знаеш колко им коства това, а другият дава колкото дава на детето си за джобни пари или за дискотека. Това е обидното. По- честно ще бъде такива нищо да не дава, а да си признае, че не те уважава, а дошъл за сеира само.   

Честн казано имам леки съмнения, че и при нас ще има такива - "за манджата и клюката", но дано да са само тези, които си ги очаквам.

Честито на спечелилите Luminarc сервизи - влюбена съм в тях.   girl_in_love По принцип сме разтръбили, че предпочитаме подаръчета в пликчета. До тук единствено едната ми баба каза, че държи да има подарък от нея, а не пари и майчето й казала да ми купи сервиз и видиш ли имало едни дето много съм ги харесвала. Бабчето каза да си избирам до 250-300 лева и смятат да взема два еднакви, че те са все за 6 човека, та да станат поне за 12.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: септември 01, 2007, 09:35:37 »

Да се включа и аз,
ние сами си поемаме сватбата.Като гледам така май ще излезе колкото дали толкова взели.Намекнахме,че не искаме подаръци,но това не значи че всички ще се съобразят с това.Имам приятели/на сватбата ще има само приятели и никакви роднини дето ги виждам от сватба на сватба и нито са ми близки,нито нищо.Само майките и един брат с гадже/та за приятелите- имам такиво,които нямат възможности и подозирач,че ще им е неудобно да остови малка сума в пликче,въпреки че аз им зная положението и няма нищо неудобно.Нали като си кани човек гости той си ги познава и ако някой е оставил 10лв и не е добре финансово никой нищо няма да си помисли.Да се надяваме,че ще си върнеме поне това което сме дали защото много ми се иска да си направиме сватбено пътешествие из европа.Ще пиша дали сватбата ми е излязла колкото съм очаквала и дали има възвръщаемост когато мине.
Активен
RONY
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #207 -: септември 11, 2007, 11:44:51 »

Няма смисъл от възвръщаемост . ;)Важното хората да я запомнят с нещо и да се чувствали добре CHEERS
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: септември 11, 2007, 11:51:47 »

Ами ние отворихме подаръците и пликчетата и ми стана много тъжно sad имаме повече 20 анонимни суми   nea  Хубаво поне едно "Честито" да пишеше на плика или от кой е. Разбирам ако са се срамували от сумата която дават, да не пишат. Но парите в пликчетата не са малки....незнам huhhuh.gif
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 11, 2007, 11:59:05 »

Диде забравили са мила не е нарочно не се притеснявай *THUMBS*права си и съм съгласна че  ередно да напишат по нещо ако не имената но според мен просто в паникатас бързането обикновено това с пликчетата и паричките в тях става в последния момент или сътринта преди събитието или даже в ресторанта никой не ги приготвя месец преди сватбата *THUMBS*така че просто в бързината се получава така някой път
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: