Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 18:56:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март (Прочетена 158242 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари,
«
Отговор #240 -:
август 25, 2009, 11:17:17 »
А дали някой се сеща имаше нещо за надморската височина.....на колко метра надморска височина не е препоръчително да се качва бременна жена? Че съм се заела да разглеждам някакви планински оферти за почивки, но се сетих че имаше някаква забрана
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #241 -:
август 25, 2009, 14:16:37 »
Ами да ти кажа мен ми разрешават да ходя на Витоша като съм в СФ ама не по-високо от Алеко - иначе за височината идея си нямам каква е
Виж в старт.бг мисля че имаше една статия с бременност на почивка май се казва.
Иначе да ви се похваля беба е направо фурия! Вече си я осещам сериозно като е недоволна! Бях на доки и в София и ми потвърдиха дата на термина 08.02 така че Гери ще се гоним из болницата
Иначе да ви се оплача - вчера си дойдох от София и пътуването беше адът в живота ми! 6 часа в автобуса лепната за стъклото и стисната в ъгъла от грамаден смръдлив чичко
Направо щях да откача. Дали от това или от друго като се прибрах повръщах и имах много тежка криза - кръвното ми беше 60 - 40! Аз попринцип съм с ниско ама това си беше.... Днес с беба сме добре иначе - само ми е малко отпаднало. И честито на новите ни мами - леко бременеене и много радост момичета!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #242 -:
август 25, 2009, 16:31:22 »
Bebe_chaka
а ти от къде си попринцип? Иначе в болницата няма как да се гоним освен ако не решиш да раждаш във Враца
Аз още не го усещам бебчо
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #243 -:
август 26, 2009, 03:25:14 »
Мии знам ли още не съм решила - софия или варна
ЕЕЕЕ нищо здраве да е иначе можеше да си правим състезание с количките из болницата
Активен
Gergancheto
«
Отговор #244 -:
август 26, 2009, 08:36:08 »
Цитат на: Bebe_chaka в август 26, 2009, 03:25:14
Мии знам ли още не съм решила - софия или варна
ЕЕЕЕ нищо здраве да е иначе можеше да си правим състезание с количките из болницата
Ако избереш Варна веднага ти идвам на гости
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #245 -:
август 26, 2009, 08:54:20 »
Герганче, а ти вече в коя Гест. седмица си ?
Активен
Gergancheto
«
Отговор #246 -:
август 26, 2009, 08:57:07 »
Цитат на: inaxastra в август 26, 2009, 08:54:20
Герганче, а ти вече в коя Гест. седмица си ?
Така ги обърках тия седмици че вече ми е каша - според календара съм в 17г.с. , според доктора при когото ходя на консултация още на 10-ти август като ходих ми каза че съм в 16г.с.
Сега около средата на септември съм на фетална морфология и се надявам да ми кажат по точно, но все пак според мен съм в 17г.с. въпреки че бебчо е по-голям
Активен
tonitta
«
Отговор #247 -:
август 26, 2009, 09:02:02 »
Еее
Гери
има време да го усетиш,спокойно!За първа бременност дават,че може и до 20-21 г.с. да отиде :girl_wink:А може и да го усещаш,но да не знаеш,че е мъничето,при мен май беше така.Когато на един банкет го усетих по-силно заради музиката вече бях сигурна,че ме побутва и само след 2-3 дни вече си се усещаше яко *YAHOO*А сега ела да видиш как ми мести тумбака 8PНо,ако си заета и по улиците по-трудно се усеща.Скоро ще ни се похвалиш и ти!
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #248 -:
август 26, 2009, 23:12:06 »
Ама то не пречи за гоститата - внаги си добре дошла и в Бургас
Ще с спретнем купон само с бременни
Хората ще се ошашкат сигурно като видят толкова бременни на едно място ако се съберем повече бременни мами
Активен
Gergancheto
«
Отговор #249 -:
август 27, 2009, 09:08:56 »
Само информативно проверих информацията с надморската височина - бременната не трябва да се катери, да почива и въобще да се намира да височина над 1500-1700м.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #250 -:
август 27, 2009, 14:50:27 »
Ето ме Хем много щастлива, хем и малко мислеща.
Така почвам от начало сърдечна честота 170 удара в минута, CRL 57 в норми, н гънка 1,7 в норми, назална кост наличиние, трикуспидален доплер нормален, дуктус венозус доплер нормален, череп нормален и т. н абсолютно всичко нормално. Беше толкова шавливо, че горката доктор Янкова се побърка докато успее да му вземе параметрите въртеше се като ненормално просто. Ама на кого да се метне та майка му ли стои на едно място или баща му Синдром на даун 1:3138 абсолютно добре, синдром на незнам си кой 1:4911 и то нормално, и трети синдром 1: 5096 също нормално.
Много съм щастлива и доволна
Единственото нещо, което ме кара да съм малко мислеща е че докторката каза че сърцето и клапите са абсолютно нормални но апарата вади някаква крива на доплера, която не е паталогична и няма проблем но е нетипична и каза че няма притеснения и бебето си е абсолютно наред но препоръчва просто фетална ехокардиография на 20 октомври и пише нетипичен доплер на ТК без гегургитация без патологий някой да има идея какво значи това. И тя и доктора ми казаха, че това не е никакъв повод за притеснение ама юнашка душа не трае и просто само ровя. Каза че всички клапи и течения са си нормални на сърцето, но кривата която дава машината е съвсем леко отклонена, но в нормите е ако знам кво е това та на. някой ако има идея.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #251 -:
август 27, 2009, 18:25:03 »
ААА там да се намеси Гери тя е нашия консултант
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #252 -:
август 27, 2009, 19:00:44 »
Весенце, ама ти си мниги напред мила - браво на теб.
аз май съм с найи-последния термин и най-рано съм се отчела. Дано това, че споделям толкова рано радостта си не събуди някое суеверие
За надморската височина - ние ще пътуваме до Венеция в края на септ. и нашата лекарка каза, че няма никакъв проблем. вярно е, че самолета е по-различно от планината, но все пак мисля, че не трябва да навреди, ти няма да се качваш на Еверест в крайна сметка.
tasty, твоят пост ме разстревожи, не съм си давала сметка, че ще получа толкова подробна информация. миличка, искам само да ти кажа да се опиташ да не се тревожиш много, каквито въпроси се сетиш задавай на докторите, но се опитай да оставаш спокойна. И съм съгурна, че носиш едно здраво и шастливо бебоче:0)
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #253 -:
август 27, 2009, 20:19:06 »
Иве, аз съм на принципа, че суеверията имат сила само, ако ти им даваш тази сила. Не се тревожи за глупости -просто се радвай на всеки един миг максимално
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #254 -:
август 28, 2009, 09:02:05 »
Момичета май около мен се разиграват само трагедии, просто.....
Вчера след като ви писах се сетих, че защо да питам този и онзи като мога да звънна на светилото в кардиологията сърдечния хирург доц. Баев.
Той разбира се веднага ме попита да му кажа какво са видели всъщност, успокои ме че щом не са ми предписали аборт по мед. причини значи не е нещо сериозно, но трябва да знае какво е и ми каза да звънна на докторката да ми обясни и да му кажа. Най-странното е, че те ми бяха казали да не казвам на не взема да кажа на гинеколога ми, че има проблем, че ще им се развъни веднага, че защо тогава ме пращат на екокардиография и как да не му казвам като той ми е лекуващ лекар.
Звъня аз на Янкова и ми вдига сестрата, казва ми че тя преглежда и аз казвам ок ще звънна по-късно, тя ми казва не кажете и аз и обяснявам при което тя започва да ми крещи ама да ми крещи .... как нали три пъти ми обяснили, че няма патология и какво точно съм искала, че било препоръчително да отида на консултация на кардиолог и не било задължително и т.н.
Затворих телефона и ревнах с глас, направо треперех от рев просто не можех да се успокоя за да звънна на кардио хирурга.
Най-странното е че те ми записаха част за фетална екокардиография в същия кабинет в който те приемат и в същия тефтер в който си записват техните часове, но при друг лекар.
Звъннах на Баев и той полудя. Как така ще ти крещят та ти си бременна с лабилна психика. Каза, че щом няма патология защо ме пращат и че или ме пращат просто за да ми вземат още 65 лв или да обяснят какъв е проблема. Той не можеше да повярва, че има лекар, макар и на мен да ми крещеше сестрата който е в състояние да крещи на бременна жена
Та от цялата работа не съм спала снощи и днес смятам да звънна на гинеколога и да видим какво точно става защото треперя цялата. Надявам се само да си създавам паранои , но цялата работа не е нормална.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...