Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 23:18:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари, Март (Прочетена 158369 пъти)
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Януари, Февруари,
«
Отговор #135 -:
август 04, 2009, 13:14:12 »
така ще е в началото
мен толкова много ми се гадеше ама на съм повръщала, след това ми предписаха едни капки за гаденето и от момента който свършиха не ми се е гадело
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #136 -:
август 05, 2009, 19:09:02 »
Здравейтемомичета,пиша ви слънчева Варна.да ви кажа хич не вярвайте на БХС.Това изследване се базира на математическо изчисление на теория на вероятностите.Много по-важно е Ранната фетална морфология и дава по-верни резултати.ЗА бхс се взимат разни фактори,които до някаква степен са субективни.АЗ дори мислех да не го правя,но докторката каза-направи го щом ти се полага,нищо не губиш.Тъй че споко.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #137 -:
август 05, 2009, 22:06:52 »
аз също да ви кажа, че няма смисъл да си давате парите за БХС, поради причината, която казва Кали. Нас така ни стресираха и не ни обясниха какво представлява самото изследване - ако изобщо да се нарече такова и се наложи да живея 1 месец в страх, за това бебчето ми да няма някакви увреждания, тъй като се паднахме 1:1000 и некадърната лекарка чак на амниоцентеза ме беше пратила. По-добре направете ранна фетална, поне е реално и истинско и може да се види ...
Активен
Kiksi
«
Отговор #138 -:
август 06, 2009, 08:30:47 »
Е, Ели, то 1:1000 е направо прекрасен резултат от БХС в сравнение с моя - 1:244
Ти знаеш що шашкане и рев беше, не смеех да споделя, че съм бременна на никой повече от страх, че има нещо
Проблемът при БХС е, че освен неточността на прогнозата, ако ще и 1:200 хиляди да си, няма как да знаеш, дали не си ти точно това едно.
Ако човек иска да е сигурен на сто процента - трябва да си направи амниоцентеза,има и други изследвания, но те се правят по рядко - хорионбиопсия и т.н.
Дори и феталната морфология не е гаранция, т.е. понякога показва още в ранна фаза, ако има проблем, но може да се случи и генетичният проблем да не даде морфологични изменения на определен етап и да се види чак в напредналите месеци /след 20 г.с., около която обикновено се прави втората ФМ/.
Аз след БХС правих амниоцентеза и два пъти фетална морфология - втора и трета.
Така че това са допълващи се изследвания - едното не изключва другото, а напротив.
Аз лично за себе си, живот и здраве при второ дете, може би директно ще отида на амниоцентеза, без да правя БХС. Лошото при него е, че или стресира излишно, или се оказва, че е дало фалшиво спокойствие.
Активен
Ели .
«
Отговор #139 -:
август 06, 2009, 09:16:55 »
малко
но примерно при мен амниоцентезата означаваше аборт, тъй като бях с предна плацента - така че и това не винаги може да се направи, разбира се и на нас при феталната в 5 и 7 месец не даваше 100% гаранция, че всичко ще е наред, но поне много ни успокои. Мисълта ми е ,че лекарите те изпращат да правиш изследване без да са запознати - какво изобщо е тоооо, че аз съм се молила да ме вмъкнат за час за фетална и то страхувайки се, че може би плода ми е увреден, добре че беше този интернет, че мъжа ми влезна и прочетеее за БХС..., но все пак докато дойдеше часа за феталната бяхме супер изнервени и молейки се всичко да е наред
Активен
Kiksi
«
Отговор #140 -:
август 06, 2009, 09:29:55 »
О, да, Ели, има случаи като твоя, в които няма как да стане.
А феталната морфология си е голямо успокоение, наистина, просто споделих това мнение, защото по-назад бях писала за едно момиче, което уж с добър резултат от БХС си карало бременността и на едва на късна ФМ се видели проблемите - а да прекъсваш бременност в 7-ми месец си е още по-голям кошмар. Тя, милата, проклинаше и БХС, и ранни ФМ и беше категорична, че ще прави амниоцентеза при следваща бременност. Но за съжаление невинаги е възможно.
А за лекарите, че не са запознати, ами не са, там е проблемът, то аз пък се ядосвах, че моята нищо конкретно не ми каза като дойде резултатът, даже спомена, че не виждала нещо обезспокоително (при ЧХГ два пъти над нормата! ) и ме посъветва да звънна в Националната генетична лаборатория и да се консултирам с тях, защото тя не била специалист по генетични проблеми. И като се замислих после, добре е постъпила, че не се ангажирала с мнение да ме шашка излишно, а поне ме е насочила към компетентните хора.
«
Последна редакция: август 06, 2009, 09:43:24 от Kiksi
»
Активен
Ели .
«
Отговор #141 -:
август 06, 2009, 09:38:35 »
е поне си е признала лекарката, че не е компетентна и те е насочила, а не като моята само където не ме срина със земята с думите си
, която между другото е и завеждащ отделение на областен градддд
Активен
Gergancheto
«
Отговор #142 -:
август 06, 2009, 09:44:41 »
Ей малко да ви прекъсна ама аз вече съм в 4-ти месец
Мале как се зарадвах като си видях линийката
Аз пък никъде не съм ходила, според моя доктор нямало смисъл
Не че не мога да си отида на своя глава, ама нали всичко ми е свързано със пътувания до София, трябва да разпитвам къде, как, кога....абе по добре да не оправдавам, сега се надявам поне на втората фетална морфология да успея да отида
Активен
Kiksi
«
Отговор #143 -:
август 06, 2009, 09:54:11 »
Ами, Герганче, аз те съветвам да си записваш час от сега, ако искаш да отидеш при някой от най-търсените специалисти по ФМ - примерно Марков или лекарите във МЦ "Фемина". Ако нещо стане, винаги можеш да си отмениш часа после, но да не стане като Ели да се молиш да те вмъкнат, то и при мен с голям зор стана запазването на час. И това са най-добре похарчените 100 лв. /толкова заради диска, иначе - 80 лв./ през цялата ми бременност. Всъщност 200 лв., защото правихме 2 ФМ
Активен
Gergancheto
«
Отговор #144 -:
август 06, 2009, 10:04:51 »
То и тука във Враца има една докторка дето прави фетална морфология, ама нали все няма й кого да питаш, добра ли е, не е ли добра
Че поне си ми е близо и мога да си запиша час по всяко време....
Иначе при всички ли е 80лв? Аз ако искам да отида след месец, месец и нещо трябва сега да си запазя час?
Активен
Kiksi
«
Отговор #145 -:
август 06, 2009, 10:22:06 »
Ами, трябва да си сметнеш кога си между 18 и 23 г.с. и да си запазиш час в този период, като май е по-добре да не се изчаква до 23 г.с., а около 20 г.с. е най-удачно да се направи втората ФМ.
Ето тук е обяснено повече, да не се сметне за реклама само
:
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=133
То и аз мислех да я правя в Бургас ФМ, пак 80 лв. струваше, ама не съжалявам, че отидох до София, пък на теб ти е на две крачки, аз ако бях въобще нямаше да се чудя. А в една от клиниките тука рекламираха, че имали и те 4Д вече и струвало 60 лв.
Да уточним само, че феталната морфология /ФМ/ и 4Д не са едно и също нещо, в смисъл заедно се правят, но идеята е друга.
ФМ се прави на 2Д - оглеждат се органите на плода за морфологични аномалии, 4Д е по-скоро за удоволствие на родителите, да го видим в реален образ почти бебчето
Та искам да кажа, че за ФМ не е нужен 4Д-видеозон - е, все пак е хубаво да е добра апаратурата, но по-важното е "задмониторното устройство" специалистът, който гледа на нея. Обаче в повечето случаи нещата са съчетани с 4Д и така съчетавате полезното с приятното.
Доколкото знам в София навсякъде е 80 лв., може и по-евтино да има, но според мен прежали 20 лв., ако можеш, но специално това нещо, го направи при добър специалист. Марков например е специализирал в Белгия точно ФМ, тези в МЦ "Фемина" също са много добри - доц. Димитрова, доц. Карагьозова, доц. Томова мисля, че и тя там преглежда.
А за часовете - хубаво е до седмица-две най-късно да си запазила, даже още тези дни, ако решиш да ходиш при някой от тези лекари, защото наистина е много трудно с часовете, че ходят от цялата страна при тях, а после, ако прецениш, че нямаш финансова или друга възможност, просто ще се обадиш да го отмениш часа, за да го дадат на някой друг, който спешно се нуждае, както примерно при мен беше или при Ели.
Питай, ако се сетиш нещо още.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #146 -:
август 11, 2009, 11:47:45 »
Да си дам отчета от днес ... бебчо би трябвало да е в 14г.с. но отговаря на 16г.с. Има по пет пръстчета на всяка ръчичка и краченце, седи с кръстосани по турски крачета и отново не спря да шава
Слушахме му сърчицето
Плацентата се е образувала на предната стена на матката, което ако някой знае добре ли моля да ме светне, че нещо тоя урок съм го проспала
И това е, за сега всичко върви добре, пола още не се виждаше.
Взе ми влагалищен секрет и цитонамазка, от едното ще имам резултат утре, а цитонамазката си отива директно при него, следователно ще разбера резултата след месец
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #147 -:
август 11, 2009, 12:18:25 »
ох, ние довечера сме на лекар и ще гледаме бебчо. В 10 седмица сме вече и дано всичко е наред, нещо много се шашкам
Активен
Kiksi
«
Отговор #148 -:
август 11, 2009, 12:46:39 »
Герганче
, Ели. беше с предна плацента, можеш да я питаш. Знам само, че не се препоръчва амниоцентеза, но не вярвам да стигнеш до там и ти го пожелавам от сърце. Между другото, прави ли БХС в крайна сметка?
tasty
, стискам палци всичко да е наред при теб!
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #149 -:
август 11, 2009, 13:16:30 »
и аз да си дам отчета като
Гери
и ние сме в такова положение
имаме си всичко и взема да прилича на човек иии имаме предположение за пол момиченце, но в края на месеца със сигурност ще ми каже с точност
аз много искам да е момиченце така, че стискайте палци
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12