Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 16:05:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155458 пъти)
mamcheto
Сватбен ШАМАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #150 -:
юни 03, 2009, 12:01:14 »
Цитат на: iv4e83 в юни 03, 2009, 11:37:33
mamcheto
,мерси ще пробвам със солетите. Даже видях,че са пунали едни детски без сол,от тях ще си взема.
Дано да ти помогнат, че наистина е мноооого неприятно.
За изследванията - аз винаги си вземам предварително от аптеката шишета за урина и после си я нося, че като знам колко хора са минали преди мен там...
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #151 -:
юни 03, 2009, 12:01:29 »
hukuta
много сладка пупа имаш!
За размерите от 0 до 3 месеца се води 22 размер, от 3 до 6 месеца е 24 и т.н. Ето
ТУК
има много полезна статия за дрешките за новородено. Пише, че не трябва да се взимат много дрешки от най-малкия размер, защото бебчетата много бързо растат и съвсем скоро всичко умалява.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #152 -:
юни 03, 2009, 12:22:50 »
hukuta , много хубаво оформено коремче си имаш
Аз киселини получавам много много рядко (май само като пия натурален сок), но си нося винаги Талцид и сдъвквам по едно хапче. Напълно безвредно е и на мен ми помага.
За изследването на урината, на мен ми е по-удобно да си вземам контейнерчета от аптеката. Така давам за изследване от първата урина сутрин, след като се измия с вода. Мисля, че точно тя е стерилна.
За най-малките дрешки попадам най-често на размер 50-56. Истина е, че като почне веднъж да купува човек и не може да се спре
Напоследък и мъжът ми е станал един ентусиаст. През ден пита кога ще ходим да й купуваме на малката нещо.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #153 -:
юни 03, 2009, 12:45:51 »
Аз пък имам само за след 3 месец дрехи и сега затова си купувам като се роди малчо
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #154 -:
юни 03, 2009, 12:51:48 »
Благодаря момичета!
Относно размера и аз взех 22, ама пак да питам
А да ви кажа разбрах, че за болницата поне 5 комплектчета дрешки искат за новородено, така че започвам първо с тях
Смятам и аз утре да си пусна изследванията на кръв и урина и май ще направя като вас-пиша да си го нося от вкъщи
И да ви се оплача
май се бяхте оплаквали от схващане на пръсците-на мен напоследък ми се случва все по-често докато спя да ми се схваща мускула на единия пръсец (по-често левия) и се събуждам от адска болка и като си пипна крака-напипвам мускула скупчен на буца направо
Много е неприятно и не мога да разбера от преумора ли е или от многото килца вече
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #155 -:
юни 03, 2009, 13:16:39 »
Това схващане на краката е нормално за бременността и се дължи освен на по-голямата тежест на тялото и на недостатъчен магнезий.
Активен
tonitta
«
Отговор #156 -:
юни 03, 2009, 13:24:04 »
Ех,че хубаво оживление цари тука!
hukuta
много сладко коемче имаш!
За пръсеца знам че е от липса на магнезий и е нормално.И на мен така ми става,но от няколко нощи като се усетя,че си опъвам крака в шпиц и ще се схване веднага го опъвам в контрашпиц и ми минава.Нали знаете,че като ви се схване трябва да опънетес ръце пръстите и стъпалото към тялото и после като ставате да стъпите на пода с цяло стъпало!
За урината-аз сега на 5-ти съм на преглед и пак ще ми взимат кръв и урина ама чак 9,15 и янма да издържа за първа урина,та се чудя дали да не си взема контейнерче и аз *crazy*никой нищо не ми каза дали да е първа,ама май е по-добре...
За ремонтите....мъжът ми започна вече и докато съм на вилата той изкара всичко от детската и спалнята и извика човек да изшкури и лакира паркета и ще останат само мебелите да купуваме и нареждаме и да се боядиса спалнята. Много се дразня,че повечето роднини повтарят да не бързаме,ама нали трябва да се отмирише,да се изпере... :\Така че може би към 8-я месец ще купим и кошарката и малко по малко и другите неща,а и наистина се чудя от кой месец трябва да е стегната и чантата за родилното...Все пак нали се води,че от 7-ми месец всичко може да се случи
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #157 -:
юни 03, 2009, 13:32:23 »
tonitta
не живей с нагласата, че от 7-я месец може да се случи нещо! Трябва да си мислиш, че ще си го износиш до края бебчо!
Аз все й повтарям на моята пупа, че няма нищо по-хубаво от това да си стои вътре
и да не бърза да излиза
Относно липсата на магнезий-ами аз нали уж заради такава липса пия Магнерот
Вече нищо не разбирам
А за ремонтите-и ние ще започваме, ама повече се ослушваме май
Ама не остана време, така че ще трябва да я караме по-чевръсто!
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #158 -:
юни 03, 2009, 13:33:03 »
За схващането на прасците като споменах на моята доки и каза да увелича приема на Магнерич - от тогава не ми се е случвало повече (и дано да не се случва, че наистина е много гадно).
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #159 -:
юни 03, 2009, 13:39:13 »
Специално на мен ми се схваща от преумора,незнам за тази липса.
hukuta,за какви 5 комплекта за болницата става въпрос
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #160 -:
юни 03, 2009, 13:44:08 »
jasmine
ами нали те ще го преобличат бебо и една мама ми каза, че поне 5 комплекта дрехи искали
ама за по-сигурно, ще я питам утре като се видим и пак ще ти кажа! А на теб дадоха ли ти списъка за болницата? И ако да-какво пише там? Няма ли такива работи? Да не излъжа аз нещо!
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #161 -:
юни 03, 2009, 13:51:02 »
Ами не са ми дали списък ,а моят доктора ми каза какво ще ми трябва,все пак нали е в Родилното
.Та каза ми,2 компелкта пелени за повиване-продават ги готови по бебешките магазини,500 гр.лигнин,2 нощници,аз си взех и 15 бр.еднократни чаршафи ,памперси около 15 бр. ,лична карта,кръвна група ,козметика за мен и това е
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #162 -:
юни 03, 2009, 13:56:54 »
До колкото разбрах и козметика за бебо трябва-сапунче и олио, биба може би,а за теб и превръзки за родилки и не знам още какво
Ама ще питам
Активен
tonitta
«
Отговор #163 -:
юни 03, 2009, 14:12:13 »
hukuta
ни най-малко не живея с мисълта,че ще раждам от 7-ми месец(дай боже да го износя бебо до края,че в 9м. ще бъда и кума
),казах го образно,че все пак има и такива случаи.Иначе надали ще приготвя нещо и в 7м.,ама докога пък да се изчаква =]Това имах предвид.Иначе засега сме си много добре 2 в 1 *INLOVE*Дай боже до термина да е така!
Аз сега се стягам, че отивам на един курс за бременни с мъжа ми и после ще разправям как е минало и ако са казали нещо полезно!Много се вълнувам,че ми е за първи път!
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #164 -:
юни 03, 2009, 14:18:52 »
Привет
hukuta много ти е сладко коремчето!
За ремонтите и ние ще почваме от Юли, защото тогава щесъм си вкъщи. При нас обаче е само пребоядисване и леко разместване.
hukuta ,jasmine за Бургаските болници ли говорите? Те само дето лекар не искат да си водиш! Не знам как е в София, но за първи път чувам, че и дрехи за бебето искат.
Да ви се оплача хемоглобина ми е 100 и ще трябва да пия желязо
За орината, аз си нося от вкъщи в контейнерче от аптеката. Най-малкото ми е по-удобно така
Току що прочетох инфото от сайта, който Захира е нуснала на предната страница. Много е полезно*THUMBS*
Тони, айде приятно и да разказваш!
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13