Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:36:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Велико Търново - 2 част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Велико Търново - 2 част (Прочетена 140793 пъти)
Поли
Професор
Отг: Сватба във Велико Търново - 2 част
«
Отговор #270 -:
юни 08, 2009, 15:17:51 »
Milmi добре дошла и на теб в клуба на болярските булки
. Аз лично ще си правя прическата при Жана-нейният салон е на ул. "Полтава", на нея също съм поверила и организацията по сватбата, тъй като нейният съпруг има сватбена и парти агенция ( а тя доста му помага
)А що се отнася до гримьор уви не мога да помагна, защото в Търново доколкото знам не изобилства от добри гримьори, така че...... май май някоя приятелка ще ангажирам с това
Активен
milmi
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #271 -:
юни 09, 2009, 07:36:09 »
Май и аз мисля за приятелка. Благодаря Ви. И друго да питам аз - рано ли е да си запазвам дата и ресторант? Както писах по- горе сме си намислили 19 септември.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #272 -:
юни 09, 2009, 07:44:20 »
:)milmi никак не е рано, действайте, за да ти е по-леко и спокойно..
а особенно за ресторант, за да не се окаже че датата, която сте намислили е заета
Активен
milmi
Любопитен
«
Отговор #273 -:
юни 09, 2009, 08:04:35 »
Мислим да се приберем тази седмица и да свърша каквот мога. Незнам дали писах, но живеем в Бургас, защото мъж ми е от там. Пак аз искам в родното Търново да се вречем. Имаме си и любим манастир в Арбанаси и аз така искам там да е църковния брак.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #274 -:
юни 09, 2009, 13:28:54 »
milmi ние ще се венчаем в "Света Богородица"-предполагам че и вие него сте избрали
Активен
milmi
Любопитен
«
Отговор #275 -:
юни 09, 2009, 14:05:12 »
Да, точно него искаме и ние. Имаме голям сантимент и още преди време се разрахме някой ден сватбата да е там. Може ли повече информация какво искат там и колко струва?
Активен
Monn
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #276 -:
юни 09, 2009, 14:44:58 »
Здравейте пак от мен, онази с шантавата сватба в подножието на планината
Нашето мило тържество премине на ръба на пълен крах, но все пак оцеляхме и ето ни на - щастливо бракувани. Не знам дали си спомняте, но замисляхме сватба на една поляна..., която почти за малко да стане. Сватбата ни беше на 30 май, а още на 29 над планината се насъбраха едни облаци, сви един студ и два дни беше ужасно. Въпреки това построихме един заслон, който за малко да събере гостите ни, но заради студа решихме да преместим празника в станцията, пред която бе поляната ни. Там срещнахме нова пречка - 170 гости трябваше да се съберат в два малки ресторанта, в които по принцип има място за около 60 души. Е, събрахме ги. В единия, в другия ресторант, в коридорите.... голям купон. Танците се случваха навън пред станцията, под дъжда, защото физически нямаше как да се случат на сухо в ресторантите. В началото ми се ревеше, но после толкова весело стана, че хич не ми пукаше дали вали, дали гърми, дали е 10 градуса или има мъгла. Просто се забавлявахме. А това очевидно се предаде и на всичките ни гости.
Имахме изнесен ритуал, за който звъняхме лично на кмета на Севлиево, защото и там имало някаква забрана за изнесени ритуали. Така ни казаха от обредната зала, а накрая като говорихме с човека той каза, че дори не знаел, че има подобно нещо и че и без това в Севлиевско имало толкова малко сватби, нямало да ни гонят я. Така всичко се случи на поляната, като си казвахме да-тата пекна за кратко слънце, като се целунахме вече по семейно му духна някаква виелица, въобще голяма магия. Силен дъжд валя, после напече, после имаше дъга, а накрая мъгла и пак дъжд. Луда работа. Цялото иху аху излезе на родителите ни изключително скромните 2000 лв., в това число агнетата, агнешка дроб сърма, гарнитурите, салатите, тортата, мезетата и виното. Ние си купихме всичко останало, така че общо някъде около 3500 лв. за цялото семейно щастие излезе като теглихме чертата.
Та, извинете, че се отплеснах, исках да ви кажа да не се притеснявате за нищо, защото после и без това половината сватба ще ви се изгуби, не се ядосвайте за новите такси, макар и да си е за яд работата. И се усмихвайте много, защото тогава наистина нещата се получават.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #277 -:
юни 09, 2009, 14:45:07 »
На нас ни искат -чаша,вино(което трябва да е предварително отворено),пита, купичка мед и свидетелство за сключен граждански брак. Сумата която ни искат е около 100 лева, като в нея са включени и таксите за фотоапарат и камера-по 1 брой. Сумата се дава в деня на венчавката, не искат предварително никакво капаро. Има една подробност обаче-ако сключвате брак на Арбанаси-може църковния да ви е преди гражданския-ако имате изнесен ритуал, така че в този случай няма да ви искат свидетелството предварително-просто от кметството ще ги уведомят че ритуала ще е след това. Ние например така ще направим. 17.00ч. ни е венчавката в манастира и 18.00ч. сме за ресторанта.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #278 -:
юни 09, 2009, 14:51:25 »
Monn ти направо ме разби с тази сумичка-браво на вас
Голям купон е било-шантава шантава ама спомена си остава
Не се и съмнявам че е било много хубаво-нищо че времето не е било много много с вас-важно е че любимите ви хора са били до вас и са допринесли за доброто настроение.
А ние няма да позволим тия глупави такси да ни развлят деня ама как да не ядосваме на тия щуротии дето ги измислят
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #279 -:
юни 09, 2009, 16:51:21 »
Monn честито
Вашата сватба е била оригинална, екстремна и много забавна, сигурна съм в това
разгледах и снимките в албума ти - била си много хубава и усмихната булка, а това е най-важното в такъв ден
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #280 -:
юни 10, 2009, 14:43:38 »
аз да се похваля вече си взех роклята и си ми е вкъщи
, остана да си взема булото...поръчах да ми ушият малко по дълго, за да ми скрива лицето като съм забулена..
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #281 -:
юни 14, 2009, 18:37:10 »
Нахлувам в темата ви момичета, няма да се женя в Търново, но другата седмица имам път на там. Бих искала да ми кажете дали има борси или магазини в които продават евтини нещица за сватби. Имам предвид розичките, които се слагат на късметчетата, които се хвърлят, цветни ленти или хартии, камъчета, свещи. Другото което ми е нужно е цветен картон. аз съм учила 5 години в Търново, но нещата вече са се променили и не знам в какви книжарници да търся такъв тип хартии.
Благодаря ви предварително.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #282 -:
юни 15, 2009, 07:55:43 »
ani_4ka_p за съжаление лично аз няма да мога да ти помогна особено. В Търново уви няма такива борси-но може да провериш за розички и всякакви такива цветенца в магазинчето на "Васил Левски" малко след "Мтел" -казва се "Макси микс" или нещо подобно. Там мисля че има цветенца и лентички. А за цветен картон провери в книжарницата срещу 5 корпус. Дано съм била полезна
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401
«
Отговор #283 -:
юни 15, 2009, 10:53:51 »
ani_4ka_p, както ти е казала и perli4ka във Велико Търново няма много голям избор на такъв тип неща. Свещи има в едно малко магазинче на ул. "В. Левски" от страната на "Менделсон", но не се сещам точно до кой магазин. Иначе е близо до това магазинче, което perli4ka е споменала. Това нейното магазинче е за шивашки материали в един вход на блок навътре и трябва внимателно да гледаш, за да не го изпуснеш. Иначе други магазини за ленти /ако си имала предвид сатенени ленти/ има над училище "Патриарх Евтимий" след сладкарница "Лучия". Също кинкалерия има и на пазара където е "Пето авеню" в едно такова като тунелче и има много магазини за селскостопански животни. То е много мъничко и е точно преди стълбичките, които вече излизат на самия пазар. Камъчета има в JYSK, който се намира в търговския център, където е Техномаркет Евопа, но на долния етаж до CBA. Там също има свещи, но са малко. А, ако отидеш до там, може да обиколиш и Практикер, като че ли съм мяркала камъчета. Цветен картон има в един магазин на ул. "Христо Караминков" №19. Това е улицата, която отива от Паметника на обесените към Старата болница. От лява страна ще видиш Диспансер за белодробни заболявания, отиваш там, качваш се по стълбичките и веднага в ляво. Магазинът се казва "Гама" и има материали за художници. Аз като ходих нямаше особено голям избор на цветни картони, но все пак има някакви. Иначе цветен картон и цветни листи А4 има в Office 1. Това е в общи линии, за друго не се сещам, дано разбра от моите сложни обяснения кое къде се намира
.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #284 -:
юни 15, 2009, 10:58:04 »
Момичета благодаря ви.
Да наистина по спомени знам, че няма много такива магазинчета, но реших да попитам. Наистина е по-вероятно в Практикер да има такива неща.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...