Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:03:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ВАКСИНА за бебето и детето  (Прочетена 159188 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: август 14, 2011, 11:10:28 »

Случайно разбутах темата, нали съм пристрастна и гледам какви проблеми има, и прочетох за гърчовете и температурата, та да споделя едно инфо малко Offtopic...Гърчовете се правят не от високата температура, а от рязкото и покачване...сестра ми е правила гърчове на 39 градуса, а з съм си играла с 40 градуса...И още един съвет...поне аз така бих постъпвала ако слагах ваксини...след ваксина бих си изолирала детето поне 10 дена. (не бих го събирала с други деца). Когато им се слага ваксина имунитета на децата се срива, в опитите на организма да се пребори с вкараните болести и на фона на постоянно върлуващите вируси, мисля, че им идва в пвече. Поне да се предпазят от излишни антибиотици и там разни други допълнително съсипващи...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: август 30, 2011, 20:22:18 »

То май само аз си пиша, ама намерих нещо...стана ми смешно, ам истината е такава, а това е вече тъжно...
http://vbox7.com/play:bcf2656f
И тази статия, макар, че е писана за 2010 г., то сега не се е променило много. Аз сега търся варианти за дете на ясла и детска градина без ваксини и сигурно ще пускам разни интересни нещица...

Проваксинаторите – съвременните последователи на Кашпировски  

На повечето от вас може да ви е тъжно, че лятото свършва. Нo има едни хора, които очакват края му с огромно нетърпение – проваксинаторите. Както обикновено по това време на годината, те се готвят активно за жътва, защото тяхната жътва е през есента. Очаква ни дежурната канонада от масирани реклами по всички медии и серия от медийни изяви на стари и нови хрантутници на фармафията.

Най-вероятно ще бъде направен още поне един опит за последно доизцеждане на медийния потенциал на д-р Мангъров, но той вече е на изчерпване, така че в ролята на централен нападател сигурно ще бъде новата звезда – доц. Евгений Генев, председател едновременно и на Българската педиатрична асоциация, и на новосъздаденото Българско сдружение по ваксинопрофилактика (да ни е честито!), подкрепян активно от свежи мераклии за слава.

Новости в репертоара, обаче, едва ли ще има – ще се прилага доказалата се в практиката система, въведена за пръв път от прочутия телевизионен хипнотизатор Кашпировски преди повече от 20 години. Тогава братушката всяка неделя излизаше на екрана и провеждаше сеансите си, включващи популярното (цитирам по памет) „Едно... вие затваряте очи... две... вие се отпускате... три... четири... в душата ви се възцарява мир... пет... шест... вие забравяте проблемите си...” и т. н.

Удивително е колко силна е приликата между сеансите на Кашпировски и вестникарските, телевизионните и радио сеансите на проваксинаторите.

„Едно ... вие затваряте очи. Отлично. (Обичам ви, когато сте със затворени очи.) Ваксините са безвредни ... две ... джобовете ви се отварят. Ваксините са безвредни ... три ... каните ни да бръкнем в тях и да вземем колкото си искаме, защото ние сме вашите първи закрилници, а имаме нужда от вашите пари. Ваксините са безвредни ... четири ... този път имаме нужда от много повече пари, защото ваксините стават все по-скъпи. Ваксините са безвредни ... пет ... с вашите пари ние ще купим ваксини, които ще ви предложим безплатно, по възможност – задължително. Ваксините са безвредни ... шест ... който се ваксинира е юнак, който не се ваксинира е глупак. Ваксините са безвредни ... седем ... браво, че ваксинирахте детето си. Ваксините са безвредни ... осем ... о, детето ви е направило гърч от ваксината? Това е съвпадение – „след това” не означава „поради това”. Ваксините са безвредни ... девет ... усложненията след ваксини са 1 на 1 милиард. Ваксините са безвредни ... десет ... о, вече има 10 деца с усложнения след ваксини? Това е сигурно доказателство, че те не се дължат на ваксините. Научно доказано е, че усложненията след ваксини са 1 на 1 милиард. Ваксините са безвредни ... единадесет ... о, „учени” доказали, че ваксините увреждат деца? Не им вярвайте, това не са учени. Вече не са, вече ги изгонихме от храма на научната медицина. Вече са шарлатани ... о, звучат ви достоверно? То е защото сте зомбирани от антиваксинистите, които искат да ви вземат парите ... дванадесет ... е, хайде, стига толкова.

« Последна редакция: август 30, 2011, 21:28:44 от m_eleva19 » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: август 30, 2011, 21:27:51 »

Докато мъдрите мъдруваха, лудите се налудуваха – направихме добри пари и от тази кампания, кампанията е към края си ... добре ще ми се отрази една заслужена почивка, която отново няма да платя от джоба си ... единадесет ... обичам тропическите морета, така ме зареждат ... десет ... девет ... обичам я тази фармацевтична компания, защото има „служебни” хотели на много тропически морета, където почиват заслужили труженици като мен ... осем ... вие се пробуждате ... седем ... след ваксинацията детето ви вече 9 месеца не е спряло да кашля? Не бъдете глупави – „след това” не означава „поради това”. Усложненията след ваксини са 1 на 1 милиард. Ваксините са безвредни ... шест ... о, вие имате едно дете и за вас усложненията след ваксина изглеждат като 100 на сто? Значи все пак се поддадохте на пропагандата на шарлатаните-антиваксинисти ... пет ... о, и вие вече сте антиваксинист? И то само защото детето ви е болно? ... четири ... не бива да казвате на другите, защото така ще поставите под заплаха здравето на милиони български деца. Ваксините са безвредни ... три ... о, вече сте много? Искате да ни давате под съд, задето сме разболели децата ви? Напразни усилия – никой съд няма да ни осъди ... две ... а, този съд взе, че ни осъди !!! ... едно ... Накъде отива този свят?! Какво ще стане с нас, ако всеки започне да вярва на здравия си разум?!

Хоп, министерството ни оряза парите - СТАЧКААААА!!!!”

„P. S.
И не забравяйте – ваксините са полезни!
На мен ми помогнаха много и продължават да ми помагат.
И забележете – без да съм си правил и една ваксина през последните не знам вече колко години!
Хайде, чао. Отивам да си стачкувам.”
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: август 30, 2011, 21:31:59 »

m_eleva19,не го схващай като заяждане,но моето мнение е,че подобни статии звучат меко казано сектанско и несериозно.Аз никога не съм се ваксинирала с купувани от мен ваксини,каквито и грипове да е имало. pardon Не мисля,че някоя реклама би ми повлияла.Аз лично ваксинирам детето си,защото смятам,че така е редно и да,чела съм подобни материали,но не биха могли да ме откажат от ваксинация,защото ги намирам за неубедителни. good
« Последна редакция: август 30, 2011, 21:33:53 от carlyangel » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: август 31, 2011, 15:47:47 »

Не мисля че се заяждаш, нито пък аз се заяждам, или искам да убеждавам някого в нещо. Информация има бол, който го интересува да чете...теб те е страх от болестите мен от ваксините...ако статията не е за темата  и ще предизвиква негативни реакции моля модераторите да я изтрият....Аз просто от два дена се ровя по темата, че ме интересува нещо конкретно и ми беше интересно да го прочет/гледам...малко черен хумор, няма нужда от каквито и да е било реакции, аз просто се смях...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: август 31, 2011, 18:16:15 »

Да,забавна е.Като мантра се повтаря едно и също  biggrin  Flower
Аз имам питане:
Сега ни предстои поставяне за 2-ри път на комбинираната ваксина.Ще има ли още едно поставяне след това?  give_rose
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #156 -: август 31, 2011, 19:00:24 »

Три поредни месеца се слагат Синфлорикс-а и Инфанрикс-а/на мястото на Пентаксим/. После месец им дават почивка и после пак по една в 6-тия и 7-мия месец. И после тази,от която ми настръхва косата и още не съм решила дали ще дам да я сложат, в 13-тия-Приорикс.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: август 31, 2011, 19:17:54 »

Като гледам в нашия имунизационен календар, в 6-ти и 7-ми месец нямаме никакви ваксини. Сега ще ни бият противохепатитната, втория прием. След това чак на годинка е следващата.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: август 31, 2011, 19:28:25 »

И аз за това питам,защото и в нашия няма в 6 и 7-ми месец.А уж е 5-валентна?  huhhuh.gif Май ще питам педиатърката ..
mwpo,защо ти настръхва косата?
Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #159 -: август 31, 2011, 19:42:06 »

http://www.hapche.bg/zakonodatelstvo/imunizatsionen-kalendar-na-republika-balgariya   Това  е за 2011 календара. Има и 6-ти и 7-ми.
А за Приорикса-по добре пропусни да четеш. Имам и познати,пострадали от нея.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: август 31, 2011, 19:52:10 »

mwpo,понеже вече попрочетох някои неща,от всичко изчетено разбирам,че е много важно детето да е здраво при поставянето на ваксината,за да няма странични реакции.Доста от случаите с реакции са на деца,които са били болни от настинка и съответно имунната им с-ма е била по-слаба.В други случаи четох,че пред самите кабинети е имало доста болни деца.
Виждам,че има и същата ваксина,но на друга фирма,Тривомакс.Доста я коментират,като по-лош ваиянт с повече странични ефекти,дори е била спряна от разпространение.  nea
Доколкото разбирам,проблемите идват оттам,че в гореспоменатата ваксина има 3 живи клетки-вируси.
Да се надяваме,че няма да има проблеми.За сега не съм имала такива.  give_rose
« Последна редакция: август 31, 2011, 19:53:52 от carlyangel » Активен
*mwpo
Професор

« Отговор #161 -: септември 01, 2011, 06:33:25 »

Трябва да спрат да слагат живи ваксини вече. И аз не съм имала, но живи ваксини сме нямали досега. Имам малко време да мисля още
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: септември 02, 2011, 14:44:35 »

Днес бяхме на ДК и ни сложиха противохепапатитната и....Ихууу, няма повече скоро! danceg На нас ни казаха, че следващите са в 13-ти месец good
« Последна редакция: септември 02, 2011, 14:53:05 от sunray » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: октомври 21, 2011, 14:15:36 »

Отдавна не съм писала в темата и ми остана малко време Бях споменала че търся вариянт за дете на ясла и градина без ваксини та ще споделя инфото което събрах Знам че във форума има мами които също не одобряват ваксините и искат да ги избегнат та - Такъв вариянт няма особено за ясла или поне не законен За яслата е вписано в закона за задължителни ваксинил За детските градини обаче не е точно такал Там се изисква имунизационен статус което самите заведения си го тълкуват като задължително ваксиниране С един добър адвокат или познаване на закона можем да се преборим Предполагам това за София ще е в пъти по-трудно предвид утежнената обстановка с градините Иначе за родилното има декларации в които можем да представим за отказ от ваксини
А за случаите като моя когато детето както при нас след поставена хепатитна ваксина беше 3 месеца със жълтеница на самите ваксини е указано че е противопоказно да се ваксинират и в такъв случай се изисква от педиатърката да опише случая и с документите пред комисия за освобождаване Изобщо за всеки път в който детето ви направи някаква странична реакция изисквайте от лекаря да го опише и докладва случая така най-малкото няма да се появяват данни като Абсолютно безвредни и мноого редки странични ефекти Аз това не го знаех и ми идва да сии ударя един Във всички ваксини като старнична реакция 1 към 100 е описано и разболяването от бронхит
Та стигнах и до незаконния начин срам ме е че се налага да го прилагам но съм готова на всичко да защитя детето си та там има няколко пътища за които ще пиша ако някой конкретно го интересува на лични не че съм прибягнала до тях или знам дали ще сработят но съм решена да опитам като му дойде времето Бях писала и за едно дело което се води за отмяната на задължителното ваксиниране и обвързаността с детските но делото е изгубено в полза на ваксинирането
 И накрая -извинявам се че нямям никаква пунктоация в постовете но нещо като пиша във форума не ми излиза
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: октомври 28, 2011, 14:37:01 »

Eто един линк за ваксините, като предварително искам да кажа, че ако не е по вкуса на някого - просто да не чете. Не искам да всявам дразги- просто на мен ми беше интересно и реших да споделя  smile http://www.ivanstamenov.com/2011/10/3289/
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: