Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 02:29:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Нашите рецепти!!!!!
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нашите рецепти!!!!! (Прочетена 320244 пъти)
elizasukanska
Новак
Пол:
Публикации: 17
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #405 -:
януари 21, 2017, 23:33:08 »
Броколите със сметанов сос не стават ли много тежки?
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #406 -:
януари 21, 2017, 23:41:55 »
Не. Аз съм с чувствителен стомах и не ми пречи.
Тази рецепта е за 3-4 порции, защото действително е ястие, от което не може да се приема голямо количество.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #407 -:
февруари 28, 2017, 09:35:00 »
Треската не ми е от любимите риби, но вчера попаднах на една добра рецепта, с която лесно се преглъща тази доста особена риба, особено, за който има намерение да я приготвя печена.
Изисква се повече предварителна подготовка, но тя може да се направи по всяко време, а самото печене на рибата е 10 минути, така че е добър вариант.
http://www.menumag.bg/recepta/pecheno-file-ot-treska-s-hrupkava-korichka
И за любителите на сладкишите с бананов вкус, едно много добро предложение. Аз го правих в обща кексова форма, а не като мъфини.
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/439/%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D0%B4%D0%BA%D0%B8
Активен
marry_me
Професор
Пол:
Публикации: 304
BE YOURSELF ;)
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #408 -:
април 06, 2017, 12:30:45 »
Рецепти за миди с черупка
Описаните количества са за 1 кг. миди.
100 гр. масло
300 мл бяло вино (като сорт аз ползвам мускат)/ при варианта с бира всичко друго е същото само виното замествам с 300-350 мл мътна бира (за предпочитане белгийска, намира се трудно, затова немска или чешка)
1/2 връзка магданоз (за предпочитане е кориандър, но трудно се намира свеж)
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Почистват се мидите от мустаците и се измиват. Слагам на котлона тенджера да се затопля (хубаво е да е поне 5 литрова). Приготвям си таймера да ми е под ръка, става и с такъв на телефон, аз обичам да полвам таймер, по-сигурно ми е
Слагам маслото да се разтопи, прибавям чесъна, като само го смачквам с ножа, без да се ситни. Добавям солта и черния пипер, аз слагам много черен пипер. От типа хора съм на всяка манджа черен пипер
Изсипвам мидите в тендерата и ги заливам с бялото вино. Ако ще ползвате магданоз се слага наситнен заедно с виното. Ако ще ползвате кориандър, го слагате преди второто разтръсване. Оставям ги за 1 минута, хващам тенджерата и разтръсвам (не на котлона, а малко по-енергично над него). Оставям за 2 минути, тук се добавя кориандъра, ако ползвате него. Пак разтръсквам тенджерата и оставям за още 2 минути. Общо престояват мидите на огън 5 минути. Готови са за консумация.
Руми
, малко пояснения за теб
От тази рецепта можеш да намалиш маслото и виното като количество. Аз обичам с повече масло, реало 60-70 гр. са достатъчно. Виното все пак е алкохол и когато се затопля става по-силно като усещане. Затова ползвам мускатово вино не е толкова натрапчиво, особено мускат отонел
Можеш да намалиш виното на 200 мл или да смесиш 100 мл вода и 150 мл бяло вино. Съответно не препоръчвам моята първоначална рецета да се консумира от деца
Мидите след приготвяне трябва да изглеждат бледи, кремави. Сигнал, че са преготвени е жълтият цвят, пожълтяват с термичната обработка. Това е, лесно е, да споделиш дали са ви харесали
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #409 -:
април 06, 2017, 13:38:45 »
Много ми се приядоха мидииииииии.. В София ме е страх да ям от тях, никога не си поръчвам, никъде.. Пък в нас не се готвят морски миризливи неща, че ММ откача
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #410 -:
април 06, 2017, 13:50:15 »
Мери ми. Много ти благодаря. Всичко си написала прецизно и ясно. В събота ще пробвам. Ти 1 килограм ли правиш? Аз 2 кг. Поръчах защото всички по толкова поръчваха във фейсбук. А не можех да преценя колко трябва.
Активен
marry_me
Професор
Пол:
Публикации: 304
BE YOURSELF ;)
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #411 -:
април 06, 2017, 13:59:37 »
Тони
, мидите са от ферма и въобще не миришат толкова, повече мирише на вино
А и цялата хемалогия е за 5-10 мин, после е манджаре
Руми
, радвам се, че си ме разбрала
Аз взимам от 3 кг. нагоре, зависи колко хора ще ги ядем
Ама ние сме лакоми, особено аз за морски гадинки умирам
Правиш две дози
Те могат да стоят и в хладилник 2-3 дни без проблем. Но измиеш ли ги със сладка вода (чешмяна) трябва да ги приготвиш веднага. Счупените ги махай, не рискувай да ги приготвяш. Може да имаш леко отворени, все пак е мекотело, те се отварят и затварят, реагират на вода, допир, това значи, че са още живи, следователно хубави
«
Последна редакция: април 06, 2017, 14:35:48 от marry_me
»
Активен
addicted_to_u
Професор
Пол:
Публикации: 340
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #412 -:
април 06, 2017, 14:19:18 »
Аз също взех 2 кг предния път и 4ма възрастни се озорихме. Едните направих по рецепта, подобна на Мери ми, а другите добавих към доматен сос, с препечено хлебче става суупеер.
Тони, мога да потвърдя ние не готвим риби, защото кухнята ни е далеч от прозорец, но след мидите изобщо не миришеше. Иначе като ни се приядат пържени ходим в едно павилионче в Младост, опашки се вият винаги и всичко е прясно приготвено.
Активен
marry_me
Професор
Пол:
Публикации: 304
BE YOURSELF ;)
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #413 -:
април 06, 2017, 14:23:39 »
addicted
, бързо да споделиш рецептата с домати. Идваш тук, хвърляш бомба и се изнизваш, ааааа, ма ха
Активен
addicted_to_u
Професор
Пол:
Публикации: 340
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #414 -:
април 06, 2017, 14:38:33 »
Аааами, защото не е нещо специално- обикновен доматен сос като за спагети. Приготвям мидите, както ти си описала и после отделно си правя доматен сос - запържвам лук,малко чесън ( ако не е сложен при приготвянето на мидите), после добавям доматен сок, малко захар, сол, оставям да се посгъсти, но да си е течно, че да има за топене
, поръсвам магданоз, махам от котлона и слагам мидите.Може да се сложи и едно стрито пеперончино (люта чушка). Запичам филийки на грил тиган и ги натривам със скилидка чесън, поднасям и оставям всеки да си сипва и топи с хлебчето
Межудругото на самия щанд, където продават мидите, си имат и брошурка с рецепти, аз и от там гледах за идеи.
«
Последна редакция: април 06, 2017, 14:40:05 от addicted_to_u
»
Активен
cvete_78
Ентусиаст
Публикации: 87
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #415 -:
април 06, 2017, 15:23:32 »
Умирам за всякакви морски,речни и океански обитатели,но рядко ми се случва да хапвам.Тези замразените в супера директно ги подминавам.
Активен
marry_me
Професор
Пол:
Публикации: 304
BE YOURSELF ;)
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #416 -:
април 06, 2017, 15:32:53 »
addicted
, предполагам мидите ги правиш с вода, защото вино и домати ще е интересна комбинация. Определно ще се пробва
Не съм видяла, че имат брошури. Ние нали сме били няколко години с ресторанти по морето, та повечето неща ги знам от там. Ако знаеш баща ми как прави скариди с Пломари
В уок ги слага и като ги фламбира, вдига огън близо метър. После яко си облизваме пръстите.
Цвете
, в повечето големи вериги имат охладена риба, правят промоции и все можеш да вземеш охладена да пробваш. Аз лично съм пристрастена към рибния щанд на МЕТРО
Да ви кажа и още една вкусотия. Ако намерите риба тунаки (гръцка е, прилича на миниатюрна риба тон), взимайте. Чист протеин, има вкус сходен с пилешко, но все едно подбрен
Само със зехтин, сол и черен пипер на фурна е един път
Активен
addicted_to_u
Професор
Пол:
Публикации: 340
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #417 -:
април 06, 2017, 15:41:09 »
Мери ми,да, не им сложих вино,а вода и не с масло, а със зехтин, нещо съм се отнесла за техниката, а не за продуктите
Активен
cvete_78
Ентусиаст
Публикации: 87
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #418 -:
април 07, 2017, 10:30:59 »
Мери ми,рядко успявам да стигна до Метро.А в града ни има един по-голям магазин.Много ми е ограничен избора,но когато имам възможност пазарувам в Била и Кауфланд.
Активен
melisapetrova
Новак
Публикации: 18
Re:Нашите рецепти!!!!!
«
Отговор #419 -:
юли 12, 2017, 14:55:01 »
Здравейте, момичета! Искам да се пробвам да сготвя нещо от японската кухня. Имате ли идея откъде мога да намеря продукти за целта?
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Нашите рецепти!!!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines