Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:15:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Кухнята !!!!! част 2
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Кухнята !!!!! част 2 (Прочетена 344678 пъти)
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
Отг: Кухнята !!!!! част 2
«
Отговор #225 -:
септември 24, 2009, 14:04:03 »
Хелоуу и от мен в тази темичка. Аз пак с въпросче съм тук.
Моля, който си е купувал/поръчвал скоро каменен плот за кухнята да ми препоръча магазин или фирма, която изработва такива. Ако пък можете да ми кажете ориентировъчна цена на метър, ще съм много благодарна
(Става дума за София)
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #226 -:
септември 24, 2009, 14:15:11 »
ние работим с Ес Ка Ве , но немога да ти кажа цена, тя зависи от дебелинат, обработката на ъглите, отворите за котлони и т.н. ето им и сайта
www.skv.bg
Активен
bubka
«
Отговор #227 -:
септември 24, 2009, 14:36:01 »
Мерси, Ечи!
А каква е разликата между технически и формован ли как беше другия камък?
Оф, много взех да питам май
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #228 -:
септември 24, 2009, 14:49:58 »
е тук ме хвана малко неподготвена
разликата е в структурата, състава.
клиентите предимно избират технически камък.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #229 -:
септември 24, 2009, 15:00:47 »
ооо, аз вкъщи съм с плот от гранит и много се чудех дали технически камък или гранит и определено навсякъде ми препоръчаха гранит;
техн. камък много лесно се драска, затова се спряхме на гранит, даже ellie_belli питах...;
ес ка ве са скъпари
, отсега ви го казвам;
в
булгранит
офертата беше много добра, но нямаха точно този гранит star galaxy, черен с малки късчета слюда вътре, като чисто нощно небе...черно със зведички;
поръчахме си го от
булмарма
, но този офис, който е на княз борис 3-ти;имаха един някъде около 5-те кюшета....там са много зле просто;
закъсняха няколко дни, но го монтираха сравнително на време и посрещнахме 24.12.2008 с готова кухня!!!
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #230 -:
септември 24, 2009, 20:59:16 »
На нас за кухненски плотове (за Варна) ни казаха следното: ако е термичен плот (МДФ или нещо подобно - стандартните плотове) струва около (над) 40 лева метъра (грубо казано); ако плота е технически камък струва около (над) 80-90 лева метъра; ако е гранит - над 100 лева метъра. Незнам дали е скъпо, или евтино - не сме проверявали на други места.Това ми го казаха от самия майстор, който ще ни прави кухнята (поне засега към него сме се ориентирали, но има още време и може да размислим).
Цените естествено варират, като зависят от ....незнам какво си (толкова помня подробности, че...).
Надявам се да съм била малко полезна...
«
Последна редакция: септември 24, 2009, 21:15:38 от StAsSi
»
Активен
gostenka_82
«
Отговор #231 -:
септември 25, 2009, 08:14:06 »
При плотовете от камък цената се покачва от отворите за котлони, мивки, смесителни батерии, от подлепките, а също и от самото офрмане на челото на плота (заоблено или с фаска.
Преди са сложим гранитен плот бяхме с термичен - Стаси го е споменала. Ами много си бях доволна, много лесно се почистваше и най-важното не му треперех изобщо. Лесно се сменя.
Ние сме с двойна, голяма мивка, която е вградена в гранитния плот (един вид се поставя отдолу, както е отвора за мивката, отдолу на горе). Сега, като го забърсвам и ако има трохички или др. боклучета - съвсем спокойно си падат в мивката.
Активен
bubka
«
Отговор #232 -:
септември 25, 2009, 08:27:59 »
Аз лично много не искам да слагам термичен, защото всички казват, че въпреки всичко не може да се слага горещата тава, току-що извадена от фурната на него.
А сега се сещам, че при нас освен отворите, които Гостенка изброява, ще има още 2 - за бутона за мелачката и за вградено контейнерче за сапун или веро. И става една ....
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #233 -:
септември 25, 2009, 08:59:17 »
Прилагам ви един линк, който е много интересен и е свързан точно с избора на плот за кухнята - плюсове и минуси:
ето тук
.
Вижте това: "Гранитът е отличен избор, особено когато няма ограничения относно средствата, които възнамерявате да вложите. Присъствието му ще внесе много елегантност и стил в кухненското пространство. Красотата на камъка допринася към излъчването и на най-модернистичната кухня.
Предимствата на този избор е, че издържа на високи температури, материалът е еднороден и се предлага в красиви цветове.
Като своеобразен недостатък може да се посочи факта, че гранитът е сравнително скъп материал. Освен това той се нуждае от поддръжка, в която влиза уплътняване и залепване.
Друга особеност на гранита е способността му да задържа петна, съществува възможност от счупване или напукване, а и броят на цветовете, между които можете да избирате, е сравнително ограничен."
Активен
bubka
«
Отговор #234 -:
септември 25, 2009, 09:09:33 »
Дали този "изкуствен камък", за който говорят в статията е техническият камък, за който говорихме тук
Активен
gostenka_82
«
Отговор #235 -:
септември 25, 2009, 09:49:49 »
Стаси
, да взема и аз да напиша някъде една статия за избора на кухненски плот (не ти се карам, просто се ядосвам на това, което си копирала в поста си и затова не мисля да чета изобщо статията).
Сега ще ви кажа от личен опит, като човек, който е имал термичен плот, а сега от гранит. Гледах и технически камък, защото го видях на 1 изложение и много ми хареса.
1.
Технически камък
: натрушен гранит и преобладаващо смоли (някакво лепило от смоли). Предполагам, това визират под изкуствен, не съм чела и няма да чета статията, стига ми копираното от Стаси.
2.
Термичен плот от МДФ
: цветът отгоре е фолио и когато аз разглеждах цветовете, определено не мога да кажа, че изборът беше богат. Ползвах такъв около 1.5г. Много си бях доволна, не мога нищо да кажа като минус.
3. Гранит - това е най-здравият (или поне един от най-здравите, казвам поне, защото сигурно има и по-здрави, но пък не се ползват за кухненски плотове) камъни. Противно на написаното в статията ще кажа, че много често се ползва вместо плочки и вместо гранитогрес (гранитогресът също е от гранит, но не чист, за да е по-достъпен като цена, освен това е и доста по-тънък от една плоча чист гранит). Ако обърнете внимание, поне в София и в Пловдив, доста магазини и банки навън имат гранит, както и външните стълби са от гранит. Е, ама щом хората в статията са казали, че е лесно да се счупи....егати какви балъци са тия ....
Ние направихме и плотовете и гръбчетата от гранит, което означава, че зад котлоните, където пържа картофи и пр., пак е гранит. Еми да дойде авторът на статията и да ми каже дали ми е попил и има петна
Значи, самият гранит, материалът се полира, обработва и т.н., не вземат един камък и да го сложат ей така просто за плот. В обработката влиза ...ох...не помня точната дума, но това уплътняване, което си го правят във фирмата. Отделно отворите за мивка, котлони, смесителна батерия, контакти (при гръбчетата). Всичко това се реже с диамантина и после се запилва и полира. Подлепките са на частта, която стърчи извън шкафовете, за да се придаде дебелина, един вид камъкът изглежда по-дебел и масивен. Вече челото (чело е като погледнеш отпред точно тази стърчаща част и навсякъде, където камъкът е рязан) може да е заоблено или с фаска.
Не мога ад се съглася, че е чуплив камък, затова и толкова много изписах. Всеки сам си преценява, но ако трябва да дам съвет за избор между технически камък и гранит, определено съм ЗА гранит.
По-лесно ще надраскаш нещо, което е преобладаващо смола, отколкото един от най-здравите камъни!
За термичният плот вече казах, че не мога нищо лошо да кажа.
ОООО, а за цветовете на гранита....хихихи, ами като отиде човек и разгледа мострите в булгранит или в Пловдив (там при гробищата, забравих фирмата как беше), тогава да дойде и да ми каже, че изборът на цветове е по-ограничен от този при термичните плотове и техническият камък - стига да не махат мострите на тези разцветки, които в момента ги няма).
«
Последна редакция: септември 25, 2009, 09:54:19 от gostenka_82
»
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #236 -:
септември 25, 2009, 10:50:05 »
Аз не искам да опонирам на никой, но ще кажа и моите преки наблюдения (за гранита и термичния плот).
Става въпрос обаче за мивка в тоалетната. Цялата мивка (плота) е от естествен гранит. Мивката е вградена, както е обяснила по-горе gostenka_82. Та моите наблюдения са, че за 6 години плота на мивката промени цвета си и потъмня в частта, която е най-близо до водата (до смесителя). Т.е. погледнато отгоре в средата на плота има вградена мивка и 2-3 сантиметра отстрани цялата мивка, е потъмняло. Пробвахме да го полираме, но нямаше промяна. Плотът заблестя (премахна се натрупан варовик и боклучета), но не промени цветът си. И сега единствения вариант, който ни предлагат е да сменяме целия плот...
Незнам как това би имало отражение върху плот на кухня, но мен лично ме е страх не толкова за частта около котлоните, а за частта около мивката.
Вярно, че 6 години не са малък период и дори и да се сложи такъв плот, след 6-8-10 години може да се смени; знам че няма нищо вечно; единственото което незнам е колко би издържал техническия камък в такъв случай и кое би излязло "по-качествено".
Ще ви кажа и други мои наблюдения, относно термичен плот, но сложен зад бар плот. Един ден правих кафе на джезве. Дръжката беше много гореща и като я хванах почти щеше да ми прегори ръката. И в бързината за да не изтърва цялото джезве, го сложих без дъска директно върху плота. Задържах го не повече от минута, взех една кърпа и като го вдигнах видях, че дъното се беше отбелязало като кръгче върху плота (там самия плот беше като изгорял). Търках го с какво ли не. Извиках и майстори - бяха категорични, че това не е изцапано ,а изгорено и трябва или да се смени част от плота, или да се сложи ново фолио (което според тях е доста честа практика). А самото фолио не струва милиони...
Въпреки обаче тези мои наблюдения, аз лично незнам какво бих избрала. Термичния плот не е скъп и ако се внимава сигурно може да издържи доста дълго време (незнам...). Гранита е по-скъп, но пък при нас даде проблеми чак след 6 години интензивно ползване, така че това е може би един добър период, след който кухнята се подновява чрез смяна на плота
. Технически камък не сме ползвали никога, нямам наблюдения върху него и може би това е основната причина досега да съм разсъждавала за такъв вариант в нашата кухня...
Казвам пак, че мнението ми е изцяло върху лични наблюдения и не трябва да се приема като задължително!!! Много е възможно да има различни видове гранит, различни термични плотове, различни видове технически камък и от мнение до мнение да има голяма разлика. Просто споделям, какво ни се случи на нас относно тези материали...
Незнам какво представлява полимермраморът и дали пък той също не е удачен вариант...
Ето вижте
тук
Активен
gostenka_82
«
Отговор #237 -:
септември 25, 2009, 12:14:31 »
Стаси
, всяко естествено нещо вероятно си мени цвета след време, не знам;
първо, ако искаш нещо вечно, може би най-добре е да си сложиш неръждаема стомана (това като шега, да не се обидиш);
Според мен проблемът с петното е или от лошото полиране на камъка, което за 6 години постоянна влага се е променило или просто там, където е батерията, ако има отвор - то той не е правилно обработен. Иначе, си мисля аз, няма как само там да си смени цвета, нормално е на др. места, дори по-леко, но да промени нюансите си.
А е напълно възможно да е от препаратът, с който си миеш самия смесител, казвам го, защото моят мъж така направи малка (всщност голяма) беля върху плота в кухнята и сега цветът е друг (пробвайте с восък или там каквото беше, забравих го) да намажеш само частта, в която цветът е друг.
Само за протокола: мраморът е мнооого мек камък и за него знам, че наистина мноооого попива.
Ако и след 5 години сме още в този форум, специално ще напиша дали ми се е сменил цвета, но...на теб вече може и да не ти върши работа.
И още нещо, кухненският плот трябва да е удобен и практичен за работа, ние слагаме горещите тави и тенджери отгоре, ако имаше проблем, то повярвай ми, със сигурност щеше и при нас да се появи. Мъжът ми като измие нещо, после изобщо не забърсва водата, един път, направих експеримент, скоро беше, и оставих плота непокътнат 3 дни (надявах се той да избърше водата); ако плотът попива, би ли ми казал някой защо водата си стоеше там в същото количество 3 дни - визирам малка локвичка, не една-две капки, които да се изпарят
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #238 -:
септември 25, 2009, 13:06:49 »
За препарата никога не съм се замисляла - от доста време почиствам смесителя на мивката + самата вградена мивка в банята с
това
. Знам, че е мек препарат и не е силно киселинен, така че не смятам че е от него. А с
този препарат
почиствам плота на мивката (т.е. там където е гранит)...
Естествено, може и да е от него, или от сапуна (все пак понякога пръска сапункена вода навън от мивката, когато нещо дребно се пере ) и т.н. - определено има много неща, които може да са оказали влияние. Затова и подчертах, че при нас проблемът е в мивката на банята, а не на кухнята - има разлика...
А за мраморът - и аз съм чувала, че е много мек и бързо попива. Но този полимермрамор бил правен по съвсем различна технология и даже напротив, той бил доста твърд като материал... Но нямам преки наблюдения...
«
Последна редакция: септември 25, 2009, 14:11:19 от StAsSi
»
Активен
gostenka_82
«
Отговор #239 -:
септември 25, 2009, 13:17:05 »
Предназначение: Санифреш е модерен санитарен ароматен почистващ препарат с фруктова киселина. Разгражда бързо и ефективно отлаганията от варовик. образува защитен филм срещу корозия и има подхранващи свойства
за качествени хромни арматури, почиства и емайлирани, керамични и стъклени повърхности.
Приложение: За почистването на по-големи повърхности като вани, санитарен фаянс и теракот.
За почистване на повърхности от благороден метал (емайл, никел) от груби замърсявания, най-вече от мазнини
.
Специална информация: Като концентрат да
не се прилага на мрамор и други киселинно чувствителни
повърхности.
това от твоя линк
моят мил мъж направи белята с един препарат, с който си мия керамичните котлони
само веро и то по-разредено
Активен
Страници:
1
...
14