Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 01:22:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Пловдив?
Страници:
1
...
35
36
[
37
]
38
39
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Пловдив? (Прочетена 225207 пъти)
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Отг: Има ли булки от Пловдив?
«
Отговор #540 -:
април 08, 2008, 12:29:24 »
millenium80, по принцип в църквата се пие от Потир.
Повечето църкви имат, то си е част от задължителната утвар. Например в Петър и Павел имат и е много красив (има го в галерията ми).
Ако в църквата нямат или вие не искате да го ползвате, тогава има два варианта:
1. да се развържат ритуалните чаши и да се ползва едната от тях
2. да си купите специална чаша за църквата.
Ако се спрете на втория вариант, тогава чашата е изцяло по ваш избор - трябва да се съобразите, естествено, с това че от нея ще се пие червено вино, а не шампанско. Моя съвет е, преди да купувате такава чаша, да се консултирате с хората в храма, който сте избрали.
Активен
Bisunka
Любопитен
ЧОВЕК НЕ ОБИЧА ИСТИНСКИ, АКО НЕ ОБИЧА ВЕчНО!
«
Отговор #541 -:
април 08, 2008, 12:31:04 »
Здравейте на всички в този слънчев и прекрасен ден на април!
Темата за прическата и грима явно ни вълнува много и всяко едно мнение или впечатление ще е от значение да бъде споделено тук. Доколкото успях да проуча, в повечето големи козметични студиа и салони правят фризури и грим, като пробните се движат от 20-30 лв за грим и 30-50 лв за прическа. Не знам някой чувал ли е за професионалната гримъорка Минка Петрова? Тя има сайт (
www.beautymakeup-m.com
) и в него ми харесаха нещата, които е написала за себе си, но малко ме притесни факта, че е готова да гримира пробно без дори да знае каква ще е роклята, прическата и т.н., а това си оказва влияние.Иначе и на мен ми се иска на едно място да направя и двете, за да може на момента да се съобрази едното с другото, пък и да не се разкарвам наляво-надясно за всяко поотделно.
Относно чашата за църквата, мисля че трябва да е с широко обло дъно, метална или стъклена, а има църкви, в които чашата се предлага от самите тях, но това някакси не ми се вижда много хигиенично.
Между другото, ако някоя от вас се сети къде мога да намеря ръкавели в свят слонова кост, ще съм и много благодарна!
Активен
milenium80
Сватбар
Публикации: 293
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #542 -:
април 08, 2008, 12:48:33 »
ALUCINADO благодаря за отговора, както винаги изчерпателна! Наистина не бях чувала за Потир, видях го в галерията ти, изглежда наистина много красиво. Ние сме в храм Св. Богородица, но нямам спомен да са ми споменали за нещо такова. При закупуването на ритуалните чаши момичето ни попита, "а чаша за църквата имате ли си" и аз малко неподготвена казах "ми..да". определено трябва да попитам в църквата преди да кукувам каквото и да било. А ако все пак от там не предлагат такъв Потир, ще се съобразим с това че трябва да е с по-широк гърло.
Активен
pep_5
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #543 -:
април 08, 2008, 17:13:48 »
Здравейте на всички! :)Мога ли да ви помоля ако имате по-специален текст за сватбени покани на родителите да ми пуснете, защото съм срещала само един побликуван. Искам текстът за родителите да бъде различен от този на останалите гости!
...., но не мога да го измисля...
Активен
Bisunka
Любопитен
«
Отговор #544 -:
април 08, 2008, 18:04:03 »
Цитат на: milenium80 в април 08, 2008, 12:48:33
ALUCINADO благодаря за отговора, както винаги изчерпателна! Наистина не бях чувала за Потир, видях го в галерията ти, изглежда наистина много красиво. Ние сме в храм Св. Богородица, но нямам спомен да са ми споменали за нещо такова. При закупуването на ритуалните чаши момичето ни попита, "а чаша за църквата имате ли си" и аз малко неподготвена казах "ми..да". определено трябва да попитам в църквата преди да кукувам каквото и да било. А ако все пак от там не предлагат такъв Потир, ще се съобразим с това че трябва да е с по-широк гърло.
И ние сме в "Света Богородица" - там предлагат чаша, ако случайно забравите да носите в деня или просто не сте си закупили, иначе ни казаха да носим наша си чаша за вино. Останах с впечатлението, че не държат на някакъв определен модел, а просто да е предназначена за консумация на червено вино...а в магазините те са метални, специални за повода.
Активен
milenium80
Сватбар
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #545 -:
април 08, 2008, 19:22:58 »
Да Bisunka, така като се замисля и аз май съм виждала метални чаши за църквата, но нещо не ми харесват.
Активен
Bisunka
Любопитен
«
Отговор #546 -:
април 09, 2008, 13:29:20 »
A колко взема този гримъор и предлага ли се там, където работи, и фризура? Ако да, би ли ми дала някакви координати на студиото (местоработата) му!
Мерсо много в аванс!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #547 -:
април 09, 2008, 14:30:31 »
хм много интересно тази гримьорка Минка Петрова като гледам на картата на сайта би трябвало да се намира точно до нас, а досега не съм виждала офисът и -ще ида да проверя и ще докладвам.
Бисунка аз много не разбрах за кой гримьор питаш, ако питаш за Гаро Папазян салонът му е до Пожарната по принцип много хубави отзиви съм чувала за него, като бях абитуриентка 2 мои съученички ходех апри него и им беше направил прически и грим.
Аз по принцип го познавам , защото живее до нас ( така като гледам мнай и гримьорката петрова е ситуирана в неговата кооперация май) и се познаваме покрай кучетата и като го видя ще го питам, защото аз самата се интересува. на мен проблемът ми е че ходя при друга фризьорка отгодини и съм мн доволна от нея и тя знае за сватбата и ще ми е доста неудобно ако не ида при нея.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #548 -:
април 09, 2008, 15:09:51 »
Да, сега като се разтърсих в нета видях че Минка Петрова е сестрата на Гаро, аз знаех, че той работи със сестра си, но не знаех че това е тя.
сега остана някой да каже нещо и за цени, ако знае
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #549 -:
април 09, 2008, 16:10:27 »
Здравейте,момичета!
Включвам се във вашата страничка.Имам си слабост към родния град и това е.Сега се глася за сватба,но в Сливен.Щеше ми се да е в Пловдив,но нищо.Защо се тревожите толкова за чашите?!Ако отидете да си вземете причастие ще ви го дадат не с отделна лъжичка и чашка,но повярвайте,че личното усещане след това е страхотно.Пожелавам ви успех с подготовката и приятни емоции!
Активен
Bisunka
Любопитен
«
Отговор #550 -:
април 09, 2008, 16:14:10 »
Абе и аз имах някакви съмнения за Минка и Гаро и сега ми се потвърдиха. Обаче не знам защо, тя не ми вдъхна много доверие и не знам дали бих и се доверила за един такъв важен повод. Иначе за цените и мога да конкретизирам - 20 лв за пробен грим и 35 за официален (вечерен, сватбен), поне на мен така ми каза. Малко ме раздразни фактът, че искаше веднага да ми "прилапа" паричките за пробен грим, без да знае нито роклята като цвят и модел, нито прическата, която би ми подхождала в случая. Но не съм решила все още, може накрая пак до там да прибегна
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #551 -:
април 09, 2008, 17:35:53 »
Цитат на: Alucinado в април 07, 2008, 20:54:21
гостенка_82, моята рокля я няма в галерията
сватбата е на 02.05 (Няма Време !!!
)
Благодаря за колата - видяхме я на една снимка при фотографа, който си избрахме и Жоро много я хареса, но фотографа каза, че е наета през сватбена агенция.
После се оказа, че я е уредила точно агенцията, която ние си избрахме
и цената е много добра (поне за мен).
А вашата сватба кога е? Избрали ли сте нещо вече?
о, чак на 30 август, но само сме запазили ресторант, гражданско и църква, нищо повече, а аз и рокля имам.
Сега са поканите на дневен ред, харесах едни ръчна изработка, но са адски скъпи, 10 лв. бройката, е вярно, напечатани, не се налага и за печат да давам, но ...., малко са скъпички, колкото и да са красиви.
леле, ма то вярно нямаш време, то не останало .... супер, аз имам достатъчно време, така че не се притеснявам....
е, ди зжей, фото и видео трябва да избера и след това съм спокойна, другото са подробности .... приятни разбира се
Активен
milenium80
Сватбар
Buongiorno Principessa!
«
Отговор #552 -:
април 10, 2008, 07:35:43 »
roumyana и аз съм в твоето положение, имам си фризьорка и си ходя при нея от години и сега за сватбата няма как пак да не съм при нея. =]Но за грима ми е проблем. Смятам да пробвам на няколко места и където най ми хареса-там ще е!
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #553 -:
април 10, 2008, 09:17:08 »
Здравейте момичета,
сле 3 седмици сме канени на сватба в Джия Бийч. Може ли да ме ориентирате горе-долу къде е?
Активен
Jungle
Сватбар
What goes around, comes around...
«
Отговор #554 -:
април 10, 2008, 09:43:51 »
Здравейте момичета,
Аз съм от Стара Загора и се извинявам, че се намесвам във вашата темичка. Но Пловдив ми е слабост. Живях и учих там почти 5 години...страхотни години...
Пожелавам ви успех в подготовките
Цитат на: pep_5 в април 08, 2008, 17:13:48
Здравейте на всички! :)Мога ли да ви помоля ако имате по-специален текст за сватбени покани на родителите да ми пуснете, защото съм срещала само един побликуван. Искам текстът за родителите да бъде различен от този на останалите гости!
...., но не мога да го измисля...
Ето нашият текст за поканите за родители. Извинявам се, че не мога да я обърна
Активен
Страници:
1
...
35
36
[
37
]
38