Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 01:00:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част  (Прочетена 184855 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: юли 14, 2008, 12:18:08 »

и аз да си кажа мнението;

бутониери само за най-близките, като на жените гривнички, на мъжете - бутониери;

мисля аз да ги закича, като дойдат да ме вземат;

така съм виждала по сватбите, които шизгледах покрай моята...
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: юли 14, 2008, 12:41:27 »

и аз да си кажа мнението;

бутониери само за най-близките, като на жените гривнички, на мъжете - бутониери;

мисля аз да ги закича, като дойдат да ме вземат;

така съм виждала по сватбите, които шизгледах покрай моята...

Ще ме ориентирате ли колко струват гривните за жените и дали ги слагат в някакви капсули цветята, за да не увяхнат?
Активен
ilina
Любопитен
*
Публикации: 39

Be Best Bride

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: юли 14, 2008, 12:43:14 »

Момичета в крайан сметка кои се закичват всички или само близките и кумовете?Значи на две сватби ,на които бях закичиха само близките ,а на други две ни закичиха всички  huhhuh.gif Аз съм много объркана по отношение на традициите...Малко помощ да ми дадете?Също така,мен няма да идват да ме взимат от вкъщи,младоженеца и кумовете,ами той ще ме чака на олтара/на стълбите в църквата или пред гражданското/, а аз ще тръгвам с шаферките и баща ми от вкъщи,в такъв случай кого да закичвам и кога?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: юли 14, 2008, 12:54:29 »

Ще ме ориентирате ли колко струват гривните за жените и дали ги слагат в някакви капсули цветята, за да не увяхнат?

Ами моята цветарка ми каза цена 10-15 лева.

Момичета в крайан сметка кои се закичват всички или само близките и кумовете?Значи на две сватби ,на които бях закичиха само близките ,а на други две ни закичиха всички  huhhuh.gif Аз съм много объркана по отношение на традициите...Малко помощ да ми дадете?Също така,мен няма да идват да ме взимат от вкъщи,младоженеца и кумовете,ами той ще ме чака на олтара/на стълбите в църквата или пред гражданското/, а аз ще тръгвам с шаферките и баща ми от вкъщи,в такъв случай кого да закичвам и кога?

За това кой да закичиш - както си прецениш. Ако искаш всички, ако искаш - само най-близките, а ако искаш - никой не закичвай. Това е както ти се чувстваш и както прецениш.

А щом няма да те взима - виж в предните постове, че в някои краища на България, кумовете се закичват у тях, младоженеца и свекърите у тях и така. Та ако искаш - може така да направите. Свекърва ти да закичи малдоженеца, свекъра, кумовете и т.н. А ти да си закичиш вашите близки, шаферки и т.н. и да се срещнене. А друг вариант е никой да не закичва младоженеца, а да си го закичиш ти, като се видите - няма да отнеме много време, а и така ти ще си го закичиш.

Изборът все пак си е твой  blush
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: юли 14, 2008, 12:58:08 »

Едно време по сватбите закичваха всички. Сега гледам, че само най-близките... На мен ми се ще да има за всички цветчета - красиво е. Да си личи, че са сватбари, все пак! Bravo

Ще закичвам кой когато ми падне! Незакичени няма да останат - голям праз кой и къде ги бил закичил. На Владо аз ще му слагам бутониерата, на друг не давам! good
« Последна редакция: юли 14, 2008, 13:01:38 от snezhito » Активен
ilina
Любопитен
*
Публикации: 39

Be Best Bride

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: юли 14, 2008, 13:10:35 »

ами младоженеца,аз ако го закичвам,това значи ,че до църквата ще е без,това не е ли проблем?
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: юли 14, 2008, 13:32:56 »

ами младоженеца,аз ако го закичвам,това значи ,че до църквата ще е без,това не е ли проблем?
Е, тогава може друг да го закичи. Като идват да взимат булката от дома й - тогава тя го закичва. Това е толкова дребно нещо...
Активен
Alexsa
Любопитен
*
Публикации: 30

щастливи!

Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: юли 14, 2008, 16:46:36 »

Това за закичването е много индивидуално - според областта!!!
В един край - всеки вкъщи, в друг - в булката.
Аз смятам да е само у нас., макар че родата на моя е от ВТ и там си знаят всеки у тях.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: юли 14, 2008, 19:23:55 »

ей,

момичета,

поръчахме свещите, др. вторник ще ги вземем и ще ви ги пусна;

много си ги харесвам, аз още 1 път като отидох в това ателие ги заплюх,

а днес и младоженецът си каза мнението!!!!

едно голямо благодаря на skylife, която ме прати там - благодаря ти много, мила!!!!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #414 -: юли 14, 2008, 21:10:23 »

момичета, късметите дето се хвърлят след гражданския брак, къде стоят по време на церемонията? В случай на открит ритуал, когато момента с "излизането" липсва кога се хвърлят и тогава възможно ли е да са на масата със шампанското, чашите и халкитепо време на бракосъчетаването?

Още въпроси - халките си седят завързани върху възглавничка или кошничка или там каквото е, но какво прави обредното лице с тях - развръзва ги и ни ги подава или ни носи цялата възглавница...
Извинявайте за въпросите, но найстина не знам как точно става, а ми трябват подробнсти, за да си избера джиджавките.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: юли 14, 2008, 21:12:32 »

аз знам, че късметчетата се хвърлят от шаферка, следователно, кошничката с късметчетата е нейна грижа и тя ги хвърля;

за халките - не знам, нека експертите кажат, наистина, аз също не се бях замислила?
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: юли 14, 2008, 21:16:22 »

Питай  KlaraFina пък ние ще отговаряме. blum
Кошничката я държи някой от семейството по време на ритуала и на излизане след поздравленията я дава на кумата и тя хвърля. Във вашия случай мисля, че ще може да стои на масата с халките, шампанското и чашите и като свърши ритуала и като се обърнете към гостите, кумата може да хвърля късметите.
Халките ги подава обредното лице, като преди това ви разказва какво представляват, какво символизират и ала-бала. После дава първо на твоя възлюбен, после подава другата халка на теб и така.
Поне при нас беше така и доколкото съм гледала на сватбите в Бургас и реайона е така.
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: юли 14, 2008, 21:23:41 »

брей,

пък аз си мислех, че шаферките хвърлят късметчетата.... crazy

пламик,

ами кой ги дава на обредното лице, в смисъл, преди тя да ни ги подаде, къде стоят халките?
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: юли 14, 2008, 21:32:26 »

Ами всичките джунджурийки стоят на една масичка отстрани до главната маса на обредното лице. И когато дойде момента - тя взема халките, подава чашите и шампанското на кумовете, за да налеят. Но пак казвам това е за Бургас.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: юли 14, 2008, 21:54:21 »

И аз като KlaraFina само се присещам за подобни неща, разликата е, че тя има време да ги обмисли, а аз - никакво и накрая - както дойде.

Ние също сме с изнесен ритуал и затова късметчетата кумата ще ги хвърля заедно с житото и стотинките след венчавката, питах в църквата - няма проблем. Нашето бракосъчетание е в ресторанта и някак не върви там да ги хвърля, но при KlaraFina  на крепостната стена в Созопол би се получило супер. Примерно в момента в който вече са бракосъчетани и младоженецът целува булката кумата да хвърля над тях късметчетата и другите неща, даже си го представих и ми се струва страхотно.

А за чашите и халките знам, че те си ги слагат на някаква табличка, даже някой се оплакваше тук, че им ги извадили от специално приготвената кошничка и си ги сложили на тяхна табличка, което е много тъпо според мен, но така е в Ритуалната зала, а за навън може би не.

На мен халките са ми в слънчоглед, а чашите и шампанското в поднос, който си направих от стреопор и го облякох в лъскава хартия и тюл и ще ми стане тъпо, да не бъдат използвани, след като снощи до 03:00 ч съм ги правила, при положение, че днес ставах в 06:00, не ме питайте как изкарах близо 13 часа на работа и накрая да не ги използвам - абсурд, даже мисляда предупредя гражданското лице.

Просто си мислех, че те ще са сложени на масата с книгата, ама шаферката ще ги подава на гражданското лице или то само ще си ги взема от масата, ама не знам в крайна сметка какво ще се получи.
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: