Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:35:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: За или против рокли "втора употреба"?
За - 103 (38.1%)
Против - 131 (48.5%)
Нямам мнение по въпроса - 36 (13.3%)
Общ брой гласове: 268

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За или против рокли "втора употреба"?  (Прочетена 144498 пъти)

pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: май 13, 2007, 17:42:03 »

така може...аз също бих дала своята на някоя близка или приятелка, ако я хареса и я иска... good
Активен
roseto
Новак
*
Публикации: 7

Всеки миг е още един шанс... да се усмихнеш

« Отговор #76 -: май 25, 2007, 11:08:32 »

goldi къде предлагат такива рокли под наем на половин цена нови аз пък съм за роклите под наем всеки си има прьоритети в живота а за мен бул4енската рокля въобще не е приоритет и не ми трябжа да поглеждам роклята за да се се6там за сватбата след като мога да погледна полвинката си до мен и да ми напомни 4е живея в една приказка пак и си взехме жилище  преди няколко месеца още се строи но е по4ти готово и предпо4итам да си вложа парите в обзавеждането му вместо да ги пилея за рокли на сестрами роклята е в гардероба и какво от това само и пре4и тожа са пари хвърлени на вятъра мен ако питате пак и никога не сам ме4тала за сватба правим я само заради родителите ни.Ще ви помоля някои друг ако знае от къде мога да се снабдя с рокля под наем да ми пи6е благодаря

Моля пишете на кирилица!
« Последна редакция: май 25, 2007, 12:33:55 от fiibi_bg » Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: май 25, 2007, 12:30:16 »

почти навсякъде където продяват рокли дават и под наем
Активен
roseto
Новак
*
Публикации: 7

Всеки миг е още един шанс... да се усмихнеш

« Отговор #78 -: май 25, 2007, 12:37:09 »

аз поразпитах на няколко места и ударих на камък а иначе сам в софия но кофтито е че много работя и нямам време и работното ми време съвпада с това на магазините аз съм оставила всичко за 2 седмици преди свадбата тогава съм в отпуска и се надявам да ми стигнат
Активен
maslinka

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: май 25, 2007, 21:06:12 »

edyk,mtyler,areti,shu shi,romantika....в тези дават под наем
Активен
lena
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #80 -: юни 11, 2007, 10:15:14 »

Здравейте момичета,

Аз съм нова тук, току-що се регистрирах. Имам мнение по въпроса за роклите под наем, предварително се извинявам, ако ще засегна някой с него.
Аз съм абсолютно ЗА по следните причини:
1. При цялото ми уважение към всички, които са се чувствали като принцеси на сватбата и след като изчетох сума страници от темата за роклите все повече затвърждавам убеждението си, че асеновградските от разни шивачки рокли изглеждат направени от евтини китайски материи, абсолютно демоде и кич лъха от много от моделите. Разликата с роклите от клекциите на Pronovias, Demetrios и прочее е просто очевидна и очебийна, класата си личи отдалече.
2. Хигиенните причини просто отпадат, както прочетохте по-горе след химическото нищо не остава. Дори би следвало да се опасявате повече от нова рокля шита в някое мръсно ателие, понеже плата е пристигнал от някой мръсен китайски завод и тази рокля изобщо не минава през никакво почистване.
3. Сантименталните причини са ми направо смешни - да си я гледам в гардероба?! По същата логика май трябва да си запазя букета, жартиера, може би украсата, някой стол от ресторанта....излишно е. Имам си едно нещо, което се надявам да ми напомня за сватбата до края на живота ми и това е моят прекрасен бъдещ мъж.

Та ето по тези мои причини ми се струва най-разумно да си взема елегантна рокля от колекциите, които посочих по-горе (или подобни), но под наем. Мога да си позволя и да си я купя, но за какво ми е рокля за 2000 лева, която никога повече не мога да облека и ще събира прах в гардероба?  По-добре да си купя някой елегантен официален тоалет, с който да се преоблека за купона.

Искам само да добавя, за да не ме разберете погрешно - моето мнение си е мое, но иначе за мен основния принцип на всяка сватба е - най-правилно е това, което булката и младоженеца желаят, колкото и странно и необяснмо да се струва за околните. Възхищавам се на всяка от вас, която е направила сватбат, роклята, украсата така, както е мечтала да бъдат!
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 11, 2007, 10:24:00 »

Аз НЕ СЪМ ПРОТИВ булченските рокли под наем. И на мен ми се струва безмислено да дадеш много пари за рокля, която ще облечеш веднъж и после ще ти стои в гардероба. Но поради някакво вътрешно убеждение или от чисто суеверие не мога да облека чужда рокля за моя сватбен ден (с изключение роклята на майка ми, която обаче е силно неподходяща).
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 11, 2007, 10:52:11 »

и аз не съм против, на който му стават и харесват и има желанието или няма средствата за да си купи своя  да го направи......... Просто в половината сватбени салони, дали под наем ,дали за продан роклите им са почти универсален размер (един и същ за всички), който на мен не ми става естествено и вместо да си шия от сватбен салон отидох при една шивачка и си избрах модел на вечерна рокля, която ще е в шампанско, ще ми струва 150 лв. а колко струва рокля под наем? По малко от 100?
Активен
maslinka

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: юни 11, 2007, 11:03:28 »

роклите под наем струват 40% от цената за продажба,но доколкото знам рокли под наем не се дават навсякъде.моята ми е предложиха за 480евро под наем ,аз категорично отказах да нося рокля под наем защото единственото ми притеснение е че ще се връща 2дни след сватбата а може да се вземе също 2 дни преди сватбата.аз щях да откача ако чак 2 дни преди сватбата си видя роклята вкъщи и затова си я купих.а после ако не ми е мъчно да се разделя с нея мисля да я продам
Активен
titali_
Регистриран

Публикации: 3

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: август 27, 2007, 08:41:19 »

Съгласна съм напълно с Лена. И аз съм за рокля втора употреба, но не и под наем която е обличана честичко.
Активен
muhichka
Професор
Публикации: 385

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: август 27, 2007, 12:22:18 »

Аз пък съм твърдо ПРОТИВ роклята да е под наем или назаем!
1. Ако ще правиш сватбата не може да не си сметнал , че ще ти трябват пари за рокля ,а ако нямаш 2000лв да си купиш такава , ще се ограничиш в толкова , колкото имаш
/има рокли и по 250лв. и не са никак грозни/.
2.Според мен роклята е най-хубавия спомен , който ти остава от сватбата
/ именно тя те е направила булка/.
3.Как би си взела рокля под наем , като незнаеш , коя я е носила и какво е станало с нейния брак
/просто от суеверие/?

Това си е лично мое мнение и нека никой да не се засяга моля!
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1283

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: август 28, 2007, 20:51:23 »

И аз не съм против рокля под наем, но в "Романтика" си харесах рокля , която струва 1500 лв , реших че е много и попитах колко е цената за наем - казаха ми 1400 лв, и аз  Oh my ... Питах ги какъв е този наем само 100 разлика???? Казаха ми , че трябвало да се подсигуряват  crazy И аз се отказах да питам по другите магазини.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: август 28, 2007, 22:22:20 »

Аз пък съм твърдо ПРОТИВ роклята да е под наем или назаем!
1. Ако ще правиш сватбата не може да не си сметнал , че ще ти трябват пари за рокля ,а ако нямаш 2000лв да си купиш такава , ще се ограничиш в толкова , колкото имаш
/има рокли и по 250лв. и не са никак грозни/.
2.Според мен роклята е най-хубавия спомен , който ти остава от сватбата
/ именно тя те е направила булка/.
3.Как би си взела рокля под наем , като незнаеш , коя я е носила и какво е станало с нейния брак
/просто от суеверие/?

Това си е лично мое мнение и нека никой да не се засяга моля!

Абсолютно съм съгласна с казаното!!! good good good
Активен
maslinka

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: август 28, 2007, 22:44:20 »

И аз не съм против рокля под наем, но в "Романтика" си харесах рокля , която струва 1500 лв , реших че е много и попитах колко е цената за наем - казаха ми 1400 лв, и аз  Oh my ... Питах ги какъв е този наем само 100 разлика???? Казаха ми , че трябвало да се подсигуряват  crazy И аз се отказах да питам по другите магазини.
eeeeeeeeee глупости наема до 40% от цената или най много 50%,какво им се връзваш на романтика вообще,аз съм толкова недоволна от тях bad
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: август 28, 2007, 22:47:10 »

eeeeeeeeee глупости наема до 40% от цената или най много 50%,какво им се връзваш на романтика вообще,аз съм толкова недоволна от тях bad

Да, по принцип наема е около 50%, плаща се  цялата сума, само, ако роклята е съсипана или унищожена и не може да се ползва пак!!! good
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: