Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 15:32:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката (Прочетена 126690 пъти)
micedj
Сватбар
Публикации: 163
Отг: Взимане на булката
«
Отговор #315 -:
февруари 12, 2008, 08:03:37 »
Здравейте момичета. Аз не бях против взимането от вкъщи, но само като си представех музиката и лошо ми ставаше.
Но след като разбрах колко важно е за родителите ни да си ме вземат 'както си трябва', размислих и дори вече ми се струва забавно и изпълнено с емоции преживяване. И като си спомня как като малка исках и мен да ме изведат с 'Ела се вие превива'
... Дайте идеи от къде да намерим музиканти
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #316 -:
февруари 12, 2008, 11:44:57 »
И на мен до някъде ми се иска да ме вземат от родния ми дом, но ние сме от различни градове и май няма да стане.А и на мен не ми се иска половината ден да мине в път. Прочетох какво сте преживели, чрез този обичай и наистина изглежда весело.
Аз определено не съм традиционалистка и ми е все едно дали ще се спазят някой от обичаите или не (е, не трябва да се изпуска основното разбира се
. Но като се познавам каква съм, после може да ме хване яд, че нещо сме прескочили...................ох, не знам..........
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #317 -:
февруари 22, 2008, 00:54:30 »
Аз пък искам само съкровищетото ми да ме вземе. Може и много егоистично да звучи, но искам в абсолютно първият момент, когато той ще ме види като булка да сме само двама. Искам този момен само за нас.
Е не си представяйте, че ще си седя сама в стаята и ще го чакам, мен и без друго няма да ме взимат от вкъщи. Да ме вземат от хотела ми се струва още по-тъпо.
Още не сме измислили този момент от сватбата. Една приятелка предложи "да го чакам като нимфа" на скалите в края на стария град в Созопол.
Както казах, въпросът не е решен и ще се радвам да чуя мнението ви (каквото и да е то), както и други идеи.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #318 -:
февруари 22, 2008, 01:13:01 »
Цитат на: KlaraFina в февруари 22, 2008, 00:54:30
Една приятелка предложи "да го чакам като нимфа" на скалите в края на стария град в Созопол.
Чудесна е идеята на твоята приятелка!
Обмисли го, много ще е романтично!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #319 -:
февруари 22, 2008, 18:07:21 »
Идеята е много хубава! Само си вземи удобни обувки, ако ще се катериш с тях
Активен
ivelina666
Новак
«
Отговор #320 -:
февруари 29, 2008, 15:38:37 »
Здравейте момичета, аз съм нова тук, но съм изчела почти всичко от форума. Аз си търся добър оркестър за воденката и за ресторанта. По възможност от Плевен, Търново, Пловдив, Ловеч, в този район, тъй като съм от Троян. Ако имате някой впредвид ще се радвам да споделите.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #321 -:
февруари 29, 2008, 15:54:03 »
KlaraFina, откъдето и да те взима, може да се получи така както го искаш. Само трябва да се разбереш категорично с всички основни действащи лица (близки роднини, кумове и т.н.). Дори и да има традиционните изпитания за младоженеца и т.н., в момента в който ги преодолее просто е нужно при теб да влезе/стигне само той - САМ. Да ви дадат поне 2-3 минути преди да пристигнат и другите.
Идеята със скалите е много интересна. До колкото имам някакви спомени от стария Созопол - има места където би могла да го "чакаш" точно като нимфа.
Но дори и да те взимат от къща или хотел, това пак е постижимо - просто целия калабалък трябва да се развие не пред вратата на стаята, в която ще го чакаш, а пред входната врата, да речем. И ако си склонна да пуснеш с него и оператора и фотографа, мисля, че ще се получат много хубави кадри на последната ви среща като "необвързана" двойка.
Активен
Kittcat
Ентусиаст
«
Отговор #322 -:
февруари 29, 2008, 16:57:31 »
а моето зайче е категорично, че трябва да има оркестър, тъпани, гайди, олелии....
още от сега мисли за това
Важното е купона да става, ако не ме вземат така от нас сигурно после ще съжалявам, че съм пропуснала това изживчване!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #323 -:
февруари 29, 2008, 17:08:26 »
И мен ще ме взимат с оркестър. Аз нямам нищо против. Ще е забавно
Активен
HeYkpoTuMa
Любопитен
обичана!
«
Отговор #324 -:
февруари 29, 2008, 18:14:10 »
Мен няма да ме вземат от бащиния дом, просто аз съм от Пловдив, а сватбата е във Варна.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #325 -:
март 01, 2008, 19:31:26 »
Ех,като виждам,че по вечето от момичетата имат проблем с разстоянието - то нека аз ви се похваля :)Ние живеем в един и същ блок и то през един вход :bravo:Взеха ме както си му е реда с оркестър и беше много забавно.Само дето ме е яд,че от вкъщи ме изведе кумът-а е трябвало да бъде тати или брат ми.Тати много се засегна(не ме е обвинил за това,но аз го знаех) и сега като се сетя мо става гадно :(Е надявам се да се забравят нещата
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #326 -:
март 04, 2008, 12:53:22 »
Аз пък си искам и тъпаните, и гайдите, и хорото
! Знам много за селянията в българските традиции, но това си е най-чистокръвното българско чувство- народната музика да влезе в кръвта ти по този начин! Има други начини да се покажем "елитарни" и "европейци", според мен не са в това да се лишим от тази музика, с която можем да се идентифицираме като българи! Миналото лято изнесоха от вкъщи ковчег, това лято искам да изведат булка с шум и трясък, за да усетя разликата. Е, да, няма да тръгна от родния дом, защото сватбата е в друг град, но като че ли и така повече ми харесва. Като е сватба, да бият тъпани
! Разбира се, че искам да ги бият българи и няма да позволя да се наемат цигани музиканти! А иначе в ресторанта... там си демонстрирайте, колкото искате каква музика слушате.
:offtopic:Не забравяйте, че сте българи преди всичко! По-скоро е срамно да бягате от това, отколкото да се отпуснете пред най-красивата музика в цял свят! Защо изпратиха българска песен в Космоса? Защото да ни е срам ли?
«
Последна редакция: март 04, 2008, 12:55:18 от Alannah
»
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #327 -:
март 04, 2008, 14:08:52 »
аз искам да ме изведе баща ми от вкъщи, както си е по обичай и да ме предаде на кума с традиционната песен "Ела се вие превива" смятам, че това е прекрасен и трогателен момент, който не трябва да се пропуска
Активен
Alannah
Професор
«
Отговор #328 -:
март 04, 2008, 14:30:31 »
MMariana
, наистина ще бъде много
. За мен една българска сватба се разпознава с фолклора ни. Как булката да разбере кога идват сватбарите, нали по музиката
! Винаги, когато съм била край булките преди да дойде момчето със свитата си, направо съм настръхвала, когато се чуе музиката! Аз съм го преживявала заедно с булката този миг на вълнение- направо стомахът ти се побърква от емоция
! Какво да ви пука за публиката, че я има и говори, направете го за вас си! Все пак ми е болно да виждам, че то от вътре не ви идва да го има. Явно не е зараи "комшиите", ами го няма това чувство във вас, с което поне аз съм родена и се радвам да видя, че и в други го има, макар и не много на брой. Браво, момичета! Това е българска сватба! Радват ме и тези, които, независимо че се омъжват в чужбина, не са забравили кои са и искат да им покажат на чужденците, че държат на произхода си!
Цитат на: purity в април 17, 2006, 11:30:28
Oo... takiva selski istorii... nee...
При този коментар и сватбата, която се вижда от албума на автора, бих казала, че няма нищо, което да ме развълнува и трогне. Съжалявам, но това си е моето нелицемерно мнение.
«
Последна редакция: март 04, 2008, 14:36:22 от Alannah
»
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #329 -:
март 04, 2008, 14:47:25 »
съгласна съм с теб Alannah традицията е нещо много важно ,смятам че има неща които не бива да се пропускат..
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
25