Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 22:27:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Тенденциите при обзавеждането на дома – 2007 година
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Тенденциите при обзавеждането на дома – 2007 година (Прочетена 245120 пъти)
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: Тенденциите при обзавеждането на дома – 2007 година
«
Отговор #195 -:
април 19, 2007, 23:21:15 »
Ех, много ми харесва как безгрижно разсъждаваш, Rossistela!
Но наистина ме окуражи, че такива неща стават, но не са болка за умиралка. А цената на столовете е просто невероятна! Тук са значително по-скъпи, но поне са стилни и удобни, така че според мен си заслужава. Нашата всекидневна е в съчетание тъмно и светло, затова и такива столове и маса ще си подхождат добре с останалите мебели. Благодаря много за споделянето на опит!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #196 -:
април 19, 2007, 23:31:13 »
За мен бе голямо удоволствие,didibaby
Според мен нещата трябва да се правят според предпочитанията и вкуса,независимо от това,че понякога на някой би му се сторило странно или че би било нерентабилно...кураж ви пожелавам и успех!А венге и бук се съчетават доста добре
На нас ни предстои и обзавеждане на едно таванско симпатично етажче(но в не много близко бъдеще),но за там мъжът ми отсега потрива доволно ръце,че този път ще се развихри според фантазията и вижданията си с малко по-нестандартни идеи,които определено не му липсват
Активен
cherry
Сватбар
«
Отговор #197 -:
април 20, 2007, 08:22:20 »
Rossistela, страхотно си се справила с обзавеждането
Много ми харесва у вас, свежарско и пълно с положителна енергия!!! Защо не пусна снимчици по-рано? Ние вече поръчахме кухнята и на мен ми се искаше да е по-шарена, но понеже банята, теракота в коридора и стените са в различни нюанси на оранжевия цвят, се притеснявахме да не стане много претрупано. Затова кухнята е от ПДЧ, всички горни вратички са много светли, а долните тъмни (но не венге). Решихме цветовете в стаята да дойдат от аксесоарите- цветни пердета, вази, картини, цветя, килимчета (в червени и оранжеви тонове). И понеже трябваше да стегнем апартамента за отрицателно време, за да се нанасяме около сватбата, а не всички фирми предлагаха кратки срокове, които ни устройват и това беше едно допълнително усложнение. Освен това за един гол апартамент трявбаше да се поръчва всичко в един и същ момент, всичко беше само в главата ми. Друго си е да става постепенно и то само си показва къде, какво и в какъв цвят трябва да сложиш. Преди няколко дни дойдоха мебелите, сега още чистим, но всичко още е голо и недовършено, по-нататък ще пусна снимчици.
Столчетата са страхотни! И аз исках такива, но тези, които видяхме, бяха ниски за нашата маса (около 100лв/бр.) и поръчахме едни други, които мисля по-нататък да облека в калъфи за столове (бели или др. цвят) като тези за сватбите, които дискутираме в други теми. Какво ще кажете, подходящо ли е за вкъщи така да са столовете?
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #198 -:
април 20, 2007, 09:04:37 »
Цитат на: cherry в април 20, 2007, 08:22:20
Решихме цветовете в стаята да дойдат от аксесоарите- цветни пердета, вази, картини, цветя, килимчета (в червени и оранжеви тонове). Друго си е да става постепенно и то само си показва къде, какво и в какъв цвят трябва да сложиш....мисля по-нататък да облека в калъфи за столове (бели или др. цвят) като тези за сватбите, които дискутираме в други теми. Какво ще кажете, подходящо ли е за вкъщи така да са столовете?
cherry,благодъря
Това за цветните елементи,което казваш е много вярно!Когато основните неща са ти в по-ярки тонове(като при нас кухнята) трябва да се уравновесят от по-дребните неща(стените например са ни в светло бежово,ламината е едноцветен..) и обратно-при едни по-класически цветове на основните мебели,точно аксесоарите са тези,които дават свежест и цвят.А относно калъфите за столовете,ами...защо не?!?Ще си ги направиш както си ги искаш,в подходящ цвят и по-"тежка" материя,разбира се,можеш да си спестиш панделките,за да не стане много претрупано.А и така ще ти е много,много по-лесно за подръжка
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
най-щастливата жена
«
Отговор #199 -:
май 11, 2007, 14:49:56 »
Цитат на: fiibi_bg в февруари 07, 2007, 16:42:43
Цитат на: vanis в февруари 07, 2007, 16:27:33
Ние мислим да сложим такива щори в новия ни апартамент.Имам приятелка която ги продава и казва че се перат лесно.А и кумовете ни имат от 10 години и са супер доволни.
Много лесно се чистят,няма проблем!На мен ми се виждат по-практични даже.А и много лесно можеш да си коригираш светлината.Мисля че са идеални за дневна и хол!
Ние в нашата стая имаме точно същите щори,които ilusion е показала на първата снимка-вече година ги имаме,още не съм ги чистила изобщо не хващат прах-то има и различни материи,ама явно нашите са от мързеливите
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #200 -:
май 11, 2007, 14:52:17 »
така по-малко ще се занимаваш с тях
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #201 -:
май 17, 2007, 14:10:44 »
И нашите щори са от безпраховите и при нас ще стане скоро година откакто се обзавеждахме и ги сложихме и аз не съм ги чистила
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #202 -:
май 24, 2007, 09:47:37 »
Килими , мокети или без каквито и да било постелки.Какво мислите вие?
Аз съм привърженик на колкото по -малко такива неща толкова по-добре.Особенно големите и тежки килими.Много са неудобни според мен.Някой ще каже че създават уют,но........аз предпочитам без тях!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #203 -:
май 24, 2007, 10:17:57 »
Цитат на: fiibi_bg в май 24, 2007, 09:47:37
Някой ще каже че създават уют, но........ аз предпочитам без тях!
Е, аз съм точно от тази някои, които харесват килимите, особено през студените месеци!!!
А и с малко бебе, което ще започне да лази са си направо задължителни!!!
Мое мнение!
П.П. Мисля, че тази тема е за обзавеждане на дома и затова ще я слея!!!
«
Последна редакция: май 24, 2007, 11:18:02 от Bulechka_TS
»
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #204 -:
май 24, 2007, 11:38:32 »
на мен ми харесват килимчета но които покриват 1/2 ,1/3 от пода.
Активен
cherry
Сватбар
«
Отговор #205 -:
май 25, 2007, 12:24:07 »
Някой от вас запознат ли е с фън шуи? На мен ми се струва малко измислено (не че знам много)..... Ако някой е в час, нека напише някои по-основни положения
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
май 26, 2007, 10:43:23 »
Цитат на: cherry в май 25, 2007, 12:24:07
Някой от вас запознат ли е с фън шуи? На мен ми се струва малко измислено (не че знам много)..... Ако някой е в час, нека напише някои по-основни положения
миличка аз имам книга за фън шуй,но да си призная не съм я чела цялата,но помня някои неща:
-леглото на което спиш
не трябва да сочи към вратата-т.е.като легнеш краката да не сочат вратата-може да е на страни да речем!
-бюрото не
трябва да е към прозореца/най-добре е да е точно обратното/
-винаги трябва да ходиш с изгладени дрехи-но това е за облеклото
-хубаво е на входната врата да си закачиш от тези...как се казваха...????...дето като духа вятър се раздрънкват!има ги в магазините за сувенири.тези висящите.те пазят дома от зли духове
имаше още много неща,но не ги помня!като попрочета ще ти кажа пак.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #207 -:
май 28, 2007, 09:05:50 »
килимите и мокетите привличат много алергиии, задържа се много прах в тях и колкото и да ги чистиш е по-добре без тях !!! аз мисля в хола да е паркет и едно малко килимче на пода, но само през зимата под масата пред холовата гарнитура, за фа не са ти краката директно на пода !!!!! в кухнята съм решила теракот без никакви килими и пътеки !!!! много ми харесват малките килимчета пред вратите на стаите, и няма да се сдържа в коридора а не сложа такива вместо голяма пътека !!!!
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #208 -:
май 28, 2007, 10:00:33 »
Килимчетата определено създават уют. Въпреки по-трудното поддържане, миналата година като обзавеждах, в хола на паркета сложих едно малко космато килимче като губерче, така както казва Ели под масата пред дивана, и целия облик на стаята се промени. И в спалнята сложих две малки от двете страни на леглото
В кухнята и според мен няма нужда от килим или мокет и аз предпочитам да си остане на теракот
Активен
cherry
Сватбар
«
Отговор #209 -:
май 28, 2007, 10:05:51 »
Katia благодаря ти. И аз като теб съм чела оттук-оттам по нещо, но не виждам смисъл. Как може за толкова различни апартаменти, стаи и т.н. да бъде спазено едно и също нещо...
Всяка стая си е различна и не винаги е възможно масата да се сложи на точно определено място, всеки си подрежда по свой вкус и начин.
Цитат на: maslinka в май 24, 2007, 11:38:32
на мен ми харесват килимчета но които покриват 1/2 ,1/3 от пода.
За килимчетата съм напълно съгласна с маслинка, някак си ми е по-уютно ако има малко килимче, което е само като акцент и не покрива целия под. По-завършено ми изглежда, иначе ми е малко като в офис.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...