Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:56:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част (Прочетена 209434 пъти)
branny
Любопитен
Най-доброто ми слънчице!
Отг: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
«
Отговор #225 -:
юли 21, 2008, 16:29:38 »
Здравейте на всички. Пускам една снимчица как изглеждаше моята торта. Скоро и по-качествени снички ще има...може би още утре...
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #226 -:
юли 21, 2008, 16:52:13 »
Сега звънях в "Романс"-а и ми казаха, че за торта на стойка трябва да се поръча 20 дни предварително, а за правоъгълна торта, която е максимум 80 парчета, може и срока да е по-малък. Ние така или иначе сме изпуснали 20 дневния срок та си мисля дали да не поръчаме 2 правоъгълни торти от по 60 парчета и една мъничка само за нас и за разрязване. Иначе за такава бройка цената варирала от вида на пълнежа, но максимум 200лв. ми казаха, че ще излезе.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #227 -:
юли 22, 2008, 08:30:50 »
Ти за каква стойка попита? На нас ни казаха, че имат много малко 5 етажни и ни препоръчват да отидем месец по-рано, за да капарираме и да я запазят, а за триетажните казаха, че може и седмица по-рано. А правоъгълните торти аз много ги харесвам. Според мен украсена такава може да бъде много хубава сватбена торта. На мен ми беше един от вариантите.
Активен
Zahira
«
Отговор #228 -:
юли 22, 2008, 09:30:19 »
Аз въобще не съм се сетила да ги питам какви са им стойките, а пък и пътя до ресторанта е малко стръмен - представям си на какво ще прилича тортата като стигне горе, ако е на стойка
.
Арлина
ти мислила ли си какъв да ти е пълнежа на тортата? Аз исках да е нещо по леко като за лятото, но честно казано в "Романс" -а винаги съм налитала на гофрети и палачинки и никога не съм се сетила да опитам тортите.
Даже варианта с правоъгълните торти повече ми допада, защото винаги съм харесвала мъничките торти за разрязване като тези тук:
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #229 -:
юли 22, 2008, 09:52:54 »
Хм, тортите в Романс определено са доста плътни... Аз и самстоятелно парче свършвам с усилие, пък след сватбено меню...
А може и аз само такива да съм яла, но пък и от постовете на момите тук оставам с впечатлението, че те са по-силните торти. Непременно им се обади да ги питаш за пълнежи, да няма изненади
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #230 -:
юли 22, 2008, 10:04:49 »
Привет мацки, аз тъкмо се прибирам от проучване на торти. Всички, поне във Варна, искат пълнежа да е много плътен, да да не им се разпадне произведението. Дори и на стойка да е. Така че не очаквам чудеса. Аз бях тръгнала да искам да е на стойка, но като видях една на три етажа - тотално се отказах. На етажи ще е.
Нямам снимки естествено, защото за варненските сладкари наличето на сайт е тотално излишна глезотия.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #231 -:
юли 22, 2008, 10:32:04 »
снежито
а от коя сладкарница във Варна ще е тортата?
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
юли 22, 2008, 11:35:04 »
Zahira
, ние се отказахме от Романс. На няколко пъти ходихме да пробваме уж най-леките им торти, но наистина нямат такива, или са с плодове отгоре, които за сватбената торта се махат. Единственият им плюс е, че са евтини - украса не правят кой знае каква, а след като обиколих другите сладкарници мисля и, че не са чак толкова вкусни. Пайовете им са ми любими, но тортите явно не.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #233 -:
юли 22, 2008, 11:41:34 »
Цитат на: svetli в юли 22, 2008, 10:32:04
снежито
а от коя сладкарница във Варна ще е тортата?
Юлинел засега. Но не съм ги пробвала. Майка ми много ги хвали, аз само на външен вид ги харесах. На Никол ги пробвах - не са лоши, на много ниски цени са също така, но на мен лично тази, която пробвах ми беше много сладка и леко суха.
Активен
Zahira
«
Отговор #234 -:
юли 22, 2008, 13:56:10 »
Цитат на: Арлина в юли 22, 2008, 11:35:04
Zahira
, ние се отказахме от Романс. На няколко пъти ходихме да пробваме уж най-леките им торти, но наистина нямат такива, или са с плодове отгоре, които за сватбената торта се махат. Единственият им плюс е, че са евтини - украса не правят кой знае каква, а след като обиколих другите сладкарници мисля и, че не са чак толкова вкусни. Пайовете им са ми любими, но тортите явно не.
Аз и не държа чак толкова на разните му там украси за торти - вярно че е много красиво и ефектно, но пък в крайна сметка вкуса е по-важен. Виж това, че са им тежки тортите малко ме обърква. А идеята за торта с плодове много ми допада - на мен любими са ми плодовите торти и ако наистина може да е такава - супер, а пък ние ще резрежем малка сватбена тортичка.
Активен
КатиНка
«
Отговор #235 -:
юли 22, 2008, 15:38:44 »
От познати, поръчвали си сватбени торти знам, че Гаврош си заслужава, както и Скайлайн
И за двете е писано тук, знам, че и ценити са добри, т.е. към 3-те лева се въртят. Лагуна също правят хубави торти и имат леки варианти.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #236 -:
юли 22, 2008, 16:04:07 »
Zahira
, да ти кажа права си - красотата на тортата донякъде разваля вкуса. Първо плодове отгоре няма как да има, а лятото са много подходящи, второ това захарно тесто е прекалено сладко и трето, в Скай лайн ни обясниха, че тортата трябва да е малко по-суха, за да издържи тежеста на захарното тесто. Така, че ако не държиш на визията на тортата, съвсем спокойно можете да поръчате една малка за ритуала с разрязването и обикновени други торти - ще е вкусно, а и като цена ще е супер
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #237 -:
юли 22, 2008, 16:32:35 »
Момичета, кажете къде в София продават фигурки за тортата, но само фигурките.. без тортата.. Защото си я поръчахме от Враца и си избрахме няколко фигурки и те намаха от нито единя вид.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #238 -:
юли 22, 2008, 20:35:40 »
Цитат на: Bybet0 в юли 21, 2008, 10:06:34
Чак сга видях поста ти. За София иматакова място, където могат да ти изрисуват всичко в 2D и 3D кристал или стъкло. Давам ти линк към фирмата, да видиш за какво говоря,но за жалост забелязах,че си от Бургас. Но ако ти хареса, мога да ти помогна да стигне до теб
Магазин "Уникат"
Направо цена нямаш!
Вече им писах да разбера дали ще ми направят това,което искам и ако стане,наистина може да се наложи да помагаш с доставката!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #239 -:
юли 23, 2008, 10:33:03 »
Цитат на: d_petrovska в юли 22, 2008, 16:32:35
Момичета, кажете къде в София продават фигурки за тортата, но само фигурките.. без тортата.. Защото си я поръчахме от Враца и си избрахме няколко фигурки и те намаха от нито единя вид.
петровска
,
в арт шугър продават, то е до завода на сердика в ж.к. сердика;
там продават точно сладкарски пособия
ул. е охридско езеро, по спомен - номер 3
Активен
Страници:
1
...
14
15
[