Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 22:26:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част (Прочетена 209151 пъти)
smiling rain
Сватбар
Magic everywhere
Отг: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
«
Отговор #315 -:
септември 11, 2008, 14:58:26 »
каквото и да се случи - не се ядосвай
в крайна сметка не може всичко да се контролира, някои неща трябва да се приемат и да си прави човек поуки
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #316 -:
септември 11, 2008, 15:50:38 »
Да ви кажа аз много държах да е една торта - малките са много сладурски, но след като разгледах стотици варианти разбрах, че искам цяла (ако може така да се нарече, защото бяха 5 всъщност). Поръчахме на 5 етажа - първо, защото исках точно такава и второ, защото се надявах, че така ще има и да се сервира и да се почерпят сервитьорите, което мислех че така или иначе ще се случи. Специално предупредих, че парчетата са с 30 повече и могат да се почерпят, но не си го бяха позволили и бяха казали на мъжа ми, че е останало много. Трябва да взема да пусна една тема в съответния подфорум за нашия ресторант, нито една забелжка нямам.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #317 -:
септември 11, 2008, 16:03:12 »
Аз поръчах една малка торта за ресторанта. Да си знаят, че има за тях. Не знам дали е правилно, на поне да не се ощетяват гостите.
Активен
asya83
Новак
«
Отговор #318 -:
септември 11, 2008, 21:23:48 »
Здравейте,
бъдещи и настоящи булки:-)Имам въпрос някой поръчвал ли е торта от сладкарница "Йоанна" в Благоевград? Споделете впечатления. Харесах си няколко техни торти.Имам още един месец до сватбата, но но мисля, че вече трябва да се спра на някоя. Ще я доставят до София. И цената ми се стори приемлива. Благодаря ви предварително
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #319 -:
септември 11, 2008, 22:55:40 »
Да се разпиша и аз за нашата торта :
Беше много вкусна
и лека - незнам какво е имало вътре понеже я прави наш познат
http://www.et-petrov.com/
. Ние бяхме решили проблема по следния начин. За всички гости пасти (триъгълни), а за нас с кумувете и семействата ни от младоженческата торта, която по принцип трябваше да малка и на два етажа. Каквото останеше от тортата за персонала. Още на предварителните ни срещи с управителя аз попитах колко човека ще ни обслужват , за да ги предвидим в тортата и ми беше казано да не ги смятам- ако сме доволни предпочитали "финикийски знаци"
Какво се случи дефакто: на повечето гости бяха сервирани пасти както и на мен, а на някои имаше парчета торта
Ние очаквахме малка торта (около 20-30 парчета максимум), а нашия познат ни изненада с голяма
която така и не разбрах къде отиде при положение че поръчах 80 пасти, а всички заедно с нас бяха 94 човека
Затова нямаше "финикийски знаци" от наша страна
«
Последна редакция: септември 11, 2008, 22:57:16 от krasunkata
»
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #320 -:
септември 12, 2008, 06:44:50 »
Хайде най- накрая и аз да се "пофаля" с нашата торта.
IMG_9675.JPG
(68.83 KB, 513x769 - видяно 471 пъти.)
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #321 -:
септември 12, 2008, 07:18:06 »
Краси
и
Скайлайф
много са красиви тортите ви!
Аз още мисля по темата с тортата, но като чета всичко написано от другите момичета, все повече се колебая и се опитвам да измисля вариант, в който никой от гостите няма да е ощетен с парчето си торта. И на мен ми се е случвало като ходя на сватба да ми сервират микроскопично парченце и не е никак приятно.
Вчера ми хрумна, че мога да възложа на една моя леля, която е пенсиониран професионален готвач, да наблюдава рязането и разпределянето на тортата в кухнята. Какво мислите по въпроса?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #322 -:
септември 12, 2008, 09:12:29 »
По принцип е добра идея- дефакто трябва леля ти да я приеме много присърце. Обикновенно гостите са си гости и е възможно да има пропуск- примерно била до тоалетната или навън за въздух....При всички положения обаче шанса ти да "нахраниш" гостите с нормални парчета е с 50 % по- голям
, така че давай - помоли я пък каквото стане.
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #323 -:
септември 12, 2008, 09:19:48 »
Нашата торта беше на 5 етажа и имаше ресторанта но най ме хвана яд че нашите парчета които бяха ги одрязали бяха тънки като вестник много е тъпо така но иначе ми върнаха 2 етажа
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #324 -:
септември 12, 2008, 09:42:45 »
Ами де да знам - аз заради прочетените тук коментари реших да не рискувам и направихме двуетажни пастички...Тази торта на три етажа си остана само за нас (пукнахме се от ядене).
Бяхме поръчали 100 пасти, та сервираха на гостите, на "служебните" лица, на нас и за сервитьорите имаше...
Активен
Bybet0
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #325 -:
септември 12, 2008, 10:46:16 »
Дидето
, поне са ти върнали останалото. На сетра ми тортата беше за 100 парчета големжки, за да има и за сервитьорите и персонала. Не само парченцата бяха по-тънки и от вестник, но и другите торти ги прибраха някъде. И спореха до последно, че са я нарязали цялата и едвам е стигнала.
Гостите всичко бяха преко сили 80 човека. Това винаги ме е ядосвало, не стига, че и за тах винаги се отрежда торта, от уважение, за благодарнот, човечност, както искате го наречете и в повечето случай процедират така. Толкова ли забогатяват с 20-30 парчета торта??
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #326 -:
септември 12, 2008, 23:01:15 »
asya83 нашата торта е от Йоана. Можеш да я видиш в албума. Бях виждала техни торти и не ми бяха харесали особено на дизайн, но тъй като не ми се занимаваше да организирам доставка от София (сватбата беше в Благоевград), реших все пак да поръчам от тях. Описах точно какво искам и те определено бяха направили точно това. Останах много доволна от резултата, така че ги препоръчвам
Красунка тортата ви е била великолепна
много е нежна, а на Злати вече няма да й правя комплименти, тя си знае моето мнение по въпроса за оригиналността и прочие
Колко ви се радвам... всеки със своя различен стил и вкус и всичко е толкова прекрасно ...
Активен
meer
Новак
«
Отговор #327 -:
септември 18, 2008, 10:39:59 »
СКАЙЛАЙФ МНОГО ТИ Е БИЛА ГОТИНА ТОРТАТА.
НА МЕН МИ СЕ ИСКА НЕЩО ПОДОБНО ДА НИ ИЗМАЙСТОРЯТ ЗА ТОРТА.ИСКАМИ СЕ ДА ТЕ ПИТАМ :КЪДЕ Е ПОРЪЧАХТЕ ДА ВИ Я НАПРАВЯТ.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #328 -:
септември 18, 2008, 10:56:48 »
Ами - в цеха на Захаро в Поморие
Активен
meer
Новак
«
Отговор #329 -:
септември 18, 2008, 11:10:42 »
ами,що в Поморие.Някъде в Лазур нямахали сладкарница ,та би трябвало в Бургас да имат и цех.
Мужду другото на работа зареждаме торти и пастички ,кесчета от тях,така че съм опитвала от продукция им .Обаче чувам и добри отзиви за "Амадеус".Още се колебая.Ама още е рано за тортата .По нататък ще ги посетим сладкарниците ,та да видим какво могат да направят за нас.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...