Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:40:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част (Прочетена 209468 пъти)
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
Отг: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
«
Отговор #105 -:
април 21, 2008, 17:16:22 »
Цитат на: Arlina в април 20, 2008, 11:12:24
Ние вчера имахме път през Симеоново и отидохме в Романс да попитаме за условията. Общо взето всичко вече го знаех от форумът
Може би от там ще поръчаме торта, но още обмислям и други варианти. Решихме да бъде една цяла, а не малки тортички.
Освен това казаха, че могат да ми направят малка торта, която да е украсена по същият начин и да я занеса в офиса да почерпя колегите
Арлина, кажи ми моля те колко е парчето торта в Романса и въобще условията им какви са? колко по-рано трябва да се поръча? на мен ми остават две седмици а проблема с тортата дори и не съм го мислила много, много
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #106 -:
април 22, 2008, 08:12:06 »
По-рано може да се капарира стойката за тортата, а около седмица преди сватбата се плаща и самата торта. Те я доставят в ресторанта и след сватбата като се върне стойката връщат капарото. Цените честно казано не знам дали ги определят само на парче или и на брой, тоест ако са повече да е по-евтино на парче. На мен примерно ми сметна жената за пример, че 80 парчета представляващи триетажна торта + допълнителна за нарязване, с 5 розички украса и доставка, че прави 120лв. Ние вероятно ще поръчаме 100 парчета и повече украса, но тя сметна нещо примерно.
Активен
miminka
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #107 -:
май 08, 2008, 21:05:06 »
здравейте на всички омъжени и неомъжени дами,скоро и аз ще се омъжвам,по точно на 17.05,прочетох за тортите.Имам един въпрос-казаха ми в една сладкарница,че тортата трябва да е нечетен брой етажи,така ли е?аз незнам.С какъв пълнеж да е тортата-сметана,млечен крем или крем брюле?
15.jpg
(24.51 KB, 410x614 - видяно 419 пъти.)
Активен
miminka
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #108 -:
май 08, 2008, 21:07:46 »
тази и другата торта много ми харесват
1_1.jpg
(30.92 KB, 348x423 - видяно 4787 пъти.)
Активен
gingerina
Ентусиаст
Публикации: 87
«
Отговор #109 -:
май 14, 2008, 15:48:03 »
Е не мога да се сдържа да не се похваля с моята торта:)
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #110 -:
май 14, 2008, 16:49:55 »
gingerina , направо страхотно красива торта имаш. Направо е като приказна . сладкарят се е справил супер.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #111 -:
май 14, 2008, 16:57:55 »
gingerina
, разкошна е тортата
направо великолепна
брависимо !!!!!! Ще споделиш ли къде ти я правиха тази прелест??????
Активен
gingerina
Ентусиаст
«
Отговор #112 -:
май 14, 2008, 17:00:16 »
Благодаря ви момичета. В Благоевград я поръчах накрая, след много чудене дали да не я вземем от София. Но се оказа, че собственичката има желание да експериментира и много се постара
.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
май 15, 2008, 17:17:19 »
Тези дни обиколих доста сладкарници. За сега най-много ми хареса една торта от двете фукли. Тя обаче не е със стойка, а с едни бели като колони, по три на етаж, които държат тортата. И се оказа, че те се купуват, а не се капарират. Имаха два варианта - ниски за 5лв. бройката и високи за 8 лв. И така се оказва, че за 5 етажа трябва да дадем 60 или 96 лева само за тези стойки... Сега се колебая малко. Иначе хората там са много любезни и имат над 200 снимки а торти правени от тях, на сайта им са по-малко.
Ходих в Неделя. Имат симпатични неща, дори си харесах една торта, но май не достатъчно.
Освен това бях в сладкарница "Джани". На сайта им пише много хубави неща, но на място бяха изключително не любезни. На сайта са изброени много видове стойки и аз попитах 100 парчета на каква стойка могат да ги разположат. Отговориха ми, че нещата, които пише в сайта не са верни и освен това отказаха да ми кажат какви стойки имат. Момичето каза "Харесайте си от каталога, аз ще ви кажа дали я има". А "каталога" представлява принтирани размазани и с ужасно качество снимки от интернет. Не можаха да ми покажат снимка на нито една торта, която те са правили.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #114 -:
май 15, 2008, 17:24:00 »
Ето снимка на тортата:
За съжаление е много малка. Аз искам да бъде с тъмно и светло розови цветенца, без сините. Чудя се дали ще стои добре на стандартна стойка без белите колони. Тук е с високите стълбчета - по 8 см. другите са по 5. Ако ще поръчваме тях мисля, че с 5 см. ще изглежда по-добре, особено по-малките етажи.
Какво мислите?
Активен
Mrs.™
«
Отговор #115 -:
май 15, 2008, 17:25:29 »
Цитат на: gingerina в май 14, 2008, 17:00:16
Благодаря ви момичета. В Благоевград я поръчах накрая, след много чудене дали да не я вземем от София. Но се оказа, че собственичката има желание да експериментира и много се постара
.
а ще споделиш ли къде в Бл-агоевград
Торатата е страхотна,аз много си падам по нестандартни торти,а твоята е именно такава заради мястото на фигурките и много ми хареса
Активен
gingerina
Ентусиаст
«
Отговор #116 -:
май 15, 2008, 21:34:20 »
наденцето, сладкарницата се казва Йоанна.
Арлина, аз мисля, че тортата ще е прекрасна, много ми допада комбинацията от светло и тъмно розово. Стойката е много внушителна и елегантна.
Активен
radinka
Сватбар
Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности
«
Отговор #117 -:
май 15, 2008, 21:46:00 »
miminka я сподели от каде ги гледаш тези прекрасни торти.имали сладкарници ж бг кадето да я направят втората торта.благодаря ти предварително
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #118 -:
май 15, 2008, 22:42:22 »
gingerina твоята торта направо обра овациите. Страхотна е
Ние решихме че ще си вземем една торта и малки петефури за всеки гост. Една приятелка, която се омъжва на 24 май си е поръчала такива петефури в някаква сладкарница в Асеновград, но не ми каза коя. Ако са хубави тортичките ще я попитам за координати и ще ви ги пусна. А и готовите тортички ще снимам да ги видите. Аз видях модела, много готин изглеждаше. Дано да ги направят същите
Ето ви едно предложение за малки тортички:
mini tortichki 2.jpg
(22.23 KB, 340x340 - видяно 4734 пъти.)
Активен
picasso
Ентусиаст
«
Отговор #119 -:
май 18, 2008, 20:38:44 »
Момичета,не мога да не споделя възхищението си от сладкарския цех Гаврош. Преди да отидем се обадих по телефона за да ни помогнат с някакви ориентири за адреса и споменах че искаме да разгледаме идеите им за сватбени торти. Ако знаете как ни посрешнаха - като истински професионалисти, помогнаха ни да уточним дизайна на тортата и ни изпратиха вкъщи с една кутия,съдържаща 7 различни вкуса,т.е. 7 парчета от разл.торти,които бяха надписана с точните им имена. Задачата ни беше в домашни условия да дегустираме и да преценим кой вкус ни харесва. Не си мислете че беше лесна задача, след всяка дегустация изчаквахме по 5мин....и всичко това се случи в спокойна домашна атмосфера.За първи път срещам в България истински търговци. Разбира се,единодушно решихме че ще си поръчаме тортата от там.Цените са по 3 лв на парче от торта, и за малки ед.парчета-торта по 3,5лв. Няма такса за стойка.
Препоръчвам ви да отидете и да видите за какво обслужване става въпрос.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...