Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 21:47:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи? (Прочетена 163790 пъти)
Brezel
Регистриран
Публикации: 4
Отг: Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
«
Отговор #45 -:
март 07, 2008, 02:18:32 »
Мен не ме кефи видеоо което си избрала. Хубава страница ама примерния филм не стига че нищо не показва ма и едни и същи ефекти...някак си дървено ми изглежда. Ма иначе кво видео кат видео
и нащо го гледахме 2-3 пъти с роднини и приятели и това е ...сега събира прах в секцията.
Само един съвет когато ше търсиш видео - питай изрично дали ше има някакви допълнителни цени, че има разни чешити кат почнат, 20 лева за меню , 40 лева за обложка, 60 лева за цигари на оператора, 15 лева за ток на камерата и от 200 кинта скачат на 500. То хубаво де всеки си определя цените ама да се каже предварително. Ние нямахме тоя "късмет" , но един бивш Колега от университета му се ревеше
То сватбата върви я пияницата с камерата ходи по него и постоянно нещо за пари мърмори
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #46 -:
март 08, 2008, 11:51:13 »
Ние сме много доволни, от видео, фото и DJ.Толкова хубаво си изкарахме, не сме ги усетили дори. Вчера си взехме видеото и е много готино. Аз въпреки, че съм много притеснителна се чувствах много добре, не се притесних от камерата.
Активен
iveto_e
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #47 -:
март 08, 2008, 20:08:59 »
Цитат на: aleksa_sm в март 08, 2008, 11:51:13
Ние сме много доволни, от видео, фото и DJ.Толкова хубаво си изкарахме, не сме ги усетили дори. Вчера си взехме видеото и е много готино. Аз въпреки, че съм много притеснителна се чувствах много добре, не се притесних от камерата.
Алекса дай повече информация, условия и координати на видео и DJ. Каква беше музиката на сватбата ви? Страхотна булка си била.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
март 09, 2008, 18:54:05 »
Аз бих ви препоръчала
http://www.ig-bg.com/
.Мъжа се казва Веселин Николов и е от София.Ние сме много доволни от него-работи страхотно :bravo:Направо страхотни дискове ние направил-да е жив и здрав!
«
Последна редакция: март 12, 2008, 14:07:16 от maria_lakova
»
Активен
ivana
Сватбар
«
Отговор #49 -:
март 10, 2008, 08:39:20 »
Brezel,
оносно 20лв. за меню...ние включихме в списъка с гостите ковер за фотото,видеото и диджея...неможе тея хора цял ден да ти вървят подир гъза и да изпълняват прищевките ти и да не им сложиш да хапнат!!!Аз лично несъм им слагала нищо допълнително!това което имаше за гостите имаше и за тях!!!Ако искат нещо допълнително (храна или пиене) си поръчват и плащат!!Но всичко е въпрос на разбиране!!Някой не правят така...оставят ги да се спасяват,но за мен това си е човещинка...да нахраниш някой!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #50 -:
март 10, 2008, 10:04:39 »
За нашите фотограф, видео оператор и диджей сме предвидили куверт. Наистина не е нормално цел ден да работят, а ти да ги оставиш гладни
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
март 10, 2008, 10:21:12 »
И аз съм съгласна за куверта и за вода и безалкохолни ,но за алкохол нещо все още се чудиме. Може би може да се сложи нещо ,но те са на работа и не бива да пият.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #52 -:
март 10, 2008, 10:23:24 »
И аз съм съгласна, че алкохол не е редно да им се дава - особено на фотографа и операторът. Хайде на DJ-ят за настроение може, но на останалите работата им го изисква да са трезвени.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #53 -:
март 10, 2008, 10:29:59 »
Алкохол на човека, чиято работа е улови най-прекрасните моменти от най-важния ден в живота ми
По-добре да не експериментирам. Все пак трябва да си свършат работат както трябва
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #54 -:
март 10, 2008, 10:41:59 »
При нас каквото имаше на масата на гостите, това имаше и на масата на фотото, видеото и DJ - я, включително и алкохол. Абсолютно никакъв проблем нямахме, много точни хора, даже и не съм се сещала да се притеснявам за токова нещо. Въпреки, че на наши познати на сватбата видео оператора се беше понапил и разбира се имаше и изцепки. Но пак казвам, че всичко си е до човек
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #55 -:
март 10, 2008, 15:24:50 »
Не знам дали съм писала по-назад в темата. На нас от ресторанта ни казаха, че колкото и да са точни гостите, при една по-голяма сватбата, почти винаги има хора, които не успяват да дойдат, защото им изниква нещо в последният момент. И те препоръчват да не се предвижда куверт отделно, а за видеооператор и т.н. да се преместят салатите на тези, които не са дошли и после да им се сервира съответно каквото и на другите. На мен ми се иска обаче да поръчаме някакви хапки и други неща, които могат в движение да се хапват, а не меню като на останалите. За напитките не бях мислила до този момент, но май не бих им сервирала алкохол.
Активен
sshiva
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #56 -:
март 10, 2008, 18:04:42 »
Здравейте,аз също съм предвидила по един пълен куверт за ди джея, видеоорератора и фотографа. Бих искала да им сервират като на останалите гости,включително и алкохол. Имаче ми се струва леко обидно.Ще разчитам на тяхната съвест и професионализъм,за да няма издънки.
Активен
Brezel
Регистриран
«
Отговор #57 -:
март 11, 2008, 00:52:40 »
Цитат на: ivana в март 10, 2008, 08:39:20
Brezel,
оносно 20лв. за меню...ние включихме в списъка с гостите ковер за фотото,видеото и диджея.
лелеле момичета тука мнооооого неправилно сте изтълкували думите ми
Изобщо не съм имал предвид ХРАНА кат казвам МЕНЮ. Абсолютно съгласен съм,че оператор и DJ i фотограф трябва да имат всичко каквото и останалите гости. Далеч съм от мисълта ,че трябва цял ден да снимат ядене и пиене а на тях нищо да няма. Даже съм ЗА да им се угажда и на разни прижевки като кафета и разни други тонизиращи неща щото все пак са на работа и си е уморяващо.
Под 20 ЛЕВА за МЕНЮ имах предвид "Навигационно DVD меню" тоест това което ти се появява кат пуснеш диска със сватбата! В него можеш да си избираш разни моменти от сватбата както и има информация какво предстои да се гледа и кой поред диск е.
Всеки от нас търси оператор с дългогодишен опит. Това са хора снимащи от много време. Давал ли си е някой от вас сметка че мнозина (особено в по бедните краища на БГ) са снимали само със VHS-видеокамера (камера с обикновена видеокасета) След това го презаписват на видеото и ХОП готови сме. Мда.... и сега много от тези хора за да не си загубят клиентите се ориентират към новите технологий. Цифрови камери, цифрови носители (DVD-disk , Blu-ray , HD-DVD) обработка на компютър и т.н.
Бас ловя че поне половината не знаят от къде се включва компютъра (говорим за някои хора на по 45-50 години)
Не казвам че нямат опит или че не са добри , говоря за работа с все по бързо развиваща се техника.
Решението за мнозина затова е много по просто отколко си мислим
Просто повечето такива оператори носят готовия филм на определено място където ТРЕТИ ЧОВЕК сваля филма на компютъра обработва го записва го на диск и го връща на оператора. Оператора от своя страна си плаща за такова нещо и то според ценоразпис, какво да е двд менюто. дали да има музика във филма , дали да се позлват снимки и т.н. Тези неща разбира се сеплащат на края от младоженците !!! Примерно не е нормално да ти снимат сватбата и да ти я дадът след МЕСЕЦ или дори повече (много оператори това предлагат щото уж са много заети) През този месец нашия човек се реди на опашката и чака да стане готов монтажа и записа .
В края на краищата примерно ми дават готовият диск и и се почва пазаренето.
"Снимането си е 200 лева как сме се уговорили и крайната сума която трябва да платите е 530 лева " (числата си ги измислям сега)
И младоженците почват да се шашкат след което операторът просължава
"Ми то снимането е 200 лева....ама за да ги има тия дискове не е нужно само снимане"
Значи снимане 200 кинта, обаче оператора беше 10 часа на сватбата а в интернет пише ( с дребни букви) че цената важи за 8 часа присъствие на оператора и всеки следващ ЗАПОЧНАЛ час е 45 лева.
До тук 290 лева
После почваме с обработката.
DVD навигационно меню с ваша снимка
20 лева + компютърен монтаж 80 лева + изпозване на музика която сте си избрали още 20 лева+ копие на кумовете 40 лева + собствен транспорт до сватбата 10 лева (карам волга и много харчи) + ДДС (това го правят най нахалните ДДСто)
И хайде момичета почвайте да смятате
Аз не искам сега да кажа че всички са такива , но понеже целта на форума е да си помагаме един на друг (и то все непознати
) ги описах тези неща за да вбъдеще да са по малко "опарените младоженци"
Затова винаги трябва да се пипат някои неща.
1. Каква е КРАЙНАТА цена която плащам и варира ли тя от някакви параметри (направо си питайте дали има скрити разходи)
2. На какъв носител получавам филма DVD , Blu-ray , HD-DVD , VHS (обикновена касета) или на miniDV (суровия матерял или с други думи касетите от камерата)
Активен
Brezel
Регистриран
«
Отговор #58 -:
март 11, 2008, 00:53:23 »
3. Обработва ли се филма на компютър и от кого . Важно е от кого защото ако самия оператор си разбира след това може да дооправи някой гаф ако е снимал каквото не трябва (човешко е някой да изпсува пред камерата и да не се забележи от оператора) Също така ще се старае повече защото доволни клиенти = силна реклама . Ако го е правил човек който има още 5 сватби на главата НЯМА да се старае....щото не му пука дали ше сме доволни (пешкира си обира оператора а ако е важна сватбата оператора да си плати повече за да има и по добър монтаж)
Тука идва и инересната практика на много фирми при които има ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Начи ако иискам да ме снимат е една цената. Ако искам да ме снимат и да е обработено е друга цената. Ако искам да е снимано и обработено ДОБРЕ е още по дебела цената. Ако искам да съм ГЪЗАР и да демонстрирам заможност е ооооще по скъпа цената.
4. Каква е камерата? По принцип почти всички ползват добра техника но все пак си е задължително камерата да е 3 CCD ili 3 CMOS ( Второто сега навлиза на пазара и все още рядко се среща)
5. Ползва ли се някакъв статив. Примерно в църквата или в по спокойните моменти е добре да е на статив камерата. Колкото и да е... човек се уморява да държи в ръцете си. Особено когато всички са неподвижни (подписването примерно) е много неприятно ако трепери камерата и картината е неспокойна.
Аз имам любителска камера да си снимам бебчетата и да ви кажа колко въртя камерата след това ме боли глава като го гледам на TV . Просто рязко я връткам или я премятам от ръка на ръка и след това на зрителя му се вие свят.
6. Алкохол. Айде нека пийне 1-2 чашки (макс 2-3 бири което пак си е множко) обаче ако се напие нещата пропадат. Пиян мъж работа не върши (кат мъж си ви го казвам) Най е страшно ако почне да снима само секси задници след като е пиййнал добре. УЖАС ! Почне ли да танцува с булката може да си го пращате да си върви . Тук е момента да си призная (колкото и да не ми се ще) че жените са по сериозни при такива неща . Поемат ли ангажимент не се излагат кат мъжете.
7. Предварително е добре да се разберете с оператора какво ше снима. Ад за всяка булка е следната ситуация:
Млада дама с къса поличка на 17 години (приятелка на приятелката на ваша далечна приятелка) която никой не познава решава че СЕГА е момента да се покаже каква ЗВЕЗДА е . Има такива кокошки че нарочно се навират пред камерата! Кат почнат да се мятат едни кючеци и мъжкия пол само....
(гледа)
Обикновено булката побеснява че на сватбата си НЕ Е център на вниманието.
Ако операторът е с опит то веднага (лично) ще направи забележка (а ако трябва и повече) на младата ПОПЗВЕЗДА че сега не е момента да се набутва постоянно пред камерата.
8.плащане : Добре е винаги да взимате касова бележка или някакъв друг платежен документ. Ако примерно платите капаро и операторът не дойде можете спокойно да го съдите (дори да си ви върне парите!) платежен документ за капаро не е само сигурност за парите ви но и гарация че е ДЛЪЖЕН да дойде на сватбата.
9. Получаването: Голяма грешка може да се окаже да вземете дисковете да дадете парите и чао.
Най добре е при получаването да помолите оператора да изчака 15 минути и с вас заедно да погледнете какво е видеото. За 15 минути можете да видите дали е снимал задници и дали е трперила камерата!
Това е за сега. Омръзна ми да пиша но ако има желаещи може да допълваме още такива съвети (мойте ги написах вече).
Горчиво
Активен
Baba_Marta
Любопитен
И моето време дойде:)!
«
Отговор #59 -:
март 12, 2008, 10:27:43 »
Аз също имам предвиден куверт за ди джей, водещ, фото и видео. Това с алкохола е малко "нож с две остриета", защото съм чувала как някои оператори обичат да си по пийват и на края се оказва, че вместо на работа се чувстват като гости на сватбата. Другото, което искам да споделя, е че повече от 5-6 часа е глупаво да се снима, защото, след 1:00 след полунощ например, сватбата не е това, което е
А пък съм сигурна, че много от гостите имат камери и това, след полунощ е хубаво да го няма на официалното ми DVD.
А що се отнася за цените - на мен ще ми струва 250лв, като в тези пари си влиза обработката, обложката, клип4е с най-атрактивните моменти. фотото ми е 200 лв, като ми дават DVD с вси4ки снимки, и ми изкарват някакви, но мен те не ме интересуват.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума