Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:01:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198816 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: май 21, 2008, 08:39:42 »

Ели ето моето меню:

Салата букет (маруля, доматки, краствачици, малко руска, царевица, малко снежанка, кашкавал, сиренце) ще направя и сосче !!! smile
Хапки - пилешки и кашкавалени ( милото ще ги вземе днеска готови от едно цехче) , сухи мезета, пушено филе, пържени картофки със сирене !!!!! слагам на всеки по една салата и после по една чиния на двама с хапките и картофки !!!!! мезетата и ядки !! ще направя и броколи със сирена, че милото и една приятелка ме врънкат за това !!!!

Алкохол имаме: ракия, водка, бира, вино; кола, сок и студен чай !!! ами това ! иаз нямам време купона ще е тази вечер !!! smile
« Последна редакция: май 21, 2008, 08:41:13 от Ели . » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: май 21, 2008, 08:53:45 »

Аз мога да ти предложа следната салатка-зелена салата краставичка домат печена чушка и царевичка.
отделно може да направиш пилешки крилца и картофено пюренци и плишки пържолки овкусени.Пилешките пържолки и крилца се киснат в марината една нощ и на другия ден само ги слагаш в тавички заливаш с малко от марината завиваш с фолио и ги слагаш в печката а през това време имаш време да се разкрасиш и ги вадиш топлички
може да сложиш мезенца и такива мини хапки аз ги правя със брускети и отгоре разин нещица.
А има готово картофено пюре на бела което се прави лесно и бързо.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #287 -: май 21, 2008, 09:03:01 »

Ели, как правиш броколито със сирена?В йена ли? Дай малко напътствия,че имам един пакет и се чудя кака да го направя.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: май 21, 2008, 09:05:48 »

Ели, как правиш броколито със сирена?В йена ли? Дай малко напътствия,че имам един пакет и се чудя кака да го направя.

да !!!! сварявам ги предварително малко в микровълновата и после нареждам броколи, бяло сирене, топено сирене, малко синьо сирене (че е много тежко), заливам с малко готварска сметана и отгоре настъргвам  малко кашкавал !!!! пече се докато се разтопи и запече всичко !!!! smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #289 -: май 21, 2008, 09:06:19 »

Между другото някой беше предложил за бърза вечеря и банички от замразените.Аз скоро ги пробвах и са много вкусни.Взех на Белла с кашкавал good Слагате ги замразени в една тефлонова тавичка,без мазнина, в загрята фурна и след 15мин. са готови. После в една голяма купа и готово, вместо хляб!
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1039


хубавото винаги предстои ...


Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: май 21, 2008, 10:49:33 »

 help help help Момичета, някой може ли да ми даде идейка как да приготвя за довечера пилешки сърчица? Имам един пакет, който оставих днес да се размразява, обаче нямам никаква идея как да го приготвя, тъй като досега не съм правила сърчица...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: май 21, 2008, 11:02:27 »

ами най добре е да ги почистиш и леко да цепнеш върха на сърчицето.После ги слагаш в тенджера под налягане.като ги ивадиш слагаш в гювечета слагаш малко подправки малко масло и ги слагаш във фурната.като се поизпекат махаш капака и настъргваш отгоре кашкавалче и леко запичаш.може да сложиш по желание и топено сирене и пресни подправки като магданоз отгоре преди да разтопиш кашкавалчето.дано да съм ти била полезна
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1039


хубавото винаги предстои ...


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: май 21, 2008, 11:06:48 »

Ей, Gucci, супер си! Благодаря за бързия отговор - само малко допълнително инфо - колко време да ги варя в тенджерата под налягане и вътре само вода ли слагам?
Активен
cremcaramel
Ентусиаст
**
Публикации: 62


« Отговор #293 -: май 21, 2008, 11:07:27 »

Аз най-често ги задушавам в тиган с гъби и масло. Може първо да ги измиеш и свариш. Може да ги сложиш в тавичка с нарязан лук и да ги залееш със сметана и във фурната, може да добавиш вино... Аз лично не им слагам подправки, освен малко черен пипер накрая. А да, и ги нарязвам, иначе от остатъчното вътрешно налягане започват да "гърмят". Добър апетит!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: май 21, 2008, 11:17:41 »

Ами да ти кажа зависи от тенджерата.като почне да свисти отгоре да изпуска налягането не повече от 10-15минути.така или иначе и после в гювечето се задушават и просто ако не съм ги сварила достатъчно в тенджерата под налягане после повече ги запичам в гювечето.Иначе аз слагам разни зеленчуци като морковче малко лук зрънца черен пипер.а както cremcaramel ме подсети може и гъбки да сложиш в гювечето.да ти кажа аз даже мешам сърца със воденички и става много добре.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1039


хубавото винаги предстои ...


Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: май 21, 2008, 11:30:09 »

много благодаря за идейките момичета! Bravo  give_rose  дано да станат вкусни довечера!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #296 -: май 21, 2008, 11:46:02 »

Ето и от мен една идея,правя палачинки те издържат няколко дни,плънката е каквато предпочитате сирена или пилешко с гъби.Самите палачинки след като сложа пълнежа ги навивам на руло и ги режа на малки рулца.Посе ги нареждам  в едно плато едно до друго така ,че да се вижда пълнежа .За по голям ефект сместа на палачинките я разделям на 2 или 3 части и ако имам под ръка боя /от тази за торти/ги правя разноцветни,стават много интересни.Ако нямам боя пасирам спанак в едната смес и стават зелени. Имам снимки, но не успявам да кача.Дано сте ме разбрали  smile
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: май 21, 2008, 11:51:02 »

Аз за петък виждам моето меню по следния начин:
1. Кьополу(дано не греша правописа)- ще го направя днес, имам печени патладжани в буркан, така че няма да е трудно.
2. Млечна салата- тъй като не харесвам готовата, пак сама ще си направя smile
3. Мексиканска салата- боб, червени чушки, лук, царевица, шунка, лют сос и подправки.
4. Пилешки пържолки правени в любимата ми марината и задушени под фолио по идея на gucci
5. Пържени картофки с кетчуп(ще имаме 2 дечица на гости и те обожават картофки)
6. Някакви дребни сладки с шоколад.

За пиене имаме само ракия. Значи трябва да пазаря. Мисля да купя бира и водка. А безалкохолни- сокове, кола и сода.

Как ви звучи. Мисля да подготвя всичко в четвъртък и в петък само да сервирам.

И още 1 въпрос: Дали да правя прясна салата или само тези? Май не е лошо да има и прясна салата? Примерно марулки, лук, репички и краставичка.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: май 21, 2008, 12:07:46 »

Ами да може и прясна салата,а като гарнитура за пилето може да направиш и от готовият ориз със зеленчуци girl_wink
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: май 21, 2008, 12:37:40 »

Хармония - сърцата ги правя последния начин !!! чистя ги и и ги цепвам, след което ги сварявам в обикновенна тенджера, слагам ги с вряла вода и само да заври и стават много бързо, слагам малко сол и отпенвам пяната  !! после запържвам лук на шайби и запържвам с масло вече сварените сърца, различно вече съм добавяла някой път и настърган домат, кашкавал преди да ги махна от котлона, понякога ги запичам с топено сиренце, добавям и чер пипер !! най-различно !!!! стават много вкусни, така правя и патешките като те стават и за скара !!!! smile

Ели много хубаво меню си подготвила !! аз следващото госто ще се постарая повече , че сега нямам никакво време !!!! smile
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines