Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 16:18:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198572 пъти)
 
summer.
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 684



Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: февруари 29, 2008, 09:05:02 »

Аз снощи готвих гръцко пиле - по рецепта на gucci. Гери, много ти благодаря, стана неверпоятно!  Даже му добавих и малко топено сирене и след това настъргах кашкавала и го запеках. Лично на мен много ми хареса, а и благодарение на Гери милото ме похвали и ми стисна ръката и каза, че ме признава за готвач  yahoo
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: февруари 29, 2008, 10:08:25 »

Помагайте с рецепти.Ще имам гости свекъра и свекървата и на милото брат му и за три дена трябва да измисля какво да готвя.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #107 -: февруари 29, 2008, 10:21:31 »

Те имат ли някакви претенции или предпочитания, по по-традиционни ястия ли си пада или по по-засуканички?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: февруари 29, 2008, 10:23:52 »

ами честно да ти кажа незнам.каквото и да съм и готвила досега все не го харесват.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: февруари 29, 2008, 10:27:07 »

Вчера направих пицата с хляб на Beb4e мммммм стана страшно фкусна good и милото много я хареса и се прави изключително бързо girl_wink

Много се радвам, че ви е харесала мила Bravo

Гучи, е как  Oh my ... Като се има предвид какви страхотни рецепти даваш crazy Дай някакви насоки какво  да предлагаме и ние?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: февруари 29, 2008, 10:31:41 »

трябват ми бързи рецепти защото няма да имам много време за готвене.освен това да са с пилешко или телешко месо.може и риба.

Ами мила така е нищо не харесват.Каквото и да сготвя свекъра казва че те го правили еди как си и другата снаха го приготвяла еди как си и ставало много вкусно.Според свекърва ми пък подправките са вредни.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #111 -: февруари 29, 2008, 10:33:53 »

Ти, май и преди си споделяла, че не ти харесват ястията  Oh my ... , което мен много ме учудва. Ти си такъв кулинар  god
Ето тук има рецепти от предването Перфектната вечеря, може да си избереш нещо: http://www.vecheria.tv/recipes.php?season=2&w=26

Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: февруари 29, 2008, 10:42:41 »

Гери освен да те посъветвам да им сготвиш нещо традиционно !!!!!!! ??? аз с родителите също имам този проблем и като им готвя нещо традиционно няма проблеми, ако направя това което сготвих снощи те няма да го харесат !!!!!!!! така че пържоли с гъбен сос и пържени картофки или пък печени и готово без много много да се стараеш като има хресва другата снаха там да ходят
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #113 -: февруари 29, 2008, 10:45:42 »

Ох, на мен много ми се дояде спанак  Girl_hide Пускам ви 2 рецепти от tia.bg

Мусака от спанак
Продукти:
0.5 кг спанак
1 кафена чаша ориз
1 голяма глава лук
250 гр. сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
сол
олио
черен пипер
джоджен
магданоз

Приготвяне:
Почиствате и измивате спанака, нарязвате го на ленти и нарязвате също лука на дребни кубчета. Загрявате олиото в подходящ съд и задушавате в него лука, докато придобие “стъклен” вид. Добавяте спанака и задушавате, като разбърквате за около 2-3 минути. Добавяте солта, черния пипер, джоджен и магданоз. Към тази смес добавяте и ориза и разбърквате за половин минутка, след което сваляте от котлона.
В подходяща тава изсипвате приготвената смес, добавяте гореща вода (за 1 чаша ориз – 3 чаши вода) и поставяте в предварително загрята (около 250 градуса) фурна. След 20 минути изваждатеястието и насипвате отгоре равномерно натрошеното сирене. Заливате със смес от разбитите яйца и 1 кофичка кисело мляко и запичате, докато получите златиста коричка.
По желание може да сервирате с кисело мляко, в което сте добавили 1 скилидка счукан чесън.

“Зелена” баница със спанак
Продукти:
1 пакет кори за баница
0.5 кг спанак
1 глава лук
300 гр. сирене
3 яйца
олио
джоджен
чубрица
черен пипер

Приготвяне:
Почиствате и измивате спанака, нарязвате го на ленти и нарязвате също лука на дребни кубчета. Загрявате олиото в подходящ съд и задушавате в него лука, докато придобие “стъклен” вид. Добавяте спанака и задушавате, като разбърквате за около 3-4 минути. Добавяте черния пипер, щипка джоджен и щипка чубрица. Разбърквате и сваляте от котлона.
В отделен съд натрошавате сиренето и разбърквате с яйцата.
Отваряте и разгъвате корите за баница. Върху най-горната слагате равномерно по цялата кора от двете смеси – спаначената и тази със сиренето и яйцата. Започвате да навивате по широката страна намазаната кора и тази под нея. Като навиете, поставяте в предварително намазана с олио тава. По този начин продължавате до изчерпването на смесите и корите. Може да използвате както голяма правоъгълна, така и кръгла тава, в която навивате първото парче по средата и продължавате да нареждате останалите покрай него към краищата на тавата.
Печете в предварително загрята до 250 градуса фурна около 25-30 минути – докато баницата придобие изкусително златисто-кафяв цвят.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: февруари 29, 2008, 10:46:15 »

Хм.. аз не мога да си обясня.. Oh my ... ти такива готини рецепти имаш за всичко..пък те..ама не им обръщай внимание... Та за пилешко - например жулиен да направиш..Бих ти преложила и пилешки гърди с ананас, но незнам дали хапват такива смесени вкусове.
За риба - правя една много бърза риба с майонеза. Бяла риба филе - нареждаш филетата  в подмазана тавичка, отгоре ги намазваш с майонеза поръсваш малко чубричка и ги слагаш във фурната, като се позапекат им поръсваш настърган кашкавал и оставяш да се дозапечат. Става много приятно good и с картофки соте върви чудесно good
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #115 -: февруари 29, 2008, 10:54:06 »

Може даим направиш гювечета. Бързичко и лесничко - със сиренце, домат, чушка, колбас някакъв, кашкавал, яйце отгоре. Няма някакви кой знае какви подправки или особен вкус, че да не им хареса.
Активен
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: февруари 29, 2008, 10:55:31 »

avva_stz, златна си girl_wink!Тъкмо щях да питам момичетата, как се прави баница със спанак!А gucci, ситуацията при теб е направооооооо.......неспасяема "щом другата снаха го прави така ...." angry, егати неуважението diablo!Затова си наготви нещо любимо твое и на мъжът ти, пък те каквото искат да си казват и да не им харесва!Подправките били вредни..... diablo
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: февруари 29, 2008, 11:04:01 »

Благодаря Ви момичета.
Май реших какво да правя.
Баница с яйца и сирене за закуска.
Рибата на бебче
Телешки пържолки с гъбен сос
Пиле с картофи на фурна
гръцко пиле.
Гювечета
и разни мезета и салатки
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 684



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: февруари 29, 2008, 12:50:29 »

Ееееее с това меню искам и аз да ти дойда на гости  cap banana banana banana Избрала си повече традиционни неща, така че мисля, че ще им хареса  good Само незнам кога ще успееш да направиш всичко това - или те ще са на гости за няколко дена?
Активен
Мая
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 592



« Отговор #119 -: февруари 29, 2008, 12:52:18 »

Благодаря Ви момичета.
Май реших какво да правя.
Баница с яйца и сирене за закуска.
Рибата на бебче
Телешки пържолки с гъбен сос
Пиле с картофи на фурна
гръцко пиле.
Гювечета
и разни мезета и салатки
Традиционно е ...ама това колко дена и души се готви Oh my ... Oh my ... Oh my ...

Фани за рецептата от преди 2-3 странички за месото и картофките - месото както си е суровичко ли го мяташ или преди това малко го сваряш и отпенваш...че ми се дояде таз вкусотия Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines