Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 18:57:07

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198636 пъти)
 
Ianka
Професор
****
Публикации: 449


Бъди прав или човек , който се изправя


« Отговор #15 -: февруари 15, 2008, 00:15:16 »

Днес направих леща  pardon
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #16 -: февруари 15, 2008, 12:07:58 »

Днес направих леща  pardon

Аз правих вчера по рецептата на Диди_Вла1983 от предишната тема - стана превъзходна. Много благодарности give_rose give_rose give_rose

Сега се интересувам от спаначена супа как се прави blush blush
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: февруари 15, 2008, 13:29:55 »

Рецептата на мама за спаначена супа:

1. Запържваш спанак, лук и евентуално малко моркови в тенджерката + сол
2. Заливаш с вода и оставяш да поври малко (ако искаш можеш да сложиш и някакво месо, което е предварително сварено)
3. Слагаш 1 кафена чашка ориз
4. И накрая застройка от малко доматен сок/пюре + червен пипер + брашно (количеството в зависимост колко гъста я искаш супичката) + 1л. маги вълшебен вкус и готово
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #18 -: февруари 15, 2008, 13:51:21 »

Момичета да ви споделя лазанята стана много добре.Може би беше малко безсолна,нали гледам да избягвам солта. Самоче докато я направих се побърках направо.Първо имах проблем с бешамела.Не бях правила никога такова чудо и стана рядко,та половината го изхвърлих.После имах проблем с корите.Бяха много замръзнали и не можех да ги отлепя една от друга,стана голям мазалак mind
Вие какво правите стея кори?Нали уж са готови за употреба,вадиш от фризера и редиш pardon

А да ги кажа една идейка за салатка.Току що обядвах това в едно заведение. Значи нарязвате зелена салатка и краставичка.Омешвате със заквасена сметана/не много/ отгоре настъргвате сирене и варено яйце.Гарнирате с лимон.Беше страшно леко,вкусно и засищащо chocolate
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: февруари 15, 2008, 14:05:29 »

Mariana ами аз ги вадя корите още пр. от сутринта да си се размразят, така по-лесно си се отделят !!!!! а за бешамела нищо че е станал много рядък, те си поемат корите така или иначе , на мен даже първия път не ми достигна и беше станала малко сухичка, но втория направих повече smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: февруари 15, 2008, 14:08:13 »

Днес направих леща  pardon

Аз правих вчера по рецептата на Диди_Вла1983 от предишната тема - стана превъзходна. Много благодарности give_rose give_rose give_rose

Сега се интересувам от спаначена супа как се прави blush blush
ето ти моята спаначена крем супичка
взимаш един пакет изчистен спанак на кубчета.обелваш 4-5 картова.нарязваш картофите на кубчета.слагаш да се варят с един зеленчуков бульон и малко олио/около една лъжица.като поемекнат слагаш и спанака и продължаваш варенето.като се сварят напълно картофките изваждаш картофките и ги разбиваш с миксер с малко масло или маргарин.досипваш спаначената смес  и разбиваш.добавяш половин кофичка заквасена сметана и връшаш за около 5 минутки на котлона.сервираш с крутони.


аз корите взимам готови без варене и не ги оставям да се размразят докрай да са леко студени.А бешамела взима готов на Маги и си решавам проблема.винаги става
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #21 -: февруари 15, 2008, 14:22:51 »

Ели,Гучи мерси! За следващият път ще съм по подготвена.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: февруари 15, 2008, 17:20:50 »

трябва ми рецепта за броколи ама да са нискокалорични със зеленчуци извара яйца кисело мляко и месотелешко или пилешко.помагайте че тази диета ме изтощи
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: февруари 15, 2008, 17:45:43 »

Гучи, можеш да задушиш броколите в малко вода с подправки и телешкото/пилешко на скара и готово  good
Активен
Ianka
Професор
****
Публикации: 449


Бъди прав или човек , който се изправя


« Отговор #24 -: февруари 15, 2008, 22:36:59 »

Гучи, можеш да задушиш броколите в малко вода с подправки и телешкото/пилешко на скара и готово  good
Оооо , имам броколи които вече доста време се чудя как да ги направя , ето това е идея , мерси nina_nikole  give_rose
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: февруари 15, 2008, 23:17:49 »

Най-страхотния ябълков пай на света:
 girl_wink Кухен с ябълки

Продукти :
4 яйца
2 чаени чаши захар
2/3 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко, в която се разтварят 2 бакпулвера (на докпор Йоткер)
кората на един лимон
2 ванилии
3 ½ чаени чаши брашно
6 големи ябълки

Продуктите (без ябълките) се разбиват в хомогенна смес в горната последователност. Ябълките се обелват и настъргват на най-едрото ренде (след като се разбие тестото за да не потъмнеят).
В тава, намазана с олио и поръсена с брашно се изсипва половинатта от сместа. Отгоре се поставя пласт настъргани и добре изстискани от сока ябълки(сока не се ползва за сладкиша).Върху ябълките се изсипва останалата смес така, че да ги покрие.
Пече се в предварително загрята фурна на 150о С около 40-50 минути. Като изстине се поръсва с пудра захар.
Забележка: Като мярка за различните продукти се използва един и същ размер чаша. Използва се само бакпулвер на доктор Йоткер- с другият не става добре
Активен
divna
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 219



« Отговор #26 -: февруари 17, 2008, 00:27:51 »

Момичета да ви споделя лазанята стана много добре.Може би беше малко безсолна,нали гледам да избягвам солта. Самоче докато я направих се побърках направо.Първо имах проблем с бешамела.Не бях правила никога такова чудо и стана рядко,та половината го изхвърлих.После имах проблем с корите.Бяха много замръзнали и не можех да ги отлепя една от друга,стана голям мазалак mind
Вие какво правите стея кори?Нали уж са готови за употреба,вадиш от фризера и редиш pardon
mariana , аз я правя със сухи кори! Има няколко фирми чиито кори са супер! А и така,дори да ти е по-течен бешамела,няма страшно! Корите попиват!
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: февруари 17, 2008, 13:52:39 »

Днес сме на скумрия на фурна с доматен сос,чесън и орехи smile

Вчера направих импровизирани мързеливи сърми,че имах още кисело зеле-позапържих праз с моркови,добавих ориз,дом.сос,черв. и чер. пипер,джоджен малко и суджук и кремвирш-всичко към зелето,вода и във фурната.Не беше лошо.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: февруари 18, 2008, 09:56:27 »

за уикенда, направих грах яхния и пекани пилешки бутчета на скара със салатка от маруля доматки , краставички и сосче !!!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: февруари 18, 2008, 10:33:25 »

Аз събота и неделя готвих на милото мусака и пиле с грах.
а аз ядох пълнена ципура с гъби и задушени броколи.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines