Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:52:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню (Прочетена 162252 пъти)
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
Отг: Сватбено меню
«
Отговор #360 -:
април 24, 2008, 11:10:54 »
Zahira, ще пуснеш ли рецептата за пълнени домати в темата "ГОТВЕНЕТО"!
Благодаря предварително!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #361 -:
април 24, 2008, 11:29:10 »
Здравейте момичета, ние все още обмисляме менюто, иска ни се да е нещо по-изискано и много се чудя каква да е салатата. Мислих си за комбинирана, защото шопска или овчарска някак си не ми се връзват, някакви идеи?ина4е ресторанта е изикан , но пък салатите с морски дарове и специалитети са достаа скъпички и съм раздвоена.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #362 -:
април 24, 2008, 17:13:34 »
roumyana
, според мен менюто трябва да се измисли цялостно, а не едно по-едно. В смисъл, че ако се спреш на салата от морски дарове, предястие от пилешко и ястие от свинско примерно, ще се получи доста странна комбинация
Според мен комбинирана салата (ако това е когато в чинията имаш примерно една топка зелева салата, една снежанка и т.н. в различни варианти) е добър избор. Аз много обичам домати с моцарела, но на малко места ги правят хубаво и не е ясно дали на всички ще им допадне. Много обичам и гръцка салата, но не виждам кое и е по-изисканото от на шопската
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #363 -:
април 24, 2008, 17:43:24 »
roumyana
, можеш да добавш няколко резенчета авокадо в салата, била то шопска, овчарска, гръцка или каквата там е. Според мен подобрява вкуса на салата многократно, върви с всичко и нетрадиционно.
«
Последна редакция: април 24, 2008, 18:08:49 от KlaraFina
»
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #364 -:
април 24, 2008, 22:15:51 »
roumyana
,може да си го дала само като пример, но все пак съвет от мен-много голям процент от хората не обичат морски дарове,риба или рибни продукти!Аз даже имам познати,които развиват алергии от морски деликатеси! Така че те съветвам да не рискуваш точно на сватбата ти много от гостите да побутват с погнуса салатите си ! Вярно че е хубаво да се избяга от тривиалното меню-шопска салатка,чушка бюрек и пилешка пържолка, но е трудно да се съобрази човек с вкусовете и предпочитанията на много хора събрани на едно место! Мисля ,че можеш да се консултираш с управителя и той да ти предложи някакви плата и комбинации! Ние обмисляме такъв вариянт,въпреки ,че има още доста време до нашата сватба! Примерно могат да се направят някакви плата с редена салата(домати,краставици на колелца и плочка сирене), снежанка,кьопуло, домати с моцарела,някакви тиквички или патладжани на скара и най-различни други неща,комбинирани по твоя преценка! Могат да се направят като отделна порция(мини плато(ако изобщо има такъв термин
)) или в по голямо количество,интересно аранжирано и по едно или две на маса и всеки да си сложи в чинията,каквото му харесва! Дано си ме разбрала,че нещо смотано го обясних....
Активен
roumyana
«
Отговор #365 -:
април 25, 2008, 08:27:56 »
здравейте, ами то наистина комбинирана салата най-добре, иначе варианта с големи плата не мисля че е много удачен за салата, някои хора ще се притесняват да си вземат, а и е добре всеки да си знае кое е за него. Морските дарове като пример ги посо4их, защото салтите с морски дарове са към 10 -12 лева и това ще оскъпи менюто доста и не съм сигурн а дали си заслужава.
Иначе менюто мисля че ще е :
салата комбинирана(като краен по-евтин вариант овчарска или хориатики)
предястие: или палачинка с пилешко или плата от палачинки, 4ушки бурек, цариградски кюфтеца и др. неща
основно мисля да е пилешко-3 са ни предложили от ресторанта: Зингара, с маслини, Със сметанов сос
гарнитура са предложили картофи соте и задушени зеленчуци(нещо ме притесняват зеленчуците, но и не знам с какво да ги заместя)
плата със сирена и мезета
питка
2или 3 безалкохолни, в това число вода
торта- ние си я внасяме, между Неделя и Скалата се колебая
за алкохола, ние ще го внасяме-аз мисля че най-удачния вариант е ракия и водка за аперитив
бяло и червено вино, не мился да има бира, не ми се връзва с изискана вечеря.
не знам колко концентрат вие мислите на човек да се купува?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #366 -:
април 25, 2008, 08:50:44 »
Руми, помисли си хубаво за бирата, защото може и да сгрешиш, ако я нямаш. Аз бира изобщо не пия, но като знам лятото хората как си я обичат, може бе не бих ги лишила от нея
. Консултирай се с близките ти хора и виж какво мислят, това е моят съвет.
Иначе за количествата, на мен са ми много мътни тези сметки и ще оставя на родителите ни да решат.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #367 -:
април 25, 2008, 09:19:19 »
момичета, а колко бири има в една каса бира?
Активен
roumyana
«
Отговор #368 -:
април 25, 2008, 09:22:03 »
офф Ели аз бира много оби4ам, но въобще не ми се вързва представата за изискана вечеря с бира. Все едно да идеш на коктейл или прием и да пиеш бира.
Бири4ка върви повече за кръчма, някакси.
Колкото до мнението на близките, абе изслушвам ги, но си имам мои виждания, точно как трябва да изглежда всичко. Те (родителите на моя приятел)искаха и домашна ракия да вкарваме, много хубава била, купена за случая, което просто ме възмути ужасно.Не мога да си представя да дам на гостите домашна ракия
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #369 -:
април 25, 2008, 09:41:17 »
Цитат на: roumyana в април 25, 2008, 09:22:03
офф Ели аз бира много оби4ам, но въобще не ми се вързва представата за изискана вечеря с бира. Все едно да идеш на коктейл или прием и да пиеш бира.
Колкото до мнението на близките, абе изслушвам ги, но си имам мои виждания, точно как трябва да изглежда всичко. Те (родителите на моя приятел)искаха и домашна ракия да вкарваме, много хубава била, купена за случая, което просто ме възмути ужасно.Не мога да си представя да дам на гостите домашна ракия
roumyana, в повечето случаи домашната ракия е по-хубава! Повечето хора, които пият ракия предпочитат тя да е домашна! Разбира се има и шлъокавица, но предполагам, че Те (родителите на твоя приятел) са я пробвали предварително!
А за бирата, няма значение каква е вечерята или какъв е ресторанта - бира се пие много по сватбите!!!
Моя съвет е да не лишаваш хората от бира!
Активен
Данитка
«
Отговор #370 -:
април 25, 2008, 09:46:31 »
Цитат на: roumyana в април 25, 2008, 09:22:03
Честно да ти кажа имаш много странно виждане за нещата,не разбирам какво му е лошото на домашната ракия,и кое тоолкова те е възмутило ?
Активен
hellen
Ентусиаст
Публикации: 143
«
Отговор #371 -:
април 25, 2008, 10:21:22 »
Според мен домашната ракия е много по хубава и знаеш какво има в нея, докато в купената кой знае какво може да са слагали и гостите да се напият от нея още в началото
Нашата бащата на милото я е правил преди 8-9 години специално за сватбата (така да се каже Троянска сливова - домашна), миналия месец пробвахме една бутилка и останахме много доволни. Аз като се замислих, ако кажа на гостите че няма да има домашна ракия и бира, че те сигурно половината няма да дойдат
Активен
cveteto
Сватбар
«
Отговор #372 -:
април 25, 2008, 10:28:24 »
и аз немога да разбера вижданията ти Руми,домашната ракия/хубавата де/е сто пъти по добре от купешката,незнам дали пиеш ракия,но може да опиташ,ако не мъжлето ти на какво мнение е?
момичета,за гарнитурата ние се спряхме на печени зеленчуци,незнам дали сте опитва ли,но определено ми харесват повече от задушените,за лятна сватба
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #373 -:
април 25, 2008, 10:36:33 »
Цитат на: cveteto в април 25, 2008, 10:28:24
момичета,за гарнитурата ние се спряхме на печени зеленчуци,незнам дали сте опитва ли,но определено ми харесват повече от задушените,за лятна сватба
Поздравления за избора ви! Особено ако са правени на плоча!
Активен
hellen
Ентусиаст
Публикации: 143
«
Отговор #374 -:
април 25, 2008, 10:42:34 »
Цитат на: zvezdiche в април 25, 2008, 09:19:19
момичета, а колко бири има в една каса бира?
Аз си мисля че са 20 в една каса (4x5).
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27