Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 13, 2024, 20:33:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню  (Прочетена 162052 пъти)
 
mimeto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 129



Моят сватбен албум

« -: април 03, 2006, 09:56:04 »

Видях,че няма такава темичка и реших да пусна.Та въпросите ми са:
Какво беше менюто на вашата сватба/или какво мислите да е?
Какво внесохте в ресторанта(ракия,безалкохолно..)?
Менюто на DJ същото ли беше(ще е) като на гостите?
Примерно меню?
Активен
Vanity
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 112



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: април 04, 2006, 14:21:43 »

Сватбеното меню трябва да е доста леко и същевременно да се хареса на всички, да са доволни а не пеяли и т.н
Кога ти е сватбата?
Активен
mimeto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 129



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: април 04, 2006, 15:02:04 »

Сватбата ми е на 19.Август
А менюто малко ме затруднява,защото някои хора не обичат например свинско,други пък не обичат гъби или нещо такова.Например на сестра ми на бала неина приятелка която беше бременна и преди това обичаше пилешко,тогава не можеше да го померише и трябваше да и сменим пържолата със свинска.Та така,разни хора,разни вкусове.  crazy
Активен
mariya
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 304


Горда мама


« Отговор #3 -: април 04, 2006, 18:14:08 »

Може да ви е много странно, ама аз не помня менюто ни, има го някъде на снимка...но не помня, а и вярвайте ми - на вас няма да ви остане време да го опитате heart

По въпроса за капризите - винаги ще има някой който да е капризен, според мен пилешката пържола е най-подходяща за лятото, НО нали сега с тези проблеми покрай пилешкия грип...не знам..иначе пържените картофи за гарнитура са си традиционни, а за салата един съвет - ако ще е шопска - по-добре да е селска - домати, краставички, отделно магданозче, лук и сиренце

Ние си внесохме алкохола само, като имаше уговорка да консумираме по 50 гр. от техния и някакво количество вино от тяхното, ама не помня колко...

Те бяха направили едни хапки такива, готини, бяха бонус, като малки сандвичи, но пак зависи колко е голяма сватбата good
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 725



« Отговор #4 -: април 12, 2006, 13:00:11 »

Абе забравете го този измислен Птичи грип  aggressive
Пилешката пържола си е класика и е най-походящо като месце за летните месеци !!!
Съгласна съм напълно с Мари  drinks
Активен
ani4ka
Сватбар
***
Публикации: 201



« Отговор #5 -: април 13, 2006, 07:51:30 »

DIVA съгласна съм че е класика    drinks ...но ние като избирахме менюто преди месец и нещо.....аз много държах да отпадне всичко пилешко, защото повечето от познатите ми вече избягваха да ядът пилешко, а пък ние да им сервираме точно това?!......а и се опитвах да мисля в перспектива.....за евентуална някаква епидемия....пази Боже....и какво щяхме да го правим това меню...?
Активен
Sisil
Любопитен
*
Публикации: 44



« Отговор #6 -: април 13, 2006, 20:50:21 »

Това с пилешкото си е направоооо................ stop
нашето меню ще е:
100 гр ракия или водка
1 бутилка вино на маса
1 безалкохолно
1 шопска салата
(предястие) шунка, кашкавал и луканка
свинско каре + кюфте + гарнитура
-----
десерт - тортата

---------------
останалото от нас, ще си внесем алкохол..... drinks
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 725



« Отговор #7 -: април 14, 2006, 07:55:48 »

Нашите хора са леко по-широко скроени и мога да кажа, че са над тази абсолютна простотия  blum
Айде сега ... не разбрахте ли, че птичия гриб е абсолютен бизнес!?!?!?
Но това според мен не е тема за този форум ...  pardon
Всяко чудо за 3 дни ...  drinks
Ако съдим по всичко, което се чува и чете, то и свинско не можем да ядем заради чумата по свинете  nea
После пък луда крава  nea  nea
Че и птичи грип  nea  nea   nea
Хайде да се успокоим и да си уточним меню, което ще е по-универсално, като се има в предвид, че може би 1/50 от гостите ще са вегетарианци!
Питала съм някои от гостите.... повечето избягват каймата .... и са напълно прави ... че не се знае какво съдържа ...
Така, че всеки решава съобразно тежестта на бройките на гостите:)
УСПЕХ  pleasantry
Активен
BettyV
Регистриран

Пол: Жена
Публикации: 2



« Отговор #8 -: април 14, 2006, 08:46:25 »

Аз мисля на сватбата ни да има шведска маса и плата със салати и мезета по масите.Така гостите ни няма да са ограничени в менюто - да незабравяме, че има и вегетарянци  Wink
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Мъж
Публикации: 2277



Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: април 14, 2006, 09:04:43 »

Аз мисля на сватбата ни да има шведска маса и плата със салати и мезета по масите.Така гостите ни няма да са ограничени в менюто - да незабравяме, че има и вегетарянци  Wink

Това със шведската маса е добра идея.  good
Само добре преценете храната....бях на сватба със така организирана вечеря, но не бяха преценили количеството храна и се получи малко неудобно.....
« Последна редакция: април 14, 2006, 09:33:10 от Teo » Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 725



« Отговор #10 -: април 14, 2006, 09:30:19 »

Да, BettyV, супер идея  good
Много хитро  yahoo
Поздравявам ви за това решение.... наистина е страхотно  pleasantry
Активен
Ивета
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 105



« Отговор #11 -: април 14, 2006, 13:53:36 »

BettyV, това наистана е може би най-доброто и рационално решение.
Естествено трябва да наемете някои, които да се грижи за масата и питиетата.  good
Активен
BettyV
Регистриран

Пол: Жена
Публикации: 2



« Отговор #12 -: април 14, 2006, 15:02:39 »

Говорили сме вече с ресторанта и казаха, че може да се направи,
Реших да има предварително плата по масите със салати и мезета, за да не се получи првоначално струпване при шведската маса.А след като подхапнат - основните ястия ще ги чакат на шведската маса - в плата(под които има топла вода, за да се поддържа температурата), а серитьорите имат грижата само да зареждат безалкохолни, алкохол, да отсервират празните съдове и да зареждат шведската маса(ако нещо намалее).Така ще се спести и съобразяването със сервирането на вечерята - моге да остите да им е весело и да им се танцува и точно тогава да решат да сервират вечерята и става едно бутане - а така както искам да си го направя - всеки може да хапва когато пожелае  good
Активен
Ирина
Любопитен
*
Публикации: 49



« Отговор #13 -: април 16, 2006, 15:30:31 »

Vanity добра идея, ще я препоръчам на една приятелка. Тя много се чудеше заради пилешкото и вегетарианците  good
Активен
Vanity
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 112



Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: април 21, 2006, 10:52:50 »

Имайте предвид че ако много много се нахранят гостите...............кой ще играе на хорото...а. Затова по лекичко и същевременно достатъчно. Не са необходими огромни порции. на всички им е ясно че няма да се изяде всичко това.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines