Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:37:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню (Прочетена 162180 пъти)
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
Отг: Сватбено меню
«
Отговор #210 -:
май 25, 2007, 09:49:56 »
Юлия
менюто е супер и е на много добра цена !!!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #211 -:
май 26, 2007, 17:16:59 »
Момичета искам и вашето мнение по един въпрос. Аз много държа цялата сватба да е на морска тема и искам основното ястие или поне предястието да е нещо рибно, но свекъра и свекървата се мъчат да ме убедят, че не всички хора обичат риба и не било подходящо. Вие как смятате? Предястието или основното ястие да бъде рибно? Ако имате някакви конкретни идеи и предложения също ще се радвам да ми ги споделите! Благодаря предварително!
Това например ми звучи много добре:
Руло от пъстърва със спанак и рукола
«
Последна редакция: май 26, 2007, 17:18:53 от prin4ipessa
»
Активен
bettysys
Ентусиаст
«
Отговор #212 -:
май 26, 2007, 20:22:07 »
когато хората са гладни не им пука много много какво ще ядат.Аз също не обичам риба,но когато съм гладна или няма друго ям и ми е било вкусно.Така че сигурна съм че тези които не обичат ще хапват,пък хората които я обичат наистина много ще се накефят.в крайна сметка те някой хора не обичат пилешко,други свинско,не можеш да се саобразиш с всички.
Активен
foxy_ladykristi
Сватбар
Mrs. Caterino
«
Отговор #213 -:
май 26, 2007, 22:06:10 »
Като компромисен вариант наистина би могла да имаш за ордьовър нещо рибно, защо не и въпросните рулца, може нещо със скариди или калмари с червен сос... Аз имам изрична забрана за рибни блюда в менюто, иначеее
И наистина,ако темата на сватбата е морска, ще бъде интересно с такива предложения за ордьовър, и ако хората не ядат риба, поне няма да останат гладни
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #214 -:
май 27, 2007, 11:01:31 »
Благодаря ви
svetliitodor
и
foxy_ladykristi
. Щом и вие казвате, че не сте фенки на рибата явно свекъра и свекървата наистина имат право като казват, че риба не е за всеки. Тогава може би ще се наложи да пристъпя към компромисен вариант. Предястието може да е от 2 части- нещо пилешко и нещо рибно, а ястието ще бъде традиционно, за да няма гладни или недоволни гости.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #215 -:
май 27, 2007, 12:49:15 »
Цитат на: prin4ipessa в май 27, 2007, 11:01:31
Благодаря ви
svetliitodor
и
foxy_ladykristi
. Щом и вие казвате, че не сте фенки на рибата явно свекъра и свекървата наистина имат право като казват, че риба не е за всеки. Тогава може би ще се наложи да пристъпя към компромисен вариант. Предястието може да е от 2 части- нещо пилешко и нещо рибно, а ястието ще бъде традиционно, за да няма гладни или недоволни гости.
А и още нещо от мен.По-добре не рискувай лятото с изцяло рибна храна ,защото опасността от отравяния е голяма.При сватбените менюта се залага на изпробвана и издръжлива / най-дълго запазваща си вкусовите качества и външният вид/ храна.разбира се всеки може да експериментира,но не изцяло а само отчасти.Иначе съм съгласна с останалите че не всеки харесва риба.И не само това ами и този вид риба,който избереш може отново да не се хареса на всички.
Въпреки че ако избереш пъстърва не мисля че някой ще откаже.Но тук идва въпроса с цената.
Активен
deridere
Ентусиаст
Публикации: 58
«
Отговор #216 -:
май 27, 2007, 17:25:27 »
И ние стигнахме до обсъждане на менюто и започнаха разногласията.
За основното родителите държат да е телешко месо(шол) с гъбен сос и гарнитура задушени картофи или картофено пюре. А на нас ни се искаше да е нещо по-различно
Вие какво мислите за подобно основно ястие? Дали да направим компромис и да се съгласим с родителите?
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #217 -:
май 27, 2007, 18:20:54 »
аз лично предпочитам пилешкото, защото е по лекичко в тия жеги! а родителите не винаги са прави, така че ако имаш други идеи поднеси им го в подходящ момент с подходящ тон и съм сигурна че ще постигнете консенсус!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #218 -:
май 27, 2007, 18:23:14 »
deridere
това което са предложили родителите ви звучи традиционно и се предлага на повечето сватби, пък и на мен ми звучи вкусно. Вие за какво си мислихте по-скоро?
Активен
Петето
Дива и щастлива.....
«
Отговор #219 -:
май 28, 2007, 06:16:09 »
Цитат на: fanimira в май 27, 2007, 18:20:54
аз лично предпочитам пилешкото, защото е по лекичко в тия жеги! а родителите не винаги са прави, така че ако имаш други идеи поднеси им го в подходящ момент с подходящ тон и съм сигурна че ще постигнете консенсус!
и аз смятам, че пилешкото е най-добият вариант
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #220 -:
май 28, 2007, 08:19:04 »
Цитат на: solecito в май 28, 2007, 06:16:09
Цитат на: fanimira в май 27, 2007, 18:20:54
и аз смятам, че пилешкото е най-добият вариант
при нас за да няма сърдити имаме пилешко филе и свинско шишче !!!!
а колкото до рибата, наистина 30-40 % не обичат риба !!!
по-добре ги комбинирай
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #221 -:
май 28, 2007, 09:28:19 »
Цитат на: prin4ipessa в май 26, 2007, 17:16:59
Аз много държа цялата сватба да е на морска тема и искам основното ястие или поне предястието да е нещо рибно, но свекъра и свекървата се мъчат да ме убедят, че не всички хора обичат риба и не било подходящо. Вие как смятате? Предястието или основното ястие да бъде рибно?
Това например ми звучи много добре:
Руло от пъстърва със спанак и рукола
Рулцата от пъстърва са много вкусна храна, когато ходихме да ги опитваме с нас имаше едно момче, което не обича нито риба, нито спанак, но толкова му хареса, че си изяде всичко.
Все пак много зависи и от начина на приготвяне на рибата.
Според мен е подходящо за лятна сватба, защото е много лека и свежа храна!
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #222 -:
юни 03, 2007, 22:32:44 »
Днес си уточнихме менюто с един от управителите на ресторанта. Бяхме чули, че са вдигнали цените, но все пак си занесохме менюто със старите цени, което ни дадоха когато капарирахме. Не се надявах да постигнем нещо особено, но все пак управителят предложи като "компромис" да ни опростят таксата от 1 лев на гост за внесения алкохол. Е, този компромис не покрива сумата, с която ни се увеличи куверта след вдигането, но пак е нещо
Ето го и менюто:
1. Овчарска салата
2. Комбинация от топло и студено предястие - пилешко руло, панирано рулце от шунка и кашкавал, цариградски кюфтенца и фунийки от пастърма със сос "Тартар"
3. Пилешко филе с кашкавал и сосове, с гарнитура задушени картофки с бекон и ориз със зеленчуци
4. Следястие - плато от колбаси и сирена, 1 на 4 човека
5. хляб
6. 0,5 л минерална вода.
Общо 27,15 лв. Алкохола, безалкохолните и тортата си ги внасяме ние.
Съмнявам се да опитаме много неща от изброените, но дано гостите останат доволни
Активен
bettysys
Ентусиаст
«
Отговор #223 -:
юни 03, 2007, 22:34:42 »
Цитат на: Smurfieta в юни 03, 2007, 22:32:44
Днес си уточнихме менюто с един от управителите на ресторанта. Бяхме чули, че са вдигнали цените, но все пак си занесохме менюто със старите цени, което ни дадоха когато капарирахме. Не се надявах да постигнем нещо особено, но все пак управителят предложи като "компромис" да ни опростят таксата от 1 лев на гост за внесения алкохол. Е, този компромис не покрива сумата, с която ни се увеличи куверта след вдигането, но пак е нещо
Ето го и менюто:
1. Овчарска салата
2. Комбинация от топло и студено предястие - пилешко руло, панирано рулце от шунка и кашкавал, цариградски кюфтенца и фунийки от пастърма със сос "Тартар"
3. Пилешко филе с кашкавал и сосове, с гарнитура задушени картофки с бекон и ориз със зеленчуци
4. Следястие - плато от колбаси и сирена, 1 на 4 човека
5. хляб
6. 0,5 л минерална вода.
Общо 27,15 лв. Алкохола, безалкохолните и тортата си ги внасяме ние.
Съмнявам се да опитаме много неща от изброените, но дано гостите останат доволни
Звучи добре!а безалкохолно?
Активен
bettysys
Ентусиаст
«
Отговор #224 -:
юни 03, 2007, 22:35:34 »
о,извинявай,видях че ще ги вкарвате.
Активен
Страници:
1