Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 21, 2024, 18:22:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Защо решихте да откажете цигарите?
имам проблеми със здравето
планувам бебе
много са скъпи
съпругът/ата ми забрани да пуша
от това зависи оставането ми на работа
прецених че така трябва

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Цигарите!!!  (Прочетена 126928 пъти)

23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: февруари 28, 2009, 09:53:46 »

betina,  стискам палци! И да те успокоя... вече близо месец не съм пипнала цигара и не съм наддала и килограм! Така че скопо и смело ги откзвай! good
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: март 08, 2009, 17:30:25 »

Момичета, благодаря ви за подкрепата, днес е 11 ден без гадния цигарен дим! Не ми идва на ум изобщо за цигари! Bravo
 Казала съм си, че ако направя 1 месец без цигари ще си купя Versace Bright Crystal!  blum
Супер стимул, нали? smile

Sunny_girl,  наистина добър стимул си си избрала Wink good Bravo Парфюмът е страхотен, аз го имам, много е готин! good Но като гледам май вече почти е минал този месец, така че ще усетим скоро аромата на парфюма в нета... Wink Bravo
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: април 08, 2009, 20:37:03 »

Здравейте момичета и момчета  smile
Мисля за добра идеята да си направим един клуб на отказалите или отказващите цигарите, в който да споделим кой от кога не пуши (и кога е започнал да пуши); причините и мотивацията за отказа; да се подкрепяме взаимно и окуражаваме...и каквото още се сетите.
Сега като пиша ми идва на въпросът....Кога всъщност един човек може да нарече себе си бивш пушач? Колко време е нужно да мине, за да кажеш, че си "бивш"?..........и още много въпросителни, които знам ще задавате и вие, и взаимно ще търсим отговорите.
Аз имам стаж като пушач 10 години....и дойде време категорично да кажа "КРАЙ" .Въпреки, че от съвсем скоро не пуша съм напълно категорична. Имам 2 неуспешни опита преди години за по 1 месец, като и двата пъти качвах с над 10кг теглото си. Сега си давам сметка, че мотивацията ми е била нулева.
Решението да откажа цигарите взех почти неочаквано. Със съпруга ми си лежахме вечерта, пушехме и гледахме ТВ...и аз казах "Искаш ли от утре да спрем да пушим?" Той просто каза "Добре".И от следващия ден повече не запалихме.Даже не говорим за това.Аз измих и прибрах всички пепелници от къщата и изобщо не мисля за това.
Преди това - Разбира се като всеки пушач и аз винаги съм си казвала, че все някога трябва да ги откажа, че така...така....но пак си пушех и все "от утре" ги отказвах и винаги поредната ми беше уж "последната".
Аз разбира се като всяка жена искам да бъда и майка и един от стимулите ми беше този.Дори не съм обмисляла вариант да бъда бременна пушачка.Друга причина беше ремонта в къщи - 2 години правим ремонт основен (дограми, врати, подови настилки, мебели , бани и т.н.)и докато къщата миришеше на ново, в един момент започна да "ухае" на кварталното кафене, пердетата (които са само на 3 месеца) станаха поне 2 тона по-тъмни......и това някак си започна да ме вбесява.Да не говорим за вредите, които оказват на здравето......ами зъбите.....да сте виждали пушач на 40-50г. с бели зъби???(освен ако не ги избелва, както правя аз). Последната причина, която ще спомена (за да не става прекалено дълъг и скучен поста) е невероятно ниските цени на цигарите.За тази причина няма  да анализирам....всеки има своя отговор.

И така....сега съм на диета, пия много водичка.. и най-важното НЕ пуша.

Чакам ви в клуба...и с предложения и идейки как да го направим приятен и забавен.
 welcome-2

(прегледах обстойно и се надявам да няма подобна тема).

Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: април 08, 2009, 22:58:53 »

blush blush blush blush
олееее............много съжалявам....явно не съм прочела всичко..
нищо и тук очаквам да пишете.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: април 08, 2009, 23:10:01 »

Айде и аз ще се запиша в клуба, аз ги отказах след като на 14-ти февруари пътувахме с кумувете за един уикенд и се спукахме да пием и пушим, аз лично изпуших 3 кутии за 2 дни и като с е върнах ме тръшна такъв грип или настинка, не разбрах, ама ми се разказа играта и от тогава не съм пушила!!!:))))))
Иначе ме е срам да си призная, че с една приятелка в шести клас запалихме за първи път, после на мен не ми хареса, но в 7-ми клас, вече беше много срамно да не пушиш и нямаше как...Лелелеее ако някой ден разбера, че детето ми пуши, особено пък на тея години ще го смачкам!!! tease Не,ч е майка ми като разбра не ме побърка, то не бяха наказания, то не бяха крути мерки и нищо!!!
Опитвах много пъти да ги откажа и уж все успявах, но ме спасяваше, че не съм страстна пушачка, нито вкъщи с мъжа ми пушим, само навън като се съберем, или с приятелки на кафе. Като най-много пуша, ако пия и нещо алкохолно! Иначе през деня нямам проблеми, не си паля, но след този кошмар с препушване повече не сиакм и да чувам, дано и такак се задържа, даже ме дразни миризмата на цигари!!!!!!!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: април 09, 2009, 09:41:15 »

Ние със съпруга ми не пушим вече повече от две години,а бяхме сериозни пушачи.Той ги спря от солидарност към мен - да не ме дразни.Сега се чувстваме перфектно като непушачи.

При нас даже с епояви дискриминация относно пушачите и непушачите.Например аз давам поне с 20-30 лв по-високи заплати на хората от персонала ми ,които не пушат и те знаят това.Получават бонус ако откажат цигарите и после разбира се ако не пропушат продължавам да ги стимулирам.

Това е от мен.Радвам се,че не пуша.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: април 09, 2009, 09:50:15 »

Фийби,  Bravo ти си много готина шефка smile

Аз вече не помня кога точно отказах цигарите - май към края на студентските години във Варна. После по едно време пак бях пропушила, но доста по-малко - няколко цигарки на ден. Сега има само едни моменти, когато ми се пуши - и то е когато съм на бар и пия алкохол. Това ми се случва много рядко (да пия алкохол) и тогава си запалвам, дърпам 3-4 пъти и това е. Явно не съм от тези, които запалят ли една и не могат да се спрат.
А сега се чудя как милото ме е търпяло да съм пушач, а той не  crazy
Той горкия веднъж си дръпна от едно наргиле и щеше да се удуши и това му е "пушенето"  funnytooth
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: май 24, 2009, 08:55:05 »

Аз не пуша и никога не съм пушила, съпругът ми също! Уважаваме правото на личен избор на всеки, но не удобряваме неразделянето на заведенията. Така дори и да си непушач се прибираш вкъщи упоен от цигарен дим! Вече цялата компания почнахме да се събираме по домовете си, или вили, само и само да избягаме от гадния цигарен дим!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #98 -: май 24, 2009, 11:32:39 »

Ние не пушим цигари, но си имаме наргиленце ммммм...много е готино. Като ни идват гости на вечеря, след яденето и десерта, създава чудна атмосфера  girl_in_love

Иначе тук вече е забранено пушенето в баровете и ресторантите, от което ние страдаме жестоко, защото живеем точно над един бар и като излезнат сто пияни говеда вънка да пушат, и викат, и пеят до 8ч сутринта, на нас просто ни се  girl_impossible  ANGRY ANGRY ANGRY hysteric Вярно е, че непрекъснато спим с тапи за уши, но крещенето и през тапите прониква достатъчно ясно, за да се чуе на какъв език точно крещят (май това беше за "Отдушник" хихихи). И за да се върна в темата:

Фабио казва, че в Италия, откакто са забранили пушенето по заведенията и самите пушачи са супер доволни и твърдят, че са преоткрили удоволствието от цигарата. В смисъл, че ако преди пушейки вътре са палили цигара от цигара, без дори да се усетят, сега се върща това значение на пушенето като специален ритуал, при който ще излезеш навън (не толкова често), в приятна компания и вдишайки свежият въздух (хихи) ще запалиш и вдъхнеш дима с удоволствие...
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: май 28, 2009, 12:12:31 »

Аз ги отказах като разбрах , че съм бременна и вече от 2 години не пуша. В началото си мислех че като родя ще пропуша пак но пък се оказа че с кърменето въпроса е още по-сериозен и така времето минава и като гледам май няма и да ги пчвам пак .Едно бебе е наистина много силен стимул за отказване от цигари  smile
Активен
Danito
Сватбар
Публикации: 166

« Отговор #100 -: май 29, 2009, 10:09:19 »

Аз не пуша,приятеля ми също,(никога не сме били пушачи) :girl_wink:за което много се радвам.
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #101 -: май 29, 2009, 10:15:54 »

Аз от сега съм решила като мине стреса около сватбата и самата сватба да ги спирам!И основната причина е бебето!Решила съм да ги спра още при самото правене,защото имам голлям страх от цигарите спрямо бебчето!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: май 29, 2009, 10:38:59 »

Едно бебе е наистина много силен стимул за отказване от цигари  smile
Аз бях пушачка още от гимназията и си пушех средно по кутия на ден. Спрях ги от 1.01.2009  smile но си признавам, че е само заради бебчо.  blush На моменти страшно ми липсва самия навик и ритуал около пушенето. Искам да вярвам, че няма да ги почна пак, но не съм много убедена. huhhuh.gif
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юни 12, 2009, 14:06:18 »

Аз от сега съм решила като мине стреса около сватбата и самата сватба да ги спирам!И основната причина е бебето!Решила съм да ги спра още при самото правене,защото имам голлям страх от цигарите спрямо бебчето!
Ей мила, защо чакаш сватбата за да спреш пушенето. И аз така все си повтарях еди кога си ще спра и все не ставаше. Аз вече не пуша от февруари и на моменти ми е много трудно и се изнервям, когато ми пушат покрай мен и понякога ми се приисква да запаля, друг път обаче ми става гадно от дима. Моя все ми повтаряше, че трябва да спра, а аз все моето си знаех, че като му дойде времето ще спра.Все правехме планове кога даги спрем, но никой не се решаваше. Но един ден като тръгваше в командировка отсече "Като се върна да си спряла цигарите" -и  един ден преди да се прибере хвърлих кутията с цигарите. Никога не си бях представяла, че ще го направя от раз. Трудното е да устискаш. Но за мен по-важно беше да спра да пуша преди да започнем с бебеправенето. Казват, че за да се изчисти организма от цигарите са необходими поне 2 години преди забременяването. Още по-хубавото при нас е, че и той спря цигарите за да сме не само толерантни един към друг, но и за да се изчистим и да си правим здраво бебче. Е на его му трябваха няколко дена, дори вече не пие кафе, а беше маниак на тази тема. Но важен е резултата. Така че мила не се чуди а ги спирай по отрано.  give_rose успех в отказването
п.с ама те май доста поскъпнаха тези месеци. разликата в бюджета се усеща много добре след спирането. А и парите могат да отидат за глезотийкиииииииииии
« Последна редакция: юни 12, 2009, 14:10:22 от valia_diva » Активен
gorska_feia
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #104 -: юли 31, 2009, 21:08:35 »

Отказах цигарите преди 5 години и съм адски щастлива, че имах упоритостта и волята и хората около себе си да ме подкрепят. Дори не бях забелязала, но скоро си дадох сметка колко много са поскъпнали цигарите  shok, но смятам, че така трябва да бъде. Трябва да бъдат толкова скъпи, че да са недостъпни, за да могат хората да имат стимул да ги отказват. Явно вредата на здравето им не е достатъчен стимул  sad
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: