Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:20:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?  (Прочетена 166259 пъти)

theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #135 -: януари 09, 2012, 11:19:11 »

според мен е добре да попитате и какво включва цялата церемония и как протича ритуалът, особено ако имате по-специални изисквания и виждания. ние искахме изнесен ритуал, които се прави при нас с изнасяне на книги и всичките му други неща. при разговорът с общината обаче се оказа, че за ритуалът идва длъжностното лице и човек с йоника, не може да си разменим валове и т.н. това се случва по прицип, не само при изнесените. нашето желание е струнен квартет да изпълнява определени мелодий, но категорично ми отказаха, защото йониката е задължителна... така че решихме да подпишем сутринта в общината без церемонии и йоники, а следобяд ритуалът да протече както пожелаем с водеща, говореща непатетично каквото на нас ни харесва, струнен квартет, размяна на валове и без излишни ритуали, които не ни допадат...
Активен
Jane
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #136 -: януари 11, 2012, 14:13:53 »

Как се избира ритуалната зала? Има ли значение адресната регистрация?

И ако мога да избирам свободно - мога ли някъде да видя списък за София или дори... снимки smile ?
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: януари 11, 2012, 14:19:43 »

Заповядай: http://www.az-jenata.bg/article/5326/Ritualni-zali---Sofiya/ Няма признак, по който трябва да избираш. Решаваш по собствено желание.
Тук има и със снимки както и кратко описание на всяка зала: http://bgwedding.com/index.php?page=s_4
« Последна редакция: януари 11, 2012, 14:21:26 от veseto_87 » Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: януари 13, 2012, 12:45:21 »

Момичета при запазване на час нужно ли е да представям всички документи :

СЪСТАВЯНЕ НА АКТОВЕ ПО ГРАЖДАНСКО СЪСТОЯНИЕ - 
 АКТ ЗА СКЛЮЧЕН ГРАЖДАНСКИ БРАК 

1. Необходими документи:

2 броя декларации за сключване на граждански брак.
2 броя медицински свидетелства за сключване на граждански брак.
Личните карти на кандидат-младоженците.
Удостоверение за семейно положение, ако лицето е с различен постоянен адрес.

Понеже няма как в близката една седмица да набавя удостоверението, а и може ли само мъжа ми с подписана от мен декларация и л.к. да запази час ?
« Последна редакция: януари 13, 2012, 13:32:58 от miss™ » Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: януари 13, 2012, 13:15:50 »

miss™, когато ние запазвахме час представихме само личните си карти и внесохме 30лв. Може да дадеш личната си карта на бъдещия си съпруг и той да запази дата и час. Останалите документи се представят около месец преди датата на сватбата. За всеки случай може да се обадиш да попиташ.
« Последна редакция: януари 13, 2012, 13:20:22 от sunset » Активен
Jane
Ентусиаст
**

« Отговор #140 -: януари 13, 2012, 13:45:44 »

Мерси много за снимките!!!

Ужасни ми се виждат всички ритуални зали - соц и грозни. Ама какво да се прави, като нямаш избор. С мъжо обмисляма вариант да подпишем по някое време през седмицата в Пловдив, така и така на самата сватба изнесената церемония ще е проформа. А не искам да си разкарвам гостите на две места, та на подписването, когато и да е, ще сме само ние, свидетелите и моите родители.
Така че не пречи да е в Пловдив, моите родители там живеят. Някой има ли снимки от ритуалната зала, дето е точно в подножието на стария град???
Поне отвън изглежда доста добре...
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #141 -: януари 13, 2012, 13:54:11 »

Ужасни ми се виждат всички ритуални зали - соц и грозни. Ама какво да се прави, като нямаш избор.

Да, много, много, мноооогооооооо  болен въпрос! Многократно съм разговарял със служителките в София.Те имат желание, обаче всичко се определя от общинта. Между другото в последните 2г, залите бяха основно ремонтирани. Което не е никак малко. А най-големия парадокс  е следният. Най-колоритната зала  ( според мен) се намира в Хиподрума. След подписа ви " изтикват" в коридора за приемане на поздравления ( както и в другите де). Но в хиподрума има още една, същата зала, с дърворезба и герб. Тя е предоставена на.............. СДС да си прави събранията в нея. И в събота и неделя вместо да се използва седи заключена. Как ви се струва това безочие, от страна на хора, който не ги интересва нищо друго освен властта?
« Последна редакция: януари 13, 2012, 15:26:41 от Deliysky » Активен
Jane
Ентусиаст
**

« Отговор #142 -: януари 13, 2012, 14:47:12 »

Deliysky, те могат да си ги реставрират колкото си искат - като не променят соц интериора, няма да станат по - хубави.

Между другото аз Ви изпратих лично съобщение с едно въпросче, чудех се дали е получено  blush
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #143 -: януари 13, 2012, 14:52:12 »

Jane, ритуалната зала, за която питаш, е наистина красива. И то не само сградата, в която се помещава, а и интериорът. Сигурно е една от най-хубавите в България  smile
 Дано това ти е от полза :

http://www.svatbabg.net/ritual.php?lang=bg&cntid=1
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #144 -: януари 13, 2012, 14:53:11 »

Какво повече трябва да има в една тържествена зала според недоволните от интериора на "соц. залите" ? Защо е необходимо да се хвърлят огромни средства за промяна на залите ? Според мен по-важен е проблема ,че някои от залите не са за тази цел, нямат необходимата инфраструктура.
 Средства трябва да се отпуснат основно за типично българския белег - осраната тоалетна. Една тоалетна не е достатъчна в нито една от тези обществени сгради. Не може да имаме подобни тоалетни, а залите ни са нещо по-така. Когато тези сгради се сдобият с нужния брой тоалетни и то в отлично състояние на санитарията, ВиК и т.н, тогава променяйте залите.
 Средства трябва да се отпуснат за паркоместата и организация на паркирането и двжението. Хиподрумът може да е най-добре, но колите и хората върху тревните площи и алеи не са добре.
 Тези два проблема решете, а останалите ще се решат в последствие.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: януари 13, 2012, 15:04:12 »

Съгласна съм с Pachoran особенно за паркоместата! Ето залата в стария град, която е харесала Jane наистина изглежда супер но там е невъзможно паркирането. Гостите трябва да дойдат половин час преди церемонията за да намерят къде да си оставят колата и да се върнат до залата! Това е основната причина поради която не изсам да подпиша в зала!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #146 -: януари 13, 2012, 16:39:40 »

Аз не знам какво не им харесвате на тези зали.
http://bgwedding.com/index.php?page=s_4
За по-претенциозните предполагам че може да се уреди церемония във Версай blum blum blum
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: януари 14, 2012, 10:15:10 »

Jane, уверявам те, че тази ритуална зала изглежда чудесно и отвътре. Нашето подписване ще е там, огледала съм я добре. Наистина обстановката е много хубава. good
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: януари 14, 2012, 12:34:27 »

Аз пък не виждам защо ги сравнявате като са в различни градове? Колко двойки от София например, ще отидат да сключат граждански брак в Пловдив само заради залата?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #149 -: януари 14, 2012, 13:07:41 »

Общо взето залата в Пловдив в Старият град и тази във Варна със скъпия ритуал са нещо по-различно от стандартните зали. Не знам как е в градовете архитектурни паметници - Копривчица, Трявна и т.н.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: