Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 08:25:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?  (Прочетена 166019 пъти)

Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #300 -: май 16, 2012, 21:09:44 »

Хей, хей, хора, хайде да се придържаме към добрия тон, моля  GRUMPY
Нали сме тук, за да споделяме впечатления и опит....Делийски, благодаря ти за компетентните мнения, ние няма как да видим подробностите, които ти виждаш, защото много малко(за да не кажа почти никой) от нас са минавали по този път и просто коментираме неща, които са ни направили впечатление до момента  pardon
Страшно съм съгласна с това, че "блага дума железни врати отваря". Аз винаги се отнасям любезно с хората и това много ми помага....но, съгласи/ете се, че в някои случаи не е така и тогава: "каквото повикало, такова се обадило", защото колкото и да искаш друго отношение не помага  pardon
Сори за малко  Offtopic коментара...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #301 -: май 16, 2012, 21:56:40 »

Не мога да разбера какъв е проблема в тази тема. Постоянно се хапете за глупости . Едни с асоциации общински закони и разпоредби ще оправят, други музиката не им е по-вкуса.... Чакайте бе хора, вие на пазара в Димитровград ли сте или на Капалъ чарши ? Точно и ясно е регламентирано всичко. Със закони, разпоредби и прочие. Едно търговско дружество ви казва какви са възможностите и каква е цената на всяка услуга, вие се пънете като магаре на мост. И го правите , защото е общинска фирма. Като сте толкова отворени , защо не отидете в Шел или Лукойл да спорите за цената на А95. Ставате смешни наистина. Всяка една ритуална зала определя условията, а не някаква булка поредна от някъде си .... Като не им изнася на булките музиката, тоалетните, лелките и прочие да отидат на Луната да сключат брак. Държавата и в частност общината не е длъжна да задоволява капризите на гражданите. Или да им разнообразява тържеството. Който иска друго нещо освен предлаганото почти без пари от общината да вади пари и да си прави ритуалите където си поиска.

Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #302 -: май 16, 2012, 23:21:11 »

A през седмицата в Красно село каква трябва да е цената? Знам, че нещо отпадаше. crazy
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #303 -: май 17, 2012, 00:12:55 »

През седмицата може и всичко да отпадне, може и 0лв да стане.Само подпис без ритуал и снимки. Иначе ти си я комбинираш сама. Ритуал  - ....лв, такса снимане......лв, искаш/не искаш музика и т.н.питай ще ти обяснят. Кажи че не искаш книжката, ще я махнат и нея.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #304 -: май 17, 2012, 13:31:53 »

Пачоран да ти кажа, че ако не сме ние булките от някъде си ( папагалите и конете с капаци)  ще закрият всички тези напълно ненужни, грозни, зле осветени, смръдливи ритуални зали понеже от тях няма да има никаква нужда.
Значи щом нещо си е общинско отиваме като овце на заколение и безмълвно се съгласяваме с всички простотии? Ами не - в наше време НИЕ сме тези, които ще определят правилата - това е положението. Това важи със същата сила и за Лукойл и ШЕЛ , за да съществуват трябва някой да отиде и да им купи бензина, нафтата и да им ползва услугите иначе ще седят празни и като им свършат парите ще ги затворят.
Това е положението.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #305 -: май 17, 2012, 13:55:48 »

Ще ме прощаваш, Tsutsi, ама ако ги няма и младоженците, също няма да има народ за женене и булките ще си смучем палците, ей така както сме много важни.  tease

Аз между другото никак не разбирам спора в тая тема. Ако на някой не му харесва ритуала в общинската зала, защо ще го прави там? След като има и други варианти и никой не го задължава да избере този, то да си се подпише в делничен ден без досадните салтанати, да не плаща такси за сто неща, после да си направи изнесен ритуал, на който и президентът да ахне и готово. Да те лъжат за държавните такси е абсолютно нередно, но на мен и банката така ми пробутва такси по кредита, а не съм седнала да я опиша по всички форуми, защото е загуба на време - това тук са си е чисто избиване на напрежението. Много ме забавляваха постовете вчера за това как трябва да се оплачем на КЗП - а вие защо мислите, че КЗП регламентира дейността на тия зали и те са институцията, към която да се обърнем? Говорят се неща на кило, колкото да си успокоим нервите. Единствените полезни мнения са тези, в които някой вече прецакал се да ни каже къде за какво лъжат, за да не си изпатим и ние и дотам. След това всеки може да си организира друг ритуал, на който сам да се нагърби с това да си измисли церемонията, да си наеме човек и да си го направи като филм.

Сравнението с Лукойл и другите не е от полза, защото звучи много яко и обединено, ама всъщност винаги ще има кой да ги ползва и никога няма да им свършат парите. А това какво определяме ние... ами определяме тона тук, нищо повече, справка - същите теми са разисквани и преди 5 години и всичко си е същото.
« Последна редакция: май 17, 2012, 13:58:27 от Деничка Звездичка » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #306 -: май 17, 2012, 15:12:27 »

Ще ме прощаваш Деничке Звездичке, но всички глупости, с които ни тровят живота от корупцията в общините до банковите такси по кредитите се дължат на това, че преглъщаме безропотно всякакви дивотии. Ето пример с безумията на църквите и таксите им - таксата за църковен брак е 60 лв, а повечето големи църкви в София и в Пловдив направо си искат най-нахално 300 лв на ръка от младоженците. Аз за това ще се оженя в църквата в с.Труд, където свещеникът каза - 60 лв.
Сложил си е определените от митрополията такси и взима само тях, рядко разбран и свестен човек. Няма да ме венчаят разни търгаши и мошеници, понеже са облекли расо. И не съм си мълчала пред тях, нито ще мълча по принцип.Същото важи и за хората в общината - аз съм много доволна от тези в Пловдив, коректни и точни. Няма нищо общо с тези в София, където също ходихме, понеже искахме да направим гражданско само с кумовете първоначално. Е ще ме прощаваш ама мълчанието не е решение. И това няма нищо общо с избиване на нерви, а с това, че нещата по въпроса трябва да се променят и вярвай ми ще се променят и то от хората, които не си мълчат и не се движат като овце на заколение.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #307 -: май 17, 2012, 15:31:35 »

Tsutsi, аз не агитирам към мълчание, а към насочване на силите в по-правилни решения. Всеки има по някой приятел в някоя администрация, напирайте през тях да се променят нещата, понякога се получава. Напишете писмо към кмета, съберете подписка, организирайте среща с кмета на района, обадете се в телевизията... десет варианта поне има. Натискайте през тези, които имат власт да променят нещата, а не тук да се нахъсваме, а после всеки да гледа да му мине сватбата и после каквото ще да става след него. Тук колкото и да сме големи на думи, никой не ни чете, нито ще се самосезира заради това, че анонимни потребители анонимно се оплакват едни на други. Справедливо се ядосваш, но неправилно според мен разсъждаваш за това кое наистина променя нещата. Това че някой тук съветва към малко повече рационалност може само да помогне за практични решения за сватбата и далеч не означава, че е овца, тръгнала на заколение. Многото викане по някаква тема кара хората да си запушват ушите и затварят очите, а не ги подтиква да пишат писма на администрацията, където да застанат с имената си, нали? Аз като ида да се запиша в някоя софийска ритуална зала, ако ме залъжат нещо, ще напиша писмо или ще се оплача по-нагоре и това е. Не че ще помогне нещо... Администраторските неща са безумно глупави почти винаги, факт, но викането из виртуалните пространства не променя държавата, не променя и глупостите. И това не е защото не се напъваме достатъчно, а защото просто това не е начинът.
Ти като просто отидеш да се ожениш на друго място, също не променяш нищо, просто си облекчаваш живота.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #308 -: май 17, 2012, 15:52:32 »

Подкрепям поста на Деничка. Тука всеки избива комплекси, а след сватбата го е срам да напише къде се е прецакал. Затова написах за залите. За да ви фокусирам погледа на друго място. Не върху музиката, там има много неща за оправяне, но стиска ли му на някой да пуска жалби в кметството? Едва ли? По лесното е да се накараме на лелката, без да се замислим, че едва ли проблема е точно в нея.
« Последна редакция: май 17, 2012, 15:56:17 от Deliysky » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #309 -: май 17, 2012, 15:56:48 »

Не съм съгласна - доста хора пишат къде са се прецакали, а доста от тях и реагират.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: май 17, 2012, 16:03:53 »

Както се каза и по-нагоре с добро се постига повече, отколкото с мусене, крещене, прекалени претенции и т.н. При нас в ритуалните зали са много разбрани, но и двата пъти, когато имах въпроси и аз подходих като човек  pardon
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #311 -: май 17, 2012, 16:15:32 »

Не съм съгласна - доста хора пишат къде са се прецакали, а доста от тях и реагират.
Пишат предимно преди сватбата, след нея по-рядко.Може ли да ми намериш пост в който се описва как булката е силно недоволна от снимките или филма си? Ще ми бъде интересно.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: май 17, 2012, 16:27:19 »

Е то колко да си недоволен от снимките си... едва ли си гледал някакви невероятни снимки, пък си получил като от кварталния фотаджия. Хората, които избират по-ниско качество, според мен си очакват точно това и не са разочаровани... знам ли...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: май 17, 2012, 16:42:47 »

Пишат предимно преди сватбата, след нея по-рядко.Може ли да ми намериш пост в който се описва как булката е силно недоволна от снимките или филма си? Ще ми бъде интересно.

Абсолютно съм съгласна с Делийски ,но това е тема на друг разговор .Ето вземете булките ,на които им минаха сватбите през Април и началото на Май - всяка пише супер егоистично в собствената си темичка.Колко от тях ,които искаха съвети при подготовката ,сега минаха да споделят впечатлянията си по темите .Почти никоя .Помислете си колко би бил полезен форума ,ако всичко беше споделено преди и след.Да ама не.Не защитавам професионалистите кой знае колко ,защото и те се самозабравят понякога ,но те са единствените които ви казват ;"Момичета ,слезте на земята"

Много станахме  Offtopic,но мисля ,че разговора е конструктивен
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: май 17, 2012, 16:46:55 »

Аз много искам да споделя всичко, но мисля да го направя в темата свършената и несвършената работа. Но още има неща, за които чакам (видео, фото...) и искам да е цялостно, защото не винаги имам много време да пиша по повече. Но ще го направя, защото на мен именно тези мнения и впечатления ми помогнаха в избора, за да стане перфектната сватба  good
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: