Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:22:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ? (Прочетена 166054 пъти)
Jane
Ентусиаст
Публикации: 88
Отг: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
«
Отговор #150 -:
януари 19, 2012, 17:23:54 »
Много благодаря за отговорите и снимките
Обмисляме с милото да подпишем в Пловдив около седмица преди сватбата, щом така и така не можем да направим реален изнесен ритуал. На самото подписване нямам никакво намерение да си мъкна гостите, затова и преценихме, че можем да сме малко по - мобилни относно датата и мястото
Хората, които ще поканя на подписването са повечето от Пловдив, само кумът и младоженецът не са, така че смяната на града не ни затруднява по никакъв начин. Освен това ще сме общо 6ма - 7 души и няма да ни трябват толкова места за паркиране. Обяснявам се само да не решите, че ще разнасям 50 - 60 души гости от един град в друг
- нямам такова намерение.
На който си му харесват тези ритуални зали в София, да се жени там и толкова по - хубаво за него. За мен са ужасни и не желая да свързвам спомените си от сватбата с тях, но това е изцяло въпрос на вкус и не виждам защо някой хора толкова искат да се обсъжда, явно от пусто желание да се заяждат.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #151 -:
януари 19, 2012, 17:40:25 »
Jane, идеята да избягаш от скуката в София много ми допада, залата е страхотна и ако ми беше удобна щях да се възползвам
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #152 -:
януари 20, 2012, 00:27:50 »
като не ви харесват залите защо не подпишете само с кумувете, без снимки и гости и след това изнесена церемония както и където на вас ви харесва...
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #153 -:
януари 24, 2012, 10:51:08 »
Извинявам се ако тук не е темата, но да питам-само за подпис във Варна колко се плаща-сигурно има промени, но бях чела за някакви 18 лв, а сега разбрах от приятелка, която ще има сватба седмица преди нашата че най-малко 50 лв искали за един обикновен подпис... ние не искаме разните менделсони и др.танци и подобни.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #154 -:
януари 24, 2012, 12:32:23 »
_Ezra_
,
ние също платихме 50лв. само за подпис (говоря за август 2011). Някъде из форума момичета бяха коментирали, че ако ти се разправя с 'любезните' служителки в ритуална някои май са плащали и по-малко... Вашата сватба беше есента ако не се лъжа - отидете да ги питате, макар че знам какво ще ви отговорят: "Има мноого време до Вашата дата, елате като наближи". Ако пък не ти се разхожда до там, обади им се по телефона
Активен
theone
Професор
«
Отговор #155 -:
януари 24, 2012, 13:03:46 »
в Търново само за подпис, без церемонии и други подобни тържествености е безплатно...
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #156 -:
януари 24, 2012, 14:05:35 »
ами явно навсякъде различно
Иначе не мисля, че ще ни върнат-няма да им позволя хихихи - то и за църквата бе рано, ама жената бе мила и вика -е щом искате
ми все пак 8ма година караме заедно, да чукам на дърво, ама сме го мислили достатъчно трезво това решение и кво пречи да се запишем когато решим.
Има още един вариант-една съседка на свекървата уж работила там (в обр.дом), доколкото разбрах; и ще говорим и с нея.
Активен
magi_to
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #157 -:
януари 24, 2012, 14:08:37 »
Ако сте от голям град, може би си струва да проверите как стоят нещата в съседните по-малки населени места. Аз например съм от Варна, където ритуалът в залата е към 500лв., а в Девня например го правят за 30, като за тази цена могат да ти го направят изнесен, като бракът го сключваш в реално време (там явно изнасят книгите) само с доплащане 10 лв. транспорт за служебното лице. Смятаме да го съчетаем с празнуване във Вила Марциана, която е само на няколко километра, така че за нас това е най-добрият вариант...
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #158 -:
януари 24, 2012, 14:24:38 »
Във Варна ще бъде, защото иначе трябва да се организира пътуване на близките. Не ми е за 50 те лв къде не сме ги дали, но ако има др.вариант, а се премълчава ме дразни.
Иначе сме от Варна.
Активен
Andreina
Сватбар
«
Отговор #159 -:
януари 24, 2012, 15:46:15 »
Аз не искам изнесен ритуал. Не виждам смисъл да си даваме парите за театър. Не ми е истинско, някак си... С мъжа ми ще подпишем в друг ден само със свидетелите, а на самата сватба ще ходим с гостите само в църквата, а после в ресторанта.
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #160 -:
януари 29, 2012, 12:39:08 »
Ако церемонията е истинска, а не театър аз съм ЗА изнесена церемония
В противен случай е глупост, не обичам фалшивите неща, защото е безсмислено
Активен
theone
Професор
«
Отговор #161 -:
януари 29, 2012, 20:33:03 »
аз смятам, че зависи от смисълът, които влагаш в едно или друго нещо. подписът е законната формалност, но не това, което ще ви направи семейство.
ние ще имаме изнесена церемония, така нареченият тип театър (не защото не е възможно да дойде длъжностното лице на място). причината е, че ритуалът няма да е това, което си представяме и искаме. тип театър дава възможност да си кажете и обещаете нещата, които според мен са истински и важни, както и детайлите около самата церемония да са по ваш избор и съдържащи смисъл.
за нас изнесената церемония без юридическа стойност е истинската и важната. въпреки, че ще подпишем сутринта на този ден, нашето семейство ще бъде създадено няколко часа по-късно, когато си разменим словата имащи значение за нас.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #162 -:
януари 29, 2012, 22:34:30 »
theone
, напълно подкрепям казаното от теб! И ние ще имаме изнесен ритуал, но при нас ще дойде длъжностно лице. И все пак ще имаме повече свобода по оформянето на детайлите на самата церемония, отколкото ако се състои в градския съвет
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #163 -:
януари 29, 2012, 22:53:12 »
Аз също си мислих за по-разчупен ритуал с обети например, но после реших, че няма да мога да се абстрахирам от присъствието на гостите и бих се притеснила. За това ще си кажем каквото чувстваме , когато сме само двамата, а не пред всички.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #164 -:
януари 29, 2012, 22:56:01 »
при нас проблемът беше, че длъжностното лице води церемонията с човек с йоника и желанието ни за струннен квартет беше отхвърлено категорично. също не може да си разменим валове (не знам каква е думата на български за подобни слова) по време на размяна на пръстените. тези детайли са по-важни за нас от точното време на фактическят подпис. но условията доколкото знам са различни във всяка община.
напълно съм съгласна, че при изнесената церемония може да оформиш всичко по ваше желание!
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...