Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 10:59:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
39
40
[
41
]
42
43
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449707 пъти)
prin4ipessa
Баш Майстор
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #600 -:
ноември 02, 2007, 00:30:28 »
Цитат на: gucci в октомври 30, 2007, 16:44:09
ето я и супата
ето ти картофената супичка
взимаш един морков и около 3-4 картофа.Нарязваш на кубчета.Прибавяш една глава лук и малко универсална подправка или един бульон.Слагаш сол и черен пипер.Сваряш докато се разварят зеленчуците.След това изваждаш зеленчуците и ги пасираш докато са топли.Добавяш от водата където са врели докато получиш нужната гъстота.Най добре става с опитване.Добавяш докато е топла масълце и шарена сол.Добавяш преди да сервираш от готовите кубети с вкус на бекон салам сирене или каквото решиш.Мое да добавиш и малко пармезан ако харесваш.Това е.
summer_sky
ето тази супа например звучи чудесно. аз направих нещо такова но вместо моркови сложих грах и шунка. Получи се екстра!
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
«
Отговор #601 -:
ноември 02, 2007, 00:59:31 »
Цитат на: gucci в ноември 01, 2007, 17:15:23
.И непрекъснато повтаря задругата снаха или за това как го готвят в техния кра и че друго си било да си хапнеш нещо родопско че вярвате ли ми като дойдат икухнята ми е омразна. а и обикновенно друг път милото ми поматга и свекъра като го види и му вика ела тук да си приказваме то тоав е женска работа.не че милото го слуша ама така се дразня.Мисля да направя пилешки пържоли със гъбено сметанов сос със сирена и картофено пюре.Да направя картофинасалатка с домат и царевица и салата от цвекло салата от син домат салата от ролца от раци и царевица и разни мезета..Оф за какво ли ще се старая въобще.Стискайте ми палци да издържа уикенда и да не сготвя свекъра си.
а при мен пак понеже няма друга снаха но пак свекара все хвали кумата ...........но ние сме на 2000 км от тях и аз просто спрях и поздрави да му пращам.ужасно ми е неприятен.
спред мен мила му приготви риба направи и десерт и да не ти пука ако не му харесва готвеното да си стои гладен докато другата снаха му зготви........а и пилешките пържоли са добра идеия.леле колко са досадни тия свекита.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #602 -:
ноември 02, 2007, 15:49:20 »
Цитат на: isabel в ноември 01, 2007, 21:20:07
Милички
,
кажете как готвите
месото
по принцип?
Преди да го сложите в манджа, запържвате ли го или не? Аз обикновено го запържвам, ама си мислех дали е необходимо
мила аз също го запържвам месцето защото така става по сочно.Реших да сготвя това което моя мъж обича и харесва и свекъра ако иска да яде.Милички готвих крем супа от тиква по рецепатат дадена от Ина.Вкусно се получи.Много обичам крем супички.Мила summer_sky ето ти нещо лесно за супите.взимаш бульон разтваряш го във вода да заври слагаш малко олио.добавяш картофче морковче доматче лук на ситно и пилешко месце.вариш докато станат готови.Слагаш фиде и една лъжица универсална подправка.Вариш още малко да стане готово фиденцето .Лесно е така че пробвай.Не изисква кой знае колко усилия и стоене края котлона.айде успех мила.
«
Последна редакция: ноември 02, 2007, 17:04:25 от gucci
»
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #603 -:
ноември 02, 2007, 16:58:14 »
благодаря ти, gucci, ще пробвам и ще видим какво ще стане.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #604 -:
ноември 02, 2007, 17:09:42 »
ето ви една рецептичка лесна и вкусна за предястие.
взимате картофки и ги сварявате .намачквате ги .Прибавяте шарена сол и чубрица.Прибавяте царевица от консерва и намачкано сиренце.Сместа трябва да е гъста.Впарченца шунка се слага от сместа и се завива като руло.След това рулцата се топят краищата в брашно и после целите в яйце и се панират в горещо олио.Поднасят се топли с млечен сос/кисело мляко чесън копър и майонеза/.Айде приятен апетит.
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #605 -:
ноември 02, 2007, 17:36:11 »
много добре звучи
Ще го пробвам
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #606 -:
ноември 02, 2007, 20:10:46 »
Цитат на: gucci в ноември 02, 2007, 17:09:42
ето ви една рецептичка лесна и вкусна за предястие.
взимате картофки и ги сварявате .намачквате ги .Прибавяте шарена сол и чубрица.Прибавяте царевица от консерва и намачкано сиренце.Сместа трябва да е гъста.Впарченца шунка се слага от сместа и се завива като руло.След това рулцата се топят краищата в брашно и после целите в яйце и се панират в горещо олио.Поднасят се топли с млечен сос/кисело мляко чесън копър и майонеза/.Айде приятен апетит.
Леле,
gucci
, това звучи супер! @}->--Как обичам разни такива предястийца! Ммммммм
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
«
Отговор #607 -:
ноември 05, 2007, 08:40:12 »
Момичета свекара ние е изпратил рзфасована пуика даите сега рецепти как да я приготвиям то доста време ще се яде от нея леле като си представя колко граници е минала тази разфасофана пуика
даваите рецепти
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #608 -:
ноември 05, 2007, 08:49:18 »
не мога да не се похваля вчера за първи път готвих пилешка супичка и бутчета с картофки и бира. Много добре се получи, беше вкусно и мъжо ме похвали.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #609 -:
ноември 05, 2007, 09:02:38 »
Цитат на: MIXAELA в ноември 05, 2007, 08:40:12
Момичета свекара ние е изпратил рзфасована пуика даите сега рецепти как да я приготвиям то доста време ще се яде от нея леле като си представя колко граници е минала тази разфасофана пуика
даваите рецепти
Мила никога не съм готвила пуйка ама предполагам че ще се готви като кокошка.Моя съвет е да я свариш в тенджера под налягене и да я запечеш после с масло с картофки и други зеленчуци в тавичка.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #610 -:
ноември 05, 2007, 09:16:12 »
Михаела имай предвид, че пуешкото е доста по-сухо месо от пилешкото, сготви го с малко алкохол (препоръчително е бяло винце) или като казва Гучи в тенджера под налягане за да стане крехко и сочно.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #611 -:
ноември 05, 2007, 09:16:24 »
Пуйката иска малко повече варене, а майка ми слагаше още нещо във водата, за да поубие малко по-различната миризма,ама какво беше, не помня...
Иначе става невероятно вкусна, приготвена със зеленце на фурна.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #612 -:
ноември 05, 2007, 10:11:59 »
абе момичетаааа дояде ми се пуйка и на мен аз от кога искам да папкам ама никога не съм яла и ми е много мерак
да ви кажа вчера милото беше да рита и аз сега се хванах и си взех рецептички наопазарувах исках да направя картофената крем супа на Гучи и предястията и с шунка и картофи (аз умирам за картофки)и сложила съм престилата аз готварската шапка на ути приготвих тенджери съдове (абе не знае човек от какво ще има нужда)и аха да почвам вече помолих се само да не стане беля
:laugh:и ми звъни телефона!"алооо майчеее какво правиш?маме сготвила съм елате с Гришата да хапнете като с еприбере от ритане? и аз
ohmyобясних и че аз съм тръгнала да готвя казах и даже че първо да го питам!и тя "ааа не няма да питаш няма да готвиш идвате" и на мен ми умря мерака :'(свеки и тя е същата!кажете ми как да готвя така като все ми се обаждат да ни викат и не ми позволяват да се развихря аз
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
«
Отговор #613 -:
ноември 05, 2007, 10:39:24 »
аз днес ще се вихря над пълнени чушки
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #614 -:
ноември 05, 2007, 10:43:10 »
Цитат на: solecito в ноември 05, 2007, 10:39:24
аз днес ще се вихря над пълнени чушки
Аз и друг път съм споделяла, че съм пълен новак, така че ще споделиш ли после рецептата
Активен
Страници:
1
...
39
40
[
41
]
42
43
...