Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:25:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449794 пъти)
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #525 -:
октомври 18, 2007, 07:48:23 »
Цитат на: summer_sky в октомври 18, 2007, 07:45:21
Момичета, дайте някаква рецепта с пилешко филе
, че имаме специален повод днес - 2 месеца от сватбата...и искам да изненадам милото с нещо специално и вечеря на свещи...
Това с броколите ми изглежда супер апетитно, но не успях да ги намеря...
мила виж назад има доста рецепти с пилешко !!!
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #526 -:
октомври 18, 2007, 08:00:11 »
Милички, аз броколите ги правя задушени с масълце и ги прибавям като гарнитурка към картофено пюре и основното ястие!
Не бях правила броколи на ястие
Вашите предложения звучат доста апетитно!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #527 -:
октомври 18, 2007, 09:06:11 »
summer_sky ако ти е трудно да намериш пресни броколи, тогава виж замразени. Продават ги във всички големи супермаркети.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #528 -:
октомври 18, 2007, 09:07:55 »
винаги когато ходим в един ресторант си поръчвам запекани броколи със сирена и съм се заканила някой ден да направя , но точно това се чудех дали със замразени се правят или пресни !!!!!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #529 -:
октомври 18, 2007, 09:15:21 »
Ели и аз много ги обичам по този начин. Снощи пуснах една такава рецепта. Аз съм ги правила и по двата начина, но със замрачени става по-бързо защото преди това са обработвани. Само ги остави да се размразят на вън, а не във фурната. От друга страна пък ако има пресни май са по-полезни.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #530 -:
октомври 18, 2007, 09:17:37 »
Цитат на: darling в октомври 18, 2007, 09:15:21
Само ги остави да се размразят на вън, а не във фурната. От друга страна пък ако има пресни май са по-полезни.
мерси мила, аз видях рецептата,но исках това да знам !!!!
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 770
щастлива госпожа
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #531 -:
октомври 18, 2007, 10:28:36 »
Ей, Гери, къде остана, издай, каква ще е изненадата днееес?
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #532 -:
октомври 18, 2007, 10:40:40 »
Кременка , Гери я няма и ще отцъства до понеделник
Но за сметка на това аз ще ви споделя какво сготвих онази вече , когато имахме гости,
Нямах време , а трябваше да е нещо по така
Купих пилешко филенце , гъбки , кисели краставички , царевичка , топено сиренце.
Подредих филенцата в намазнена йенгласка тавичка поръсих ги с универсалната подправка на МАги , и отгоре им наредих ред гъбки, ред краставички , царевичка и накрая топеното сиренце .В една кафена чашка сложих на половина зехтин на половина вода и една ч.л. зелена подправка на маги и залях тавичката , сложих да се запече за около 25-30 мин .
в това време приготвих едно сосче с гъбки и типено сиренце - пак на Маги , но вместо с вода го направих с прясни мляко, сложох го да заври и му добавих 1с.л. брашно , после залях с него пилешкото и го оставих за 5 мин във фурната...Мога да ви кажа , че се получи чидесно..
Като гарнитурка направих от картофките на Гери и стана една мнооого вкусна вечеря..Бон апети!!!!
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 770
щастлива госпожа
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #533 -:
октомври 18, 2007, 10:42:12 »
Ммм, много вкусно звучи, ще взема и аз да опитам тея дни
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 684
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #534 -:
октомври 18, 2007, 12:28:58 »
Селвет, ще опитам непременно - много вкусно звучи
А и с любимото ми пилешко...мммм
Аз тази вечер мисля да сготвя набързо пилешкото филе по следния начин - ще го запържа малко на тиган (а може и на скара) след което ще направя малко гъбен фикс и с него ще залея филенцата, ще сложа и малко гъбки (може и царевичка), ще ги поръся с настърган кашкавал и топено сирене и ги мятам директно във фурната, докато се запекат. А за гарнитура - картофките на Гери. Милото ще си оближе пръстите и ще стане 100 кила...
Мисля да направя и тази салатка с изварата, за която ме светнахте тук - с майонезата, печения пипер и царевицата и готовооооо
Благодаря много за идейките!
«
Последна редакция: октомври 18, 2007, 12:31:05 от summer_sky
»
Активен
pleasure
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1975
love is in the air....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #535 -:
октомври 18, 2007, 18:28:15 »
Пилешки жулиен
ПОРЦИИ: 2
ПРОДУКТИ:
300 - 400 гр. пилешко бон филе
1 по-голяма глава лук
1/2 буркан нарязани гъби
сол
черен пипер
олио и маргарин за пържене
кашкавал или топено сирене по избор
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото бон филе се нарязва на лентички /жулиени/ и се запържват в малко олио и маргарин. Като придобият златиста коричка се добавя главата лук, нарязана на полумесеци, а малко по-късно и гъбите. Когато всичко се запържи добре се изсипва в чиниите и отгоре се поръсва по желание с настърган кашкавал или топено сирене. За да се разтопи по - бързо може да се сложат за 1/2 мин. в микровълнова фурна.
Това направих преди малко...и взе, че стана....
при това и вкусно...
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #536 -:
октомври 19, 2007, 13:34:55 »
Цитат на: pleasure в октомври 18, 2007, 18:28:15
Пилешки жулиен
ПОРЦИИ: 2
ПРОДУКТИ:
300 - 400 гр. пилешко бон филе
1 по-голяма глава лук
1/2 буркан нарязани гъби
сол
черен пипер
олио и маргарин за пържене
кашкавал или топено сирене по избор
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото бон филе се нарязва на лентички /жулиени/ и се запържват в малко олио и маргарин. Като придобият златиста коричка се добавя главата лук, нарязана на полумесеци, а малко по-късно и гъбите. Когато всичко се запържи добре се изсипва в чиниите и отгоре се поръсва по желание с настърган кашкавал или топено сирене. За да се разтопи по - бързо може да се сложат за 1/2 мин. в микровълнова фурна.
Това направих преди малко...и взе, че стана....
при това и вкусно...
Миличка довечера ще имам гости - свекъра и свекървата - и смятам да им сготвя вкусотийката която си дала
А какво да направя за гарнитурка ??? Днес съм малко безидейна
«
Последна редакция: октомври 19, 2007, 15:02:04 от maria_lakova
»
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1261
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #537 -:
октомври 19, 2007, 21:14:05 »
Момичета дайте някаква идея за манджичка с грах
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1261
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #538 -:
октомври 19, 2007, 21:18:26 »
Пиле с грах в микровълнова фурна
Списък на необходимите продукти:
1 глава лук
1–2 с. л. олио
2 пилешки бутчета
500 г грах
1 морков
1 домат
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва, поставя се в йенска тенджера и се полива с олиото. Захлупва се и се задушава 1–2 минути на най-високата степен на микровълновата фурна.
2. Бутчетата се разделят на две, осоляват се и се поръсват с черен пипер.
3. Към готовия лук се добавя грахът, отгоре се подреждат бутчетата и нарязаният на едри кубчета морков и се налива 1 ч. ч. вода. Поставя се на средна степен на микровълновата фурна и се задушава под капак 15 минути.
4. След това отгоре се натрошава пилешкият бульон, поръсва се с червен пипер и се сипва още 1 ч. ч. вода. Задушава се 15 минути под капак, след което хубаво се разбърква.
5. Доматът се нарязва на кубчета, поставя се в тенджерата и се задушава още 4–5 минути. Преди да се извади, ястието се оставя за 7–8 минути във фурната.
224_0[1].jpg
(39.53 KB, 209x128 - видяно 3121 пъти.)
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #539 -:
октомври 19, 2007, 22:52:25 »
Цитат на: m_a_g_i_vs в октомври 19, 2007, 21:14:05
Момичета дайте някаква идея за манджичка с грах
Миличка, ето и моята рецепта:
Запържвам лук и морковче
, добавям лъжичка
червен пипер
.
Сипвам горното в йенска тенджера.
Предварително свареното
пилешко месо
- нарязано на късчета (може и да е сурово месото) също се прибавя към лука и моркова в йенската тенджера.
Добавям грах
- сипвам на око, аз купувам замразен грах, не харесвам този от консерви и буркани
Обърквам всичко, посолявам - евентуално и други подправки на вкус. Доливам малко водичка, до нивото на продуктите - даже и малко по-малко от тяхното ниво.
Слагам във фурната и пека на силна фурна. Ако месото е сложено сурово, тогава се готви по-дълго ястието.
Активен
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines