Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:25:52

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449794 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #525 -: октомври 18, 2007, 07:48:23 »

Момичета, дайте някаква рецепта с пилешко филе  crazy, че имаме специален повод днес - 2 месеца от сватбата...и искам да изненадам милото с нещо специално и вечеря на свещи... girl_in_love Това с броколите ми изглежда супер апетитно, но не успях да ги намеря...

мила виж назад има доста рецепти с пилешко !!! smile
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #526 -: октомври 18, 2007, 08:00:11 »

Милички, аз броколите ги правя задушени с масълце и ги прибавям като гарнитурка към картофено пюре и основното ястие!  give_rose
Не бях правила броколи на ястие smile Вашите предложения звучат доста апетитно! Wink  good
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #527 -: октомври 18, 2007, 09:06:11 »

summer_sky ако ти е трудно да намериш пресни броколи, тогава виж замразени. Продават ги във всички големи супермаркети.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #528 -: октомври 18, 2007, 09:07:55 »

винаги когато ходим в един ресторант си поръчвам запекани броколи със сирена и съм се заканила някой ден да направя , но точно това се чудех дали със замразени се правят или пресни !!!!! smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #529 -: октомври 18, 2007, 09:15:21 »

Ели и аз много ги обичам по този начин. Снощи пуснах една такава рецепта. Аз съм ги правила и по двата начина, но със замрачени става по-бързо защото преди това са обработвани. Само ги остави да се размразят на вън, а не във фурната. От друга страна пък ако има пресни май са по-полезни. smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #530 -: октомври 18, 2007, 09:17:37 »

Само ги остави да се размразят на вън, а не във фурната. От друга страна пък ако има пресни май са по-полезни. smile

мерси мила, аз видях рецептата,но исках това да знам !!!!  DANCE
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 770


щастлива госпожа


Моят сватбен албум

« Отговор #531 -: октомври 18, 2007, 10:28:36 »

Ей, Гери, къде остана, издай, каква ще е изненадата днееес?
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #532 -: октомври 18, 2007, 10:40:40 »

Кременка , Гери я няма и ще отцъства до понеделник Wink

Но за сметка на това аз ще ви споделя какво сготвих онази вече , когато имахме гости,
Нямах време , а трябваше да е нещо по така  laugh laugh laugh
Купих пилешко филенце , гъбки , кисели краставички , царевичка , топено сиренце.
Подредих филенцата в намазнена йенгласка тавичка поръсих ги с универсалната подправка на МАги , и отгоре им наредих ред гъбки, ред краставички , царевичка и накрая топеното сиренце .В една кафена чашка сложих на половина зехтин на половина вода и една ч.л. зелена подправка на маги и залях тавичката , сложих да се запече за около 25-30 мин .
в това време приготвих едно сосче с гъбки и типено сиренце - пак на Маги , но вместо с вода го направих с прясни мляко, сложох го да заври  и му добавих 1с.л. брашно , после залях с него пилешкото и го оставих за 5 мин във фурната...Мога да ви кажа , че се получи чидесно..
Като гарнитурка направих от картофките на Гери и стана една мнооого вкусна вечеря..Бон апети!!!!
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 770


щастлива госпожа


Моят сватбен албум

« Отговор #533 -: октомври 18, 2007, 10:42:12 »

Ммм, много вкусно звучи, ще взема и аз да опитам тея дни good
Активен
summer.
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 684



Моят сватбен албум

« Отговор #534 -: октомври 18, 2007, 12:28:58 »

Селвет, ще опитам непременно - много вкусно звучи  Bravo А и с любимото ми пилешко...мммм
Аз тази вечер мисля да сготвя набързо пилешкото филе по следния начин - ще го запържа малко на тиган (а може и на скара) след което ще направя малко гъбен фикс и с него ще залея филенцата, ще сложа и малко гъбки (може и царевичка), ще ги поръся с настърган кашкавал и топено сирене и ги мятам директно във фурната, докато се запекат. А за гарнитура - картофките на Гери. Милото ще си оближе пръстите и ще стане 100 кила... blum
Мисля да направя и тази салатка с изварата, за която ме светнахте тук - с майонезата, печения пипер и царевицата и готовооооо  DANCE

Благодаря много за идейките!  good
« Последна редакция: октомври 18, 2007, 12:31:05 от summer_sky » Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1975


love is in the air....


Моят сватбен албум

« Отговор #535 -: октомври 18, 2007, 18:28:15 »

Пилешки жулиенПОРЦИИ: 2

ПРОДУКТИ:
300 - 400 гр. пилешко бон филе
1 по-голяма глава лук
1/2 буркан нарязани гъби
сол
черен пипер
олио и маргарин за пържене
кашкавал или топено сирене по избор

ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото бон филе се нарязва на лентички /жулиени/ и се запържват в малко олио и маргарин. Като придобият златиста коричка се добавя главата лук, нарязана на полумесеци, а малко по-късно и гъбите. Когато всичко се запържи добре се изсипва в чиниите и отгоре се поръсва по желание с настърган кашкавал или топено сирене. За да се разтопи по - бързо може да се сложат за 1/2 мин. в микровълнова фурна.

Това направих преди малко...и взе, че стана.... laugh при това и вкусно... blum
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #536 -: октомври 19, 2007, 13:34:55 »

Пилешки жулиенПОРЦИИ: 2

ПРОДУКТИ:
300 - 400 гр. пилешко бон филе
1 по-голяма глава лук
1/2 буркан нарязани гъби
сол
черен пипер
олио и маргарин за пържене
кашкавал или топено сирене по избор


ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото бон филе се нарязва на лентички /жулиени/ и се запържват в малко олио и маргарин. Като придобият златиста коричка се добавя главата лук, нарязана на полумесеци, а малко по-късно и гъбите. Когато всичко се запържи добре се изсипва в чиниите и отгоре се поръсва по желание с настърган кашкавал или топено сирене. За да се разтопи по - бързо може да се сложат за 1/2 мин. в микровълнова фурна.

Това направих преди малко...и взе, че стана.... laugh при това и вкусно... blum

Миличка довечера ще имам гости - свекъра и свекървата - и смятам да им сготвя  вкусотийката която си дала smile

 А какво да  направя за гарнитурка ??? Днес съм малко безидейна sad
« Последна редакция: октомври 19, 2007, 15:02:04 от maria_lakova » Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #537 -: октомври 19, 2007, 21:14:05 »

Момичета дайте някаква идея за манджичка с грах  smile
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #538 -: октомври 19, 2007, 21:18:26 »


 

Пиле с грах в микровълнова фурна
 
 


Списък на необходимите продукти:

1 глава лук
1–2 с. л. олио
2 пилешки бутчета
500 г грах
1 морков
1 домат
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Лукът се нарязва, поставя се в йенска тенджера и се полива с олиото. Захлупва се и се задушава 1–2 минути на най-високата степен на микровълновата фурна.
 
 
 2. Бутчетата се разделят на две, осоляват се и се поръсват с черен пипер.
 
 
 3. Към готовия лук се добавя грахът, отгоре се подреждат бутчетата и нарязаният на едри кубчета морков и се налива 1 ч. ч. вода. Поставя се на средна степен на микровълновата фурна и се задушава под капак 15 минути.
 
 
 4. След това отгоре се натрошава пилешкият бульон, поръсва се с червен пипер и се сипва още 1 ч. ч. вода. Задушава се 15 минути под капак, след което хубаво се разбърква.
 
 
 5. Доматът се нарязва на кубчета, поставя се в тенджерата и се задушава още 4–5 минути. Преди да се извади, ястието се оставя за 7–8 минути във фурната.
 
 
 


* 224_0[1].jpg (39.53 KB, 209x128 - видяно 3121 пъти.)
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #539 -: октомври 19, 2007, 22:52:25 »

Момичета дайте някаква идея за манджичка с грах  smile

Миличка, ето и моята рецепта:
Запържвам лук и морковче, добавям лъжичка червен пипер.
Сипвам горното в йенска тенджера.
Предварително свареното пилешко месо - нарязано на късчета (може и да е сурово месото) също се прибавя към лука и моркова в йенската тенджера.
Добавям грах - сипвам на око, аз купувам замразен грах, не харесвам този от консерви и буркани nea
Обърквам всичко, посолявам - евентуално и други подправки на вкус. Доливам малко водичка, до нивото на продуктите - даже и малко по-малко от тяхното ниво.
Слагам във фурната и пека на силна фурна. Ако месото е сложено сурово, тогава се готви по-дълго ястието.
 good DANCE give_rose give_rose
Активен
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines