Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 10:53:34

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449689 пъти)
 
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #480 -: октомври 16, 2007, 09:37:50 »

Опс да и аз забравих да дам тези ценни напътствия!Макарче аз съм го слагала в гореща фурна и нищо не му стана,понеже запържените продукти вече го бяха сгряли и той не беше студен pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #481 -: октомври 16, 2007, 09:42:56 »

Ехааа, клуб кулинар се разраства Bravo Я какви сме били готвачки тука! girl_in_love
Момичета, на мен свеки ми подари гювеч, а още не съм го използвала. =]Дайте идеи какво и как да сготвя, защото никога не съм правила манджичка в гювеч.
Gucci,на теб разчитам най-много,мила, че като те слушам какви неща майсториш  DANCE
А като казахте кнедли- аз веднъж направих картофени кнедли по някаква луда рецепта-половин ден си играх. Накрая не стана нищо и отидоха в коша nea
здрасти миличка.В гювеч аз правя ребра с картофи печени чушки лук и топоне сирене.Реърцата се запържват в малко мазнина.Картофите се нарязват на филийки.Редиш в гювеча ред картофи ред печени чушки ред ребърца отгоре лук на шайби и слагаш тук таме топено сирене отгоре.Повтаряш го по същия начин като отгоре слагаш повече топено сиренце.наливаш малко бульон пилешки.около чаша чаша и половина.захлупваш и печеш.като стане готово отхлупваш и запичаш малко.Подправки аз слагам червен и черен пипер сол и универсалната подправка на маги.След като стане готово можеш да го поръсиш с нарязан магданоз и копър.
« Последна редакция: октомври 16, 2007, 09:47:26 от gucci » Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #482 -: октомври 16, 2007, 09:51:24 »

Еха!И това звучи много вкусно! Bravo
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #483 -: октомври 16, 2007, 09:53:29 »

Виж за комбинацията ребра, чушки и картофи не бих се сетила, но имам едни ребърца във фризера, така че може да пробвам скоро!  DANCE cook
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #484 -: октомври 16, 2007, 09:55:42 »

А такааа, maria_lakova ще ме изпревари-аз си мислех за уикенда да се пробвам DANCE
А gucci не ме разочарова- знаех си аз, че ще изкара някоя уникална рецепта girl_in_love
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #485 -: октомври 16, 2007, 10:05:51 »

А относно това че не се слага върху котлон Мария аз го разбрах от собствен опит като сложиш първия път да запържа лука направо в гювеча той се раздели на две.а за това че не трябва да е студен аз обикновенно запържвам нещо преди това и той се постопля.
Авва ето ти още една рецепта.Пъстра мусака в гювеч.Взимаш кайма 500гр.Слагаш и едно яйце 1 филия намокрен и отцеден хляб черен пипер и червен пипер и шарена сол.разделяш сместа на две.Взимаш един буркан печени чушки.сирене и 1 консерва царевица.редят се ред кайма после чушки сирене и царевица.повтаря се пак същото без сиренето.налива се малко вода от чушките или просто 1 кафена чашка вода.слагаш гоо да се запече под похлупак.после разбиваш от сместа на маги за мусака и заливаш отгоре.Печеш на отворен похлупак.това са пропорциите за малък гювеч.Може да се прави и в йенаглас тенджера.реже се като мусака.Вярвай ми много е вкусна.И сатав бързичко.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #486 -: октомври 16, 2007, 10:12:39 »

Ама дайте да се разберем  beating знаете ли как огладнях от тези рецепти  beating
Сега отивам да си правя сандвичи, а като се прибера довечера вкъщи има печени картофки в гювеча!  yahoo
Последната рецепта на Гери също много ми допадна и на нея се заканвам, но една по една!  DANCE
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146



Моят сватбен албум

« Отговор #487 -: октомври 16, 2007, 10:27:42 »

Ооо gucci ,тази пъстра мусака звучи просто невероятно!!! :bravo:Сега ще си запиша рецептата и ще действам  cook
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #488 -: октомври 16, 2007, 10:29:19 »

ето обещаната снимка на Ньоките със сос Карбонара.Ако Ви се занимава стават разкошни но искат повече време.


* IMG316.JPG (16.46 KB, 240x320 - видяно 12307 пъти.)
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 770


щастлива госпожа


Моят сватбен албум

« Отговор #489 -: октомври 16, 2007, 10:32:32 »

Ей Гери, ти няма ли да кажеш как се готвят, много ми се иска да направя тази вкусотия на мъжа ми, а и  време имам Wink
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #490 -: октомври 16, 2007, 11:10:07 »

Браво Гери!само ми е малко странно сиренето в мусаката,но сигурно става вкусно... girl_wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #491 -: октомври 16, 2007, 11:49:03 »

Ей Гери, ти няма ли да кажеш как се готвят, много ми се иска да направя тази вкусотия на мъжа ми, а и  време имам Wink
Давам я веднага.Значи взимате един килограм картофи и го нарязвате на кубчета.Сварявате ги ама не много да не се разварят.да са готови но не разкашкани.намачквате ги с вилица.Прибавяте една чаена чаща брашно.сол на вкус и черен пипер.Прибавяте едно яйце и го омесвате хубаво. Върху набрашнена дъска оформяте фитилчета  и го режета на цилиндерчета дълги около 2 -3 см и дебели колкото един см.След това слагате на котлона вода в която сте сипали 1 лъжица сол и от универсалната подправка.Слад като заври водата но да не ври много силно почвате да пускате тези цилиндерчета или така наречените Ньоки.След като изплуват означава че са готови.с решетеста лъжица ги изваждате и ги редите в намаслена тавичка.Взимате 200 гр шунка и нарязвате на кубчета.Запължвате я в тиган с малко олио.добавяте фикса на маги за Сос Карбонара.Добавяте 1 чаена чаша прясно мляко и с готовия сос заливате ньоките.Поръсвате отгоре с кашкавал и топено сирене и печето докато се запече отгоре кашкавала.Консумира се топло.Много внимавайте да не преварите или да оставите сурови ньоките.За целта не трябва да ври силно водата .Айде успех момичета.

тонита и на мен ми беше странно като я правих първия път сиренето но става много вкусно.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #492 -: октомври 16, 2007, 15:41:50 »

Ейййй, до вчера се чудих какво да правя с останалото ми малко мляко,малко кашкавалче,малко яйца-все за нищо не стигаха като количество nea И гледайте сега каква рецепта намерих /казвам "малко",защото рецептата е за 5 порции,аз щях да я направя за 2-3 примерно Wink/Звучи ми суперррр, така обичам странни манджички :DANCE:Някой ако е приготвял подобно нещо-да каже,моля @}->--Това върви за всякакво месце като гарнитура май. yahoo

Руло от яйца с плънка от лук
за 5 порции

Продукти:

 800г кромид лук
 126г прясно масло
 150г кашкавал
 300мл доматен сок
 15 яйца
 50г брашно
 300мл прясно мляко
 1/2 връзка магданоз
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
•   Брашното разреждате със студеното прясно мляко и разбивате с яйцата, черен пипер и сол.
•   Сместа изсипвате в правоъгълна тавичка, намазана с част от маслото, и печете във фурна 5-10 минути.
•   Лукът, нарязан на дребно, задушавате в останалото масло, поръсвате със сол, черен пипер, дребно нарязания магданоз и малко доматен сок, разбърквате и изсипвате върху запечения пласт от яйцата, който след това навивате на руло.
•   Рулото поставяте в тавичката, поръсвате с настъргания кашкавал, заливате с останалия доматен сок и печете около 10 минути, а като изстине, нарязвате на порционни парчета.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #493 -: октомври 16, 2007, 16:09:25 »

мммм това звучи много интересно.мисля че ще го пробвам.Милички забравих да ви пиша че ньоките могат да се приготвят и с сосчето на Селвет или със друг сос болонезе и нещо което харесвате.Но трябва да е топъл сос който може да се пече.Ава утре или вдругиден ще ти кажа как се е получило рубото.Милички в четвъртък имаме 2 месеца отсватбата и ми се иска да приготвя нещо.Дайте идеи
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #494 -: октомври 16, 2007, 21:42:20 »

Пъстра мусака в гювеч...

gucci, това звучи страхотно DANCE Пък и както обичам печени чушки good Ммммм
На мен ми е писнало от обикновената мусака с кайма и картофи angry
Активен
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines