Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 16:43:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 450656 пъти)
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2429
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #480 -:
октомври 16, 2007, 09:37:50 »
Опс да и аз забравих да дам тези ценни напътствия!Макарче аз съм го слагала в гореща фурна и нищо не му стана,понеже запържените продукти вече го бяха сгряли и той не беше студен
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #481 -:
октомври 16, 2007, 09:42:56 »
Цитат на: avva_stz в октомври 16, 2007, 08:16:23
Ехааа, клуб кулинар се разраства
Я какви сме били готвачки тука!
Момичета, на мен свеки ми подари
гювеч
, а още не съм го използвала. =]Дайте идеи какво и как да сготвя, защото никога не съм правила манджичка в гювеч.
Gucci
,на теб разчитам най-много,мила, че като те слушам какви неща майсториш
А като казахте кнедли- аз веднъж направих картофени кнедли по някаква луда рецепта-половин ден си играх. Накрая не стана нищо и отидоха в коша
здрасти миличка.В гювеч аз правя ребра с картофи печени чушки лук и топоне сирене.Реърцата се запържват в малко мазнина.Картофите се нарязват на филийки.Редиш в гювеча ред картофи ред печени чушки ред ребърца отгоре лук на шайби и слагаш тук таме топено сирене отгоре.Повтаряш го по същия начин като отгоре слагаш повече топено сиренце.наливаш малко бульон пилешки.около чаша чаша и половина.захлупваш и печеш.като стане готово отхлупваш и запичаш малко.Подправки аз слагам червен и черен пипер сол и универсалната подправка на маги.След като стане готово можеш да го поръсиш с нарязан магданоз и копър.
«
Последна редакция: октомври 16, 2007, 09:47:26 от gucci
»
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2429
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #482 -:
октомври 16, 2007, 09:51:24 »
Еха!И това звучи много вкусно!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4170
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #483 -:
октомври 16, 2007, 09:53:29 »
Виж за комбинацията ребра, чушки и картофи не бих се сетила, но имам едни ребърца във фризера, така че може да пробвам скоро!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #484 -:
октомври 16, 2007, 09:55:42 »
А такааа, maria_lakova ще ме изпревари-аз си мислех за уикенда да се пробвам
А
gucci
не ме разочарова- знаех си аз, че ще изкара някоя уникална рецепта
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #485 -:
октомври 16, 2007, 10:05:51 »
А относно това че не се слага върху котлон Мария аз го разбрах от собствен опит като сложиш първия път да запържа лука направо в гювеча той се раздели на две.а за това че не трябва да е студен аз обикновенно запържвам нещо преди това и той се постопля.
Авва ето ти още една рецепта.Пъстра мусака в гювеч.Взимаш кайма 500гр.Слагаш и едно яйце 1 филия намокрен и отцеден хляб черен пипер и червен пипер и шарена сол.разделяш сместа на две.Взимаш един буркан печени чушки.сирене и 1 консерва царевица.редят се ред кайма после чушки сирене и царевица.повтаря се пак същото без сиренето.налива се малко вода от чушките или просто 1 кафена чашка вода.слагаш гоо да се запече под похлупак.после разбиваш от сместа на маги за мусака и заливаш отгоре.Печеш на отворен похлупак.това са пропорциите за малък гювеч.Може да се прави и в йенаглас тенджера.реже се като мусака.Вярвай ми много е вкусна.И сатав бързичко.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4170
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #486 -:
октомври 16, 2007, 10:12:39 »
Ама дайте да се разберем
знаете ли как огладнях от тези рецепти
Сега отивам да си правя сандвичи, а като се прибера довечера вкъщи има печени картофки в гювеча!
Последната рецепта на Гери също много ми допадна и на нея се заканвам, но една по една!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #487 -:
октомври 16, 2007, 10:27:42 »
Ооо gucci ,тази пъстра мусака звучи просто невероятно!!! :bravo:Сега ще си запиша рецептата и ще действам
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #488 -:
октомври 16, 2007, 10:29:19 »
ето обещаната снимка на Ньоките със сос Карбонара.Ако Ви се занимава стават разкошни но искат повече време.
IMG316.JPG
(16.46 KB, 240x320 - видяно 12320 пъти.)
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 770
щастлива госпожа
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #489 -:
октомври 16, 2007, 10:32:32 »
Ей Гери, ти няма ли да кажеш как се готвят, много ми се иска да направя тази вкусотия на мъжа ми, а и време имам
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2429
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #490 -:
октомври 16, 2007, 11:10:07 »
Браво Гери!само ми е малко странно сиренето в мусаката,но сигурно става вкусно...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #491 -:
октомври 16, 2007, 11:49:03 »
Цитат на: spirit в октомври 16, 2007, 10:32:32
Ей Гери, ти няма ли да кажеш как се готвят, много ми се иска да направя тази вкусотия на мъжа ми, а и време имам
Давам я веднага.Значи взимате един килограм картофи и го нарязвате на кубчета.Сварявате ги ама не много да не се разварят.да са готови но не разкашкани.намачквате ги с вилица.Прибавяте една чаена чаща брашно.сол на вкус и черен пипер.Прибавяте едно яйце и го омесвате хубаво. Върху набрашнена дъска оформяте фитилчета и го режета на цилиндерчета дълги около 2 -3 см и дебели колкото един см.След това слагате на котлона вода в която сте сипали 1 лъжица сол и от универсалната подправка.Слад като заври водата но да не ври много силно почвате да пускате тези цилиндерчета или така наречените Ньоки.След като изплуват означава че са готови.с решетеста лъжица ги изваждате и ги редите в намаслена тавичка.Взимате 200 гр шунка и нарязвате на кубчета.Запължвате я в тиган с малко олио.добавяте фикса на маги за Сос Карбонара.Добавяте 1 чаена чаша прясно мляко и с готовия сос заливате ньоките.Поръсвате отгоре с кашкавал и топено сирене и печето докато се запече отгоре кашкавала.Консумира се топло.Много внимавайте да не преварите или да оставите сурови ньоките.За целта не трябва да ври силно водата .Айде успех момичета.
тонита и на мен ми беше странно като я правих първия път сиренето но става много вкусно.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #492 -:
октомври 16, 2007, 15:41:50 »
Ейййй, до вчера се чудих какво да правя с останалото ми малко мляко,малко кашкавалче,малко яйца-все за нищо не стигаха като количество
И гледайте сега каква рецепта намерих /казвам "малко",защото рецептата е за 5 порции,аз щях да я направя за 2-3 примерно
/Звучи ми суперррр, така обичам странни манджички :DANCE:Някой ако е приготвял подобно нещо-да каже,моля @}->--Това върви за всякакво месце като гарнитура май.
Руло от яйца с плънка от лук
за 5 порции
Продукти:
800г кромид лук
126г прясно масло
150г кашкавал
300мл доматен сок
15 яйца
50г брашно
300мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
• Брашното разреждате със студеното прясно мляко и разбивате с яйцата, черен пипер и сол.
• Сместа изсипвате в правоъгълна тавичка, намазана с част от маслото, и печете във фурна 5-10 минути.
• Лукът, нарязан на дребно, задушавате в останалото масло, поръсвате със сол, черен пипер, дребно нарязания магданоз и малко доматен сок, разбърквате и изсипвате върху запечения пласт от яйцата, който след това навивате на руло.
• Рулото поставяте в тавичката, поръсвате с настъргания кашкавал, заливате с останалия доматен сок и печете около 10 минути, а като изстине, нарязвате на порционни парчета.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #493 -:
октомври 16, 2007, 16:09:25 »
мммм това звучи много интересно.мисля че ще го пробвам.Милички забравих да ви пиша че ньоките могат да се приготвят и с сосчето на Селвет или със друг сос болонезе и нещо което харесвате.Но трябва да е топъл сос който може да се пече.Ава утре или вдругиден ще ти кажа как се е получило рубото.Милички в четвъртък имаме 2 месеца отсватбата и ми се иска да приготвя нещо.Дайте идеи
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #494 -:
октомври 16, 2007, 21:42:20 »
Цитат на: gucci в октомври 16, 2007, 10:05:51
Пъстра мусака в гювеч...
gucci
, това звучи страхотно
Пък и както обичам печени чушки
Ммммм
На мен ми е писнало от обикновената мусака с кайма и картофи
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines