Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:17:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449768 пъти)
Isabel
Сватбар
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #465 -:
октомври 13, 2007, 13:56:08 »
Милички, аз не съм пробвала лазаня никога, но някой път може да се пробвам
Относно тортите, най-вероятно ще изпробвам чудесната рецепта на
avva_stz
, която претърпява най-различни модификации като чета.
Момичета, аз като дойде средата на октомври и почвам да си мисля за Бъдни вечер и Коледа
Знам, че е още много рано, но по-нататък можем да споделим какви рецепти приготвяме за тези прекрасни празници
Аз съм решила да меся питка тази година, да видим дали ще се справя
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #466 -:
октомври 15, 2007, 08:22:32 »
здравейте милички.Аз в събота правих Ньоки със сос Карбонара.Получи се божествено има и иснимки ама днес не мога да ги сваля че забравих кабела на телефона.Чудя се обаче какво да готвя за довечера трябва нещо бързо за правене .И да не е спагети и гювечета и омлет че на милото му писна от тях.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #467 -:
октомври 15, 2007, 08:46:17 »
Гери, извини ме за невежеството, но какво е Ньоки
А колкото до нещо бързичко, може да купиш няколко македонски наденички, карофки, с шарена сол, и каквито поправки им слагате , малко биричка, върху картофките македонките и във фурната, става бързо, а и не се занимаваш много
или кренвирши с кашкавал, направо и в микровълновата стават, или кренвирши на сърчица, с едно печено пиперче и яйце по средата, надявам се да съм помогнала
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #468 -:
октомври 15, 2007, 08:50:29 »
момичета аз в събота направих тази лазаня
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1266
!! Фийбс мисля, че и ти тази си правила !!!! моите хора - мъжа ми, свекървата и свекъра си облизаха пръстите !!!
:cook:единственото , което мога аз да добавя е повече мляко за соса бешамел, тъй като стана малко сухичко или аз го направих по-гъст
, но другият път определено ще сложа повече мляко и може би повече домати към каймата и ще стане перфекто !!!
корите ги купих от Метро с яйца замразени, оставих още сутринта да се отпуснат и после я направих, рецептата става и за 6 човека, за 4 е много при нас остана, но вчера вече нямаше нищо !!!
ще повторя рецептата със сигурност !!!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #469 -:
октомври 15, 2007, 09:47:25 »
Цитат на: spirit в октомври 15, 2007, 08:46:17
Гери, извини ме за невежеството, но какво е Ньоки
миличка представляват нещо като кнедли.правят се от картофено брашно.и се варят.
Активен
tonitta
«
Отговор #470 -:
октомври 15, 2007, 09:51:05 »
Милички как не съм се разписала още в тази темичка!? ohmyМоже би покрай сватбения сезон нямах време за тези семейни теми и едвам сварвах да пиша в останалите чисто сватбарски и за това...
Но ето ме вече и тук!Аз много обичам да готвя и наистина си ми идва отвътре,защото и без рецепта само като опитам нещо и мога да си го приготвя....НО!Напоследък нещо ми става и нямам настроение за готвене,което е много нетипично за мен :mad_girl:В началото когато заживяхме заедно,а и преди това като идвах в апартамента на мъжа ми готвех с голямо удоволствие и правех страхотни сладкиши :girl_in_love:Но мойто мило е много злоядо и дори да е гладен хапва малко на бързо и после си "почива",а след тая почивка се сещате,че вече е сит и не му се яде :girlsigh:А и аз не мога да се науча да готвя за двама,все става повечко и даже често канехме един приятел ерген да си похапва и той.....Та си мисля,че сигурно заради това нещо ми се уби настроението за готвене, а и явно и аз като видях,че е по-лесно на заведение и се изкалпазаних :mad_girl:Направо не мога да се позная....А уж вече съм г-жа!Трябва да се взема в ръце!
А иначе и аз правя от тази лазаня момичета и става страхотна(щом и мъжа ми я яде
),но бих ви препоръчала едни кори,които освен,че са евтини се използват и направо замразени без да се налага да се варят или размразяват,а и на гърба им пише рецептата и така става много лесно!на тях пише кори за лазаня ,прясно замразени,с яйца,без варене и до колкото виждам са на "Силва"Даже виждам,че имам един пакет от Метро и трябва да го сготвя тия дни...
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #471 -:
октомври 15, 2007, 10:02:55 »
точно със същите кори и аз направих лазанята и стана супер !!! само че аз ги оставих да се отпуснат корите , не знаех, че може като са замразени иначе наистина рецептата от опаковката е горе-доли едно към едно от тази на сайта !!!
Активен
tonitta
«
Отговор #472 -:
октомври 15, 2007, 10:06:06 »
Ами мила то не пречи че са се отпуснали,то и аз ги размаразявам малко,че да се отделят по-лесно една от друга!И всеки път си правя тая рецепта,което пише отзад.а понякога правя бешамела с повече видове сирена и става още по-вкусно...
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #473 -:
октомври 16, 2007, 08:16:23 »
Ехааа, клуб кулинар се разраства
Я какви сме били готвачки тука!
Момичета, на мен свеки ми подари
гювеч
, а още не съм го използвала. =]Дайте идеи какво и как да сготвя, защото никога не съм правила манджичка в гювеч.
Gucci
,на теб разчитам най-много,мила, че като те слушам какви неща майсториш
А като казахте кнедли- аз веднъж направих картофени кнедли по някаква луда рецепта-половин ден си играх. Накрая не стана нищо и отидоха в коша
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #474 -:
октомври 16, 2007, 09:05:11 »
В сайта на Бон Апети има много рецепти за гювеч
Активен
maria_lakova
«
Отговор #475 -:
октомври 16, 2007, 09:06:39 »
И аз ще се радвам на рецепти за гювеч! Аз много обичам пиле с картофки в гювеча - стават много вкусно!
Иначе съм правила и с колбас, сирене, печени чушки, домати, кисели краставички и май това беше - просто каквото имах това сложих и пак стана много вкусно!
А, сетих се, че първия път правих пържоли като нарязах на едро лук, върху него сложих овкусените с подправки пържоли и отгоре масло и топено сиренце! Всички си облизаха пръстите - месото в гювеча става много крехко
Активен
tonitta
«
Отговор #476 -:
октомври 16, 2007, 09:20:24 »
Аз съм готвила в гювеч и става много вкуснооо.Едното ястие е с месо и зеленчуци...Запържвам мръвките малко и ги изсипвам в гювеча,после запържвам лук,чесън,моркови,каквото си решиш....и ги изсипваш и тях,слагаш и доматена консерва,печени чушки(нарязани).След това наливаш една чаша вино(правила съм го и с бяло и с червено,но то зависи и от месото) и подправки,каквито обичате и го пъхаш във фурната да си се задушава,но на не много силна температура...Абе интерпретации всякакви
И боб в гърне съм правила,ама там няма нищо сложно,както си се прави боб в тенджера,ама в гърнето къкри по-бавно и става много вкусен,а и аз го обичам гъстичък...
Ами успех мила!Аз това се сещам
maria_lakova
и твоите идейки са много вкусни!Хубавото е че можеш да си готвиш каквото си измислиш и пак става вкусно!Ей и аз трябва да сготвя нещо в гювеч!
Активен
maria_lakova
«
Отговор #477 -:
октомври 16, 2007, 09:30:27 »
Само трябва да знаете за гювече, да НЕ го слагате върху котлон и в гореща фурна, защото може да се спука
както и да не доливате студена вода!
Винаги слагайте в студена фурна!
А за това, че мога да готвя каквото си измисля и става вкусно - просто експериментирам и даже мъжа ми се чуди как ми хрумват някой път разни комбинации! То и аз си се чудя, де
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #478 -:
октомври 16, 2007, 09:32:35 »
Благодаря, момичета
Мария, точно от такава информация имах нужда-какво да правя и какво-не..че аз,честно казано,щях да пъхна гювеча на горещичко и да си долея смело водичка,ако реша...
Активен
maria_lakova
«
Отговор #479 -:
октомври 16, 2007, 09:35:50 »
Цитат на: avva_stz в октомври 16, 2007, 09:32:35
Благодаря, момичета
Мария, точно от такава информация имах нужда-какво да правя и какво-не..че аз,честно казано,щях да пъхна гювеча на горещичко и да си долея смело водичка,ако реша...
И аз преди да имам гювеча, не го знаех и затова реших да ти го кажа, а и на другите момичета! Това се отнася и за йенските тенджери, тавички и тем подобни!
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
34
...