Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:28:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449805 пъти)
 
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: октомври 01, 2007, 10:11:29 »

Ау, goldi италиански октопод  Oh my ... Bravo
Няма представа как се готви, нито как се яде  laugh а и аз не обичам морски деликатеси, дори и риба много рядко ям  pardon
Аз да ви се похваля онзи ден пробвах соса Болонезе за спагети на Маги и много ни хареса, а после и фикса за мусаката (исках по-бързо и лесно да сготвя нещо  pardon) и тя стана много добре  good
За съжаление бързо свърши и довечера пак ще мисля какво да готвя  Girl_sing
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: октомври 01, 2007, 10:20:32 »

Голди и аз не мога да помогна виж в нета !!!!

Мими в спагетите аз добавям какво имаме, гъби понякога и царевичка и преди каймата запържвам малко лук !!!!! smile  страхотни са !!!!! smile ние снощи хапнахме на открито филийки с пастет бяхме на риба с мъжете !!! smile иначе за тази вечер не знам , добре че и свекито готви,та за сега не ми се налага всеки ден да готвя !!! миналия ден тя беше направила една вкусна манджичка с картофи и свинско в тенджерата и беше  мммммммм много вкусно, а аз направих десерта !!!! smile  тази вечер съм намислила да правя гювечета !! 
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 619



Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: октомври 01, 2007, 11:01:08 »

аз пък правих тирамису в събота  Wink
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: октомври 01, 2007, 20:01:36 »

Goldi, октоподът се сварява в солена вода , най-добре в тенджера под налягане , защотот става по-бързо. Иначе ще се вари с часове . След това можеш да го овкусиш със зехтин и лимонов сок. Другият вариант е след като го свариш да го изпечете на скара. Но задължително трябва да бъде сварен преди каквото и да правите с него , защото ще бъде жилав.
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #424 -: октомври 01, 2007, 22:26:20 »

аз пък правих тирамису в събота  Wink

Миличка, може ли рецептата ти? give_rose Bravo

Относно яденето - напоследък мъжът ми е на диета, само тренира и се храни със едни салатки, аз пък си правих боб  laugh, но не обикновен, а зелен боб (фасул) - много обичам, и да си сложа кисело мляко после в чинията - мммммм smile

Благодаря на за рецептите за ориз - пробвах оризчето на gucci, само че без царевичка и гъбки, тъй като нямах вкъщи - пак стана много сполучливо ястието DANCE good
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: октомври 01, 2007, 22:30:36 »

милички мисля да пробвам да сготвя нещо с пилешко че милото само такова яде :laugh:излезе от болницата днес и аз бях на работа angry angry angry hysteric и не можах да сготвя ама свеки с ебеше постарала :!безсолно и жилаво агнешко с ориз bad и сега мисля утре да му сготвя можете ли да ми помогнете със рецепти за пилешко филе *THUMBS*освен кавърмата на маги blum нещо не мога да се сетя а ми се иска милото да хапне нещо различно от гадната болнична храна и ужасноот агнешко на майка си което не е и ял  pleasantry
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1871



Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: октомври 02, 2007, 07:13:00 »

О Клео за пилешко филе мога да ти предложа много рецепти стига да ти се занимава. Изключително вкусни са сама съм си измисляла какво да сложа и са изпитани от моите гости, на всички са харесали.
Рецепта 1: Вземаш си пилешко филе правиш си го на пържоли и го изпържваш почти до готово състояние, ако не ядете пържено го изпичаш на скарата. След това го махаш и върху всяка пържолка нареждаш кисели краставички нарязани на жулиенчета, пушено филе или бекон, ако имаш някоя гъбка и малко топено сиренце. Като наредиш тия работи върху пържолката нарязваш кашкавал, ама по на дебело и го слагаш върху плънката, така че да покрие цялата пържолка. След това слагаш всичкото това нещо в партигрилчето за да се запече кашкавала и го сервираш топло, още доката кашкавалчето се разтича Torte
Рецепта 2. Нарязваш си пилешкото филенце пък на пържолки само, че този път ги пълниш с плънка както са сурови. В плънката може да сложиш каквото имаш вкъщи - топено сирене, филе, бекон, гъби. Като сложиш плънката затваряш пържолката с клечки за зъби отстрани, така че плънката да не може да се разтича и нареждаш в една тавичка пълнените пържолки и ги печеш в умерена фурна. За гарнитура аз правя гъбен сос.
Рецепта 3. Най-бързо и лесно, което често правя, особено със свински котлети, но става с всякакво месо. Вземам си месото, опичам го на скарата и след това правя сос от гъби. В една тенджерка наливам олио и запържвам брашно, зависи колко сос искаш и слагаш брашно колкото прецениш/1-2 лъжици/. Когато придобие златист цвят наливам соса на гъбите от буркана и 1-2 чаши студена вода, зависи от това колко брашно си сложила. Слагам гъбите и нарязани на жулиенчета краставички и всичко това да ври. Едно пакетче маги вълшебен вкус със вкус на пиле, черен пипер. Когато соса стане готов може да сложиш и топено сиренце докато е топъл и да сервираш пържолата залята със соса. Тази рецепта е супер бърза и вкусна. Надявам се да съм ти помогнала и Бон Апети.
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: октомври 02, 2007, 10:03:09 »

goldi  благодаря ти мила страхотни рецепти най много ми хареса първата но да те питам ако нямам парти грил може и във фурната нали?защото ние си нямаме не че фурната е кой знае колко добра даже хич(ще купуваме нова след сватбата)но да те питам дали така ще стане?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: октомври 02, 2007, 10:09:22 »

лесна манджичка с пилешко !!!!

беля картофките и ги нареждам в тавичка нарязани на дълги ленти разбърквам ги с малко сол и червен пипер и черен пипер ( по дебели от "пържени карофки" ) след това измивам бутчетата, посолявам  и слагам малко черен пипер !! после слагам 1 с.л.върху продуктите от подправката на маги ( пиле или 10 зеленчука)  , слагам две три малки лъжички маргарин и вода да покрие картофките !!!!! пече се на умерена фурна докато станат картофките и месото, после запичам !!!!! то ва е мързеливо, ако искаш можеш предварително да свариш бутчетата и тогава вместо вода да сложиш бульона !!!! smile
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1871



Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: октомври 02, 2007, 13:02:19 »

Клео може и във фурната когато нямате партигрилче, само че нали във фурната има скара или не знам точно как се казва ще я преместиш на най горното деление да е близо до горните реотани на фурната за да може да има ефекта на парти грилчето. Много се радвам, че ти е харесала точно тази рецепта и на мен ми е любимата, сервирам я в големи чинии с гарнитура картофено пюре и пресни зеленчуци.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: октомври 02, 2007, 14:58:31 »

ето една рецептичка и от мен.
пиле със зеленчуци
взимаш пилешко бон филе и го нарязваш на дребно.Взимаш един от замразените зеленчуковите миксове с грах царевица,морков и броколи или каквито харесвате.Зеленчуците се задушават в масло след което се прибавя пилешкото нарязано на късчета.овкусяваш с малко соев сос черен пипер и маги 10 зеленчука и срлед като се запържи го сервираш топло.става относително бързо.
другото пилешко е пилешко в панировка от тези зърнестите.след като се изпържат готовите хапки се заливат със сосчето на селвет.
може да се прави и винения кебак на маги с пилешко.След като го направиш можеш да свариш ориз и да прибавиш по една топка във винения кебап с пилешко.
искам да ви кажа една вкусна рецепта за картофи на фурна с колбас.Колбаса може да е шунка бекон пуешко наденица и въобще каквото харесвате.картофките се нарязват на кубчета колбаса също.посоляват се и се овъргалват или както казвам аз омазват във майонеза и се напръскват с около две -три лъжици вода.пече се до зачервяване на картофките.тавата трябва да е пълна не повече от половина и най добре е да прозира дъното.става най добре с пресни къртофчета.Вярвайте ми много е вкусно но и калоричничко.това може да се прави и с пилешки бутчета като те също се намазват с майонезата и се поръсват с подправки/черен пипер червен пипер шарена сол и други/
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: октомври 10, 2007, 16:45:49 »

Искам да благодаря на Авва за бишкотена торта! Bravo Страхотна е ! Правих я в класическият вариант предложен от нея, а също и като осиропих бишкотите със сок от компот а плодовете сложих между млякото и бишкотите.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #432 -: октомври 11, 2007, 08:16:43 »

Darling, много се радвам,че ти е харесала тортичката.  Bravo Аз последния път потопих бишкотите във вода с ром.  Wink
Дайте идеи за някакви десертчета-пак такива лекички.  crazy Заканила съм се от 1 месец да направя изцедено кисело мляко с мед/или карамелен топинг/ и орехи, а все забравям да си взема тензух от някоя аптека, за изцеждането на млякото. crazy
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: октомври 11, 2007, 08:20:19 »

Darling, много се радвам,че ти е харесала тортичката.  Bravo Аз последния път потопих бишкотите във вода с ром.  Wink
Дайте идеи за някакви десертчета-пак такива лекички.  crazy Заканила съм се от 1 месец да направя изцедено кисело мляко с мед/или карамелен топинг/ и орехи, а все забравям да си взема тензух от някоя аптека, за изцеждането на млякото. crazy

мила продават вече и цедено мляко !!! smile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #434 -: октомври 11, 2007, 08:29:08 »

Ели, ти направо ме засрами..аз тука се правя на голямата кулинарка, а я виж каква съм дезинформирана  crazy  blush Не съм търсила досега изцедено мляко, но защо ми се струва,че ако аз си го изцедя, ще е по-вкусно?Или бъркам?
А между другото оня ден купих за първи път от картофеното пюре на прах  :!Мисля, че ще ми е за последен, въпреки че милото много го хареса. Аз имах чувството, че ям царевично брашно с вода.  bad
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines