Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 16:50:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 450775 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #375 -:
септември 21, 2007, 13:32:53 »
Абе да Ви кажа вкусното почти никога не е диетично.А как съм гладна днес още нищо не съм яла.А тези рецепти ми изострят още повече апетита.
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #376 -:
септември 21, 2007, 16:47:55 »
Милички като споменахте десерт - и аз да дам една рецепта за любим десерт:
"Негърче"
Продукти
кисело мляко - 400 гр к. мляко
брашно - две ч.чаши
олио - половин ч. чаша (може и по-малко)
1 бакпулвер
захар - 1 ч. чаша
какао - 2 с.л.
Заливка
1 пакетче масло
3 с.л. какао (аз слагам какаото с връхче)
1 ч. чаша пудра захар
малко вода за разреждане
Приготвяне
В купа се сипва к. мляко и се добавя захарта. След като се обърка хубаво, се сипва олиото и после и брашното, към което се слага бакпулвера. Трябва да се получи сравнително гъста смес, да не е рядка. След това се прибавя какаото и отново се разбърква добре. Сместа се сипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Аз проверявам с клечка за зъби, дали е опечен десерта. Фурната винаги я пускам на най-силната степен, така че бих казала - 200 градуса и отгоре.
След като се опече десерта се оставя настрана да поизстине. През това време се приготвя заливката:
Маслото се разтопява в касеролка и към нея се прибавя захарта и какаото. Тъй като става гъста смес, трябва да се разреди с вода. Това малко на око на направих - важното е да се получи сос.
Преди да се залее, можете да го нарежете на парчета, за да попие по-хубаво соса вътре в десерта.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #377 -:
септември 24, 2007, 09:13:35 »
Исабел това е друга рецепта на този тип десерт "негърското ..", ще я пробвам с удоволствие !!!
Гери направих крем-супата по твоята рецепта, много я харесахме всички !!!!! само, че нали не можеш без месо, предварително бях запържила малки късчета пил. филенце и стана страшна заедно с "кубетите" мммммм супер !!!!
«
Последна редакция: септември 24, 2007, 12:53:55 от Ели .
»
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #378 -:
септември 25, 2007, 12:24:55 »
ехоооо мацки нещо позабравихте тази темичка, не готвите ли !????
!!!
ние снощи бяхме на филийки с пастет
, а после направих "Негърско дупе"
Активен
pleasure
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1975
love is in the air....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #379 -:
септември 25, 2007, 12:27:44 »
Цитат на: Ели . в септември 25, 2007, 12:24:55
ехоооо мацки нещо позабравихте тази темичка, не готвите ли !????
!!!
Абе гледаме много да не готвим, защото после трябва и да ядем, атогава наистина става страшно...
Цял живот борба с килограмите...
...и това не си е работа...
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #380 -:
септември 25, 2007, 12:32:27 »
Ние вчера бяхме на миш-маш. Имах поизостанали доматки, та им намерих място. Само дето след готвене така ухая, че ми иде да се посипя с нещо...Нямам абсорбатор
Сега пък ми остана много извара от миш-маша и се чудя какво да я направя.
Може да напълня камби с извара и яйца.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #381 -:
септември 25, 2007, 12:41:41 »
аз правя едни пълнени чушлета с яйца и сирене
- та за плънката ви трябват 2 яйца ; връзка магданоз ;1/2 копър , сирене /250 гр/ и извара , всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес- после се пълнят предварително измитите и изчистени чушлета
после се потаят в яйце и брашно /за да не изтече плънката / и се пържат в нагорещено олио... сервират се топли
А ако искате може да направоте едно доматено сосче за заливка
Приятен апетит
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #382 -:
септември 25, 2007, 13:14:03 »
Селвет
, извинявай за тъпия въпрос, но ти ги потапяш целите и ги панираш, или потапяш само отгоре-дето е дръжката, и пържиш?Че малко неясно ми стана...
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #383 -:
септември 25, 2007, 13:15:53 »
потапям само - "потапяш само отгоре-дето е дръжката, и пържиш"
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #384 -:
септември 25, 2007, 13:22:25 »
някой има ли представа какво е съотношението между кристалната и пудрата захар !!! примерно 1 чаена чаша кристална захар на колко чаши пудра се равнява??
«
Последна редакция: септември 25, 2007, 13:24:18 от Ели .
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #385 -:
септември 25, 2007, 14:21:50 »
ние вчера бяхме на картофена супа със кротони пиле и синьо сирене.ама днес се чудя какво да готвя и мисля да спретна едни спагети със сос карбонара на маги.ако имате други идеи за нещо бързо щото ще се прибера късно и ще съм гроги
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #386 -:
септември 25, 2007, 14:32:56 »
Ами нахвърляй в гювечета домати,чушки,лук и сирене и направи сирене по шопски...Или яйца по панагюрски...Или бутерки с бейби-сачи...
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #387 -:
септември 25, 2007, 14:52:06 »
Кой каза миш-маш?
И ние онзи ден си правихме миш-маш, мнооого го обичам. Днеска сме на зеленчукова супа, а ми са се прияли и спагети, но каква комбинация само - супа и спагети
Също си правихме и любимата ми салата с печени чушки - запържвам чушките в тиганче, после ги нарязвам на парченца, добавям ситно нарязан чесън, магданоз, оцет, олио, сол и супер салатка
Ели,
не съм чувала да има някаква разлика особена между двата вида захар. Може би на една чаша кристална се падат чаша и половина пудра? На теб за десерт ли ти трябва?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #388 -:
септември 25, 2007, 15:16:53 »
да за десерт !!!!! и не знам да не би не стане достатъчно сладко !!!!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #389 -:
септември 25, 2007, 15:25:53 »
Навила съм се в събота ако съм добре да пробвам негърското дупе на Ели и соса с 3 вида сирена на Вероника защото тази седмица не успях.А тази вечер направо незнам какво ще измисля но не ми се яде гювечета и миш маш.Но Ви благодаря за идеите.Май ще правя картофени кюфтенца с млечен сос или други кюфтенца с някакво сосче.другия вариант мисля да е пица и май ще спечели пицата.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines