Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:34:40

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449826 пъти)
 
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: септември 20, 2007, 08:24:21 »

милинки боб никога не съм правила !!!! много рядко го ядем и тъй като иска много време си купуваме от стола по някой път !!!! миналата година като бяхме на море, хората ядат пържоли, ние с милото боб  с кренвирш , всеки ден това обядвахме smile  laugh laugh laugh

иначе снощи хапнахме принцески с кайма и кашкавал !!!! smile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #361 -: септември 20, 2007, 08:34:11 »

Фийби, задължително другия път ще сложа и сметана, само ако можеш ме посъветвай каква сметана точно /марка например и разфасовка/, защото все не ми харесва какво улучвам. nea
Селвет, Ели, аз съм чувала, че се слага ракия в боба пак за по-бързо увиране, обаче нямам подробна информация. Аз купувам един боб, на който пише, че увира за 40мин и наистина бях очарована.

Като казахме боб- как обичам домашна салата от сварен голяяям бял боб и олио и лукче. Много ми върви с риба.  Bravo

Еха, какви кулинарки се намерихме тук,бреее  danceg  danceg  Bravo   Bravo
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: септември 20, 2007, 09:11:05 »

ooo Avva аз го обичам да добавя и лютеница и става салатката "боб по родопски" ммммм вкусно !!! smile
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: септември 20, 2007, 09:14:03 »

Момичета може да добавите - кисели краставички нарязани на дребно , морковче сварено също нарязано на дребно, една печена пиперка и 4-5 с.л. доматено пюре става чудна салатка - която може и като гарнотурка да се ползва smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: септември 20, 2007, 09:15:00 »

Момичета може да добавите - кисели краставички нарязани на дребно , морковче сварено също нарязано на дребно, една печена пиперка и 4-5 с.л. доматено пюре става чудна салатка - която може и като гарнотурка да се ползва smile

май се казваше "Ропотамо" ако не се лъжа smile crazy
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: септември 20, 2007, 09:23:08 »

 И като заговорихме за боб- аз го оставям да престои една нощ преди да го сваря и след това нямам проблеми. Аз много обичам сухи чушки пълнени с боб и запечени. Но става също и с пресни чушки. Аз имата със сухи чушки имам една специална рецепта. Мисля ,че е от видинско.Накисвам няколко сухи чушки във вода за да омекнат. Сварявам боба, изцеждам го хубаво от водата и го пасирам. След това иючиствам орехи и ги смилам и ги прибавям към боба, слагам, вегета, джоджен и мащерка , червен пипер. Разбърква се хубаво, след което се пълнят чушките и се пекат само с малко олио в тавичката. Става прекрасно мезе.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: септември 20, 2007, 09:48:00 »

з ен съм голям почитател на боба.И вкъщи боб на манджа не се готви.Ама обичам както каза Мири пълнени сушени червени чушки с лук и боб и задължително го правя на Коледа.А за бобените салатки да Ви кажа свекървата прави бобена салата по родопски в буркани.Много е вкусно.Вътре има и лютеница и кисела краставичка и морковче и грах и царевица понякога и чушка и риба.Прави я със смилянски боб.Другата бобена салатка дето правя е с лук гъби и оцет и черен пипер.
Ама определено рядко се правят бобени неща вкъщи.
Снощи готвих качамак по родопски в тиган.Направо си облизах пръстите
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: септември 20, 2007, 11:00:11 »

Gucci, кажи как се прави качамак по родопски. Аз знам само със сирене, масло и червен пипер.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: септември 20, 2007, 16:30:48 »

Мири сваряваш качамака.Аз взимам царевично брашно на Иззи и го сипвам в литър вряща солена /1 суп лъжица сол /вода при постоянно бъркане.Ако се получат бучки го махаш от котлона и го разбиваш с миксера да стане гладко.След като свариш качака да е още течен да не става много гъст горе долу като крем на гъстота го махаш от огъня.Втиган слагаш малко масло колкото да намаслиш тиган.Разбиваш едно яйце и покриваш с него дъното на тигана.Огоре сипваш още топлия качамак и го разстилаш гладко.Върху него слагаш малко масло червен пипер настъргано сирене и кашкавал.може да се сложи и колбас.слага се черен пипер и шарена сол.Оставая се хубаво да се запържи докато кашкавала отгоре се разтопи.Консумира се топло с поръсен магданоз.Опитайте го много е вкусно.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 770


щастлива госпожа


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: септември 20, 2007, 20:02:55 »

Момичета, да ви се похваля - тази вечер направих рецептата на Селвет- пиленцето с гъбки и сметанов сос - стана чудничкоо, мноооого вкусноо girl_in_love

Селвет миличка, много, много ти благодарим и аз имъжа ми smile той направо си облиза пръстенцата blum
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: септември 21, 2007, 06:12:19 »

Gucci, направо както сега съм станала от сън гладна, така ми се прияде, но ще трябва да почакамдо укенда и тогава ще поглезя Крис с качамак по родопски yahoo. Много тти благодаря за рецептата.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: септември 21, 2007, 10:09:18 »

ето и "Негърското дупе"

чаша и половина кристална захар + 3 с.л. какао се разбъркват и се добавят 7 с.л. вода и 1 п. разтопено масло ( за по-лесно го разтапям в микровълновата), разбърква се и от тази смес се отделя 1 чаша за глазура .

Към останалата смес се добавя 1 с.л. вода, 3 яйца  и 1 бакпулвер ( ползвам на Йоткер, че с обикновения нещо не става) и брашно колкото да стане гъсто за кекс ! Пече се в умерена форма .

След като се изкара от фурната  се нарязва на малки парченца както е в тавата и се намазва с глазурата докато е горещо !!!!

п.с. ако захарта е кристална “дупето” хрупка, ако не искате да ви хрупка може и с пудра захар да се замести !!! smile smile smile  при нас изчезва за 1 час lol))) хи хи
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: септември 21, 2007, 12:59:10 »

усещам че пак ще става 120 кила с тези вкусни гозби дето ги пишете тук.Леле тази тема от много време не е била толкова интересна и с такова силно присъствие.Аз снощи готвих в ресторанта щото много късно свършихме работа към 8,30 и нямаше кога да готвя.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: септември 21, 2007, 13:07:49 »

А може да почнем да публикуваме и по-здравословни рецепти ако искате:) Сигурна съм ,че може да се измисли нещо вкусно и с малко калории.
Активен
shtastliva
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 770


щастлива госпожа


Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: септември 21, 2007, 13:13:06 »

Сигурна съм ,че може да се измисли нещо вкусно и с малко калории.

Със сигурност има вкусни неща с малко калории, хапвала съм и такива в един период от живота ми като бях решила да се храня абсолютно здравословно, нооо безспорно по-вкусничките нещица са с доста калорийки Wink blum /мое мнение де/
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines