Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 17:37:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 450922 пъти)
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3502
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #345 -:
септември 19, 2007, 11:27:02 »
Я сега и аз да споделя една рецепта, с допълнения от мен
Запържва се пилешко филе с малко лук. Има два вариянта, по който го приготвам по-нататък:
1 вариант с 3 вида сирена:
топено, пушено и сиьо сирене - топеното и пушеното се нарязват на кръгчета, а синьото се настъргва. В йенска тенжера се радят половината пилешко и редове със сирената и гъбки, после другата половина пилешко и останалото сирене. Добавя се вюбяло вино или бира малко. Подправките, които добавям са подправка за пиле (овкусени пилешките късчета още преди пърженето), черен пипер и някаква универсална подправка, поради което не слагам сол. Ястието е готово, когато са се разсотопили сирената.
Сервирам с картофено пюре.
2 вариант със готварска сметана:
Отново в йиенска тенджера се изсипва половината пилешки късчета, отгоре гъбките и натрошени орехчета и стафидки (слагала съм и кашу) и после другата полвина пилешко. Прибавам сметана с малко брашно колкото ми екеф и подправки. Отново сервирам с картофено пюре.
Понакога от двата варината правя един, стафидите и орефите правят ястието супер.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #346 -:
септември 19, 2007, 11:36:58 »
вече огладнях.Довечера ще пробвам аз как става това сосче дето го каза Селвет.А в събота когата има повечки време ще пробвам рецептата на Спирит.Аз нещо подобно правя ама без соса.Момичета давйте рецепти със синьо сирене направо го обожавам.
Ето една селска френска супа.
занчи нарязвате на кубчета малки една зелена и една червена чушка/ама по мънички/ един морков една глава лук и пилешко месце и едно картофче.прибавят универсална подправка шарена сол черен пипер и преди да се махне от котлона малко фиде.Супата не се застройва.Сервирам я като слагам нарязано на кубчета синьо сирене и кубети с вкус на пиле и заливам със супичката.Много е весела тази супа защото е шарена и някак зареждаща с цветове.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #347 -:
септември 19, 2007, 11:39:35 »
Вероника и твойте рецептички са много и мисля и тях да ги пробвам.А трябва скоро пак да се залавям за диетките че с тези вкуснотийки направо няма да ми станат дрехите.Тези рецепти са като за мен щом има сирене и сметанови сосчета.Ех то ми личи че обичам готвенето и хапването.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #348 -:
септември 19, 2007, 12:16:19 »
Selvet мерси миличка за рецептата непременно ще я пробвам , аз съм правила със ссоса на маги и не съм се сетила , че може да се добави и топено сирене !!!!
Гери аз правя следното със синьо сирене:
задушени броколи в гювече !!!! както са замразени ги слагам в гювече с малко маргарин, сол и черен пипер, слагам синьо сирене и бумкам в печката, после поръсвам кашкавал докато се запече и става муцка !!! адски вкусно !!!!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #349 -:
септември 19, 2007, 12:43:37 »
Благодаря на момичетата, които дадоха идеи за броколи!
Аз все ги варя и ги слагам като гарнитура.
Само че като гледам, повечето давате идейки предимно с пилешко месо...а на мен ми писна, защото от месеци насам само това ядем- пилешки гърди, пилешко филенце, пилешки пържолки или риба- риба на скара, риба във фолио...вече ми се повръща
Ама милото не признава други работи...хапва понякога яйца, гювечета и картофи, приготвени по различен начин, ама за зеленчуците се мръщи.
В тази връзка-
превъзходна рецепта за пълнени патладжани
. Вуйчо ми във Варна ги нарича "Папуци"
Измивате и разрязвате на 2 два патладжана. Издълбавате ги и посолявате издълбания патладжан и вътрешността, отделена в чинийка. След около 30 мин ИЗМИВАТЕ патладжаните и плънката- иначе ще горчат.
В тигана запържвате издълбаното/от чинийката/+кайма+лук+чушчица+по желание каквото се сетите-морков например+подправки. Напълвате издълбаните патладжани и печете на 180.
Готово е като омекне патладжанената лодчица.
Заливка- може да настържете кашкавал, или да залеете с яйце и кисело мляко, или като сервирате-само с кисело мляко.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #350 -:
септември 19, 2007, 14:59:07 »
Аз правя същите патладжанчета като на
avva_stz
самоче като ги наредя в тавичката за запичане настъргвам 2 или 3 домата + 1.5 с.л. зехтин + малко риган + ситно нарязан магданоз и ги пека ..Стават чуднии с доматеното сосче
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #351 -:
септември 19, 2007, 15:30:54 »
а знаете ли някакви солени сосчета !!!???
аз правя един за палачинки: кисело мляко и майонеза, захар, сол и копър
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #352 -:
септември 19, 2007, 15:34:45 »
Леле, Ели, като чух и захар, и сол на едно място, направо...ми се изправи косата
Никога не съм опитвала нещо такова.
А ето ти един студен сос за меса- модификация на
татарски сос
/не се смейте, ама съм си изрязала от някакъв вестник различни видове сосове
/. Аз го поднесох към пилешки пържоли /плюс пържена в масло царевица/.
Смесих 1 майонеза, почти половин кофичка кисело мляко, 2-3 лъжици супени горчица и нарязано сварено яйце. Суупер стана!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #353 -:
септември 19, 2007, 15:55:26 »
Цитат на: avva_stz в септември 19, 2007, 15:34:45
Леле, Ели, като чух и захар, и сол на едно място, направо...ми се изправи косата
Никога не съм опитвала нещо такова.
А ето ти един студен сос за меса- модификация на
татарски сос
/не се смейте, ама съм си изрязала от някакъв вестник различни видове сосове
/. Аз го поднесох към пилешки пържоли /плюс пържена в масло царевица/.
Смесих 1 майонеза, почти половин кофичка кисело мляко, 2-3 лъжици супени горчица и нарязано сварено яйце. Суупер стана!
аз към това съм добавяла и извара и става страхотно мезе за ракийката на любимия !!!!
а колкото до солта и захарта на едно място съм го научила от престоя си в Германия, там в почти всички гозби, които съм виждала как се приготвят се слага и сол и захар !!!
Активен
Miri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1748
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #354 -:
септември 19, 2007, 16:12:21 »
Аз много обичам сама да си правя на немски се казва "Brotaufstrich" (за намазване , като Филаделфия") . Рецептата е много лесна и може да се съхрани за няколко дни в хладилника.
Необходими продукти :
500 г извара (по възможност по-качествена)
4-5 с.л. заквасена сметана
3-4 с.л. зехтин
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
розмарин, мащерка, черен пипер,чесе стрита чили чушка ( за тези , които обичат по-пикантното) сол на вкус.
Изварата се пасира, така че да стане гладка. Добавят се останалите продукти , разбърква се добре и след това е готово за консумация.
Може да се маже на филия хляб, както и да се ползва като мезе. освен това , аз много обичам да го използвам като плънка в печен картоф.
Печен картоф може да се приготви в миковълновата за 12 мин. След което се разчупва и в средата се слага малко масло и от тази смесе, като го украсявам с малко магданоз.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #355 -:
септември 19, 2007, 16:23:31 »
аз правя едно сосче със счукан чесън сол 1 майонеза и половин кисело мляко всичко се разбива.Смилат се орехи и киселикраставички много наситно.Подходящ е за месо и салати.Ако Ви се струва тежичък на вкус добавяте още кисело мляко.Казва се млечен сос
другия сос е следния-Сварява се една обелена тиквичка и се пасира прибавя се кисело мляко чесън и магданоз.и малко сол и зехтин.Подходящ е за заливка на зеленчуци става и за филийка.а този съм го кръстила сас с тиквички.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3502
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #356 -:
септември 19, 2007, 16:50:38 »
Аз май ще поръчвам храна от Нета за посрещането на милото
, нещо съм си направила палеца на дясната ръка и не мога да го мръдна, опитах се да режа ама пусто как можах на дясната ръка точно
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #357 -:
септември 19, 2007, 20:24:01 »
Цитат на: avva_stz в септември 19, 2007, 08:13:33
Уау, момичета, страхотни сте! Тези дни ще пробвам нещо, благодаря за идеите.
Фийби
, тая торта изглежда по-хубава от моята,бе,мила!
Само не каза как е на вкус?
Ами аз най-отгоре намазах със заквасена сметана и тортата стана мноооого вкусна.Сега пак ще трябва да правя от нея!!!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4170
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #358 -:
септември 19, 2007, 20:27:33 »
Аз пък толкова се чудех какво да сготвя тази вечер, а милото каза, че много му се яде боб
Та в крайна сметка правих боб, но добре че родителите му правят консерви с варен боб, че кога щях да го варя
Към боба сложих и кремвиршчета "бейби Сачи" нарязани на дребно и стана много вкусно
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 855
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #359 -:
септември 20, 2007, 08:20:46 »
Мария , моето мило също много обича боб
Та аз като го варя (след като е поврял 30-тина минутки ) слагам 1 к.л - хлябна сода - и бобеца се сватява много бързичко:)
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines