Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:39:11

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449839 пъти)
 
Вероника
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3502



Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: септември 19, 2007, 11:27:02 »

Я сега и аз да споделя една рецепта, с допълнения от мен  smile
Запържва се пилешко филе с малко лук. Има два вариянта, по който го приготвам по-нататък:
1 вариант с 3 вида сирена:
топено, пушено и сиьо сирене - топеното и пушеното се нарязват на кръгчета, а синьото се настъргва. В йенска тенжера се радят половината пилешко и редове със сирената и гъбки, после другата половина пилешко и останалото сирене. Добавя се вюбяло вино или бира малко. Подправките, които добавям са подправка за пиле (овкусени пилешките късчета още преди пърженето), черен пипер и някаква универсална подправка, поради което не слагам сол. Ястието е готово, когато са се разсотопили сирената.
Сервирам с картофено пюре.
2 вариант със готварска сметана:
Отново в йиенска тенджера се изсипва половината пилешки късчета, отгоре гъбките и натрошени орехчета и стафидки (слагала съм и кашу) и после другата полвина пилешко. Прибавам сметана с малко брашно колкото ми екеф и подправки. Отново сервирам с картофено пюре.
Понакога от двата варината правя един, стафидите и орефите правят ястието супер.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: септември 19, 2007, 11:36:58 »

вече огладнях.Довечера ще пробвам аз как става това сосче дето го каза Селвет.А в събота когата има повечки време ще пробвам рецептата на Спирит.Аз нещо подобно правя ама без соса.Момичета давйте рецепти със синьо сирене направо го обожавам.
Ето една селска френска супа.
занчи нарязвате на кубчета малки една зелена и една червена чушка/ама по мънички/ един морков една глава лук и пилешко месце и едно картофче.прибавят универсална подправка шарена сол черен пипер и преди да се махне от котлона малко фиде.Супата не се застройва.Сервирам я като слагам нарязано на кубчета синьо сирене и кубети с вкус на пиле и заливам със супичката.Много е весела тази супа защото е шарена и някак зареждаща с цветове.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: септември 19, 2007, 11:39:35 »

Вероника и твойте рецептички са много и мисля и тях да ги пробвам.А трябва скоро пак да се залавям за диетките че с тези вкуснотийки направо няма да ми станат дрехите.Тези рецепти са като за мен щом има сирене и сметанови сосчета.Ех то ми личи че обичам готвенето и хапването.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: септември 19, 2007, 12:16:19 »

Selvet мерси миличка за рецептата непременно ще я пробвам , аз съм правила със ссоса на маги и не съм се сетила , че може да се добави и топено сирене !!!! smile

Гери аз правя следното със синьо сирене:

задушени броколи в гювече !!!! както са замразени ги слагам в гювече с малко маргарин, сол и черен пипер, слагам синьо сирене и бумкам в печката, после поръсвам кашкавал докато се запече и става муцка !!! адски вкусно !!!! smile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #349 -: септември 19, 2007, 12:43:37 »

Благодаря на момичетата, които дадоха идеи за броколи!  air_kiss Аз все ги варя и ги слагам като гарнитура.  sad Само че като гледам, повечето давате идейки предимно с пилешко месо...а на мен ми писна, защото от месеци насам само това ядем- пилешки гърди, пилешко филенце, пилешки пържолки или риба- риба на скара, риба във фолио...вече ми се повръща  bad  cray Ама милото не признава други работи...хапва понякога яйца, гювечета и картофи, приготвени по различен начин, ама за зеленчуците се мръщи.

В тази връзка- превъзходна рецепта за пълнени патладжани. Вуйчо ми във Варна ги нарича "Папуци"

Измивате и разрязвате на 2 два патладжана. Издълбавате ги и посолявате издълбания патладжан и вътрешността, отделена в чинийка. След около 30 мин ИЗМИВАТЕ патладжаните и плънката- иначе ще горчат.
В тигана запържвате издълбаното/от чинийката/+кайма+лук+чушчица+по желание каквото се сетите-морков например+подправки. Напълвате издълбаните патладжани и печете на 180.
Готово е като омекне патладжанената лодчица.
Заливка- може да настържете кашкавал, или да залеете с яйце и кисело мляко, или като сервирате-само с кисело мляко.

Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: септември 19, 2007, 14:59:07 »

Аз правя същите патладжанчета като на  avva_stz    самоче като ги наредя в тавичката за запичане настъргвам 2 или 3 домата + 1.5 с.л. зехтин + малко риган + ситно нарязан магданоз и ги пека ..Стават чуднии с доматеното сосче smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: септември 19, 2007, 15:30:54 »

 а знаете ли някакви солени сосчета !!!??? smile аз правя един за палачинки: кисело мляко и майонеза, захар, сол и копър smile
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #352 -: септември 19, 2007, 15:34:45 »

Леле, Ели, като чух и захар, и сол на едно място, направо...ми се изправи косата smile Никога не съм опитвала нещо такова.
А ето ти един студен сос за меса- модификация на татарски сос /не се смейте, ама съм си изрязала от някакъв вестник различни видове сосове  blush /. Аз го поднесох към пилешки пържоли /плюс пържена в масло царевица/.
Смесих 1 майонеза, почти половин кофичка кисело мляко, 2-3 лъжици супени горчица и нарязано сварено яйце. Суупер стана!  Bravo DANCE
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: септември 19, 2007, 15:55:26 »

Леле, Ели, като чух и захар, и сол на едно място, направо...ми се изправи косата smile Никога не съм опитвала нещо такова.
А ето ти един студен сос за меса- модификация на татарски сос /не се смейте, ама съм си изрязала от някакъв вестник различни видове сосове  blush /. Аз го поднесох към пилешки пържоли /плюс пържена в масло царевица/.
Смесих 1 майонеза, почти половин кофичка кисело мляко, 2-3 лъжици супени горчица и нарязано сварено яйце. Суупер стана!  Bravo DANCE

аз към това съм добавяла и извара и става страхотно мезе за ракийката на любимия !!!! smile

а колкото до солта и захарта на едно място съм го научила от престоя си в Германия, там в почти всички гозби, които съм виждала как се приготвят се слага и сол и захар !!! smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: септември 19, 2007, 16:12:21 »

 Аз много обичам сама да си правя на немски се казва "Brotaufstrich" (за намазване , като Филаделфия") . Рецептата е много лесна и може да се съхрани за няколко дни в хладилника.
Необходими продукти :
500 г извара (по възможност по-качествена)
4-5 с.л. заквасена сметана
3-4 с.л. зехтин
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2-3 скилидки ситно нарязан чесън
розмарин, мащерка, черен пипер,чесе стрита чили чушка ( за тези , които обичат по-пикантното) сол на вкус.

Изварата се пасира, така че да стане гладка. Добавят се останалите продукти , разбърква се добре и след това е готово за консумация.
Може да се маже на филия хляб, както и да се ползва като мезе. освен това , аз много обичам да го използвам като плънка в печен картоф.
Печен картоф може да се приготви в миковълновата за 12 мин. След което се разчупва и в средата се слага малко масло и от тази смесе, като го украсявам с малко магданоз.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: септември 19, 2007, 16:23:31 »

аз правя едно сосче със счукан чесън сол 1 майонеза и половин кисело мляко всичко се разбива.Смилат се орехи и киселикраставички много наситно.Подходящ е за месо и салати.Ако Ви се струва тежичък на вкус добавяте още кисело мляко.Казва се млечен сос
другия сос е следния-Сварява се една обелена тиквичка и се пасира прибавя се кисело мляко чесън и магданоз.и малко сол и зехтин.Подходящ е за заливка на зеленчуци става и за филийка.а този съм го кръстила сас с тиквички.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3502



Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: септември 19, 2007, 16:50:38 »

Аз май ще поръчвам храна от Нета за посрещането на милото  cray , нещо съм си направила палеца на дясната ръка и не мога да го мръдна, опитах се да режа ама пусто как можах на дясната ръка точно  cray
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: септември 19, 2007, 20:24:01 »

Уау, момичета, страхотни сте! Тези дни ще пробвам нещо, благодаря за идеите.

Фийби, тая торта изглежда по-хубава от моята,бе,мила!  Oh my ...  laugh Само не каза как е на вкус?



Ами аз най-отгоре намазах със заквасена сметана и тортата стана мноооого вкусна.Сега пак ще трябва да правя от нея!!!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: септември 19, 2007, 20:27:33 »

Аз пък толкова се чудех какво да сготвя тази вечер, а милото каза, че много му се яде боб  tease
Та в крайна сметка правих боб, но добре че родителите му правят консерви с варен боб, че кога щях да го варя  crazy Към боба сложих и кремвиршчета "бейби Сачи" нарязани на дребно и стана много вкусно  blush yahoo
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: септември 20, 2007, 08:20:46 »

Мария , моето мило също много обича боб smilesmilesmile
Та аз като го варя (след като е поврял 30-тина  минутки ) слагам 1 к.л - хлябна сода -  и бобеца се сватява  много бързичко:)
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines