Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:08:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449733 пъти)
mirmar
Сватбен ШАМАН
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #300 -:
септември 13, 2007, 15:15:10 »
Да ви кажа, аз като една съвременна жена /
/как съм си решила проблема с готвенето- инсталирах си една програмка...казва се Домашен кулинар
Програма за готварски рецепти, включваща и енциклопедия на подправките, както и практични съвети. Изцяло български интерфейс. Възможно е търсене и изтриване на рецептите. Добавена е таблица на калориите.
Можете да я свалите от
www.download.bg
след безплатна регистрация.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #301 -:
септември 15, 2007, 16:46:11 »
avva_stz и аз си я имам тази програмка, обаче да си призная много често забравям за нея
Сега като ме подсети, може и по-често да черпя идеи за кулинарни изкушения от там
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #302 -:
септември 15, 2007, 17:22:07 »
аз съм много зле и дори не мога да намеря къде да се регистрирам
а иначе не съм писала по темата но с мъка ще си призная АЗ СЪМ УЖАСНА ГОТВАчКАаааааа
направо отчайваща съм не мога едни яйца да опържа като хората трябва адски много да се старая за всичко за да се получи нещо е верно спагети мога да варя в това съм по напред от милото че той и това не може да прави но все пак
ако го чета или гледам си викам "яяя ама то не било никак трудно"и опре ли ножа до готвенето и нищо не се получава
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #303 -:
септември 15, 2007, 19:04:09 »
kleo готвенето изобщо не е трудно, обаче ти като се настроиш предварително че не можеш, нормално че няма да се справиш. За това давай смело с тенджерите и тиганите... Ние сме с теб
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #304 -:
септември 16, 2007, 09:57:46 »
kleo_20
, миличка недей така
Не се отчайвай! Никой не се е родил научен. Аз също не можех едни яйца да изпържа, беше ме ужасно страх да не сбъркам някъде, а сега ела ме виж какви манджи въртя.
Между другото и сега ми е трудно с тези яйца
,пък и аз хич не ги обичам и съответно не ги готвя
Като за начало можеш да пробваш с различни видове салати - картофена, шопска, руска (домашната руска салата е по-хубава от купешката за мен
).
Постепенно ще пробваш и други неща и ще видиш как неусетно ще станеш уверена в себе си.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #305 -:
септември 17, 2007, 08:00:25 »
То готвенето иска практика...Аз не че съм кой знае каква кулинарка, но съм на периоди...понякога 1 седмица нищо не готвя,после се вдъхновя чак за първо-второ-трето
Обаче, Клео, ако ти кажа колко манджи са отишли в кофата...
Гледам, мъча, губя време-накрая нищо не стане...Ама какво да правиш
Много лесни ястия има, дето от теб се иска само да нахвърляш продуктите- гювечета, сирене по шопски, огретен...
Снощи като се заиграх с едни пилешки пържоли...То не слагах топено сирене, то не приготвях отделно сос-заливка от маслини и бульон, полутатарски сос /майонеза, горчица, кисело мляко и варено яйце/, плюс царевица пържена в масло....
Свеки ми подари един гювеч, който също трябва да пробвам
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #306 -:
септември 17, 2007, 16:14:25 »
Ето Ви една рецепта за пъстърва.Много е лесна направо елементарна но е вкусна.Купувате си пъстърва изчиствате я и я осолавата.Оставяте я малко да поеме солта .Овалва се с царевично брашно и се пържи в добре загрят тиган.
Другата ми рецепта е кюфтенця със сос Карбонара.Купувам си сос Карбонара от фиксовете на Маги и го приготвям последния начин.Запържвам глава лук на друбво и една червена чушка на дребно.Добавям разтворено пакетче в една чаена чаша вода и след 5 минути слагам и една чаена чаша мляко.Оставям да поври 10 минути докато се сгъсти.Приготвям кюфтенцата като към 250гр кайма прибавям едно яйце и една филия накиснат във вода хляб само средата и половин глава лук на дребно.Слагам черен пипер и шарена сол.Оформям кюфтенца и ги овалвам във овесени трици или брашно и се пържат.Като ги изпържа ги заливам със соса и са готови за консумация.
Третата рецепта е Ориз асорти-Слагате вода да заври на печката.Като заври прибавяте една чаена чаша ориз и една лъжица универсална подправка Маги или друг вид Вегета.След като се свари се измива със студена вода и се отцежда.След това в тиган запържвам нарязани на ситно чушка царевица от консерва шунка и гъби.След като останат само на мазнина към тях се прибавят и ориза и подправките.Аз използвам комбинирани подправки .Става бързо и вкусно.В ориза може да сложите и други неща които ви допадат.Комбинациите са различни.
Дано Ви допаднат тези рецепти.
Обожавам да готвя
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #307 -:
септември 18, 2007, 08:28:06 »
Gucci
, страхотни рецепти- особено втората съм много навита да я пробвам! Аз на Маги фиксовете много ги уважавам- с тях правя и огретен, и пилешка кавърма, и сос за спагети...
Ето ти,
Клео
, една леснотия- пилешка кавърма със сосовете на Маги- само трябва да запържиш пилешкото месо нарязано /гърди,филе/ и да сложиш соса.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #308 -:
септември 18, 2007, 08:46:58 »
оооо и аз уважавам фиксовете !!! спагетите Болонезе само, че първо запържвам лук и после каймата и после соса !!! стават лелелеле вкусотия !!!!
Клео аз да си призная от тези фиксове съм почнала да готвя , още преди години докато бях в Германия !!! и лека полека почнах да си правя експерименти и да ровя рецепти в интернет ! вярно понякога не се получаваха и са отивали в тоалетната, но какво да се прави ! и винаги съм добавяла нещо от себе си !!!! ще се усетиш , че самичка ще почнеш да фантазираш ! лесно е, стига човек да има време
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #309 -:
септември 18, 2007, 11:39:35 »
аз съм я правила и милото я обича много и тая вечер мисля да му спретна една ама не знам няма ли да му писне все това да :laugh:яде не че съм правила много 2 3 пъти
надявам се поне да е ставала за ядене аз не съм и опитвала де....
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #310 -:
септември 18, 2007, 12:09:50 »
Цитат на: kleo_20 в септември 18, 2007, 11:39:35
аз съм я правила и милото я обича много и тая вечер мисля да му спретна една ама не знам няма ли да му писне все това да :laugh:яде не че съм правила много 2 3 пъти
надявам се поне да е ставала за ядене аз не съм и опитвала де....
ама не може да готвиш , а пък да не опиташ !!!!!! все едно да рисуваш без да гледаш !!!!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #311 -:
септември 18, 2007, 12:34:47 »
С тия фиксове ме подлудихте,както съм болна направо отивам до магазина.А в момента с мама майсторим салата кьополу и се чудя да я направя ли полвината с майонеза или не.............
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #312 -:
септември 18, 2007, 12:55:39 »
Фийби прави я половината с майонеза другата без важното е да има разнообразие
Активен
maria_lakova
«
Отговор #313 -:
септември 18, 2007, 12:59:05 »
Аз онзи ден си купих фикс на Маги за мусака и за спагети Болонезе. Не съм ги пробвала още, но предполагам, че ще е вкусно!
А за кьополуто, аз съм тръврдо ЗА майонеза
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #314 -:
септември 18, 2007, 13:10:05 »
хей я давайте повечко рецептички изпробвани във вашите кухни.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...