Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:27:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449799 пъти)

mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #300 -: септември 13, 2007, 15:15:10 »

Да ви кажа, аз като една съвременна жена / DANCE /как съм си решила проблема с готвенето- инсталирах си една програмка...казва се Домашен кулинар  blush  Програма за готварски рецепти, включваща и енциклопедия на подправките, както и практични съвети. Изцяло български интерфейс. Възможно е търсене и изтриване на рецептите. Добавена е таблица на калориите.

Можете да я свалите от www.download.bg след безплатна регистрация.

Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: септември 15, 2007, 16:46:11 »

avva_stz  и аз си я имам тази програмка, обаче да си призная много често забравям за нея blush Сега като ме подсети, може и по-често да черпя идеи за кулинарни изкушения от там    pardon
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: септември 15, 2007, 17:22:07 »

аз съм много зле и дори не мога да намеря къде да се регистрирам blush blush blush а иначе не съм писала по темата но с мъка ще си призная АЗ СЪМ УЖАСНА ГОТВАчКАаааааа cray cray cray cray направо отчайваща съм не мога едни яйца да опържа като хората трябва адски много да се старая за всичко за да се получи нещо е верно спагети мога да варя в това съм по напред от милото че той и това не може да прави  но все пак cray cray cray cray ако го чета или гледам си викам "яяя ама то не било никак трудно"и опре ли ножа до готвенето и нищо не се получава cray
Активен
Капризче
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: септември 15, 2007, 19:04:09 »

kleo готвенето изобщо не е трудно, обаче ти като се настроиш предварително че не можеш, нормално че няма да се справиш. За това давай смело с тенджерите и тиганите... Ние сме с теб   pardon   girl_wink
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #304 -: септември 16, 2007, 09:57:46 »

kleo_20, миличка недей така give_rose Не се отчайвай! Никой не се е родил научен. Аз също не можех едни яйца да изпържа, беше ме ужасно страх да не сбъркам някъде, а сега ела ме виж какви манджи въртя.
Между другото и сега ми е трудно с тези яйца angry,пък и аз хич не ги обичам и съответно не ги готвя laugh

Като за начало можеш да пробваш с различни видове салати - картофена, шопска, руска (домашната руска салата е по-хубава от купешката за мен good).

Постепенно ще пробваш и други неща и ще видиш как неусетно ще станеш уверена в себе си.

Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #305 -: септември 17, 2007, 08:00:25 »

То готвенето иска практика...Аз не че съм кой знае каква кулинарка, но съм на периоди...понякога 1 седмица нищо не готвя,после се вдъхновя чак за първо-второ-трето  DANCE
Обаче, Клео, ако ти кажа колко манджи са отишли в кофата...  bad Гледам, мъча, губя време-накрая нищо не стане...Ама какво да правиш  pardon Много лесни ястия има, дето от теб се иска само да нахвърляш продуктите- гювечета, сирене по шопски, огретен...
Снощи като се заиграх с едни пилешки пържоли...То не слагах топено сирене, то не приготвях отделно сос-заливка от маслини и бульон, полутатарски сос /майонеза, горчица, кисело мляко и варено яйце/, плюс царевица пържена в масло....  tease
Свеки ми подари един гювеч, който също трябва да пробвам  good
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: септември 17, 2007, 16:14:25 »

Ето Ви една рецепта за пъстърва.Много е лесна направо елементарна но е вкусна.Купувате си пъстърва изчиствате я и я осолавата.Оставяте я малко да поеме солта .Овалва се с царевично брашно и се пържи в добре загрят тиган.
Другата ми рецепта е кюфтенця със сос Карбонара.Купувам си сос Карбонара от фиксовете на Маги и го приготвям последния начин.Запържвам глава лук на друбво и една червена чушка на дребно.Добавям разтворено пакетче в една чаена чаша вода и след 5 минути слагам и една чаена чаша мляко.Оставям да поври 10 минути докато се сгъсти.Приготвям кюфтенцата като към 250гр кайма прибавям едно яйце и една филия накиснат във вода хляб само средата и половин глава лук на дребно.Слагам черен пипер и шарена сол.Оформям кюфтенца и ги овалвам във овесени трици или брашно и се пържат.Като ги изпържа ги заливам със соса и са готови за консумация.
Третата рецепта е Ориз асорти-Слагате вода да заври на печката.Като заври прибавяте една чаена чаша ориз и една лъжица универсална подправка Маги или друг вид Вегета.След като се свари се  измива със студена вода и се отцежда.След това в тиган запържвам нарязани на ситно чушка царевица от консерва шунка и гъби.След като останат само на мазнина към тях се прибавят и ориза и подправките.Аз използвам комбинирани подправки .Става бързо и вкусно.В ориза може да сложите и други неща които ви допадат.Комбинациите са различни.
Дано Ви допаднат тези рецепти.
Обожавам да готвя
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #307 -: септември 18, 2007, 08:28:06 »

Gucci, страхотни рецепти- особено втората съм много навита да я пробвам! Аз на Маги фиксовете много ги уважавам- с тях правя и огретен, и пилешка кавърма, и сос за спагети... smile
Ето ти, Клео, една леснотия- пилешка кавърма със сосовете на Маги- само трябва да запържиш пилешкото месо нарязано /гърди,филе/ и да сложиш соса.  good
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: септември 18, 2007, 08:46:58 »

оооо и аз уважавам фиксовете !!! спагетите Болонезе само, че първо запържвам лук и после каймата и после соса !!! стават лелелеле вкусотия !!!! smile  heart heart

Клео аз да си призная от тези фиксове съм почнала да готвя , още преди години докато бях в Германия !!! и лека полека почнах да си правя експерименти и да ровя рецепти в интернет ! вярно понякога не се получаваха и са отивали в тоалетната, но какво да се прави ! и винаги съм добавяла нещо от себе си !!!! ще се усетиш , че самичка ще почнеш да фантазираш ! лесно е, стига човек да има време  smile smile
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: септември 18, 2007, 11:39:35 »

аз съм я правила и милото я обича много и тая вечер мисля да му спретна една ама не знам няма ли да му писне все това да  :laugh:яде не че съм правила много 2 3 пъти tease надявам се поне да е ставала за ядене аз не съм и опитвала де....
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: септември 18, 2007, 12:09:50 »

аз съм я правила и милото я обича много и тая вечер мисля да му спретна една ама не знам няма ли да му писне все това да  :laugh:яде не че съм правила много 2 3 пъти tease надявам се поне да е ставала за ядене аз не съм и опитвала де....

ама не може да готвиш , а пък да не опиташ !!!!!! все едно да рисуваш без да гледаш !!!! smile
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: септември 18, 2007, 12:34:47 »

С тия фиксове ме подлудихте,както съм болна направо отивам до магазина.А в момента с мама майсторим салата кьополу и се чудя да я направя ли полвината с майонеза или не.............
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: септември 18, 2007, 12:55:39 »

Фийби прави я половината с майонеза другата без важното е да има разнообразие
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: септември 18, 2007, 12:59:05 »

Аз онзи ден си купих фикс на Маги за мусака и за спагети Болонезе. Не съм ги пробвала още, но предполагам, че ще е вкусно!  girl_wink
А за кьополуто, аз съм тръврдо ЗА майонеза  good
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: септември 18, 2007, 13:10:05 »

хей я давайте повечко рецептички изпробвани във вашите кухни.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: