Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 16:11:38

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 450129 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юли 20, 2007, 21:31:50 »

Ние пък напоследък доста често си хапваме следното:

Правя марината от соев сос, чесън, лимон, 1 лъжица мед, 1 лъжица зехтин, черен пипер, сол, чили сос(един такъв савсем обикновен, струва около 1 лв, не нещо специално), бяло вино... Май това беше всичко  smile

В готовата марината слагам пилешки бутчета, оставям в хладилника за няколко часа и после ги пека в тавичка, покрита с фолио за около 30 мин(все пак си зависи от печката), после махам фолиото за няколко минути само да се дозапече...Става страхотно...Моя приятел толкова го хареса, че едната седмица го ядохме почти всяка вечер  pardon

Само трябва да се внимава със солта, защото и соевия сос е солен...
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юли 22, 2007, 19:42:04 »

направих бишкотената торта по следния начин наредих бишкотите в една табличка и ги полях с кафе, после сложих бита сметана нарязах банан и залях с течен шоколад, пак втори ред бишкоти, кафе, банан, шоколад, сметана и оформих тортичката отстрани с бишкоти, като престои една вечер в хладилника и става страхотна и вече даже я няма хапнахме я хи хи хи !!! smile пак ще правя май  tease
« Последна редакция: юли 23, 2007, 08:08:17 от Ели . » Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: юли 22, 2007, 21:02:33 »

направих бишкотената торта по следния начин наредих бишкотите в една табличка и ги полях с кафе, после сложим бита сметана нарязах банан и залях с течен шоколад, пак втори ред бишкоти, кафе, банан, шоколад, сметана и оформих тортичката отстрани с бишкоти, като престои една вечер в хладилника и става страхотна и вече даже я няма хапнахме я хи хи хи !!! smile пак ще правя май  tease
ммммммм, това звучи много вкусно  Bravo
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #288 -: юли 22, 2007, 22:30:26 »

Ние много обичаме картофките за гарнитура във всичките им разновидности.  danceg Най-последното ми изобретение е следното: Картофки с чесън и копър:
Продукти:
Картофи
Чесън - 2,3 скилидки
Копър
Сол

Приготвяне:
Сваряваме картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета.
След като ги сварим, в тенджерката, в която сме ги варили (изплакваме я и я подсушаваме) сипваме олио и запържваме картофките до златисто. Хубаво е тенджерката да е дълбока, за да не пръска мазнината.
Към края на пърженето прибавяме сол на вкус, чесъна, нарязан на ситно и копъра. Разбъркваме хубаво и сервираме.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юли 23, 2007, 08:14:22 »

ооооооооооо тези картофки ги обожавам, аз даже ги препържвам лекичко , за да станат по хрупкави !!!!!! smile ммммммммм вкусно, вкусно !!! smile а пък иначе страшно обичам пържени картофки със сирене кетчуп и майонеза !! абе май само супер калорични неща обичаме с милото ми !!! smile

оффф кажете ми нещо лесно и бързо за приготвяне тази вечер !!!  Mad girl
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #290 -: юли 24, 2007, 19:18:06 »

Другото ми любимо пиленце...Пилешко месо, нарязано на кубчета и леко запържено...по същич начин лук-ако обичате.Овкусявате всичко,както обичате.
В по-дълбока йена се нареждат ред пиле, ред сурови гъбки, ред кисели краставички, ред топено сирене, ред пържен лук..и така докато свършат суровините:)Задължително се завършва с топено сирене.
Залива се с готварска сметана.
Оригиналната рецепта е с четири вида сини сирена...но....не го правя винаги така. По евтиния вариант е с топено сирене, и пак е вкусно.
Както казах,в нас на почит са рибата и пилето.
След малко ще Ви споделя и един страхотен крем
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #291 -: юли 24, 2007, 19:49:02 »

Много леко кремче...рецептата ми е от "Двете фукли"

250мл течна сметана се разбива с една кофичка по гъсто кисело мляко-вземам Данон-пълно е с консерванти и няма водичка. Опитвате и подслаждате на вкус с пудра захар-кристалната я разбивам доста трудно. Смесва се с 2 пак.желатин-отделно разтворен. И пак си бъркате.
Всъщност това е крема:)
Вече се гарнира по желание.
Правила съм го и с натрошени бисквити,заляти с шоколад-на дъното на чаша и заляти с крема.
Правила съм го и със захаросани корички-плодчета, също така само крем-без добавка-но половината "боядисан" в кафяво.
Последното ми приложение беше като торта.Бишкотите,потопени в сладка вода с малко уиски-ред бишкоти,ред крем, и пак така. Отгоре полях с разтопен на водка баня шоколад, с малко настъргани портокалови корички-исках да стане като мрежа, но стана едно петно. Все пак беше  вкусно...а и е страшно лек десерт

Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #292 -: юли 27, 2007, 17:13:10 »

mwpo, пилешкото аз го правя по следния начин:  good
сварявам го в осолена вода, след това нарязвам на малки парченца и редя в йенска тенджерка - пиле, нарязани на ситно кисели краставички, наситнен чесън, малко топено сирене. Осолявам и слагам черен пипер. Слагам парченца масло вътре, сипвам малко водичка да покрие дъното на йената.  Bravo Bravo

Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: юли 28, 2007, 14:46:40 »

Ние много обичаме картофките за гарнитура във всичките им разновидности.  danceg Най-последното ми изобретение е следното: Картофки с чесън и копър:
Продукти:
Картофи
Чесън - 2,3 скилидки
Копър
Сол

Приготвяне:
Сваряваме картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета.
След като ги сварим, в тенджерката, в която сме ги варили (изплакваме я и я подсушаваме) сипваме олио и запържваме картофките до златисто. Хубаво е тенджерката да е дълбока, за да не пръска мазнината.
Към края на пърженето прибавяме сол на вкус, чесъна, нарязан на ситно и копъра. Разбъркваме хубаво и сервираме.


Ние снощи си правихме подобни картофки, само че по-мързелива рецепта  blush Изпържихме картофките във фритюрника и после ги разбъркахме в тенджерка с копър и чесън, пак станаха много вкусни  Bravo
Активен
muhichka
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 385



Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юли 28, 2007, 18:46:56 »

Моето съкровище много обича да ми прави солени палачинки!
А неговото любимо ястие е боб!
Няма смисъл да ви давам рецепти защото вие си ги знаете!
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: август 16, 2007, 09:36:23 »

От две седмици ядем почти едно и също всяка вечер и не ни омръзва - пилешки крила (само в Метро ги има , в едни големи пакети) пържени във фритюрника + пържени картофки и чеснов сос.
Бая рецепти от темичката ми грабнаха окото , така че ще започна да пробвам... drinkz
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: август 24, 2007, 13:04:44 »

Вижте какво намерих в нета. Всичко изглежда мноооого вкусно  smile

Надявам се няма да проблем, че съм писала толкова много.  blush

Не можах да кача снимки на сладкишите  Girl_sing

:: Ягодови изкушения

Ягодов сладкиш
Продукти за 16 порции: 130 g брашно, 90 g захар, 1 пак. ванилия, 1 щипка сол, 75 g студено масло или маргарин, 1 жълтък, 150 g крем Фраше, 100 g течен мед, 300 g лешници, нарязани на тънки парченца, мазнина за намазване на формата, 150 g шоколадова глазура, 750 g ягоди, 1 пак. червен желатин*.
Приготовление: Замесва се гладко тесто от 100 g брашно, 50 g захар, ванилията, солта, нарязаното на парченца масло, жълтъка и 1-2 с. л. студена вода. Покрива се с кърпа и се оставя 45 min на студено. При непрекъснато бъркане се сваряват кремът Фраше, медът, 40 g захар и 30 g брашно. Прибавят се лешниците и сместа се оставя 10-15 min да се охлади. Форма с диаметър 26 cm се намазва с мазнина. Тестото се разточва на кръг с Ж 28, поставя се във формата, като краят се притиска към стените. Отгоре се разпределя лешниковата маса, като се намазват и по височина 2-3 cm от разпределеното по стените тесто. Пече се 30 min в предварително загрята до 175 оС фурна. 15 min след като започне печенето стените се покриват с алуминиево готварско фолио, за да не изгори тестото, разпределено по тях. Така приготвеният блат се оставя да изстине.
Шоколадовата глазура се разтваря според указанието, дадено на опаковката, намазва се върху блата и се оставя да се втвърди. Ягодите се почистват, измиват, изсушават и нарязват наполовина. Разпределят се върху блата. Желатинът, заедно с 2 с. л. вода и 2 ч. л. захар се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня. След като леко поизстине, се залива върху ягодите. По желание сладкишът се украсява със сметана.
Една порция съдържа: 340 kcal (1420 kJ).
* Всички изброени продукти може да намерите в търговските вериги МЕТРО, БИЛА и големите супермаркети.


Ягоди с шоколадово-ванилов крем
Продукти за 6-8 порции: 1,25 kg ягоди, 80 g захар, 500 g кисело мляко „Ванилия“ на Данон, 250 g извара, 125 g бита сметана, 1 пак. ванилия, 75 g шоколад.
Приготовление: Ягодите се почистват, измиват, нарязват наполовина и се разбъркват с 2 с. л. захар. На гладък крем се разбиват изварата, сметаната, захарта и ванилията. Шоколадът се настъргва на едро и ¾ от него се разбъркват в крема. Ягодите се разпределят в подходящи стъклени чаши и се заливат с крема. Украсява се с останалата част от настъргания шоколад.
Една порция съдържа: 270 kcal (1130 kJ).




Торта с горски плодове
Продукти за 16 парчета: 200g брашно, 100 g масло или маргарин, 50 g захар, 1 жълтък, 1 готово руло, 250 g бита сметана, 400 g ягоди, 500 g изцедено кисело мляко, 250 g малини, 125 g къпини, 1 пак. желатин.
Приготовление: Омесва се тесто от брашното, маслото, захарта и жълтъка. Оставя се да престои 30 min на студено. Разточва се на кора, с която се покрива дъното на намазнена форма с диаметър 26 cm. Пече се 15 min в предварително загрята до 200 оС фурна. След като изстине, се поставя в тортена форма, по стените на която са разпределени отрязаните от рулото парчета.
Сметаната и киселото мляко се разбиват на гладък крем. Ягодите се изчистват, измиват, нарязват наполовина и се прибавят към крема, като част от тях се запазва за украса. Залива се блатът и се оставя за 3 часа на студено.
Малините и къпините се почистват и заедно с ягодите се разпределят върху тортата. Желатинът се накисва в студена вода до набъбване, след което се разтопява на водна баня при непрекъснато разбъркване. След като леко се поохлади, се залива върху горските плодове. Тортата се оставя на студено.
Едно парче съдържа: 290 kcal (1210 kJ).

Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: август 24, 2007, 13:06:36 »

И още малко:

Тирамису с ягоди
Продукти за 4-6 порции: 125 g готов шоколадов блат, 200 ml студено кафе, 5 с. л. портокалов сок, 400 g ягоди, 4 с. л. ликьор „Амарето“ или ликьор „Кафе“, 200 g сметана, 200 g извара, 75 g пудра захар, 4 с. л. лимонов сок, есенция с миризма на горчив бадем, шоколад, настърган на едро, какао, бадеми, нарязани на тънки парченца.
Приготовление: Блатът се нарязва на едри парчета, които се поръсват със 100 ml кафе и портокалов сок. Ягодите се почистват, измиват, нарязват наполовина и се поръсват с ликьора. На гладък крем се разбиват сметаната, изварата, лимоновият сок, есенцията, 100 ml кафе и пудрата захар. Ягодите (част от тях се оставят за украса), парчетата блат и кремът се подреждат на слоеве в подходящи стъклени чаши. Украсява се с настъргания шоколад, какаото, останалите ягоди и бадемите.
Една порция съдържа: 400 kcal (1680 kJ).

Ягодови тартлети
Продукти за 6 броя: 100 g масло или маргарин, 150 g захар, 2 яйца, 120 g брашно, 1 ч. л. бакпулвер, 2-3 с. л. минерална вода, мазнина за намазване на формата, 300 g ягоди, 150 g изцедено кисело мляко, 1 пак. ванилия, 175 g сметана.
Приготовление: Маслото и 50 g захар се разбиват на пухкав крем. Прибавят се яйцата, брашното, бакпулверът и минералната вода. Тестото се разпределя в 6 намазнени формички и се пекат 18-20 min в предварително загрята до 175 оС фурна. Тартлетите се оставят да изстинат, след което внимателно се отделят от формичките.
Ягодите се изчистват, измиват, подсушават и се нарязват на малки парченца. Киселото мляко се разбива заедно със 100 g захар и ванилията, прибавя се сметаната и сместа се разбива до гладък крем. Намазват се тартлетите и по желание се поръсват с пудра захар и се украсяват с листа от мента.
Една тартлета съдържа: 330 kcal (1380 kJ).

Плодови пастички
Продукти за 20 броя: 250 g размекнато масло или маргарин, 230 g захар, 4 яйца, 300 g брашно, ½ пак. бакпулвер, 5-7 с. л. прясно мляко, 6 пак. желатин, 1 пак. ванилия, 900 g заквасена сметана, 400 g сметана на прах, 100 g конфитюр от ягоди, 750 g ягоди, 1 малък пъпеш, ½ kg мандарини.
Приготовление: Маслото и 175 g захар се разбиват на пухкав крем. При непрекъснато бъркане се прибавят едно по едно яйцата, брашното, бакпулверът и млякото. Получената смес се изсипва в намазнена тавичка с размери около 35 х 40 cm и се пече 20 min в предварително загрята до 175 оС фурна. Блатът се оставя да изстине, разрязва се на две и се изважда от тавичката. Две пак. желатин се оставят да набъбнат в студена вода, след което при непрекъснато бъркане се загрява на водна баня. 150 g суха сметана и 50 g захар се разбиват на пухкав крем според указанията върху опаковката. 5 с. л. от получената смес се слагат в леко охладения желатин, разбърква се добре и се прибавя към крема. Оставя се на студено, докато се желира. 100 g конфитюр се загрява леко и с него се намазва блатът.
На гъст крем се разбиват останалите 250 g суха сметана и ванилията. При непрекъснато бъркане с миксер се прибавят към заквасената сметана и с така получения крем се намазват двата блата. Оставят се за 1 час на студено.
Всички плодове се почистват, измиват и нарязват на парченца. Изсипват се върху крема. Останалите 4 пак. се накисват в изцеден сок от мандарини, долят до ½ l с вода. След като набъбне, се добавят 2 с. л. захар и желатинът се загрява на водна баня. След като леко се охлади, се излива върху плодовете. Оставя се на студено за около 3 часа. За украса се разбиват останалите 150 g сметана. Сладкишът се разрязва на пастички, украсяват се със сметаната, 2 с. л. конфитюр, парченца пъпеш и листа от мента.
Една пастичка съдържа: 320 kcal (1340 kJ).    
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2391


Mom of 2


Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: август 24, 2007, 13:17:44 »

.........и после защо мъжлето заприличва на слонче!?!?! на нас сладкото ни е слабост почвам още сега!!!!!!
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: август 24, 2007, 22:14:23 »

Права си fanimira, обаче какво да се прави...ягодки и тортички... може ли да откаже човек  laugh  blush

Пиши после какво си направила, аз лично ги открих докато търсех как се правят ягодки облечени в шоколад и смятам да ги пробвам, но не знам дали ще има ягоди по това време...
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines