Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 10:52:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449682 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: май 08, 2007, 16:16:22 »

Аз ще ви разкажа за моето гръцко пиле.
Значи в една тенджерка запържвате малко лук и гъбки добавяте 1 ч.ч ориз докато стане полупрозрачен и доливате 3 ч.ч вода.сварявате 1 бр пилешки гърди и ги прибавяте към вече сварения ориз.Правите едно картофено пюре като внимавате да не стане много рядко.После в тава се слага в средата оризената смес а около нея се разстила картофеното пюре.Отгоре хубаво се настъргва кашкавал и се запича.Реже се като торта.Много е вкусно и е едно от любимите ми ястия.Като подправки към ориза можете да сложите черен пипер и всичко което харесвате като подправки.Ох как ми се дояде кога ли ще свърша с тези диети и ще си го сготвя
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

« Отговор #241 -: май 16, 2007, 18:35:30 »

скъпа,и аз я знам тая рецепта,само че с добавка-портокали!наистина е вкусно!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: май 23, 2007, 13:37:23 »

тази темичка нещо много изостана.давайте нещо интересно като рецепта
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: май 23, 2007, 13:40:42 »

Ами хайде, дай рецепта за пататник, че толкова го прехвалихте в една друга тема...  pardon
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: май 23, 2007, 13:45:09 »

Ами хайде, дай рецепта за пататник, че толкова го прехвалихте в една друга тема...  pardon

Ахам, също за клин и още едно нещо, ному забравих името!!! good
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: май 23, 2007, 13:53:16 »

момичета не мога да споделя за клина и марудника защото само ги консумирам.а за пататника всеки различно го прави аз ви споделям рецептата на моята свекърва.значи сварявате картофи и ги настъргвате смесвате с 2 яюца натрошено сирене настърган кашкавал и месце и подправки/сол,червен пипер,черен пипер,чубрица и джоджен-може и други кой каквото харесва/.отдолу на намазнена тава се слага домашно точена кора и се изсипва сместа а върху нея друга точена кора и се пече на сач като се обръща в друга тава и се пече и от двете страни.това е рецептата най общо.иначе самия пататник е висок около два три пръста най много.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: май 23, 2007, 13:56:51 »

Благодаря ти, gucci!!! Bravo Аз едв али ще с есправя с приготвянето, а и няма сач, но мама ще се справи прекрасно ще споделя после как се е получило!!! good
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: май 23, 2007, 14:01:53 »

Булечка направила съм грешка картофите не се сваряват преди това а се настъргват сурови.а когато няма сач става да се пече и във фурна ама трябва да се обърне.може да се прави и без кори в тиган  но трябва да сложиш някакъв капак върху тигана.а и в сместа с картофите се слааг и масълце и малко -една лъжица брашно.Може да се импровизира с плънката дали да е от всичко или само сирене кашкавал или само месо.Но с всичко става най вкусно.Едно време в Родопите е трябвало булката задължително да може да приготвя това ястие.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: май 23, 2007, 14:03:58 »

Благодаря!!! Bravo
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: май 23, 2007, 14:07:22 »

Ама така не е честно дайте някоя рецептичка за нещо пролетно че вече незнам какво да готвя довечера
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: май 23, 2007, 14:09:15 »

ама какво ти пролетно, направо си е лято вече
когато е топло обожавам да ям таратор, не ми трябва никаква друга гозба
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: май 23, 2007, 14:13:29 »

аз го правя във фурната в тава! или на котлона в тава, но без кори! Ето и моя вариант за пататник на котлона  girl_wink :
Настъргвам известно количество картофи, слагам сол и джодан и го изсипвам в тигана, в който предварителне е сипано малко олио и е поръсен съвсем леко с брашно и го затварям с капак или тава. След това се обръща и се пече и от другата страна и толкова!
А на клина не мога да ми запомня съставките като количество, но е нещо подобно
1 чаша ориз, 4-5 яица, една купичка сирене, аз слагам повечко, прясно мляко и сол за плънката
Правят се две кори за горе и долу в тавата, сипва се плънката, отгоре се слага масълце, затваря се с другата кора и се пече във фурна и става, чудесно!!!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: май 23, 2007, 14:15:13 »

Ама така не е честно дайте някоя рецептичка за нещо пролетно че вече незнам какво да готвя довечера

Ето ви една рецепта с тиквички:

Суфле от тиквички!

Продукти и проготвянеblush
2 кг. тиквички се настъргват на едро ренде, изцеждат се от водата, добавят се 4-5 супени лъжици лъжици олио или зехтин, 4-5 суп. лъжици брашно, сол и черен пипер на вкус, 2-3 яйца! Сместта се разбърква добр еи се изсипва в намазнена тавичка! пече се в умерена фурна!!! Дано вихареса, на мен ми е любимо ястие!!! girl_in_love Добър апетит!!! good
« Последна редакция: май 23, 2007, 14:22:18 от maria_lakova » Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

В очакване на празниците :)

« Отговор #253 -: май 27, 2007, 21:31:21 »

Хаххаха,аз ли само готвя по книжка   laugh  ?Така рядко ми се изчерпват идеите.Пък и  ми е навик,защото преди не бяхмного сръчна и исках да науча това-онова,все пак някой пътсе налага да сготвиш нещо по-специално.

Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: май 27, 2007, 21:34:35 »

...все пак някой пътсе налага да сготвиш нещо по-специално.

Дааа, така е, но и тогава не използвам книжка - имам си няколко специлани рецепти наум!!! Wink
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: