Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:10:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
80
81
[
82
]
83
84
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449740 пъти)
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1215 -:
февруари 07, 2008, 14:24:13 »
Моето момче иска той да ми сготви за Св.Валентин. Но като го знам какъв готвач е
Може само фили да маже и да пържи картофи. Това е всичко.
Но въпросът е в жеста
Активен
mariana
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1535
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1216 -:
февруари 07, 2008, 16:46:22 »
Момичета правили ли сте печени ябълки?Аз имам вкъщи ябълки и искам да ги оползотворя,че ще се скапят.Дайте рецепта за печени ябълки.
Активен
elenceto
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 130
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1217 -:
февруари 07, 2008, 17:15:21 »
Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1218 -:
февруари 07, 2008, 19:40:09 »
Цитат на: elenceto в февруари 07, 2008, 17:15:21
Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!
Инструменти за какво,миличка?
Това не съм го и чувала
Язък, че се "барам" готвачка
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1219 -:
февруари 07, 2008, 19:51:08 »
това и аз не го знам какво е *crazy*звучи ми всичко друго но не и готварско
за ябълките моята баба ги изчистваше от дръжката и семките в средата (издълбава ги)и след това с смляни орехи захар и малко масло ги пълни!!!така ги пече но колко ще те излъжа тя казва "докато не замиришат на карамелче"какво ще рече това не зная! =]нека някоя готвачка се включи гучи къде си мила
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1220 -:
февруари 07, 2008, 20:43:41 »
Цитат на: elenceto в февруари 07, 2008, 17:15:21
Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!
Карвинг инструментите се използват за издълбаване и изрязване на формички. В САЩ се използват най-често около Halloween, когато се дълбаят и украсяват тиквени фенери.
pumpkin carving.jpg
(15.54 KB, 321x375 - видяно 4709 пъти.)
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1221 -:
февруари 07, 2008, 21:53:55 »
Милички, ще ми кажете ли как я правите
лещата
Аз я готвя, но нещо не я докарвам хубава, не ми стои вкусна
Незнам дали не трябва запръжка или нещо такова, защото аз я правя без такова нещо и сигурно затова хич не я докарвам вкусна
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1222 -:
февруари 07, 2008, 22:31:36 »
Цитат на: didibaby в февруари 07, 2008, 20:43:41
Цитат на: elenceto в февруари 07, 2008, 17:15:21
Мен ме интересува, някой знае ли от къде мога да си купя инструменти за карвинг?Изключително много съм се запалила , а не знам къде мога да намеря!
Карвинг инструментите се използват за издълбаване и изрязване на формички. В САЩ се използват най-често около Halloween, когато се дълбаят и украсяват тиквени фенери.
да, найразлични формм в плодове и зеленжуци, гооолеми красоти стават
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 808
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1223 -:
февруари 08, 2008, 10:22:24 »
Цитат на: isabel в февруари 07, 2008, 21:53:55
Милички, ще ми кажете ли как я правите
лещата
Аз я готвя, но нещо не я докарвам хубава, не ми стои вкусна
Незнам дали не трябва запръжка или нещо такова, защото аз я правя без такова нещо и сигурно затова хич не я докарвам вкусна
Ами да мила, вкуса на лещата се получава накрая като й направиш запръжка.Поне аз така я правя и така се прави по оригинална рецепта (учила съм в ТОХ и затова знам).Докато вариш лещата (когато заври!) при нея слагаш един цял лук, един морков и нарязана на ситно/ най-добре настъргана глава от целина!Също се слагат и 2-3 скилидки чесън на лещата нарязани на ситно!Всички тези зеленчуци дават аромат на лещата.Когато е сварена просто изваждаш целият лук и моркова и по желание може да ги хвърлиш или нарежех на стино и да ги върнеш обратно в тенджерата.След което правиш запръжката - в тиган с малко олио запържваш 1 средно голям лук до златисто, след което добавяш една лъжица брашно и него до златисто запържваш и накрая слагаш лъжица червен пипер!Той прави истинския вкус!Веднага разреждаш с доматен сок/пюре (аз предпочитам пюрето- по-вкусно става с него) и съвсем малко водичка, за да не изгори червеняи пипер и да се разреди.Това е!Добавяш внимателно запръжката към лещата (първо се добавя малко към запръжката за да се смесят и после всичко при лещата) и връщаш на котлона за 2-3 минутки, за да не остане сурово брашното!
Добър апетит!А и накрая по желание наръсваш с пресен магданоз!
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1224 -:
февруари 08, 2008, 10:26:37 »
didi_vla1983
, мила много ти благодаря за рецептата
Наистина не може без запръжката, а аз незнаех как се прави
Ще докладвам после как съм се справила
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1225 -:
февруари 08, 2008, 10:30:38 »
Isabel, аз правя същото,само че по малко по-лесен начин. В тенджерата, в която ще готвиш, слагаш мазнинка, запържваш лук+чушка+морков+доматки/доматен сок/+червен пипер съвсем малко. Като се запържи слагаш почистената и измита леща, доливаш вода . Оставяш да си ври. Като стане готова лещата,10 минути преди да я свалиш от котлона, добавящ предварително разбита в малко вода лъжичка брашно и нарязани скилидки чесън+чубрица и босилек и черен пипер.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 808
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1226 -:
февруари 08, 2008, 10:37:06 »
Цитат на: isabel в февруари 08, 2008, 10:26:37
didi_vla1983
, мила много ти благодаря за рецептата
Наистина не може без запръжката, а аз незнаех как се прави
Ще докладвам после как съм се справила
Моля, моля, а и аз забравих да кажа, че се слага чубрицааааааа!Може и по рецептата на Ава, който както е свикнал!
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 501
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1227 -:
февруари 08, 2008, 10:42:05 »
Цитат на: avva_stz в февруари 08, 2008, 10:30:38
Isabel, аз правя същото,само че по малко по-лесен начин. В тенджерата, в която ще готвиш, слагаш мазнинка, запържваш лук+чушка+морков+доматки/доматен сок/+червен пипер съвсем малко. Като се запържи слагаш почистената и измита леща, доливаш вода . Оставяш да си ври. Като стане готова лещата,10 минути преди да я свалиш от котлона, добавящ предварително разбита в малко вода лъжичка брашно и нарязани скилидки чесън+чубрица и босилек и черен пипер.
Ами то и аз горе долу така я правя ама още по мързелски та слагам тенджерата на котлона с малко олио и 2 ч.ч леща,сол,чубричка и оставам да си ври през това време нарязвам на ситно половин глава лук,настъргвам един морков,и пак наситно 2 скилидки чесън всичко това го сипвам в отварата с лещата,след това слагам червен пипер и доматен сок или настърган домат и аз си слагам една лъжичка пикантина и оставям да се посвари,15-20 мин преди да я изключиш слагаш 1 ч.л брашно и това е.Бон апети мила
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1228 -:
февруари 08, 2008, 13:48:13 »
Цитат на: mariana в февруари 07, 2008, 16:46:22
Момичета правили ли сте печени ябълки?Аз имам вкъщи ябълки и искам да ги оползотворя,че ще се скапят.Дайте рецепта за печени ябълки.
Аз ги правя по следния начин.обелвам ябърките и ги нарязвам на резенчета.обалвам си хубаво в захар.нареждам ги в тава намазана отдору с масло или олио.аз слагам олио щото не ми допада миризата на разтопено масло.като почне да се разтопява захарта по ябълките ги поръсвам с още захар.трябва хубаво да се кармелизират.За да залепне хубаво захарта преди да се оваргалват в захарта може да се намокрят или намажат с масълце.
Леща не готвя
Гледам че сте разгадали какво е карвинг.
аз съм на диета и почти не готвя тази седмица
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1229 -:
февруари 08, 2008, 22:07:12 »
Момичета, ето една рецептичка за
крем супа от червена леща
:
Необходими продукти:
2 ч.ч. червена леща, 1 и 1/2 литра зеленчуков бульон, 1 глава лук нарязана на дребно, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, пиперка, 2 домата, смлян кимион, 1 глава лук нарязана като за украса, черен пипер, босилек, ким, сол, 3-4 с.л. краве масло, лимон.
Начин на рпиготвяне:
Слагаме бульона да кипне, добавяме измитата леща (аз първо я посварявам за 10 минути и хвърлям първата вода), лука, нарязаните на ситно моркови и пиперки, настърганите домати и чесъна. Варим на слаб огън до омекване на всички продукти и пасираме. В малко зехтин запържваме лука до златисто за гарниране. Поставяме пасираната супа да кипне, добавяме подправките, сипваме 2-3 л. масло и отстраняваме от огъня. Сервираме като всяка порция гарнираме със запържен лук и резенче лимон. Подправя се и с червен пипер също.
Много е лесно за приготвяне и става сравнително бързо. Но вкуса е по-различен от традиционно приготвената леща.
Активен
Страници:
1
...
80
81
[
82
]
83
84
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines