Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 15:00:38

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449864 пъти)
 
elenceto
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 130



Моят сватбен албум

« Отговор #1155 -: януари 31, 2008, 10:29:10 »

 За да не се пресече супата дори, когато я застройваш гореща от баба ми знам, че се слага малко лимонтузо и само жълтъци!Така я правя и аз и никога не ми се е пресичала.А доколкото знам баба ми прави и някаква варена застройка от която супата става бяла, но не я знам как я прави точно.....трябва да я питам.
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #1156 -: януари 31, 2008, 12:05:13 »

аз като си правя супичка разбивам едно яйце вдна две лъжици кисело мляко и една лъжица брашно.така знам от баба ми!след това хубаво разбърквам а за да не се пресече с черпака сипвам от супата в съдинката където е тази смес и пак разибам и после разбърквайки непрекъснато сипвам висчко бавно и на бавен огън от ниско в тенджерата!аз знам че номера е да не спираш да бъркаш  good
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 654


« Отговор #1157 -: януари 31, 2008, 12:12:20 »

аааз какво правих снощи........леле нещо мн странно не бях правила такова до сега...ризото с леща... crazy ...Но да си кажа получи се доста вкусно...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1158 -: януари 31, 2008, 12:25:07 »

аз снощи правих телешко със зеленчуци
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #1159 -: януари 31, 2008, 12:31:11 »

Гучи,тази Жадна монахиня по име ми прилича на един шладкиш,който аз правя,каква се Ненаситната Калугерка.Ще дам довечера точната рецепта,но по спомени се сещам,че се прави пандишпанено тесто и си пече в тавичка,като поизтине се нарязва на парчета както си е втавата и си залива с предварително приготвен шоколадов сироп.
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3674


ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО


Моят сватбен албум

« Отговор #1160 -: януари 31, 2008, 12:35:16 »

ние снощи вечеряхме гювечета - бързо,леко,вкусно
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 878



Моят сватбен албум

« Отговор #1161 -: януари 31, 2008, 12:43:44 »

ние снощи вечеряхме гювечета - бързо,леко,вкусно
И ние така, нещо като сирене по шопски но и месце имаше, нарязах останали едни кюфтенца и сложих 2 вида сиренце и стана - мммм вкусно а и яйце отгоре чукнах.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1162 -: януари 31, 2008, 12:45:16 »

Гучи,тази Жадна монахиня по име ми прилича на един шладкиш,който аз правя,каква се Ненаситната Калугерка.Ще дам довечера точната рецепта,но по спомени се сещам,че се прави пандишпанено тесто и си пече в тавичка,като поизтине се нарязва на парчета както си е втавата и си залива с предварително приготвен шоколадов сироп.
мила този сладкиш се дупчи с вилица и се залива с разтопено масло сироп и какао.блата е бял и се залива с тази смес и после се слага в хладилника маслото да стегне.получава се на две части/неравномерни бели и черни/.много е вкусен.просто пак забравих да запиша точно как се прави самия блат и пропорциите.но ще го направя.а се нарича жадната монахиня защото колкото поеме на различните места толкова е жадна монахинята.отгоре се покрива с разбити белтъци с карамел.

а дамски каприз се прави блата и докато е топъл се маже със сладко с цели плодове и печени орехи.залива се със смес от разбити със захар белтъци и се запица до порозовяване.Едно момиче беше пуснало нещо подобно като сладкиш с шипков мармалад и баз орехи.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #1163 -: януари 31, 2008, 12:49:55 »

Значи общо взето са идентични,благодаря!
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #1164 -: януари 31, 2008, 12:50:56 »

Гучи,тази Жадна монахиня по име ми прилича на един шладкиш,който аз правя,каква се Ненаситната Калугерка.Ще дам довечера точната рецепта,но по спомени се сещам,че се прави пандишпанено тесто и си пече в тавичка,като поизтине се нарязва на парчета както си е втавата и си залива с предварително приготвен шоколадов сироп.
мила този сладкиш се дупчи с вилица и се залива с разтопено масло сироп и какао.блата е бял и се залива с тази смес и после се слага в хладилника маслото да стегне.получава се на две части/неравномерни бели и черни/.много е вкусен.просто пак забравих да запиша точно как се прави самия блат и пропорциите.но ще го направя.а се нарича жадната монахиня защото колкото поеме на различните места толкова е жадна монахинята.отгоре се покрива с разбити белтъци с карамел.

а дамски каприз се прави блата и докато е топъл се маже със сладко с цели плодове и печени орехи.залива се със смес от разбити със захар белтъци и се запица до порозовяване.Едно момиче беше пуснало нещо подобно като сладкиш с шипков мармалад и баз орехи.



Гучи дала ли си рецептата и за двата сладкиша
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1165 -: януари 31, 2008, 13:06:00 »

Не съм ги дала щото не съм си записала мерките и всички продукти.

момичета дайте някоя интересна рецепта за телешко.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #1166 -: януари 31, 2008, 13:18:10 »

моята не е много интересна, но много обичам телешко с грах smile иначе не ям телешко

щях да ви казвам за едни изпровизирани родопки, купувам готово тесто от магазина, и го разделям на малки кръгчета, намазвам с лютеница и слагам на дълги ивици кренвирш или шунка и кисели крастваички, навивам ги и бам във фурната като ги намазвам с яйце отгоре smile
« Последна редакция: януари 31, 2008, 13:19:48 от Ели . » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1167 -: януари 31, 2008, 15:46:51 »

давай твойта рецепта за грах с телешко.
Ели пробвах това с кокосовото мляко рецептата дето отдавна я беше пускала.Много ми хареса.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #1168 -: януари 31, 2008, 16:02:34 »

ами не запържвам месото заради свекито, слагам го да се свари хубаво, като добавям малко лук, морковчета, олио и малко кимион и вече каквото друго си прецениш, винаги купувам грах в консерва на 'Clever' от Била той е най-вкусен и не остава кух, като свари месото слагам граха и после размивам малко доматено пюре с водичка и малко брашно, червен пипер, за да се сгъсти и воаля !!! smile

иначе можеш в тенджера да запържиш месото с лука и морковите и подправките и после да добавиш вода и другите неща !!! но колкото повече ври месото толкова по-крехко и вкусно е smile

а ананас сложи ли, я кажи как я направи, сигурна съм че си добавила нещо от себе сиsmile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #1169 -: януари 31, 2008, 16:03:38 »

а съм чувала и  за крем-супа от грах , но не съм правила smile
Активен
Страници: 1 ... 76 77 [78] 79 80 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines