Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:04:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449726 пъти)
 
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1125 -: януари 28, 2008, 17:15:24 »

Аз купувам едни тортелини с пълнеж от месо (или сирене). Докато се варят правя следното сосче:
Запържвам малко чесън в зехтинче, добавям заквасена сметана, риган, босилек, мащерка, червен пипер (може и някаква готова подправка за паста или спагети). Правила съм соса и като добавя кетчуп, също става вкусно. А като се полеят тортелините.... мммммммм Е, поне на мен и на мъжлето много ни харесва  blum
П.С. Понеже тортелините си имат пълнеж, аз обикновено не слагам месо в соса, но по принцип може да се добави някакъв колбас.

 crazy ама колко съм разсеяна pardon забравих най-важното - топено сиренце! добавям го в соса докато се разтопи. може да се сложи и кашкавал (отново до пълното му разтапяне). Докато се варят тортелините слагам малко зехтин и едно кубче бульон във водата, за да се овкусят.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1126 -: януари 29, 2008, 13:42:13 »

Дайте някаква идея за тортелини
ето ти една идейка.
в тиган запържвам малко телешко на ситно .първо овъргалвам телешкото и после го пържа в сгорещено олио.добавям маги фикс за пиле със сметана и гъби.после като се посгъсти соса слагам половин заквасена сметана и половин топено сирене на хелиос и малко синьо сирене ако обичаш.бъркам хубаво соса докато стане хомогенен.по желение слагаш мариновани гъби нарязани.като стане готов соса/розтопи се сметаната и сиренцата/ прибавям изцедените от водата тортелини и продължавам още малко варенето на соса.добавям черен пипер шарена сол и малко стрита чубрица.сервирам топло.
« Последна редакция: януари 29, 2008, 13:44:47 от gucci » Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1127 -: януари 29, 2008, 17:16:31 »

Мацки, да ви питам - имате ли и боравите ли с уок (тези дълбоките тигани)? Доволни ли сте и какво приготвяте в тях? mind  smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1128 -: януари 29, 2008, 17:19:21 »

И още един въпрос: Какво мислите за тиганите и тавите на Fackelmann? Търся си хубава тава (тефлонова или друга с незалепващо покритие, но видях само два вида на Тефал, които не ми допаднаха много), е и да е на някаква разумна цена  pardon
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #1129 -: януари 29, 2008, 17:22:14 »

Мацки, да ви питам - имате ли и боравите ли с уок (тези дълбоките тигани)? Доволни ли сте и какво приготвяте в тях? mind  smile

имам един такъв и много неща приготвям в него, много ми е удобен !!!! беше на някаква измислена фирма, но не знам !!!!

иначе си купих две тавички на Факелман с тефлоново покритие, но не съм ги използвала все още !!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1130 -: януари 29, 2008, 17:25:14 »

аз имам уок и боравя с него.За факелман не мога да дам мнение.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1131 -: януари 29, 2008, 17:56:39 »

Искам да споделя с вас рецептата на любимия ми сладкиш от детството,става доста бързо и е много вкусен!Майка ми го нарича

"пасти Венче"
Разделят се белтъците от жълтъците на 5 яйца.Жълтъците+едно цяло яйце+1ч.ч захар се разбиват хубаво за 3-4мин.Добавя се 1/2 ч.ч. кисело мляко с предварително разтворено в нея 1 лъжичка лимонтозу,1/2ч.ч. олио и 1 и 1/3ч.ч. брашно,предварително объркано с едно пак.бакулвер.Всичко се разбива хубаво,изсипва се в намаслена тавичка и се пече до готовност на блата.
Блата се намазва с шипков мармалад и се поръсва с орехи.
5 белтъка се разбиват с 2с.л. захар до пухкав сняг и се изсипва в/у намазания блат.Връща се във фурната за около 5-10мин докато придобие златист цвят.Консумира се охладено.

Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1132 -: януари 29, 2008, 17:58:57 »

Ели, gucci, благодаря!  give_rose Споделете някоя рецептичка, която се приготвя в уок.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #1133 -: януари 29, 2008, 19:51:18 »

Rossistela благодаря за хубавият сладкиш! Напомни ми на моето детство, само че мама слагаше някакъв конфитюр.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1208



Моят сватбен албум

« Отговор #1134 -: януари 30, 2008, 10:18:36 »

И аз да се похваля - вчера сготвих скумрийка на фурна с лимонче и бяло винце с картофена салатка и стана  girl_in_love :girl_in_love:За първи път правя рибка, защото по принцип не ям риба, но вчера толкова много ми хареса, че скоро пак мисля да направя!  yahoo
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #1135 -: януари 30, 2008, 10:25:41 »

Sabina, във фолио ли я прави? Защото аз същата рецепта /скумрия на фурна/ я правих,като намазах всяка рибка с каквото там мазах,не помня вече, сложих и лимоните и завих всяка риба във фолио. Стана супер!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1208



Моят сватбен албум

« Отговор #1136 -: януари 30, 2008, 10:32:40 »

ами не-имаше една рецепта на опаковката, но аз я направих по мое усмотрение и стана превъзходна - измих си рибките, сложих ги в тавичка с малко водичка, олио, 1 кафена чашка бяло винце и малко преди да ги извадя сложих лимонче и стана много хубаво!  danceg Ще пробвам и във фолио - просто рецептите с риба ми бяха малко по-назаден план, защото както бях писала риба хич не обичам ама трябва да се яде!  smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #1137 -: януари 30, 2008, 13:36:05 »

Вчера в предаването "Перфектната вечеря" участникът направи бисквитено руло, коеот и зглеждаше мнооооого вкусно.  Torte Ето я и рецептичката от сайта на педаването:

Бисквитено руло "Мими"     
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
300 г шоколадови бисквити, 200 г орехови ядки, 200 г масло, пудра захар, 2 яйца, 1 жълтък, 1 ванилия, 4 ч. л. заквасена сметана, 200 г бял шоколад, прясно мляко, 1 пакетче шоколадови пръчици; за украса: резени портокал, шоколадов топинг, какао

Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се намачкват с помощта на точилка.
2. Добавят се маслото и ванилията и се разбърква.
3. Двете яйца и жълтъкът се разбиват и се изливат при бисквитите.
4. Сипват се пудрата захар и смлените орехови ядки и се омесва тесто.
5. Готовото тесто се поставя върху хартия за печене, разстила се на тънко с помощта на шпатула и в средата се намазва със заквасената сметана.
6. Сместа се завива на руло с помощта на хартията и се поставя за няколко часа във фризер.
7. Белият шоколад се разтопява с малко прясно мляко.
8. Стегналото руло се залива с разтопения шоколад и се поръсва с шоколадови пръчици. Поднася се украсено с шоколадов топинг, какао и резени портокал.

Имаше коментари, че суровите яйца в рецептата може да се заменят със сметана например.
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #1138 -: януари 30, 2008, 13:39:58 »

Някакви идея как да сготвя един замразен зелен боб   sad
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1139 -: януари 30, 2008, 15:20:58 »

зеления боб може задушен с картофи и месце.

а това руло ние му викаме сладък салам.в събота ще правя сладкиши Дамски каприз и Жадната монахиня
Активен
Страници: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines