Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:04:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
74
75
[
76
]
77
78
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449726 пъти)
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1125 -:
януари 28, 2008, 17:15:24 »
Цитат на: fidanka в януари 27, 2008, 12:45:23
Аз купувам едни тортелини с пълнеж от месо (или сирене). Докато се варят правя следното сосче:
Запържвам малко чесън в зехтинче, добавям заквасена сметана, риган, босилек, мащерка, червен пипер (може и някаква готова подправка за паста или спагети). Правила съм соса и като добавя кетчуп, също става вкусно. А като се полеят тортелините.... мммммммм Е, поне на мен и на мъжлето много ни харесва
П.С. Понеже тортелините си имат пълнеж, аз обикновено не слагам месо в соса, но по принцип може да се добави някакъв колбас.
ама колко съм разсеяна
забравих най-важното - топено сиренце! добавям го в соса докато се разтопи. може да се сложи и кашкавал (отново до пълното му разтапяне). Докато се варят тортелините слагам малко зехтин и едно кубче бульон във водата, за да се овкусят.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1126 -:
януари 29, 2008, 13:42:13 »
Цитат на: fiibi_bg в януари 26, 2008, 17:56:20
Дайте някаква идея за тортелини
ето ти една идейка.
в тиган запържвам малко телешко на ситно .първо овъргалвам телешкото и после го пържа в сгорещено олио.добавям маги фикс за пиле със сметана и гъби.после като се посгъсти соса слагам половин заквасена сметана и половин топено сирене на хелиос и малко синьо сирене ако обичаш.бъркам хубаво соса докато стане хомогенен.по желение слагаш мариновани гъби нарязани.като стане готов соса/розтопи се сметаната и сиренцата/ прибавям изцедените от водата тортелини и продължавам още малко варенето на соса.добавям черен пипер шарена сол и малко стрита чубрица.сервирам топло.
«
Последна редакция: януари 29, 2008, 13:44:47 от gucci
»
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1127 -:
януари 29, 2008, 17:16:31 »
Мацки, да ви питам - имате ли и боравите ли с уок (тези дълбоките тигани)? Доволни ли сте и какво приготвяте в тях?
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1128 -:
януари 29, 2008, 17:19:21 »
И още един въпрос: Какво мислите за тиганите и тавите на Fackelmann? Търся си хубава тава (тефлонова или друга с незалепващо покритие, но видях само два вида на Тефал, които не ми допаднаха много), е и да е на някаква разумна цена
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4472
имаме си Теди - най-сладкото дребси
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1129 -:
януари 29, 2008, 17:22:14 »
Цитат на: fidanka в януари 29, 2008, 17:16:31
Мацки, да ви питам - имате ли и боравите ли с уок (тези дълбоките тигани)? Доволни ли сте и какво приготвяте в тях?
имам един такъв и много неща приготвям в него, много ми е удобен !!!! беше на някаква измислена фирма, но не знам !!!!
иначе си купих две тавички на Факелман с тефлоново покритие, но не съм ги използвала все още !!!!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1130 -:
януари 29, 2008, 17:25:14 »
аз имам уок и боравя с него.За факелман не мога да дам мнение.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1863
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1131 -:
януари 29, 2008, 17:56:39 »
Искам да споделя с вас рецептата на любимия ми сладкиш от детството,става доста бързо и е много вкусен!Майка ми го нарича
"пасти Венче"
Разделят се белтъците от жълтъците на 5 яйца.Жълтъците+едно цяло яйце+1ч.ч захар се разбиват хубаво за 3-4мин.Добавя се 1/2 ч.ч. кисело мляко с предварително разтворено в нея 1 лъжичка лимонтозу,1/2ч.ч. олио и 1 и 1/3ч.ч. брашно,предварително объркано с едно пак.бакулвер.Всичко се разбива хубаво,изсипва се в намаслена тавичка и се пече до готовност на блата.
Блата се намазва с шипков мармалад и се поръсва с орехи.
5 белтъка се разбиват с 2с.л. захар до пухкав сняг и се изсипва в/у намазания блат.Връща се във фурната за около 5-10мин докато придобие златист цвят.Консумира се охладено.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1132 -:
януари 29, 2008, 17:58:57 »
Ели, gucci, благодаря!
Споделете някоя рецептичка, която се приготвя в уок.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1133 -:
януари 29, 2008, 19:51:18 »
Rossistela благодаря за хубавият сладкиш! Напомни ми на моето детство, само че мама слагаше някакъв конфитюр.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1208
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1134 -:
януари 30, 2008, 10:18:36 »
И аз да се похваля - вчера сготвих скумрийка на фурна с лимонче и бяло винце с картофена салатка и стана
:girl_in_love:За първи път правя рибка, защото по принцип не ям риба, но вчера толкова много ми хареса, че скоро пак мисля да направя!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1128
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1135 -:
януари 30, 2008, 10:25:41 »
Sabina, във фолио ли я прави? Защото аз същата рецепта /скумрия на фурна/ я правих,като намазах всяка рибка с каквото там мазах,не помня вече, сложих и лимоните и завих всяка риба във фолио. Стана супер!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1208
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1136 -:
януари 30, 2008, 10:32:40 »
ами не-имаше една рецепта на опаковката, но аз я направих по мое усмотрение и стана превъзходна - измих си рибките, сложих ги в тавичка с малко водичка, олио, 1 кафена чашка бяло винце и малко преди да ги извадя сложих лимонче и стана много хубаво!
Ще пробвам и във фолио - просто рецептите с риба ми бяха малко по-назаден план, защото както бях писала риба хич не обичам ама трябва да се яде!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1137 -:
януари 30, 2008, 13:36:05 »
Вчера в предаването "Перфектната вечеря" участникът направи бисквитено руло, коеот и зглеждаше мнооооого вкусно.
Ето я и рецептичката от сайта на педаването:
Бисквитено руло "Мими"
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
300 г шоколадови бисквити, 200 г орехови ядки, 200 г масло, пудра захар, 2 яйца, 1 жълтък, 1 ванилия, 4 ч. л. заквасена сметана, 200 г бял шоколад, прясно мляко, 1 пакетче шоколадови пръчици; за украса: резени портокал, шоколадов топинг, какао
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се намачкват с помощта на точилка.
2. Добавят се маслото и ванилията и се разбърква.
3. Двете яйца и жълтъкът се разбиват и се изливат при бисквитите.
4. Сипват се пудрата захар и смлените орехови ядки и се омесва тесто.
5. Готовото тесто се поставя върху хартия за печене, разстила се на тънко с помощта на шпатула и в средата се намазва със заквасената сметана.
6. Сместа се завива на руло с помощта на хартията и се поставя за няколко часа във фризер.
7. Белият шоколад се разтопява с малко прясно мляко.
8. Стегналото руло се залива с разтопения шоколад и се поръсва с шоколадови пръчици. Поднася се украсено с шоколадов топинг, какао и резени портокал.
Имаше коментари, че суровите яйца в рецептата може да се заменят със сметана например.
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1261
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1138 -:
януари 30, 2008, 13:39:58 »
Някакви идея как да сготвя един замразен зелен боб
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #1139 -:
януари 30, 2008, 15:20:58 »
зеления боб може задушен с картофи и месце.
а това руло ние му викаме сладък салам.в събота ще правя сладкиши Дамски каприз и Жадната монахиня
Активен
Страници:
1
...
74
75
[
76
]
77
78
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines